2017-06-19 07:12
Bardzo mnie cieszy że po tylu latach zachwytu nad komercją i wielką konsumpcją,Polskie i pomorskie rzemiosło do łask. To synonim dobrze wykonanej pracy. Wszystkiego dobrego Panie Ryszardzie.
2017-06-19 09:56
oby więcej takich miejsc, polska tradycja ma tyle do zaoferowania
2017-06-19 11:26
Nie ma jak piekarnia Szwedka Gdynia
2017-06-19 14:23
Piekarz odwrotnie jak marynarz w dzień śpi a w nocy pracuje.Jako młody chłopak w latach 70-tych dorabiałem sobie nockami u jednego z gdańskich piekarzy.Wyroby piekarskie z tamtych czasów wypisz wymaluj to to samo co u
Piekarz odwrotnie jak marynarz w dzień śpi a w nocy pracuje.Jako młody chłopak w latach 70-tych dorabiałem sobie nockami u jednego z gdańskich piekarzy.Wyroby piekarskie z tamtych czasów wypisz wymaluj to to samo co u Pana Majchrowskiego.Smak i aromat świeżego pieczywa,który roznosił się co rano po okolicy wywoływał łaknienie najwybredniejszych smakoszy chleba.Niestety wszyscy gdańscy piekarze ulegli komercji i modzie na mono produkcję a zmowa cenowa niszczy wszelką uczciwą konkurencję.Panie Majchrowski wielki szacun dla Pana.Tak trzymać.
2017-06-19 18:25
Wspomnienie porannych zapachów bezcenne :-)
2017-06-19 07:12
Moim zdaniem nie ma w Gdańsku lepszego chleba niż od pana Majchrowskiego.
2019-03-16 11:35
gdzie w gdańsku można kupować ten chleb
2017-06-19 07:13
szkoda, że jest tak mało rzemieślniczych piekarni, w których piecze się chleb i inne wyroby w sposób
już dzisiaj niespotykany często. te piekarnie nie sa w stanie konkurować z dużymi fabrykami chleba .
szkoda, że jest tak mało rzemieślniczych piekarni, w których piecze się chleb i inne wyroby w sposób
już dzisiaj niespotykany często. te piekarnie nie sa w stanie konkurować z dużymi fabrykami chleba .
Warto by miasto zaczęło wspomagać nielicznych dzisiaj rzemieślników może to czynić w różny sposób. A warto bo chleb z każdej takiej piekarni jest inny , piekarze mają swoje tajemnice i tradycje.
Są to wyroby przede wszystkim dobre i smaczne i nie pleśnieją na drugi dzień jak chleby sprzedawane w róznych supermarketach. I nie ma co sie dziwić , że ludzie dojeżdzaja z odległych
dzielnic miasta by kupić dobry chleb.
2017-06-19 12:09
Dobrej jakości produkt sam się obroni - gorzej ze świadomością ludzi , dla których pseudo pieczywo w niskiej cenie jest najlepsze bo tanie !
Tak samo jest z nabiałem i innymi produktami , gdzie liczy się cena , dziwne jest to , że kupując spodnie czy buty nie kupuje się najtańszych i byle jakich a jedzenie już tak
2017-06-19 14:28
Co ciekawe, podobnie wybiera się samochód. Pomimo tego, że posiadacz siedzi w środku i karoserii nie widzi, to jednak wygląd zewnętrzny auta jest istotny.
2017-06-20 07:29
okaz na pokaz to tylko w Polsce - poza granicami nikt nie ocenia ksiązki po okładce - zobacz jak ludzie w innych krajach w metrze są ubrani - różnie ale nikt nie robi z ubioru wydarzenia, każdy nosi co lubi i nie po to by zrobić wrażenie na innych
2017-06-19 07:13
Chleb razowy - pyszny !!!
2017-06-19 07:17
szacun
2017-06-19 07:19
Ciekawe ile ma na łape
2017-06-19 09:41
wszystkie dane do zadania są w artykule
2020-01-24 19:31
Za osiem godzin nocki na piekarni po miesiącu 4tysiące do ręki.
2017-06-19 07:25
I ta wielka drozdzowka z dzemem,
Pycha!:)
2017-06-19 07:29
Niesamowite,że Pan Ryszard przetrwał przy tej masowej produkcji pieczywa i ma komu sprzedawać. Gdyby takich ludzi z takim podejściem do konsumenta było więcej,ale było by pysznie i zdrowo.
2017-06-19 21:28
Znam na drugim koncu 3miasta:
Ul. Kartuska w Gdyni. Piekarnia Kozłowski.
Tez fantastyczne pieczywo.
2017-06-19 07:47
2017-06-19 08:44
najniższy poziom inteligencji - cyc -> -1
2017-06-19 11:57
2017-06-19 13:36
...tylko, że ten chleb z marketu jest najczęściej sprowadzany z Chin, głęboko mrożony przez pół roku, z różnymi polepszaczami i konserwantami w środku, a potem już na miejscu odgrzewany.
2017-06-19 13:58
Delikatnie pisząc...
z tym , że i małe sklepy a nawet piekarnie potrafią "robić" pieczywo z mrożonego...
Tam gdzie w powszedni dzień rano są długie kolejki za chlebem z reguły jest dobre pieczywo. Dziadki i gospodynie domowe są czujne :p a Zabiegane młodziaki łapią co jeszcze znajdą w BiedaRomce po 18...
2017-06-19 08:06
Szacunek wielki ale czy nie myślał pan o wyprodukowaniu jakiejś małej bułeczki,charakterystycznej dla Gdańska ,np. mały lew.Inne miasta mają swoje pieczywa.
Pozdrowienia
2017-06-19 08:51
pomysl!!!
2017-06-19 11:05
2017-06-19 12:36
2017-06-19 12:55
2017-06-19 13:27
A małego lewka to może Pani sobie we własnym zakresie upiec . Pozdrawiam
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.