Całe życie wokół chleba Opinie do artykułu

Całe życie wokół chleba

Opinie (99) 8 zablokowanych

  • Świetny artykuł. (4)

    Bardzo mnie cieszy że po tylu latach zachwytu nad komercją i wielką konsumpcją,Polskie i pomorskie rzemiosło do łask. To synonim dobrze wykonanej pracy. Wszystkiego dobrego Panie Ryszardzie.

    • 223 2

    • oby więcej takich miejsc, polska tradycja ma tyle do zaoferowania

      • 18 0

    • Nie ma jak piekarnia Szwedka Gdynia

      • 0 3

    • Co prawda to prawda (1)

      Piekarz odwrotnie jak marynarz w dzień śpi a w nocy pracuje.Jako młody chłopak w latach 70-tych dorabiałem sobie nockami u jednego z gdańskich piekarzy.Wyroby piekarskie z tamtych czasów wypisz wymaluj to to samo co u

      Piekarz odwrotnie jak marynarz w dzień śpi a w nocy pracuje.Jako młody chłopak w latach 70-tych dorabiałem sobie nockami u jednego z gdańskich piekarzy.Wyroby piekarskie z tamtych czasów wypisz wymaluj to to samo co u Pana Majchrowskiego.Smak i aromat świeżego pieczywa,który roznosił się co rano po okolicy wywoływał łaknienie najwybredniejszych smakoszy chleba.Niestety wszyscy gdańscy piekarze ulegli komercji i modzie na mono produkcję a zmowa cenowa niszczy wszelką uczciwą konkurencję.Panie Majchrowski wielki szacun dla Pana.Tak trzymać.

      • 14 0

      • Czyżby u Szuty na Oruni ;-)

        Wspomnienie porannych zapachów bezcenne :-)

        • 4 1

  • Najlepszy chleb w Gdańsku (1)

    Moim zdaniem nie ma w Gdańsku lepszego chleba niż od pana Majchrowskiego.

    • 112 0

    • gdzie kupić

      gdzie w gdańsku można kupować ten chleb

      • 0 0

  • piekarnia (3)

    szkoda, że jest tak mało rzemieślniczych piekarni, w których piecze się chleb i inne wyroby w sposób
    już dzisiaj niespotykany często. te piekarnie nie sa w stanie konkurować z dużymi fabrykami chleba .

    szkoda, że jest tak mało rzemieślniczych piekarni, w których piecze się chleb i inne wyroby w sposób
    już dzisiaj niespotykany często. te piekarnie nie sa w stanie konkurować z dużymi fabrykami chleba .
    Warto by miasto zaczęło wspomagać nielicznych dzisiaj rzemieślników może to czynić w różny sposób. A warto bo chleb z każdej takiej piekarni jest inny , piekarze mają swoje tajemnice i tradycje.
    Są to wyroby przede wszystkim dobre i smaczne i nie pleśnieją na drugi dzień jak chleby sprzedawane w róznych supermarketach. I nie ma co sie dziwić , że ludzie dojeżdzaja z odległych
    dzielnic miasta by kupić dobry chleb.

    • 79 0

    • (2)

      Dobrej jakości produkt sam się obroni - gorzej ze świadomością ludzi , dla których pseudo pieczywo w niskiej cenie jest najlepsze bo tanie !
      Tak samo jest z nabiałem i innymi produktami , gdzie liczy się cena , dziwne jest to , że kupując spodnie czy buty nie kupuje się najtańszych i byle jakich a jedzenie już tak

      • 13 1

      • Nic w tym dziwnego. Ubranie nosisz na zewnątrz siebie, żeby inni widzieli. (1)

        Co ciekawe, podobnie wybiera się samochód. Pomimo tego, że posiadacz siedzi w środku i karoserii nie widzi, to jednak wygląd zewnętrzny auta jest istotny.

        • 0 1

        • okaz na pokaz to tylko w Polsce - poza granicami nikt nie ocenia ksiązki po okładce - zobacz jak ludzie w innych krajach w metrze są ubrani - różnie ale nikt nie robi z ubioru wydarzenia, każdy nosi co lubi i nie po to by zrobić wrażenie na innych

          • 1 0

  • Potwierdzam. .

    Chleb razowy - pyszny !!!

    • 69 0

  • szacun

    • 56 0

  • (2)

    Ciekawe ile ma na łape

    • 6 79

    • do janusza - matematyka się kłania

      wszystkie dane do zadania są w artykule

      • 11 0

    • Typie

      Za osiem godzin nocki na piekarni po miesiącu 4tysiące do ręki.

      • 0 0

  • Mniam

    I ta wielka drozdzowka z dzemem,
    Pycha!:)

    • 38 0

  • I to jest Mistrzostwo!!! (1)

    Niesamowite,że Pan Ryszard przetrwał przy tej masowej produkcji pieczywa i ma komu sprzedawać. Gdyby takich ludzi z takim podejściem do konsumenta było więcej,ale było by pysznie i zdrowo.

    • 76 0

    • Jest kilka b. pobobnych miejsc w 3miescie

      Znam na drugim koncu 3miasta:
      Ul. Kartuska w Gdyni. Piekarnia Kozłowski.
      Tez fantastyczne pieczywo.

      • 5 1

  • najlepszy chleb z biedry za 1,59 (4)

    • 8 109

    • najniższy poziom inteligencji - cyc -> -1

      • 21 1

    • nawet do nęcenia ryb w stawku się nie nadaje. Zwierzę to jest tylko a poznać potrafi co dobre, nie to co człowiek

      • 13 1

    • chleb z Chin (1)

      ...tylko, że ten chleb z marketu jest najczęściej sprowadzany z Chin, głęboko mrożony przez pół roku, z różnymi polepszaczami i konserwantami w środku, a potem już na miejscu odgrzewany.

      • 7 0

      • - dlatego nie należy kupować chleba / pieczywa z marketów.

        Delikatnie pisząc...

        z tym , że i małe sklepy a nawet piekarnie potrafią "robić" pieczywo z mrożonego...

        Tam gdzie w powszedni dzień rano są długie kolejki za chlebem z reguły jest dobre pieczywo. Dziadki i gospodynie domowe są czujne :p a Zabiegane młodziaki łapią co jeszcze znajdą w BiedaRomce po 18...

        • 5 0

  • gdański rogalik (5)

    Szacunek wielki ale czy nie myślał pan o wyprodukowaniu jakiejś małej bułeczki,charakterystycznej dla Gdańska ,np. mały lew.Inne miasta mają swoje pieczywa.
    Pozdrowienia

    • 19 9

    • Super

      pomysl!!!

      • 5 0

    • bułeczka z budyniem najlepiej, bardzo charakterystyczna

      • 25 2

    • Gdańsk ma swój własny przysmak Budyń (1)

      • 3 2

      • a nie Actimel?

        • 4 1

    • Jest świetny tradycyjny chleb.

      A małego lewka to może Pani sobie we własnym zakresie upiec . Pozdrawiam

      • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.