2018-12-28 06:02
...ze takie coś wyprodukował...
2018-12-28 06:20
W Gdyni - solidna porcja glutenu w Gdyniance - pizza z porem i kiełbasa wymiata. Osobiście lubię tez pizzę Bolognese z Ankera - biały sos z pomidorem i mięsem to takie moje guilty pleasure.
W Sopocie burgery w
W Gdyni - solidna porcja glutenu w Gdyniance - pizza z porem i kiełbasa wymiata. Osobiście lubię tez pizzę Bolognese z Ankera - biały sos z pomidorem i mięsem to takie moje guilty pleasure.
W Sopocie burgery w Sliwce w kompot oraz świeża bagietka w La bagatela. Bunny Handroll tez super na szybkie sushi bez zadęcia i dzikich cen.
W Gdańsku na śniadanie fritata w Pobitych garach oliwskich - rewelacja. Poza tym rewelacyjne zupy w Chochli i jedzenie z trochę wyższej polki w Niepokornych - jednak warte każdego grosza.
2018-12-28 08:07
2018-12-28 08:34
że Anker "spoczął na laurach". Ma zawsze obłożenie, ale ile razy się skuszę to żałuję .
2018-12-28 08:36
Zwykła pasza
2018-12-28 08:45
Dlatego jadam tam tylko ta pizzę bolognese i nic więcej. I dlatego jest to mój guilty pleasure bo ta pizza jakaś niesamowita nie jest ale jednak jakoś tak trafia w mój gust raz na pare miesięcy - i tyle.
2018-12-28 10:56
nie zrozumieli właściwego przekazu;-)
2018-12-28 14:39
Taka krytyka to mi wisi i powiewa.
Pozdrawiam.
2018-12-28 11:44
zwykła pasza też jest potrzebna
2018-12-28 12:32
to proszę Pana w Gdyni na Starowiejską do Adiamo a Roma.
2018-12-28 14:30
Wszystko dobrze, tylko w Gdyniance proponuję pizzę cebulową,dla mnie rewelacja już od 25 lat.W 1994 na pierwszym roku studiów zamówiłem i cały czas mi smakuje.
2018-12-28 14:41
Cebulowa również od czasu do czasu zamówię.
Jednak dla mnie ta z porem jest taka jakaś ekstra :-)
Pozdrawiam.
2018-12-28 19:44
Po polsku już nie umiesz, dzbanie?
2018-12-28 21:17
2018-12-28 09:11
Fakt, szczęśliwy lis jest szczęściarzem - jedna z najlepszych i najprzykemniejszych ciastkarni w Trójmieście i okolicy
2018-12-28 11:43
2018-12-29 21:02
Zuzanna lubi je tylko jesienią
2018-12-28 09:20
Wybrałam się zachęcona komentarzami ale ciastka drogie i w zasadzie niczym się nie wyróżniające. Smaczne, ale nie na tyle abym specjalnie tam pojechała po raz kolejny.
2018-12-29 21:02
2022-10-08 21:43
2018-12-28 06:03
Niestety nie jest miejscem, gdzie można dobrze zjeść. Koncept restauracji wegetariańskiej jest bardzo słuszny, lecz dania tam podawane niestety nie sięgają powyżej poziomu biowaya.
2018-12-28 06:14
Dużo gorzej niż Bioway- niestety. Cała para poszła w lokalizację, aranżację lokalu oraz promocję ( czego przykładem jest ten artykuł) Samo jedzenie na tragicznym poziomie. Szkoda, bo jak zostało to wspomniane w Twoim komentarzu - idea słuszna.
2018-12-28 09:57
Bypam, jadłam, nie wrócę. Mało, drogo i bez emocji.
2018-12-28 12:55
Zgadzam się. Niestety manna to najgorsza wege knajpa w trójmieście. Nie umywa sie do awokado czy falli
2018-12-28 19:17
w środku kiepska klimatyzacja - człowiek wychodzi śmierdzący starym tłuszczem, jedzenie średnie, bez polotu, z tanich składników za stosunkowo wysokie ceny. byłam, nie wrócę.
2019-01-12 16:23
Ja także zagadzam sie. Byłam raz i tyle. Nie polecę.
2018-12-28 06:16
A tu porcje jak dla niejadka. Gdzie mam zaspokoić głód dla swoich 120kilogramów i 190cm wzrostu.
2018-12-28 06:51
W paśniku w lasach oliwskich.
2018-12-28 09:01
...to raczej właśnie dieta żebyś się nie za szybko przywitał z zawałem, cukrzycą i miażdżycą.
2018-12-28 09:29
Mięśnie są ciężkie, więc facet który ma 190cm i waży 120kg niekoniecznie musi być tłuściochem... być może właśnie jest wysportowany i umięśniony...
2018-12-28 11:43
2018-12-29 21:22
Bo że do 120 kilo dobił na piersiach z kurczaka i brokułach to można dzieciom wmawiać.
2018-12-28 17:18
Schudnij !
2018-12-29 21:03
szczególnie jak zastępuje mózg
2018-12-28 06:18
2018-12-28 07:18
Lubisz tylko gładko ogolonych?
2018-12-28 09:19
Lubię, jak nie ma kłaków w jedzeniu.
Nie podejrzewam, że kucharze przygotowują posiłki ubrani, jak lekarze przy operacji
2018-12-28 09:25
Tatuaże też linienią, czy co z nimi?
2018-12-28 15:26
A jak ma wyglądać kucharz rodem z Kaukazu???
2018-12-29 21:06
bo hrabia żąda wyglądu kucharza teraz,
dobre jedzenie w dobrej cenie już hrabiemu nie wystarcza, on teraz żąda
2018-12-28 07:00
Najlepsze. Bardzo miła właścicielka. Trzymam za nich kciuki!
2018-12-28 07:14
Meso Ramen nie jest „pierwszym i jak dotąd jedynym barem z ramenem”. Zdecydowanie bogatszy smak japońskiej zupy odnajdziemy w Ping Pongu na terenie Garnizonu. Polecam
2018-12-28 07:17
2018-12-29 21:06
co poeta miał na myśli?
2018-12-28 08:19
Nie polecam
2018-12-28 09:25
Sam jestes porazka zakomoleksiona i paplajaca sie w awoim go...
2018-12-28 11:20
Z miłością uznaniem i szacunkiem do bliźniego obrzucasz mnie stolcem haha
2018-12-28 10:41
Pingpong? To jakiś żart. Tam jedzenie ma tylko dobrze na fociach wyglądać, sorry, taki mamy klimat.
2018-12-28 11:47
kelp rośnie lokalnie, bonito, wakame, mirin, wino ryżowe, makaron, kijki do jedzienia, sos sojowy i jedziemy
2018-12-28 12:31
?
2018-12-28 12:52
Mega
2018-12-29 21:07
2018-12-28 20:04
...niestety już zamknięty.
2018-12-28 22:05
Regularnie chodziłem tam z żoną na Ramen.
2018-12-30 22:01
jeden i ten sam komentarz
2019-01-15 10:11
A Izakaya Sushi Bar to co? Ramenów w karcie mają 6 lub 7...
2018-12-28 07:27
Czy ta restauracja prowadzi katering dla przedszkoli? Porcja na zdjęciu zdecydowanie "za duża". Sztos trójmiejski.
2018-12-28 07:58
Co to sztos?
2018-12-28 09:37
kiedyś to znaczyło przewał, ale aktualnie hipsteria używa tego słowa, bo fajnie brzmi. Nie znają jego znaczenia, ale idealnie pasuje do nich, bo lubią za wszystko przepłacać (kasa oczywiście od rodziców)
2018-12-28 09:43
Taki film z m.in. z Janem Nowickim i Cezarym Pazurą . Szczerze polecam.
2018-12-28 09:57
Film znam, ale nijak mi nie pasował do reszty wypowiedzi
2018-12-28 09:45
Mięso bez smaku i mega suche, makaron w ogóle nie był solony - według pani kelnerki 'nie solimy bo taki jest przepis' Także potwierdzam, jedzenie dla przedszkolaków.
2018-12-28 12:45
2018-12-28 15:27
Dla mnie to bardzo kiepska knajpa. Zaczynajac od obsługi - złożyliśmy zamówienie, nie wydano nam paragonu, przy odbiorze (niestety jedna osoba już je, druga czeka 5 - 10 minut) okazało się, ze zamówienie nie jest
Dla mnie to bardzo kiepska knajpa. Zaczynajac od obsługi - złożyliśmy zamówienie, nie wydano nam paragonu, przy odbiorze (niestety jedna osoba już je, druga czeka 5 - 10 minut) okazało się, ze zamówienie nie jest kompletne, podstawa do reklamacji jest paragon. Powiedzieliśmy grzecznie, ze nie został wydany, na to bardzo niemiła dziewczyna (krótkie jasne włosy, okulary) zaczęła strzelać fochy i podnosić głos. Okazało się, ze paragon się znalazł u pani, która przyjmowała zamówienie. Jedzenie średnie. Mięso jest okej, ale to żadna rewelacja. Bułka była czerstwa i podgrzana przed podaniem, niestety było to bardzo wyczuwalne. Więcej tam nie wrócimy.
2018-12-28 22:26
Widać konkurencji się nóż w kieszeni otwiera że ktoś miał zaje#isty pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Jem tam regularnie od kiedy się otworzyli raz, dwa razy w miesiącu. Mieso zawsze jest petarda, rozpływające się w
Widać konkurencji się nóż w kieszeni otwiera że ktoś miał zaje#isty pomysł i jeszcze lepsze wykonanie. Jem tam regularnie od kiedy się otworzyli raz, dwa razy w miesiącu. Mieso zawsze jest petarda, rozpływające się w ustach a dziewczyny uśmiechnięte i zawsze zainteresowane gościem (Widać że nie pracują za karę).
Ich fasolka to poprostu majstersztyk no i sam lokal (wnętrze) również nie tuzinkowy.
Jakieś gadki o niewydanym paragonie na stówe, pachnie mi wkur#wioną konkurencją. Wiem co mówię bo pracuje w handlu i znam takie praktyki.
Ja z całego serca polecam, coś innego z pomysłem a do tego niezwykle smaczne.
2018-12-29 07:42
Muszę Cię rozczarować, ale nie jestem z konkurencji. Chyba nie zrozumiałeś o co chodziło z paragonem (i gdzie jest misiu napisane, ze na stówę?) - zamówienie przyjęte na odwal, przy odbiorze się nie zgadza, a na grzeczne
Muszę Cię rozczarować, ale nie jestem z konkurencji. Chyba nie zrozumiałeś o co chodziło z paragonem (i gdzie jest misiu napisane, ze na stówę?) - zamówienie przyjęte na odwal, przy odbiorze się nie zgadza, a na grzeczne pytanie, pani wydająca zamówienie zaczyna krzyczeć najpierw na klienta, a pozniej o tym, ze nie ma paragonu, wiec nie ma podstaw do reklamacji. W tym momencie wszyscy się na Ciebie gapia, a Ty czujesz się jak oszust i złodziej, mimo ze to było tylko grzecznie zadane pytanie (bo wiadomo, ze pomyłki mogą się zdarzyć). Takie zachowanie jest niedopuszczalne. Wiem, bo pracuje w obsłudze klienta, w branży, która nie jest związana z gastro. Jedzenie nie jest najgorsze, ale w smaku kompletnie przeciętne, tak wiec jeszcze raz nie polecam.
2019-11-25 13:51
Wzięłam tę porcję na pół z koleżanka i obie się najadłyśmy. Dla faceta zestaw w sam raz. A mięsko rozpoływało się w ustach - naprawdę nigdzie w trójmieście takiego mięsa nie spotkałam.
2018-12-28 07:42
Ceny nie dla Polaków
2018-12-28 07:51
Pewnie więcej na fajki wydajesz. Ja tam lubię łazić po restauracjach i stać mnie
2018-12-28 07:55
To że idziesz do restauracji raz na tydzień, mieszkając z matką i mając 30lat, to nie znaczy że ciebie stać
2018-12-28 09:26
O już się włączyła zawiść P*laków, bo ktoś ma więcej pieniędzy.
2018-12-28 09:39
2018-12-28 14:00
Puszki już dziś pozbierałeś, samodzielny i zaradny życiowo biedaku?
2018-12-28 22:15
Ostro jak na gimbusa
2018-12-29 21:08
będzie dla twojego Polaka
2018-12-28 08:14
To przykre że aby zjeść bezglutenowy obiad trzeba wyjechać z trójmiasta. To taka gastronomiczna wioska pod tym względem. Brak słów...i brak chęci oraz przeszkolenia szefów kuchni.
2018-12-28 08:17
Uwielbiam gluten
Robię z niego kotlety
2018-12-28 09:04
Wydaje mi się, że na ul.Starowiejskiej jest taka restauracja bez glutenu. Wchodzi się po schodkach. Kiedyś tam byłam (na łososiu ze szpinakiem), ale nie wyszłam zadowolone. Może Ty będziesz mieć więcej szczęścia.
2018-12-28 09:26
Dokształć się i nie oczekuj, że ktoś nastawi się na ciebie. W każdej restauracji znajdziesz potrawy bez glutenu, czytaj menu, są one oznaczone. Jeżeli ci one nie odpowiadają, przygotuj je sobie sama.
2018-12-28 16:20
Restauracje otworzyły się na wegetarian i wegan, więc dlaczego nie mogłyby się otworzyć dla ludzi z celiakią/nietolerancją/alergią na gluten? Wg mnie to tylko kwestia czasu aż będziemy mieć w czym wybierać. Jest w Polsce i na świecie coraz więcej takich miejsc.
2018-12-28 09:42
z taką chorobą najlepiej samemu zadbać o jedzenie, restauracja 100% bez glutenu miałaby pewnie problem się utrzymać, stąd deficyt. Jest to też ogromna odpowiedzialność, bo gdyby ktoś z celiakią się pochorował, to restauracja zapewne byłą by skończona,
2018-12-28 11:48
2018-12-28 15:29
Ale to jest teraz modne :D
2018-12-28 18:05
Nie przesadzaj. Zona ma celiakie, regularnie chodzimy do restauracji i zawsze coś można zjeść. Czasami zdarza się ze kelner nie wie co to gluten, wystarczy zwrócić uwagę ( czasami się obrażają) i po sprawie. Raz zdarzyło
Nie przesadzaj. Zona ma celiakie, regularnie chodzimy do restauracji i zawsze coś można zjeść. Czasami zdarza się ze kelner nie wie co to gluten, wystarczy zwrócić uwagę ( czasami się obrażają) i po sprawie. Raz zdarzyło się ze mimo mówienie ze bez glutenu to ryba i tak została podana w panierce. Typowo bezglutenowych restauracji jest bardzo mało ale w większości można zjeść bez późniejszych rewolucji ( Patio, Pueblo, Azzuro, Thai Lollo, Rybka, Fellini, Classic i jeszcze coś o czym zapewne zapomniałem).
2019-01-23 11:27
W Gdyni Trio, Barracuda, Blisko
W Gdańsku Lula i Kucharia
Te lokale mam przetestowane a pewnie jest ich więcej tylko trzeba poszukać.
2018-12-28 08:17
Tak się złożyło, że byłem w dwóch lokalach opisywanych przez pana Stafieja i nie podzielam jego entuzjazmu.
2018-12-28 17:21
Przyznają się , nigdy ...
2018-12-29 07:11
W ten sposób udowadniają że są potrzebni, bo jest taki tryndd ;)
A jak już coś nabazgrolą, to dostają za to kasiorkę, więc piszą jeszcze wincyj, coby każden se pomyślał, że tak jest naprawdę.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.