Spróbujesz i od razu wpadniesz - jak Śliwka w Kompot. Dobrze znana wszystkim bywalcom Sopotu restauracja Śliwka w Kompot poszerza swoją ofertę i zaprasza gości również na śniadania. W menu królują produkty od lokalnych dostawców: zdrowe, świeże i pięknie podane.
Śliwki w Kompot przedstawiać nie trzeba chyba nikomu. Do popularnej restauracji położonej na Sopockim deptaku (vis a vis Krzywego Domku), praktycznie codziennie ustawia się długa kolejka chętnych na spróbowanie specjałów serwowanych przez kuchnię czy wypicie drinka przygotowanego przez barmanów.
Teraz restauracja poszerza swoją ofertę. Wprowadzone w tym roku w letnim sezonie śniadania zostaną z gośćmi na dłużej.
Na najważniejszy posiłek dnia w Śliwce w Kompot wpaść można siedem dni w tygodniu,
między godziną 9 a 11:30.W karcie królują dania smaczne i zdrowe. Na talerzu lądują w pokaźnych porcjach, które dadzą energię na rozpoczęcie dnia.
Restauracja stawia na swojskie, kaszubskie wędliny, wiejskie jajka od kur z wolnego wybiegu, pieczywo na zakwasie i warzywa od lokalnego dostawcy.
Składniki - za sprawą szefów kuchni - przeobrażają się w jajka sadzone, jajecznicę, tosty, kaszę (ale taką z fantazją) czy różne rodzaje pankejków.
Promocje śniadaniowe
Jakby tego było mało, restauracja przygotowała dla swoich gości specjalne promocje. Od poniedziałku do piątku, do każdej kawy
z wkładki śniadaniowej klienci otrzymają śniadanie
za 5 złotych (do wyboru są trzy zestawy śniadaniowe: "niezłe jaja", "jaja jak berety" lub pankejki).
W weekend będzie można zamówić do śniadania wybrany napój: sok, kawę czy herbatę -
również za 5 zł.