- 1 Jemy na mieście: Whiskey on the Rocks (120 opinii)
- 2 Duża impreza kulinarna znowu w Trójmieście (36 opinii)
- 3 Cateringi na święta. Zamów już teraz (64 opinie)
- 4 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (94 opinie)
- 5 Smutna prawda o influencerach (158 opinii)
Pizza na telefon z dowozem. Sprawdziliśmy lokale w centrum Gdyni
Przełom roku i nadchodzący karnawał to zawsze okres wzmożonej aktywności lokali zapewniających dowóz posiłków do mieszkań czy biur. W ostatnich dniach sprawdziliśmy jakość pizzerii w centrum Gdyni. Nie ocenialiśmy smaku pizzy, skupiliśmy się tylko na obsłudze: czasie dostawy, opakowaniu i kontakcie z pracownikami lokalu. W najbliższych dniach przygotujemy podobne zestawienie dla gdańskich pizzerii ze Śródmieścia.
Okazuje się, że nie wszystkie z nich przyjmowały zamówienia przez telefon. W innych pod podanym numerem nikt z pracowników nie dyżurował, by odbierać zamówienia.
Zamawialiśmy zawsze dwie pizze około południa od poniedziałku do piątku, przeznaczając na każdy dzień ok. 60 zł.
Pizza&Pasta Napoli Gdynia
Najszybciej pojawił się dostawca z lokalu Pizza&Pasta Napoli Gdynia, który mieści się w Centrum Handlowym Batory. Posiłek zamawialiśmy o godz. 12:40 w poniedziałek.
Podczas rozmowy poinformowano, że oczekiwanie na dostawę wyniesie maksymalnie 90 minut. Otrzymaliśmy SMS, że pizze zostaną dostarczone o godz. 14:15. Dostawca pojawił się z pizzami godzinę wcześniej, o godz. 13:15. Były ciepłe, ale nie gorące, zapakowane w estetyczne, czyste i niepogięte pudełka.
Viva la Pizza
W podobnym czasie pojawił się w oddziale dostawca z lokalu Viva la Pizza, który mieści się przy ul. Świętojańskiej 49. Pizzę zamawialiśmy w środę o godz. 12:25.
Proponowany czas oczekiwania wynosił ok. godziny z powodu 100-procentowego obłożenia. Osoba przyjmująca zamówienie nie wykluczała, że jego realizacja może potrwać dłużej. Nie było propozycji sosów, ale pojawiały się za to wątpliwości dotyczące adresu, mimo podawania szczegółowej lokalizacji. Pizze zostały dostarczone o godz. 13:10.
Kartony były czyste, nieuszkodzone, nie były tłuste. Pizza była ciepła.
Brooklyn Pizza
We wtorek zamówiliśmy pizze z pizzerii Brooklyn Pizza zlokalizowanej na pl. Kaszubskim. Kontakt z lokalem podjęliśmy o godz. 11:56. Dostawca na miejscu pojawił się o godz. 12:34, a więc stosunkowo szybko. Nie miał jednak gotówki potrzebnej do wydania reszty.
Pizze były gorące, ale pudełka niestety potłuszczone, co zepsuło pierwsze wrażenie dotyczące dobrze wyglądającej potrawy.
Pizzeria Domino's
W czwartek o godz. 12:20 zamówiliśmy pizze z pizzerii Domino's, której gdyński oddział mieści się przy ul. 10 Lutego. Na infolinii otrzymaliśmy informację, że czas oczekiwania to 20-30 minut, a dostawca będzie jechał z Centrum Kwiatkowskiego. Pizza została dostarczona o godz. 13:20, a więc po godzinie od zamówienia.
Pizza była ciepła, w zmyślnych, dużych i czystych kartonach, które po rozłożeniu boków tworzyły "duży" talerz. Znajdowały się w nim otwory na sos.
Pizzeria Da Grasso
Ostatnimi pizzami, które zamówiliśmy z lokali położonych w śródmieściu Gdyni, były w piątek dania z sieciowej pizzerii Da Grasso przy ul. Śląskiej. Zamówienie złożyliśmy o godz. 12:05, zostało ono dostarczone o godz. 12:50.
Pizze były ciepłe w porządnym i czystym pudełku. Gratis otrzymaliśmy jedną gumę do żucia, którą można było spożyć po posiłku. W zestawie były także dwa sosy.
Miejsca
Opinie wybrane
-
2022-01-11 12:22
w centrum Gdyni bardzo dobra pizza (9)
to Andiamo a Roma przy ul. Starowiejskiej i Francesco przy Abrahama.
- 48 1
-
2022-01-12 15:05
Bo w Andiamo przy Starowiejskiej robią pizze po włosku (z włoskich składników). (2)
Mało kto w Polsce tak robi.
- 5 0
-
2022-01-12 20:26
Neapol vs. Rzym (1)
Pizza generalnie dzieli się na neapolitańską (oryginał: na cienkim teście) oraz inne np. rzymska (na grubym cieście sprzedawaną w kawałkach). Jedna i druga jest znakomita pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona. Jestem światowej klasy pizzożercą i zaświadczam, że pizza musi być gorąca. Zatem najlepsza będzie pizza z waszej okolicy. Jeśli nawet
Pizza generalnie dzieli się na neapolitańską (oryginał: na cienkim teście) oraz inne np. rzymska (na grubym cieście sprzedawaną w kawałkach). Jedna i druga jest znakomita pod warunkiem, że jest dobrze zrobiona. Jestem światowej klasy pizzożercą i zaświadczam, że pizza musi być gorąca. Zatem najlepsza będzie pizza z waszej okolicy. Jeśli nawet najlepsza pizza zaparzy się w drodze albo wystygnie będzie mniej smaczna
Dla dzielnic Wielki, Mały Kack, Karwiny jako pizzę neapolitańską polecam: Lokalne Bistro (a jestem znawcą tematu)
Dla całej Gdyni jako pizzę w kawałkach polecam Andiamo a Roma czyli pizzę rzymską. Pizza rzymska jest zrobiona jakby w połowie, czyli góra wymaga temperatury. Dzięki temu jak kupisz tam pizzę a w domu ją upieczesz to masz Rzym w Gdyni- 1 0
-
2022-01-13 07:59
100%
- 0 0
-
2022-01-11 16:03
to prawda
- 0 0
-
2022-01-11 15:24
właściciel?
.
- 5 0
-
2022-01-11 14:56
Już od wielu lat czekałem (3)
Kto wpadnie na pomysł pizzy w kawałkach. Od "zawsze" była taka możliwość w Pizza Hut, ale nie było nigdzie włoskiego odpowiednika. W Italii na
"każdym" kroku są pizzerie z opcją zjedzenia pizzy w kawałkach. Dobrze, że w Andiamo a Roma" jest taka możliwość.- 10 0
-
2022-01-14 08:54
już było pisane ale redakcja chyba ukryła
tylko ideolo -> spróbujcie to te reklamówki wyżej się okażą tylko opakowaniami po pizzach : D
- 0 0
-
2022-01-12 12:48
Nie na każdym kroku. Najwidoczniej bywalec tylko w miejscach turystycznych tam gdzie jedzą pizzę lokali ewidentnie nie byłeś gdyż tam pizzy na kawałki nie ma
- 0 1
-
2022-01-11 15:38
smaczna jest, choć nie jest tam tanio :)
- 1 0
-
2022-01-12 20:56
Tylko Brooklyn (1)
Dalej nic nie ma
Brooklyn 4 ever and ever always zawsze Kros Favourite i Brooklyn Te dwie pozycje miażdżą i nic im nie dorównuje. Polecam- 0 9
-
2022-01-24 21:21
Hah
Sorry ale chyba czas na amerykańskie placki niskiej jakości to czas minal
- 0 0
-
2022-01-12 10:10
W Gdyni tylko Karczma Gdyńska i Gdynianika (4)
Jeśli chodzi o jakość pizzy, to w Gdyni wybieram tylko Karczmę Gdyńską lub Gdyniankę. Żadna z nich nie ma wersji na dowóz, ale pod względem jakości nie ma lepszych.
- 18 16
-
2022-01-24 23:25
Gdynianka to nie pizzeria. Sam jem tam raz na jakiś czas, ale nie rozumiem jak można to nazywać pizzerią. Placki przygotowane rano (moim zdaniem nawet nie tego samego dnia) stoją na metalowych stojakach na "zapleczu" bo to przecież nie kuchnia. Podgrzewane kiedy ktoś zamówi. Rigga z aluminiowej tacki była lepsza:)
- 0 0
-
2022-01-12 12:45
Po miejscach które polecasz śmiało mogę stwierdzić że nigdy w życiu dobre i prawdziwej pizzy nie jadłeś
- 5 2
-
2022-01-12 11:30
Nie znam "Karczmy".... (1)
... Ale Gdynianka to żart, nie pizza :D Tak, wiem że mnóstwo osób ma do niej sentyment, ale to są zwykle cebularze nie prawdziwa pizza.
- 7 5
-
2022-01-12 12:44
To samo jest w karczmie
- 6 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.