stat

White Marlin oferuje catering z dowozem pod drzwi

20 marca 2020, 7:00

"Trudne czasy wymagają szybkiego działania, dlatego już dziś ruszamy z ofertą cateringu" - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji White Marlin. Sopocka restauracja oferuje mieszkańcom Trójmiasta pięciodaniowy catering jednodniowy lub siedmiodniowy pakiet cateringowy.



- Zakaz przyjmowania gości w restauracji to dla wielu lokali gwóźdź do trumny. My postanowiliśmy podnieść rękawicę i zawalczyć o przyszłość White Marlin. Czuję się odpowiedzialny za ludzi, których zatrudniam, dlatego zależy mi, żeby w tych trudnych czasach nie zostali bez środków do życia - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji. - Wprowadzenie cateringu dietetycznego planowaliśmy na jesień, więc po prostu przyspieszyliśmy realizację tego planu. Nie było nam trudno przystosować się do nowych realiów, bo od zawsze dbamy o zachowanie sterylnych warunków w kuchni, dbamy o zdrowie pracowników i zaopatrujemy się u sprawdzonych, lokalnych dostawców.
White Marlin oferuje dwie opcje cateringu - jednodniową lub tygodniową. W każdej z nich zawiera się pięć zbilansowanych posiłków, skomponowanych i przygotowanych przez Łukasza Domagalskiego, wieloletniego szefa kuchni restauracji White Marlin.

Całodniowy catering składa się z pięciu posiłków: śniadania, dwudaniowego obiadu, kolacji oraz koktajlu lub deseru. Cena pakietu to 65 zł za jeden dzień lub 420 zł za tydzień. Kaloryczność wynosi od 2,5 tys. do 2,8 tys. kcal.

- Catering jednodniowy to dobre rozwiązanie dla osób poszukujących nowych smaków. Dzięki dostawie pod same drzwi pięciu dań przygotowanych pod okiem Łukasza Domagalskiego będziesz miał możliwość poczuć się, jakbyś był w naszej restauracji. Dodatkowo unikniesz wychodzenia z domu, co w tej sytuacji jest kluczowe - zachęca restauracja White Marlin.
Zamówienia należy składać przez formularz zamówień dostępny na stronie lub na adres e-mail: catering@whitemarlin.pl.

Dostawcy dbają o komfort, a przede wszystkim bezpieczeństwo dostawy.

Przykładowe propozycje dań cateringu White Marlin (każdego dnia zestaw jest inny):

Śniadania
  • Pasta jajeczna, twarożek ze szczypiorkiem i świeżymi warzywami
  • Pudding chia z sezonowymi owocami i sosem owocowym (truskawki, borówka itp.)
  • Omlet z łososiem, pieczonymi pomidorami, szczypiorkiem i pieczywem
  • Gofry z kwaśną śmietaną i owocami sezonowymi

Pierwsze danie
  • Zupa kalafiorowa z koperkiem
  • Kaszubska zupa rybna
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Carpaccio z buraka z kozim serem
  • Śledź atlantycki z ziemniakiem i śmietaną
  • Sałatka z wędzonym łososiem
  • Bagietka z piersią z kurczaka i sosem bazyliowym

Drugie danie
  • Udko z kaczki confit z żurawiną i puree ziemniaczanym
  • Kotlet mielony z kaszą perłową, duszonym porem i sosem własnym
  • Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym, kaszą gryczaną i korzennymi warzywami
  • Zraz wieprzowy z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą
  • Dorsz atlantycki z kaszą bulgur i pieczonymi pomidorami
  • Plamiak ze szpinakiem i warzywami korzennymi
  • Tagliatelle z ragu wołowym

Deser / Koktajl
  • Panna cotta z sosem malinowym i owocami
  • Ciasto śliwkowe z kruszonką
  • Brownie z karmelem i orzechami
  • Sernik z truskawkami
  • Tarta francuska z jabłkami prażonymi
  • Zielony koktajl ze szpinakiem i bananem
  • Świeżo wyciskany sok z imbirem
  • Koktajl truskawkowy

Kolacja
  • Wędzona dorada z chrzanem i pieczywem
  • Sałata z kozim serem, sosem winegret i warzywami
  • Selekcja wędlin z domowej dojrzewalni z pieczywem
  • Wędzone ryby z selekcją sałat z sosem winegret
  • Mozarella di bufala z pomidorkami i rukolą
  • Pierożki z wieprzowiną i imbirem
  • Sajgonki
  • Broiche zapiekane z piersią z kurczaka
  • Grillowane halloumi z tostami i awokado

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł