- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (25 opinii)
- 2 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (149 opinii)
- 3 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 4 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (9 opinii)
- 5 "Zamawia espresso i siedzi 3 godziny" (207 opinii)
- 6 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (32 opinie)
Tani weekend w gdyńskich restauracjach
Za 5 zł i 10 zł będzie można zjeść popisowe dania szefów kuchni trzydziestu gdyńskich restauracji w ramach imprezy Weekend Kulinarny. Promocja potrwa od piątku do niedzieli, ale tylko w wybranych godzinach.
Weekend Kulinarny w Gdyni to nic innego jak rajd po wybranych restauracjach, które na czas trwania imprezy przygotowują po dwa dania w promocyjnych cenach - za 5 zł i 10 zł.
- Na narzucamy pomysłów szefom kuchni, ale prosimy, aby przygotowane dania były wizytówkami restauracji i zapowiedzią tego, czego gość może spodziewać w karcie - mówi Maja Stróżyk z Agencji Rozwoju Gdyni. - Chcemy, aby nasza impreza była okazją do niedrogiego poznania różnorodnej oferty kulinarnej miasta.
Impreza organizowana jest po raz dziesiąty - w tym roku weźmie w niej udział trzydzieści lokali. Na liście znalazły się: Aleja 40, Białe Wino i Owoce, Bliżej, Bollywood Lounge, Chwila Moment, Dodo Roti, Dwa w Jednym, Pizzeria Francesco, Hanoi Pho, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kapitan Cook, Kofeina, Lolo Thai Jolo, Mała Ukraina, Marmolada Chleb i Kawa, Ogniem i Piecem, Pieterwas Krew i Woda, Piqniq, Polski Smak, Pyra Bar, Róża Wiatrów, Tako, Tapas Barcelona, Tawerna, Tokyo Sushi Bar, Trafik, Winestone Hotel Mercury, Vertigo i Zielony Rower.
Na przykład w Tapas Barcelona serwowana będzie potrawka z ciecierzycy, cebuli i chistorry (5 zł) i gaspacho z tostowaną szynką serrano (10 zł); w Kapitanie Cooku zjemy placek z kiszonej kapusty ze śmietaną i łososiem wędzonym (5 zł) oraz zupę rybną (10 zł), a w Bliżej zupę rybną na dorszu z warzywami, kalmarem i pomidorami (5 zł) oraz miniburgera na czarnym pieczywie z wołowiną, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulką, rukolą i domowym majonezem (10 złotych).
Promocje potrwają od piątku do niedzieli, ale warto podkreślić nie przez cały dzień. Każdy lokal festiwalowe menu będzie oferował każdego dnia wyłącznie w wybranym przedziale czasowym (szczegóły na mapce powyżej). W tym czasie rezerwacje nie będą przyjmowane.
Każdy z uczestników będzie mógł również wziąć udział w konkursie. W odwiedzanej restauracji trzeba odebrać kupon i zebrać co najmniej trzy festiwalowe naklejki otrzymywane podczas zamawiania festiwalowego dania, a następnie wrzucić go do urny w Infoboksie (do godz. 18 w niedzielę).
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (62) 2 zablokowane
-
2018-08-21 06:06
(7)
Sa dobre restauracje ale wiekszosc przewaznie kojarzy mi sie z dlugim czasem oczekiwania, wysokimi cenami i marna jakoscia jedzenia z mikrofali, pewnie kupujac dane danie sprzedaja je kilka razy dziennie. Wole bary mleczne czy inne papudajnie gdzie zupe i IIdanie zjemy np za 15zl i wiemy ze wszytsko jest swieze bo wybor jest ograniczony a dana potrawa jest sprzedawana w setkach co widac po kolejkach. Jedz gdzies w Polskie i dobrze sie najedz przy losowo wybranej restauracji. Raczej malo prawdopodobne zadowolenie. Najlepsze bary itd wskazuja pelne parkingi szczegolnie Tirowcow.
- 42 11
-
2018-08-21 07:17
muuu synku, muu (1)
a najbardziej to brzuchy tirowców potwierdzają jakość tego jedzenia
- 10 10
-
2018-08-21 08:34
Ale oni siedzą tylko na tylku w pracy to jak mają nie mieć brzucha
- 11 1
-
2018-08-21 12:27
Szok
absolutnie się nie zgadzam. Bary mleczne mają po prostu słabe jedzenie, bez smaku, bez polotu. Owszem jest tanie, ale co z tego, skoro smak jest nijaki? Jeden z najpopularniejszych w Gdańsku barów mlecznych na jednym z blokowisk, pomimo dobrych 20 metrów długości ma zawsze kolejkę wychodzącą poza drzwi na co najmniej kilkanaście osób. Ludziom chce się stać te pół godziny czy nawet dłużej w kolejce, tylko po to żeby zjeść 5 zł taniej. Raz, dla testu, wybrałem się do tego baru i wyszedłem absolutnie zawiedziony. Jedzenie nie było "złe", ale na pewno też nie było "dobre" - był to absolutny festiwal nijakości.
- 5 8
-
2018-08-21 13:56
Nie chodzisz do restauracji to masz takie spaczone poglądy.
- 2 2
-
2018-08-21 14:44
Czas wyjść z maca i barów mlecznych i zacząć chodzić po dobrych restauracjach. Czas oczekiwania jest długi, bo potrawa jest przygotowywana na świeżo..
- 4 3
-
2018-08-21 18:10
(1)
Na Kaszubach restauracje mają niedobre jedzenie , w innych rejonach Polski jedzenie jest dużo lepsze , dlatego nie pójdę tu już do żadnej restauracji , jest za tłusto , ja lepiej gotuję , bo z sercem , robię proste , smaczne i świeże , chciałabym jeść lekkostrawne potrawy
- 5 1
-
2018-08-21 18:41
Wolę bez serca, jestem vege.
- 0 2
-
2018-08-21 06:27
No to fajnie, bo ta ze zdjęcia akurat do tanich nie należy. (1)
- 6 3
-
2018-08-21 06:29
No. I piwo drogie!!!!
- 5 0
-
2018-08-21 06:29
(1)
A pomidorowa gdzie będzie podawana????
- 18 1
-
2018-08-21 16:10
To tylko u babci.
- 1 0
-
2018-08-21 06:29
jak zwykle promocja dla biedakow (5)
przyjdz, bo bedziesz sie mogl nawtykac za poldarmo! w tej gdyni to jednak jest prestiz
- 13 26
-
2018-08-21 07:23
za to ty stołujesz się w Sheratonie... (2)
...bo jesteś taki bogaty i gardzisz tego typu promocją lokalu, który ma przyciągnąć tym sposobem ludzi do siebie.
Sam jesteś biedak umysłowy.- 9 3
-
2018-08-21 13:57
Sheraton to idealny przykład twojej niewiedzy :) (1)
- 0 0
-
2018-08-22 07:33
bo danie z Sheratonu za 95 zł jest tańsze niż burger za dychę, ok :)
- 0 0
-
2018-08-21 08:34
(1)
Ja jestem bogaty i lubię oszczędzać, nie widzę nic złego w promocjach
- 9 0
-
2018-08-21 10:41
moze masz kase ale glowy na karku juz nie
zarcie sie puszcza za pol ceny jak jest "last minute". jakbys wiedzial jaka jest marza netto restauratora (czyli 10-12%) to bys wiedzial ze ze 50% to albo bedzie 50%porcji albo jakis syf, bo w standardzie to by wyszla strata. ale co ty mozesz o tym wiedziec
- 0 4
-
2018-08-21 06:55
Janush zażąndził... (1)
Miećka i szkrabiki myjta się bo na niedzielu jadźiem na Gdynie. Frykasy będziem pałaszować, wstydu ino nie przynieśta bo miastowe zaraz palcyma bedo wytykać. No :). A tata do tego czasu pasetatii w tedeiku naszykuje:). Niech paciaciaków krew zaleje a co :).
- 17 19
-
2018-08-26 15:12
Ty się samobiczujesz w ten sposób?
- 0 0
-
2018-08-21 07:32
OK, wiec na przyklad: espresso w Gdyni: 4-6 zl. Espresso w Portugalii - 2,50 zl. (3)
Tak więc jest z czego schodzić.
- 41 5
-
2018-08-21 08:58
4-6zł? Raczej sporo więcej.... (1)
- 7 0
-
2018-08-21 09:24
Noo zazwyczaj
małe z 7 a doppio z dyche, dramat.
- 4 1
-
2018-08-21 09:44
Pizza w Neapolu 4-5 euro
- 6 0
-
2018-08-21 07:43
Cebula (2)
Z ościennych trójmiejskich wsi już pedzi
- 16 11
-
2018-08-21 09:50
Pan wielkomiejski ....
- 5 1
-
2018-08-21 12:09
największa cebula to jest na dzielnicach typu meksyk, chylonia, pogórze czy gdańskie slumsy typu falowiec, orunia, stogi czy inne suchaninia... A teraz imbecylu idź być bardziej miejski niż nowojorczycy gdzie indziej.
- 7 1
-
2018-08-21 07:57
Przez godzinę?
To będzie spęd bydła a ni smakowanie..
- 28 2
-
2018-08-21 08:01
Ciekawe co zaproponuje szef kuchni w... Kandelabrach :) (3)
- 14 0
-
2018-08-21 09:22
Chleb ze smalcem
i kabanosy
- 7 0
-
2018-08-22 13:38
Pomidorowa
Z rosołu z wczoraj
- 0 0
-
2018-08-22 13:51
smażonego szczura w sosie z magistratu
- 0 0
-
2018-08-21 08:16
większość te same które były na kulinarnej Świętojańskiej czyli jednej z najbardziej nieudanych imprez kulinarnych (1)
znowu tłumy roszczeniowych Januszy, osobiście podziękuje.
- 27 2
-
2018-08-21 08:33
nieudane to masz życie.
- 0 12
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.