Opinie (102) 6 zablokowanych

  • mi wystarczy (7)

    Jak wskrzesza Heweliusza.

    • 116 7

    • z jego genów?

      zeby go sklonowac?

      • 6 11

    • Artusa hewelius gdańskie . Ogólnie to tylko ten specjal mi został. Nie pijam juz tych wynalazków drogie a mało które dobre. Moda i nabijanie kasy

      • 7 5

    • "Gdańskie" z lat siedemdziesiątych w "granatach", o tym wcześniejszym w zamykanych butelkach "oranżadowych" nawet nie marzę

      • 10 2

    • Pewnie że się uda wskrzesić

      Tylko kto potwierdziże taki sam smak ma

      • 3 0

    • jo

      jo

      • 0 0

    • a Johaness ???

      to przeciez Heweliusz jest...

      • 0 1

    • Heweliusz

      Polecam Starogdańskie Classic ekst. 14%, Pomorski Browar Tradycyjny - w 100% na technologii i recepturze Heweliusza.

      • 0 1

  • Ostatnio piłem... (7)

    ...takie "wskrzeszone" piwo "Gdańskie" z Biedronki. Spowodowany sentymentem do Patrycjusza, Heweliusza, nawet starego Gdańskiego. Te omijać z daleka!

    Życzę powodzenia!

    • 56 10

    • (1)

      Polecam Starogdańskie. Nie zawiedziesz się.

      • 5 1

      • Dokładnie, bo za recepturą tego piwa stoi jeden z dawnych pracowników browaru w Wrzeszczu.

        I to praktycznie receptura oryginalnego Gdańskiego. A Gdańskie nic wspólnego z prawdziwym Gdańskim nie ma.

        • 0 0

    • Oszustwo

      Obecne gdańskie to te samo piwo co np. Sopockiie czy łebskie. Był nawet o tym artykuł gdzies

      • 15 1

    • z tego co kojarze produkuje browar Łeba (2)

      niestety ma sie nijak do starego dobrego gdańskiego

      • 11 2

      • (1)

        Tak jak Johannes do heweliusza

        • 6 6

        • Johannnes jest OK

          • 17 4

    • -takie same szczyny jak z korporacyjnych browarow...

      -jedyne ktore "smakowalo" to kozlak z ambera.

      • 7 5

  • Piwa rzemieślnicze to ochyda (13)

    nie twierdzę że lech żywiec czy inny niemiecki czy czeski sikacz marketowy jest super ale bez przesady. Piwa rzemieślnicze szczególnie z regionu warmii mazur czy pomorza to duzo drozdzy nieprzefiltrowanych i do tego piwo

    nie twierdzę że lech żywiec czy inny niemiecki czy czeski sikacz marketowy jest super ale bez przesady. Piwa rzemieślnicze szczególnie z regionu warmii mazur czy pomorza to duzo drozdzy nieprzefiltrowanych i do tego piwo często z jakimiś zlepami. Modne są obecnie piwa rzemieslnicze nawet powszechnie znane ochydy z XXwieku. Ba są sprzedawane wybrane z nich nawet po 7zł po0mimo że wytworzenie ich kosztuje razem z butewlką i etykieta 50groszy a warte są góra tyle co butelka zwrotna
    Błędy są celowe aby ludzie podbijali ilośc odwiedzin i zachęcali do zakupu słownika odsyłali do szkoły itp a szczególnie ci którzy nigdy słownika nie posiadali i szkołe widzieli gdy zamiatali jej boisko.

    • 27 152

    • nikt nikogo nie zmusza

      • 26 3

    • Doceniam, że chciało Ci się wpisać komcia o 6 rano, ale łapki w górę nie dam.

      • 25 3

    • prowokacja?

      • 14 4

    • Takiej teorii spiskowej nie powstydzilby sie nawet Macierewicz.

      • 24 4

    • ale na pewno oCHyda?

      ...!

      • 5 3

    • Butelka 1,50, Etykieta 0,50. Skąd Ty te ceny bierzesz? (5)

      • 4 5

      • A skąd ty wziełeś te ceny (4)

        etykieta nie kosztuje nawet 0,5grosza!!!
        butelka nawet z wliczonym myciem i transportem nie kosztuje więcej niż 0,35zł
        Sikacz z browaru rzemieślniczego to jakieś 8-9groszy za 0,5litra plus podatki

        rozwiń...

        etykieta nie kosztuje nawet 0,5grosza!!!
        butelka nawet z wliczonym myciem i transportem nie kosztuje więcej niż 0,35zł
        Sikacz z browaru rzemieślniczego to jakieś 8-9groszy za 0,5litra plus podatki

        A że kilku znaFFFcóFFF zarabia na blogach piwnych i poleca to już inna bajka.

        Lepiej wypić butelkowanego specjala niż 99,9% piw rzemieślniczych.

        • 5 33

        • grubo pojechałeś (1)

          ale nikt ci nie broni. Każdy pije co lubi.

          Ja widzę różnice na plus i uważam iż warto.
          Z resztą to co na wielu piwach jest opisane jako piwo rzemieślnicze nim nie jest.

          • 13 2

          • Każdy pije co lubi, ale żeby od razu siki?

            • 2 0

        • Sikacz z browaru rzemieślniczego to jakieś 8-9groszy

          Wyższy poziom trollowania.

          • 9 4

        • Realne wartości

          Pomijając fakt, że podziwiam taki radosny trolling to:
          butelka bezzwrotna: ok 50gr
          etykieta: zależnie od nakładu, ale w skrajnych przypadkach do 50 gr, ale można założyć kilkanaście-dwadzieścia
          akcyza:

          Pomijając fakt, że podziwiam taki radosny trolling to:
          butelka bezzwrotna: ok 50gr
          etykieta: zależnie od nakładu, ale w skrajnych przypadkach do 50 gr, ale można założyć kilkanaście-dwadzieścia
          akcyza: 31,74 gr (za 0,5 l 12%ekstraktu)
          do tego trochę na surowce, pensje, spłatę raty za kredyt na sprzęt, wynajem lokalu, lub ratę za lokal... trochę tego jest ;)

          • 0 0

    • błędy nie są celowe, za to celowe jest ich pozostawienie

      Nie dość, że nie umiesz pisać, to będąc tego świadomym nie chce Ci się tego naprawić.

      • 6 2

    • 20 groszy, to kosztuje wytowrzenie 0,5 l piwa, ale koncernowego, czyli takie Tyskie, Warka, Żywiec itd.

      Różnica między kraftowym piwem a koncernowym polega na skali produkcji, większy może więcej i taniej, po drugie ilość składników, koncerny kupują duże ilości chmielu, drożdży, więc kupują taniej, a kraftowcy kupujący

      Różnica między kraftowym piwem a koncernowym polega na skali produkcji, większy może więcej i taniej, po drugie ilość składników, koncerny kupują duże ilości chmielu, drożdży, więc kupują taniej, a kraftowcy kupujący kilka kilo chmielu nie dostaną takiej ceny co koncern. No i najważniejsze. Kraftowcy z reguły sypią więcej chmielu do piwa niż koncerny. Czasami jest to np. 5 razy więcej chmielu niż u koncerniaków. Dlatego piwo koncernowe jest takie "rozwodnione" i bez podkreślonego smaku.

      • 15 2

  • (3)

    A ja tam wole coca colę :) - cudowny napój co ujędrnia biust ;)

    • 27 32

    • i psuje zęby

      hmmm

      • 12 3

    • wole jabole niż kokakole

      • 9 1

    • tylko wiesz u faceta biust to ten tego... no wisz

      ale kto ci zabroni

      • 3 0

  • Brovarnia gdansk juz to robi (11)

    Brovarnicy z brovarni gdansk juz pona 7 miesięcy pracują na pozyskaniem " dzikich drożdży " - aby wyprodukować tradycyjne - oryginalne
    gdańskie piwo jopejskie . W tym celu rozmieścili w kilkunastu obiektach

    Brovarnicy z brovarni gdansk juz pona 7 miesięcy pracują na pozyskaniem " dzikich drożdży " - aby wyprodukować tradycyjne - oryginalne
    gdańskie piwo jopejskie . W tym celu rozmieścili w kilkunastu obiektach starego
    gdańska - specjalne pojemniki do pozyskania tych "dzikich" - oryginalnych drożdży . Przygotowany jest specjalny proces i oryginalne urządzenia do produkcji tego
    piwa. Proces produkcji od uzyskania dzikich drożdży ma trwać ca 1-rok !
    konsystencja oryginalnego piwa jopejskiego będzie przypominała bardziej
    delikatny syrop - niż obecnie pite piwo .
    manager browarni

    • 51 17

    • Polecam wszystkim blog Kopyra (5)

      Kopyr testował już piwo jopejskie
      https://youtu.be/JvpEk6g0uZY

      • 5 5

      • kolega Kuźniara? (4)

        Nie, dziękuję!

        • 10 8

        • koledzy Kuźniara nie znają się na piwie? (1)

          Czy Kuźniar trądem zaraża? Na odległość?

          • 6 4

          • To drugie.

            • 6 2

        • (1)

          Niestety Kopyr niepotrzebnie się czasem uzewnętrznia pokazując swoją "lemingowatość".

          • 1 0

          • wolę żeby był lemingiem niż katonarodowym oszołomem

            • 0 1

    • to dobrze - ALE - jak wspomniano w artykule to po pierwsze nie musi skończyć się sukcesem

      po drugie artykuł mówi o czymś innym - o wyselekcjonowaniu drozdży, które tak jak obecnie można będzie hodować jako czyste, by sam proces był przewidywalny

      • 8 1

    • brovarnia, najgorsze i drogie piwo w Gdańsku

      • 13 17

    • ohydne piwa

      ohydne piwa

      • 1 11

    • Najlepsze piwo w Gdańsku (1)

      Trzeba przyznać ,że Brovarnia robi najlepsze piwo w Gdańsku , może
      nie jest tanie ale jakość kosztuje...

      • 10 7

      • Browar Na Piwnej

        Bije to z Brovarni na głowę. Od kilku lat trzymają wysoki poziom. To z Brovarni jest zupełnie bez charakteru..

        • 0 0

  • Zaczynacie pisać slangiem?

    (...) dodawano go do innych, słabszych browarów.

    • 37 5

  • pomoc studencików z UG? Ihaaa (1)

    • 14 17

    • studentek ;)

      • 4 1

  • drozdze rozbojniki

    • 16 2

  • Współpraca z naukowcami uniwersytetu gdańskiego (2)

    Brovarnia gdańsk chętnie rozpoczęłaby współpracę w tym temacie z naukowcami uniwersytetu gdańskiego !!!

    • 9 9

    • Nie krzycz.. (1)

      ..proszę

      • 4 5

      • nieaktualne, Autor zminił wielkość liter ;)

        dzięki

        • 1 2

  • powodzenia!

    byłoby to coś!

    • 13 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.