Polacy nad morzem pokochali Bosko - lody produkcji własnej

4 sierpnia 2020

Lodów firmy Bosko można spróbować w 21 punktach, mieszczących się w 14 miastach w całym kraju. W zeszłym roku lodziarnia pojawiła się w GdyniMapka i sezonowo w Sopocie, a w tym roku otworzyła swój lokal w Wejherowie.



Historia lodów Bosko rozpoczęła się w 2015 roku w Lublinie. Rzemieślnicze lody w krótkim czasie podbiły serca tamtejszych mieszkańców i Bosko szybko stało się numerem jeden w mieście, dzięki czemu już rok po otwarciu zwyciężyło w plebiscycie na najlepszą lodziarnię.

Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

W 2019 roku pierwsze lokale Bosko pojawiły się nad morzem. Na początku punkt stacjonarny w Gdyni na ul. Świętojańskiej 71, a później sezonowy punkt mobilny na sopockiej plaży. Pierwszymi sukcesami mogło pochwalić się kilka miesięcy po otwarciu, zdobywając pierwsze miejsce Rankingu Czytelników w kategorii Lodziarnie w Gdyni i trzecie w Trójmieście. W tym roku Bosko zadebiutowało w Wejherowie i od połowy maja jest otwarty lokal na ul. Jana III Sobieskiego 272. Przytulny lokal Bosko z dużym ogródkiem znajduje się na deptaku prowadzącym do głównego rynku miasta.

Co odróżnia lody Bosko od innych lodów? Przede wszystkim jakość składników i dbałość o świeżość lodów, które przygotowywane są na miejscu w gdyńskim lokalu. Fenomenem Bosko są również porcje, które mają aż 120 gramów i dwukrotnie przebijają w tym względzie porcje dostępne w innych lodziarniach. Mijając przechodniów orzeźwiających się ogromnymi lodami na ul. Świętojańskiej, nie trudno domyślić się, że właśnie wracają z Bosko.

Nie sposób nie wspomnieć też o 300 dostępnych smakach w ofercie. Każdego dnia trafić można na inne propozycje - od klasycznej czekolady czy naturalnej śmietanki, przez owocowe sorbety, po lodowe wariacje, jak smaki Caprese, Kogel Mogel, Beza Pavlova, Babka drożdżowa, Rabarbar z kruszonką i truskawkami czy smaki alkoholowe.

Bosko to jednak nie tylko lody. Na gości - nie tylko w chłodniejszych miesiącach - czeka pyszna, starannie selekcjonowana kawa, wyjątkowe desery, milkshaki, które można zamówić na bazie wszystkich dostępnych w danym momencie smaków lodów, oraz słynne gofry. Jest też menu sezonowe, latem popularnością cieszy się orzeźwiająca lemoniada.

W trwającym sezonie Bosko wprowadziło stałe, tygodniowe promocje. W poniedziałki wspomnianej lemoniady i kawy frappe można napić się za połowę ceny. Każdy wtorek w Bosko to fit wtorek, podczas którego dostępne są wegańskie lody, słodzone ksylitolem lub stewią. W czwartki Bosko przecenia milkshaki, natomiast piątki to czas na Super Smak - wyjątkowy i rzadko spotykany.

Zainteresowanie fanów Bosko "fit wtorkiem", czyli smakami lodów dla wegan i osób szukających produktów bez cukru, spowodowało, że obecnie w gdyńskim lokalu pojawiły się Vege Gofry. Niewykluczone, że wkrótce pojawią się również inne smakołyki dla tej grupy odbiorców.

Bez wątpienia Polacy nad morzem pokochali Bosko i nie jest wykluczone, że w najbliższym czasie punkty pojawią się w kolejnych nadmorskich miastach.

- Jeśli chcecie uczestniczyć w dalszym rozwoju Bosko i brakuje wam tych pysznych lodów w okolicy - podzielcie się pomysłami na nowe lokalizacje na ich profilu FB. Prezentowane są tam nowe smaki, informacje o działalności Bosko, a przedstawiciele lodziarni komunikują się tam z gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie. Nie zapomnijcie też o pobraniu aplikacji BOSKO, dzięki której znajdziecie aktualne smaki live, promocje, wyszukacie najbliższy lokal i dołączycie do programu lojalnościowego sieci - zachęcają przedstawiciele lodziarni.
Informacje o Bosko:



Pierwszą lodziarnię Bosko nad morzem otwarto w kwietniu 2019 roku w Gdyni.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Mogłeś jeszcze nie czytać