2020-12-07 10:55
Opinia wyróżniona
Kiedyś robiłam sama, ale przed świętami ciężko wyrobić się ze wszystkim, dlatego od kilku lat zamawiam je z jednej z gdyńskich pierogarni. Do tej pory były przepyszne, ani razu się nie zawiodłam. W tym roku będzie podobne zamówienie. Trzymajcie się ciepło :)
2020-12-07 12:25
kilo pierogów max 13zł w domu .
3zł sztuka :))))))))
2020-12-09 22:34
A swój czas na lepienie pierogów, zakupy, sprzątanie po gotowaniu na ile wyceniasz?
2020-12-08 08:20
i nie masz nic innego lepszego do robienia
2020-12-07 21:36
Jedzenie biedoty wiejskiej. Nażre sie i przez caly dzien syta. W kuchni dworskiej nie jadalo sie. Wiecej, w Polsce zachodniej na Wigilii nieznane.
2020-12-09 07:52
a TY to skąd się urwałeś? Jesteś tak jak większość wieśmak
2020-12-07 12:41
mam wrażenie ze Święta coraz bardziej sa potrzebne dla wszelkiego rodzaju biznesów.Coraz mniej dla ludzi, ,albo przy okazji dla ludzi.
Nagonka na komercjalizację jest straszna. Komercha i konsumpcja to prawdziwe przesłanie świąt.
Nie jestem katolikiem ale tak to widzę
2020-12-09 07:00
Swieta to interes jak cała reszta łacznie z religia
2020-12-07 18:25
Najbardziej mnie śmieszy gdy ludzie z pracy narzekają w styczniu ile to wydali na święta, niektórzy nawet brali chwilówki. Gdy nie było covida , koleżanki zawalały nas sałatką, pierogami, bo ,,rodzina nie zjadła".
Najbardziej mnie śmieszy gdy ludzie z pracy narzekają w styczniu ile to wydali na święta, niektórzy nawet brali chwilówki. Gdy nie było covida , koleżanki zawalały nas sałatką, pierogami, bo ,,rodzina nie zjadła". Zostawało dużo w lodówce w kuchni w firmie i się marnowało. Także nie jestem katolikiem, jednak nie rozumiem tej zbiorowej histerii kupowania i gotowania.
2020-12-08 16:26
Kto lubi jeść jedzenie lepione przez słabo opłaconego pracownika który musi pracować bo ma czynsz do zapłaty czesne itd. I szefa co ma nowe audi na podjeździe willi bo się ustawił albo miał komuszych starych co w parti byli.
2020-12-08 13:26
2020-12-08 11:49
To ja ze swojej strony polecę pierogarnię "Babcine smaki" na Morenie, mają też drugi sklep. Garmażerka, duży wybór i ceny normalne
2020-12-07 15:38
Pierogi pierożki najcudowniejsze i najsmaczniejsze to robi moja kobieta. Nie ma smaczniejszych pierogów od tych które ona zrobi. Ludzie już w lutym dzwonią i piszą prośby aby im zrobić wigilijne uszka lub pierożki. Żadne
Pierogi pierożki najcudowniejsze i najsmaczniejsze to robi moja kobieta. Nie ma smaczniejszych pierogów od tych które ona zrobi. Ludzie już w lutym dzwonią i piszą prośby aby im zrobić wigilijne uszka lub pierożki. Żadne tam nowobogackie wymysły z orientem czy bez orientu. Tradycyjne polskie pierogi z kapustą i grzybami. Oczywiście robi też i inne pierogi, kołduny pielemienie. Wigilia to jednak polska tradycja i tylko pierogi z kapustą i grzybami lub uszka do barszczu jak ktoś chce to może na wigilię sobie zjeść pierogi z mięsem, chińskie, japońskie itd.
Zawsze działamy w duecie przed świętami, ja przygpotowuję wigilijny barszczyk a moje szczęcię robi uszka..
2020-12-08 10:18
2020-12-07 15:39
Co roku czekam na nie z utęsknieniem. Przypominają mi babcie, a teraz czas spędzany z siostrą i siostrzenicą na ich lepieniu. Obowiązkowo podjadanie farszu! Jeśli nie jedliście nigdy pierogów z ziemniakami:polecam, to
Co roku czekam na nie z utęsknieniem. Przypominają mi babcie, a teraz czas spędzany z siostrą i siostrzenicą na ich lepieniu. Obowiązkowo podjadanie farszu! Jeśli nie jedliście nigdy pierogów z ziemniakami:polecam, to smak mojego dzieciństwa. Prosty przepis rodzinny. Gdy kiedyś babcia nie miała twarogu bo czasy były ciężkie , kupiła ziemniaki , żółty ser i odrobinę boczku. Do tego cebulka i mamy oto przepyszną gotowaną miłość na talerzu.
2020-12-08 08:42
u mnie w domu nie ma pierogów na świeta, tyle innego dobrego jest, że szkoda się pierogami zapychać
2020-12-07 23:16
A był żółty ser i boczek? Co to za czasy i miejsce było?
2020-12-07 18:21
Zaiste ciężkie musiały być czasy, gdy nie było twarogu, ale był żółty ser i boczek.
Sorki, ale kto to pisze ????
2020-12-07 17:00
Dobrze napisano miłość na talerzu Biedna lecz wytworna w prostocie a podana z uczuciem i chęcią zrobienia radości potrawa
2020-12-08 08:14
co najwyżej barszcz z uszkami
2020-12-07 18:16
Po prostu, przesadzają. Nie wróżę im przeżycia z takimi cenami. Dzięki, ale wolę domowe, wiem co jem i znam jakość swoich potraw.
2020-12-07 22:36
Wyobrazcie sobie jak ceny wzrosna po wygasnieciu pandemii. Dopiero wtedy zobaczymy gdzie sa granice absurdu
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.