• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe menu, prezenty i promocje. Restauracje wracają po przerwie

Alicja Olkowska
17 maja 2020 (artykuł sprzed 3 lat) 
W Pizza Napoli na Oruni klienci przy zakupie dowolnej pizzy otrzymają piwo w cenie 1 zł. Będzie też specjalne menu. W Pizza Napoli na Oruni klienci przy zakupie dowolnej pizzy otrzymają piwo w cenie 1 zł. Będzie też specjalne menu.

To już pewne: 18 maja, po prawie dwumiesięcznej przerwie, otworzą się restauracje w ramach kolejnego etapu luzowania restrykcji. Z tej okazji wiele trójmiejskich lokali przygotowało akcje specjalne dla klientów - są nowe dania, promocje i upominki.



Restauracje w Trójmieście


Lokale otwierają się "szerzej", ale to nie oznacza, że działają tak jak przed pandemią. Wciąż obowiązują je obostrzenia, czyli właściciele restauracji, barów i pubów muszą zastosować się do następujących wytycznych:

  • pracownicy będą musieli mieć zapewnione rękawiczki oraz płyny do dezynfekcji dłoni
  • klienci będą musieli siedzieć przy stolikach oddalonych od siebie o co najmniej 1,5 m
  • stoliki i inne powierzchnie wspólne będą musiały być regularnie dezynfekowane
  • wdrożyć odpowiednie procedury w razie podejrzenia zakażenia koronawirusem klienta lub pracownika

Trójmiejskie lokale szykują się do ponownego otwarcia



  • Do akcji wraca elegancka Oberża 86: Restauracja od poniedziałku rusza z lunchami. Codziennie dostępne będzie nowe menu i ciekawe połączenia kuchni polskiej z francuską. Lunche będą składać się z dwóch opcji: zupa lub przystawka i danie główne. Serwowane od poniedziałku do piątku w godzinach 12-16
  • Avocado Vegan Bistro proponuje swoim gościom zabawę. Ci, którzy udostępnią zdjęcia, które zrobili w ogródku przed lokalem, wstawią je na Facebooka lub w komentarzu pod postem Avocado, otrzymają za darmo wybraną kawę na wynos. Akcja trwa aż do 30 czerwca.
  • House of Seitan szykuje promocje oraz nowe menu. Dodatkowo całe menu będzie w promocyjnej cenie, niższej o 10-15 proc., a za darmo do dania goście otrzymają zupę lub kompot.
  • Smaczna Szama: Nasze nowości to m.in. nowe pizze, w tym bardzo ciekawa Pizza Cheesy Chips, czyli placek z frytkami i dużą ilością sera czy Pizza Gringo z uwielbianym przez naszych klientów lekko ostrymi nachos i papryczkami. W poniedziałek każdy, kto kupi dwie pizze, trzecią dostanie gratis. Promocja trwa od 18 do 20 maja. Otworzymy też ogródek dla gości.
  • Tu Można Marzyć w Oliwie: Ruszamy ze sprzedażą naszych lodów rzemieślniczych własnej produkcji oraz nowych deserów. Na gości czeka nowe menu oraz ogródek.

Darmowe napoje na powitanie



Dla restauracji to jednak szczególny, długo wyczekiwany dzień, mimo że sytuacja wciąż jest niepewna i radość miesza się z niepokojem. Wiele z nich organizuje z tej okazji akcje specjalne. W programie są promocje, specjalne dania, nowe menu, darmowe lampki wina i symboliczne upominki.

Top Gun Grill Bar w Gdańsku otwiera swoje podwoje już o północy z niedzieli na poniedziałek. Dla pierwszych gości będą niespodzianki, w tym każde pierwsze zamówione piwo za darmo - właściciele przygotowali dla klientów całą beczkę piwa do rozlania. Inne lokale również stawiają na powitalne drinki i napoje.

- Przywitamy każdego gościa, który zdecyduje się zjeść na miejscu, naszą domową lemoniadą za darmo. Dodatkowo osoby, które w czasie od 13 marca do 17 maja miały urodziny, mogą skorzystać z oferty urodzinowej, czyli podwójnej porcji krewetek (oferta obowiązuje przez cały tydzień). Powiększamy też każdą porcję o dwie krewetki dla gości jedzących na miejscu. Mamy również trzy nowe pozycje w karcie: kubełki z różnymi wariantami krewetek - mówi Daniel Wandrych, manager i szef kuchni baru krewetkowego Shrimp House w Gdyni.
Sporo lokali powita gości lampką wina lub musującego prosecco. Oprócz tego przyszykowały nowe karty dań.

- Poniedziałkowe otwarcie celebrujemy kieliszkiem prosecco dla każdego gościa (także wersja bezalkoholowa) oraz premierą letniej karty. Otwieramy też nasz letni ogródek na molo. Wszystko oczywiście z zachowaniem środków bezpieczeństwa i wymagań sanitarnych - zapowiada Michalina JakimowiczModern Food&Wine.
Czytaj też: Jemy na mieście

- Rodzinna włoska restauracja Magnifico, znajdująca się nieopodal lotniska, od 18 maja serwować będzie darmowy kieliszek włoskiego wina do dania "spod lady". Testujemy nowe potrawy, które będą w nowym menu od lipca. Te, które zbiorą najlepsze noty, wejdą na stałe do nowej karty. Bazujemy na włoskich produktach oraz pizzy z pieca opalanego drewnem - mówi Małgorzata Tarnowska z Magnifico Pizza&Pasta.


Ci, którzy odwiedzą pierogarnię Mandu (w Gdańsku lub Oliwie), do każdej porcji pierogów zamówionych na miejscu, otrzymają piwo lub lemoniadę za złotówkę. W Pizza Napoli na Oruni podobna promocja. Oprócz specjalnego menu, klienci przy zakupie dowolnej pizzy, otrzymają piwo w cenie 1 zł.

  • Shrimp House w Gdyni: Przywitamy każdego gościa, który zdecyduje się zjeść na miejscu, naszą domową lemoniadą za darmo. Dodatkowo osoby, które w czasie od 13 marca do 17 maja miały urodziny, mogą skorzystać z oferty urodzinowej, czyli podwójnej porcji krewetek (oferta obowiązuje przez cały tydzień).
  • Magnifico Pizza&Pasta: Rodzinna włoska restauracja Magnifico od 18 maja serwować będzie darmowy kieliszek włoskiego wina do dania "spod lady". Testujemy nowe potrawy, które będą w nowym menu od lipca. Te, które zbiorą najlepsze noty, wejdą na stałe do nowej karty. Bazujemy na włoskich produktach oraz pizzy z pieca opalanego drewnem.
  • Luis Mexicantina: Dla tych, którzy odwiedzą nas już w najbliższy poniedziałek, przygotowaliśmy niespodziankę w postaci rabatu 20 proc. na naszą starą kartę cocktaili (z którą się żegnamy). Wracają też nasze wcześniejsze dobre promocje - w poniedziałek taco za 5 zł oraz frozen margarita w środy za 10 zł.
  • Ci, którzy odwiedzą pierogarnię Mandu (w Gdańsku lub Oliwie), do każdej porcji pierogów zamówionych na miejscu, otrzymają piwo lub lemoniadę za złotówkę.

Promocje, nowe menu i akcje specjalne



Nie może zabraknąć też rabatów i promocyjnych cen.

- Dla tych, którzy odwiedzą nas już w najbliższy poniedziałek, przygotowaliśmy niespodziankę w postaci rabatu 20 proc. na naszą starą kartę cocktaili (z którą się żegnamy). Wracają też nasze wcześniejsze dobre promocje - w poniedziałek taco za 5 zł oraz frozen margarita w środy za 10 zł - mówi Krzysztof Czop, właściciel Luis Mexicantina. - Przy okazji daję znać, że w naszej drugiej gdyńskiej restauracji, Serio, już w poniedziałek wchodzimy z nową kartą menu.
Położona kilkadziesiąt metrów dalej, restauracja Mora, codziennie będzie informować o nowych promocjach punktualnie o godz. 12. Informacji należy szukać na Instagramie. Dodatkowo od poniedziałku do piątku obowiązywać będzie promocja: każdy mini burger i kieliszek domowej nalewki kupimy za 5 zł.

Do akcji wraca nieczynna w ostatnim czasie elegancka Oberża 86.

- Restauracja od poniedziałku rusza z lunchami. Codziennie dostępne będzie nowe menu i ciekawe połączenia kuchni polskiej z francuską. Lunche będą składać się z dwóch opcji: zupa lub przystawka i danie główne. Serwowane od poniedziałku do piątku w godzinach 12-16 - wyjaśnia Marta Ciomek.
  • Sopocki Młyn: Oprócz nowej karty, będzie nowy browar, dostępny tylko u nas. Oprócz tego ruszy strefa relaksu - znajdą się tam wygodne leżaki i hamaki, wszystkie odpowiednio od siebie oddalone, by każdy bezpiecznie mógł się wygrzewać na słońcu.
  • Top Gun Grill Bar w Gdańsku otwiera swoje podwoje już o północy z niedzieli na poniedziałek. Dla pierwszych gości będą niespodzianki, w tym każde pierwsze zamówione piwo za darmo.
  • Restauracja Mora codziennie będzie informować o nowych promocjach punktualnie o godz. 12. Informacji należy szukać na Instagramie lokalu. Dodatkowo od poniedziałku do piątku obowiązywać będzie promocja: każdy mini burger i kieliszek domowej nalewki kupimy za 5 zł.
Miłośnicy kuchni wegańskiej również będą mieli w czym wybierać. Wrzeszczańskie lokale słynące z dań bezmięsnych również przystępują do akcji. Będą promocje, gratisy i konkursy.

- House of Seitan szykuje promocje oraz nowe menu. W związku z tym, że jesteśmy małym lokalem i ograniczenie liczby osób w sumie może w nas uderzyć bardziej niż sam okres zamknięcia wszystkich lokali na wizyty w nich, z okazji otwarcia szykujemy menu bardziej oparte na rzeczach, które można będzie wziąć do ręki. Będzie to fast-food z polskim twistem. Dodatkowo całe menu będzie w promocyjnej cenie, niższej o 10-15 proc., a za darmo do dania goście otrzymają zupę lub kompot naszej produkcji - mówi Paulina Markowska z HoS.
Położone kilka kroków dalej, Avocado Vegan Bistro, proponuje swoim gościom zabawę. Ci, którzy udostępnią zdjęcia, które zrobili w ogródku przed lokalem, wstawią je na Facebooka lub w komentarzu pod postem Avocado, otrzymają za darmo wybraną kawę na wynos. Akcja trwa aż do 30 czerwca.

Praktycznie wszystkie lokale gastronomiczne znalazły się w trudnej sytuacji z powodu koronawirusa, ale niektóre miały wybitnego pecha. Mowa o tych restauracjach, które zaczęły działać chwilę przed pandemią.

- Smaczna Szama miała otwarcie w styczniu tego roku, jeszcze nie zdążyliśmy rozwinąć skrzydeł, a już spotkała nas taka sytuacja - powiedziała nam ekipa lokalu. - Nasze nowości to m.in. nowe pizze, w tym bardzo ciekawa Pizza Cheesy Chips, czyli placek z frytkami i dużą ilością sera czy Pizza Gringo z uwielbianym przez naszych klientów lekko ostrymi nachos i papryczkami. Natomiast jeśli chodzi o promocje, to w poniedziałek każdy, kto kupi dwie pizze, trzecią dostanie gratis. Promocja trwa od 18 do 20 maja. Otworzymy też ogródek dla gości.
Bistro Grulle stawia na nowości: w menu pojawi m.in. się śledzik w śmietanie po kaszubsku, placki ziemniaczane czy pierogi z łososiem. W Tu Można Marzyć w Oliwie także sporo się wydarzy. Oprócz nowego sezonowego menu, nad którym pracowali Tomasz DekerAdam Woźniak, na gości będzie czekać ogródek letni z tyłu restauracji.

- Ruszamy też ze sprzedażą naszych lodów rzemieślniczych własnej produkcji oraz nowych deserów. Już goście zaczęli rezerwować stoliki, pierwsza rezerwacja przyszła 30 minut po konferencji ministra. Cieszymy się jak dzieci na ponowne otwarcie - mówi Justyna Zalewska z Tu Można Marzyć.
W Sopockim Młynie również spory ruch. Klienci będą mieli w czym wybierać.

- Oprócz nowej karty, będzie nowy browar, dostępny tylko u nas. Dodatkowo ruszy strefa relaksu, czyli nasze "sopockie błonia". Znajdą się tam wygodne leżaki i hamaki, wszystkie odpowiednio od siebie oddalone, by każdy bezpiecznie mógł się wygrzewać na słońcu. Kolejną nowością jest u nas tłocznia oleju - tłoczymy olej na zimno z różnych ziaren, które sprowadzamy z ekologicznych gospodarstw. Można je kupić na miejscu lub spróbować w naszych daniach z karty - mówi Martyna Baran.
Podczas spaceru starymi ulicami Gdańska, można zajrzeć też do Hard Rock Cafe, które przygotowało ofertę "łączoną" z racji działającego tu stacjonarnego sklepu z pamiątkami.

- W cenie 110 zł proponujemy naszą klasyczną koszulkę Classic Tee (damską lub męską), do tego BBQ Bacon Cheeseburger lub nasz wege burger - Mushrooms & Swiss Veggie Burger z Coca-Colą lub półlitrowym piwem z beczki - mówi Monika Szram.
Restauracji, które wracają po przerwie, jest w Trójmieście tak wiele, że nie sposób ich wszystkich opisać w jednym tekście, dlatego zachęcamy do korzystania z naszej bazy firm: tutaj znajdziecie wszystkie potrzebne i aktualizowane na bieżąco informacje o lokalach.

Restauracje w Trójmieście

Miejsca

Opinie (137) ponad 10 zablokowanych

  • Napoli (16)

    Napoli wymiata! Jedyni posiadają AVPN !!

    • 4 32

    • Wow

      O super nie wiedziałem. Dużo dobrego słyszałem o tej pizzy.

      • 5 6

    • To jakaś przyprawa?

      • 8 0

    • Przepraszam, ale co to jest AVPN? (10)

      • 9 1

      • Tez nie wiem. (3)

        VPN to chyba narzędzie do połączeń np. do pulpitów zdalnych. AVPN nie mam pojęcia ale jeśli też coś informatycznego, jakiś bajer to dla nie nie ma znaczenia. Jak idę do knajpki to coś zjeść a nie bawić się Internetem. No ale czasy się zmieniają....Jak młodzi ida do knajpy i nie zrobię foci talerza to się nie liczy....

        • 10 1

        • AVPN (1)

          Czyli Asynchroniczny VPN. Ale jeszcze nie wiem co to znaczy. Jest jakiś ekspert?

          • 5 0

          • Certyfikat

            To jest prestiżowy certyfikat potwierdzający ze mam prawdziwa neapolitane. I na Pomorzu tylko napoli na Oruni ma to coś.

            • 2 1

        • Avpn

          AVPN jest to certyfikat przyznawany w Neapolu który potwierdza, ze reastaurscja posiada autentyczna pizzę neapolitańska w Polsce jest tylko kilka takich lokali może z 4-5

          • 1 1

      • To chyba model pieca

        • 4 1

      • Avpn (4)

        To taki certyfikat ze masz pizzę Neapolitańska. We Włoszech tylko można go zrobic

        • 1 1

        • I w Neapolu tez tak ranty przypalają ? (1)

          ochyda

          • 6 2

          • Dokladnie

            Oczywiście nawet i mocniej sa przypalone, cały urok pizzy :) To jest pizza neapolitańska. Jeśli ktoś woli lekko zarumienione przegi to zapraszam do jakieś sieciówki.

            • 0 1

        • (1)

          Zaraz, zaraz... czy to ta knajpa która miała w menu pizzę "marinara" z owocami morza? To nie wiem jakim cudem zdobyli ten certyfikat, może w kryzysie "Il sistema" wyprzedają już certyfikaty na pizzę...

          • 0 1

          • Nie cpaj

            Nie wiem co brałeś ale nikt marinary owocami morza nie sprzedaje :)

            • 0 0

    • 5G?

      • 2 1

    • Czy Avpn dobrze smakuje z ketchupem?

      • 14 2

    • Rewelka

      Pizzę w napoli najlepsza!

      • 0 1

  • kelnerka w masce............słabo to widze. (2)

    Będzie lipa na całego ...a sszkoda...oj ta korona ....ta nie dobra ta ..

    • 17 16

    • OMG

      • 3 1

    • jak w samej masce to spoko

      hyhyhyyhhyhyyhhy

      • 14 1

  • (10)

    10% bezrobocia na horyzoncie Czy ludzie którzy zostali w pracy dalej będą przejadać każda złotówkę na mieście? Czy zaczną oszczędzać ?

    • 79 19

    • (2)

      Jak to policzyłeś?

      • 6 11

      • w tnv mowili (1)

        • 10 3

        • W TVP Pinokio mówił że ocalił wszystkie miejsca pracy.

          To tak musi być .On opłatek je w niedzielę a tacy nie kłamią.

          • 10 2

    • (3)

      będą robić zakupy w piotr i paweł aby nastepnie pół dnia gotować, sprzątać i zaoszczędzić 20 zł :)

      • 11 17

      • Nie oszczędzaj na poprawnej polszczyźnie i umiejętności pisania na smartfonie.

        • 7 2

      • a żebyś chciał wiedzieć

        że zrobią zakupy i ugotują sobie sami jeśli tylko będą mogli zaoszczędzić. Na pewno będą robić to częściej niż przy wysokich dochodach

        • 9 1

      • 20x30 dni to już całkiem fajna kasa jest zaoszczędzona.

        • 1 0

    • (1)

      Jak bylo wieksze bezrobocie to knajp nie bylo?

      • 9 5

      • była może połowa tych co sa obecnie

        .

        • 13 2

    • czekaja na skandynawie ....

      • 5 0

  • I gitara (1)

    Wraca normalnosc

    • 36 19

    • No i fajnie

      W krajach takich, jak Szwecja czy Brytania, gdzie nie wprowadzano obostrzeń, zgonów było o wiele więcej

      • 8 13

  • (9)

    Zamrażary w końcu odetchna z ulgą, bo już pewnie ledwo zipia od kilogramów żarcia. Ciekawe czy trafia się ludzie na tyle zdesperowani, żeby jeść w takich warunkach. Darmowa lemoniada? Jasne. Tylko ceny dalej w euro. Smród środka do dezynfekcji podłóg gratis.

    • 63 31

    • jesteś zawistny/zawistna ahhh i to wszystko :) (8)

      "zamrażary" - co to za tekst bardzo współczuję .... :(

      restauracje istnieja od wiekow, to część kultury i wygoda .... no może po prostu nie dla każdego jak widać ....

      • 16 16

      • Jestem zawistny (7)

        Bo nie daje się zrobić w bambuko? Bo nie dam sobie wcisnąć kawy za 15 zł i jajecznicy za 20? Sezon bez klienta z zagranicy szybko nauczy restauratorów "kultury i wygody"

        • 31 7

        • Napisz frajerze gdzie jest jajecznica za 20 zł (4)

          • 4 22

          • (1)

            Znajdzie się. Lepiej zapytaj o kawę za 15 zł.

            • 10 5

            • Znajdzie się i kawa, tak samo jak znajdzie się za 5 zł. Są różne oferty,a w nich i specjały, i codzienne żarcie.

              • 6 2

          • nie za 20 a za 22 w brzeznie w (nie bede reklamowal) (1)

            • 12 2

            • W Paryżu

              pewnie znajdziesz jajecznicę za 200 euro z truflami. I co z tego? Po co ten hejt na restauratorów. Tworzą miejsca pracy, płaca podatki i maja ofertę dla każdego. Ludzie ogarnijcie się, bo większość wpisów jest naprawdę żałosna.

              • 9 15

        • jesteś zakompleksionym frustratem

          daj sobie "wcisnąć" frytki za 2 pln. I to cały kilogram. Smacznego! To super oferta w tej cenie.

          • 0 8

        • Faktycznie. Jajecznica powinna być w cenie jajek, bo zarabiać na restauracji to zbrodnia

          • 7 9

  • (3)

    Może niektórzy się nauczyli, że klient lokalny też jest ważny

    • 84 3

    • dla wielu knajp klient jest jednorazowy (1)

      zje i nie wraca. A lokalny niestety musi być zadowolony by wrócić.

      • 26 2

      • No nie wiem

        Mam ulubione knajpy czy pizzerie w których się bywa na posiłkach regularnie więc to chyba trochę ważne dla właściciela że ma stałego klienta.

        • 9 2

    • Jak nie masz euro to jestes huu warty a lokalny nie pójdzie na obiaz za 60 zl który wyglada jak przystawka

      • 22 3

  • (7)

    Bogiem a prawdą... wolę kupić książkę/e-booka, dać zarobić wydawnictwu, księgarni i ludziom związanym z biznesem wydawniczym, niż iść do restauracji. Nie szkoda mi pieniędzy na kolejnego charmsa na bransoletkę. Na restaurację szkoda. Wczoraj pewien jutuber wrzucił super przepis na mięso na kebaba. No cóż... pozostaje spacer do porządnego mięsnego, robot kuchenny jest (bo wolałam wziąć na kredyt taki wypasiony, niż obijać się po restauracjach), więc mięsko zmielę sama, potem według przepisu i będzie obiadek jak ta lala. A pizza z Biedronki kosztuje niecałe 10 zł, a daje radę... Tyle w temacie powrotu do latania po restauracjach...

    • 41 70

    • (2)

      Co to jest "charms na bransoletkę"?

      • 14 6

      • W slangu jubilerskim. (1)

        Zawieszka do bransoletki. Mode na to wprowadziła firma Pandora.

        • 19 0

        • Dodam tylko, że jeden kosztuje 200-300 zł. :)

          • 1 0

    • Za zlotowke to nie powiem co zrobisz.

      • 13 2

    • Papier toaletowy też sama sobie zrobisz?

      z darmowych ulotek?
      Wyjdzie taniej, nie daj się robić w bambuko

      • 11 9

    • Myślę że powinnaś zemleć stronicę książki zrobić z tego sos bolognese ,z okładki spód na pizze.Tyle w temacie A propos główny s

      • 6 5

    • A przyjaciół to masz czy tylko z FB?

      • 3 0

  • znajdą się też takie knajpy, które będą chciały zaoszczędzić na produktach (4)

    albo i ceny podniosą, żeby się odkuć... trza uważać

    • 72 4

    • Zgadzam się kolego

      • 3 2

    • 3 knajpy z Trójmiasta jeżdżą na CH Renk i wygrzebują wrzucone do śmietników nadpsute warzywa i owoce. (1)

      Wiem to bo tam pracuje. Jedna knajpa z Gdyni i 2 z Gdańska. Obie znajdują się w centrum miast. Smacznego.

      • 2 0

      • Bądź tak miły i napisz jaka z Gdańska

        • 0 0

    • Ty pewnie i tak nie chodzisz.

      • 0 1

  • Taaa restauratorzy..... (7)

    Co zatrudniają na śmieciówkach, albo za najniższą krajową (bo resztę sobie macie dorobić w napiwkach). Większość tych bYznesmenów powywalała swoją załogę na bruk.
    A po pandemii z otwartymi rękoma. Zachłanne biznesy. Pewnie ceny wzrosną żeby szybko sobie nadrobili stratę.
    Nie wierzę że będzie inaczej.

    • 78 17

    • januszu kelner to nie jest praca stała a w sezonie na napiwkach zarabia kilka tysiecy (4)

      • 6 18

      • Rozumiem że restauracje działają tylko przez kilka miesięcy a resztę czasu są zamknięte? Pokaż mi taką w Gdańsku. Nie uczciwe (2)

        Ale mesiem na WE się jeździ. Co tam kelnerzy, co tam kucharze

        • 13 3

        • Na CT jezeli na starowce (1)

          tam nowa mafijka weszla

          • 1 1

          • i wszystkich biją i kradną

            ach ci z Torunia. Kopernik się za nich wstydzi

            • 0 1

      • Wyjmij glowe z kibla

        Jakos we francji czy w niemczech masz tych samych kelnerow w jednej restauracji przez 10 lat. To w tej cebulastej polsce praca jest tak slaba, ze 2-3 sezony i pracownik ucieka

        • 8 1

    • zrób im na złość i siedź w domu

      mi też. i jeszcze dłużej siedź w domu. I pisz. dużo i wszędzie jak to wszyscy kradną.

      • 2 5

    • Zgadza się!Taki jeden na garbary najpierw wszystkich na bruk a potem wydzwaniał i przepraszał że księgowy tak mu kazał.

      • 1 0

  • (3)

    A jak stolik na 4 osoby to ile może przy nim siedzieć? 4 czy 2?

    • 24 3

    • 4 jesli to rodzina (2)

      Ale zgodnie z zasada 1 osoba na 4m2 pomieszczenia ten stolik " zabiera" caly limit 16m2 lokalu.

      • 2 0

      • (1)

        Zasada 1 osoba na 4m2 powierzchni nie oznacza, że w obrębie 4m2 żadna osoba z rodziny nie może siedzieć. Te 4m2 jest tylko do wyznaczenia limitu osób wewnątrz lokalu.

        • 1 0

        • Dodatkowo, do tych 4m2 liczą się przejścia, część gdzie składa się zamówienia, toaleta itp. Nie jest źle.

          • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane