- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (9 opinii)
- 2 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (149 opinii)
- 3 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (8 opinii)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (32 opinie)
- 6 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
White Marlin oferuje catering z dowozem pod drzwi
"Trudne czasy wymagają szybkiego działania, dlatego już dziś ruszamy z ofertą cateringu" - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji White Marlin. Sopocka restauracja oferuje mieszkańcom Trójmiasta pięciodaniowy catering jednodniowy lub siedmiodniowy pakiet cateringowy.
- Zakaz przyjmowania gości w restauracji to dla wielu lokali gwóźdź do trumny. My postanowiliśmy podnieść rękawicę i zawalczyć o przyszłość White Marlin. Czuję się odpowiedzialny za ludzi, których zatrudniam, dlatego zależy mi, żeby w tych trudnych czasach nie zostali bez środków do życia - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji. - Wprowadzenie cateringu dietetycznego planowaliśmy na jesień, więc po prostu przyspieszyliśmy realizację tego planu. Nie było nam trudno przystosować się do nowych realiów, bo od zawsze dbamy o zachowanie sterylnych warunków w kuchni, dbamy o zdrowie pracowników i zaopatrujemy się u sprawdzonych, lokalnych dostawców.
White Marlin oferuje dwie opcje cateringu - jednodniową lub tygodniową. W każdej z nich zawiera się pięć zbilansowanych posiłków, skomponowanych i przygotowanych przez Łukasza Domagalskiego, wieloletniego szefa kuchni restauracji White Marlin.
Całodniowy catering składa się z pięciu posiłków: śniadania, dwudaniowego obiadu, kolacji oraz koktajlu lub deseru. Cena pakietu to 65 zł za jeden dzień lub 420 zł za tydzień. Kaloryczność wynosi od 2,5 tys. do 2,8 tys. kcal.
- Catering jednodniowy to dobre rozwiązanie dla osób poszukujących nowych smaków. Dzięki dostawie pod same drzwi pięciu dań przygotowanych pod okiem Łukasza Domagalskiego będziesz miał możliwość poczuć się, jakbyś był w naszej restauracji. Dodatkowo unikniesz wychodzenia z domu, co w tej sytuacji jest kluczowe - zachęca restauracja White Marlin.
Zamówienia należy składać przez formularz zamówień dostępny na stronie lub na adres e-mail: catering@whitemarlin.pl.
Dostawcy dbają o komfort, a przede wszystkim bezpieczeństwo dostawy.
Śniadania
- Pasta jajeczna, twarożek ze szczypiorkiem i świeżymi warzywami
- Pudding chia z sezonowymi owocami i sosem owocowym (truskawki, borówka itp.)
- Omlet z łososiem, pieczonymi pomidorami, szczypiorkiem i pieczywem
- Gofry z kwaśną śmietaną i owocami sezonowymi
Pierwsze danie
- Zupa kalafiorowa z koperkiem
- Kaszubska zupa rybna
- Barszcz czerwony z krokietem
- Carpaccio z buraka z kozim serem
- Śledź atlantycki z ziemniakiem i śmietaną
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Bagietka z piersią z kurczaka i sosem bazyliowym
Drugie danie
- Udko z kaczki confit z żurawiną i puree ziemniaczanym
- Kotlet mielony z kaszą perłową, duszonym porem i sosem własnym
- Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym, kaszą gryczaną i korzennymi warzywami
- Zraz wieprzowy z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą
- Dorsz atlantycki z kaszą bulgur i pieczonymi pomidorami
- Plamiak ze szpinakiem i warzywami korzennymi
- Tagliatelle z ragu wołowym
Deser / Koktajl
- Panna cotta z sosem malinowym i owocami
- Ciasto śliwkowe z kruszonką
- Brownie z karmelem i orzechami
- Sernik z truskawkami
- Tarta francuska z jabłkami prażonymi
- Zielony koktajl ze szpinakiem i bananem
- Świeżo wyciskany sok z imbirem
- Koktajl truskawkowy
Kolacja
- Wędzona dorada z chrzanem i pieczywem
- Sałata z kozim serem, sosem winegret i warzywami
- Selekcja wędlin z domowej dojrzewalni z pieczywem
- Wędzone ryby z selekcją sałat z sosem winegret
- Mozarella di bufala z pomidorkami i rukolą
- Pierożki z wieprzowiną i imbirem
- Sajgonki
- Broiche zapiekane z piersią z kurczaka
- Grillowane halloumi z tostami i awokado
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
White Marlin Sopot, al. Wojska Polskiego 1
Opinie (39) 3 zablokowane
-
2020-03-20 07:39
Danziger (2)
Byłem. Bardzo drogo a porcyjki mikroskopijne. Nie polecam.
- 21 18
-
2020-03-20 08:10
Pączusiu (1)
To są normalne porcje
- 2 15
-
2020-03-20 12:47
chyba w kids menu ;)
- 12 0
-
2020-03-20 08:24
Najlepsza restauracja w Trójmieście!!!!
Byłem wielokrotnie jedzenie tam to poezja smaku. Jeżeli jedzenie w cateringu będzie takie to będzie to Super oferta.
- 11 30
-
2020-03-20 08:35
Większość tych przybytków była nastawiona na turystów cenowo i jakościowo.
Więc niech teraz robią dostawy np. do Szwecji, Norwegii- 29 8
-
2020-03-20 08:51
Wielki szacun... (1)
... dla marketingu WM który robi robotę bo obsługa, oferta, jedzenie i ceny pozostawiają wiele do życzenia.Nie polecam.
- 23 8
-
2020-03-20 23:50
Szkoda mi cię
T
- 0 2
-
2020-03-20 09:24
Bulaj z Sopotu tez robi coś podobnego
- 2 7
-
2020-03-20 09:52
Restauracje czeka przestój 3-6 miesięczny niestety
cześć biznesów padnie stety niestety i to przed sezonem który też będzie trwał połowę czasu bo pewnie kwarantanna skończy się w okolicach lipca.
- 11 2
-
2020-03-20 10:14
Szczerze polecam!
Zawsze świeżo i pysznie! Dania zawsze na wysokim poziomie! A teraz można zjeść whitemarlin'owskie pyszności nie wychodząc z domu:) rozne dania w cateringu, wiec nudy na talerzu nie nalezy sie obawiac :)
- 6 22
-
2020-03-20 10:17
Super catering !
jedzenie jest pyszne, co prawda codziennie coś innego ale jest to tylko miłe zaskoczenie, bo każda porcja jedzenia to kolejne doznania dla kubków smakowych. Dodatkowym plusem jest to, że jedzenie dowożą osoby które pracują jako obsługa restauracji, w pełnym umundurowaniu, także jeśli ktoś był już w sopockiej restauracji to ma pewność, że wszystko jest dopięte na ostatni guzik.
- 6 21
-
2020-03-20 10:32
Tragedia!!!!
Małe porcje, smak pozostawia wiele do życzenia do tego ceny z kosmosu!!! Nie polecam!!!
- 21 7
-
2020-03-20 10:35
Poezja smaku
Chyba pyszniej się nie da.. kocham tą kuchnię!
- 4 22
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.