2015-11-30 06:12
Jak wskrzesza Heweliusza.
2015-11-30 08:19
zeby go sklonowac?
2015-11-30 09:32
Artusa hewelius gdańskie . Ogólnie to tylko ten specjal mi został. Nie pijam juz tych wynalazków drogie a mało które dobre. Moda i nabijanie kasy
2015-11-30 09:59
"Gdańskie" z lat siedemdziesiątych w "granatach", o tym wcześniejszym w zamykanych butelkach "oranżadowych" nawet nie marzę
2015-11-30 18:49
Tylko kto potwierdziże taki sam smak ma
2015-12-01 12:54
jo
2016-02-09 12:14
to przeciez Heweliusz jest...
2018-05-15 15:41
Polecam Starogdańskie Classic ekst. 14%, Pomorski Browar Tradycyjny - w 100% na technologii i recepturze Heweliusza.
2015-11-30 06:16
...takie "wskrzeszone" piwo "Gdańskie" z Biedronki. Spowodowany sentymentem do Patrycjusza, Heweliusza, nawet starego Gdańskiego. Te omijać z daleka!
Życzę powodzenia!
2015-11-30 08:48
Polecam Starogdańskie. Nie zawiedziesz się.
2015-12-02 22:01
I to praktycznie receptura oryginalnego Gdańskiego. A Gdańskie nic wspólnego z prawdziwym Gdańskim nie ma.
2015-11-30 09:27
Obecne gdańskie to te samo piwo co np. Sopockiie czy łebskie. Był nawet o tym artykuł gdzies
2015-11-30 09:29
niestety ma sie nijak do starego dobrego gdańskiego
2015-11-30 09:35
Tak jak Johannes do heweliusza
2015-11-30 10:08
2015-11-30 11:51
-jedyne ktore "smakowalo" to kozlak z ambera.
2015-11-30 06:26
nie twierdzę że lech żywiec czy inny niemiecki czy czeski sikacz marketowy jest super ale bez przesady. Piwa rzemieślnicze szczególnie z regionu warmii mazur czy pomorza to duzo drozdzy nieprzefiltrowanych i do tego piwo
nie twierdzę że lech żywiec czy inny niemiecki czy czeski sikacz marketowy jest super ale bez przesady. Piwa rzemieślnicze szczególnie z regionu warmii mazur czy pomorza to duzo drozdzy nieprzefiltrowanych i do tego piwo często z jakimiś zlepami. Modne są obecnie piwa rzemieslnicze nawet powszechnie znane ochydy z XXwieku. Ba są sprzedawane wybrane z nich nawet po 7zł po0mimo że wytworzenie ich kosztuje razem z butewlką i etykieta 50groszy a warte są góra tyle co butelka zwrotna
Błędy są celowe aby ludzie podbijali ilośc odwiedzin i zachęcali do zakupu słownika odsyłali do szkoły itp a szczególnie ci którzy nigdy słownika nie posiadali i szkołe widzieli gdy zamiatali jej boisko.
2015-11-30 06:44
2015-11-30 07:00
Doceniam, że chciało Ci się wpisać komcia o 6 rano, ale łapki w górę nie dam.
2015-11-30 08:17
2015-11-30 08:36
Takiej teorii spiskowej nie powstydzilby sie nawet Macierewicz.
2015-11-30 09:15
...!
2015-11-30 09:52
2015-11-30 10:33
etykieta nie kosztuje nawet 0,5grosza!!!
butelka nawet z wliczonym myciem i transportem nie kosztuje więcej niż 0,35zł
Sikacz z browaru rzemieślniczego to jakieś 8-9groszy za 0,5litra plus podatki
rozwiń...
etykieta nie kosztuje nawet 0,5grosza!!!
butelka nawet z wliczonym myciem i transportem nie kosztuje więcej niż 0,35zł
Sikacz z browaru rzemieślniczego to jakieś 8-9groszy za 0,5litra plus podatki
A że kilku znaFFFcóFFF zarabia na blogach piwnych i poleca to już inna bajka.
Lepiej wypić butelkowanego specjala niż 99,9% piw rzemieślniczych.
2015-11-30 10:49
ale nikt ci nie broni. Każdy pije co lubi.
Ja widzę różnice na plus i uważam iż warto.
Z resztą to co na wielu piwach jest opisane jako piwo rzemieślnicze nim nie jest.
2015-11-30 22:49
Każdy pije co lubi, ale żeby od razu siki?
2015-11-30 11:12
Wyższy poziom trollowania.
2015-12-01 18:20
Pomijając fakt, że podziwiam taki radosny trolling to:
butelka bezzwrotna: ok 50gr
etykieta: zależnie od nakładu, ale w skrajnych przypadkach do 50 gr, ale można założyć kilkanaście-dwadzieścia
akcyza:
Pomijając fakt, że podziwiam taki radosny trolling to:
butelka bezzwrotna: ok 50gr
etykieta: zależnie od nakładu, ale w skrajnych przypadkach do 50 gr, ale można założyć kilkanaście-dwadzieścia
akcyza: 31,74 gr (za 0,5 l 12%ekstraktu)
do tego trochę na surowce, pensje, spłatę raty za kredyt na sprzęt, wynajem lokalu, lub ratę za lokal... trochę tego jest ;)
2015-11-30 12:19
Nie dość, że nie umiesz pisać, to będąc tego świadomym nie chce Ci się tego naprawić.
2015-11-30 14:53
Różnica między kraftowym piwem a koncernowym polega na skali produkcji, większy może więcej i taniej, po drugie ilość składników, koncerny kupują duże ilości chmielu, drożdży, więc kupują taniej, a kraftowcy kupujący
Różnica między kraftowym piwem a koncernowym polega na skali produkcji, większy może więcej i taniej, po drugie ilość składników, koncerny kupują duże ilości chmielu, drożdży, więc kupują taniej, a kraftowcy kupujący kilka kilo chmielu nie dostaną takiej ceny co koncern. No i najważniejsze. Kraftowcy z reguły sypią więcej chmielu do piwa niż koncerny. Czasami jest to np. 5 razy więcej chmielu niż u koncerniaków. Dlatego piwo koncernowe jest takie "rozwodnione" i bez podkreślonego smaku.
2015-11-30 07:08
A ja tam wole coca colę :) - cudowny napój co ujędrnia biust ;)
2015-11-30 08:20
hmmm
2015-11-30 10:06
wole jabole niż kokakole
2015-11-30 10:36
ale kto ci zabroni
2015-11-30 07:17
Brovarnicy z brovarni gdansk juz pona 7 miesięcy pracują na pozyskaniem " dzikich drożdży " - aby wyprodukować tradycyjne - oryginalne
gdańskie piwo jopejskie . W tym celu rozmieścili w kilkunastu obiektach
Brovarnicy z brovarni gdansk juz pona 7 miesięcy pracują na pozyskaniem " dzikich drożdży " - aby wyprodukować tradycyjne - oryginalne
gdańskie piwo jopejskie . W tym celu rozmieścili w kilkunastu obiektach starego
gdańska - specjalne pojemniki do pozyskania tych "dzikich" - oryginalnych drożdży . Przygotowany jest specjalny proces i oryginalne urządzenia do produkcji tego
piwa. Proces produkcji od uzyskania dzikich drożdży ma trwać ca 1-rok !
konsystencja oryginalnego piwa jopejskiego będzie przypominała bardziej
delikatny syrop - niż obecnie pite piwo .
manager browarni
2015-11-30 08:33
Kopyr testował już piwo jopejskie
https://youtu.be/JvpEk6g0uZY
2015-11-30 09:57
Nie, dziękuję!
2015-11-30 11:06
Czy Kuźniar trądem zaraża? Na odległość?
2015-11-30 12:37
2015-11-30 22:51
Niestety Kopyr niepotrzebnie się czasem uzewnętrznia pokazując swoją "lemingowatość".
2015-12-01 09:48
2015-11-30 09:03
to dobrze - ALE - jak wspomniano w artykule to po pierwsze nie musi skończyć się sukcesem
po drugie artykuł mówi o czymś innym - o wyselekcjonowaniu drozdży, które tak jak obecnie można będzie hodować jako czyste, by sam proces był przewidywalny
2015-11-30 09:16
2015-11-30 10:34
ohydne piwa
2015-11-30 10:38
Trzeba przyznać ,że Brovarnia robi najlepsze piwo w Gdańsku , może
nie jest tanie ale jakość kosztuje...
2015-12-03 08:53
Bije to z Brovarni na głowę. Od kilku lat trzymają wysoki poziom. To z Brovarni jest zupełnie bez charakteru..
2015-11-30 07:30
(...) dodawano go do innych, słabszych browarów.
2015-11-30 07:44
2015-11-30 12:09
studentek ;)
2015-11-30 07:58
2015-11-30 08:36
Brovarnia gdańsk chętnie rozpoczęłaby współpracę w tym temacie z naukowcami uniwersytetu gdańskiego !!!
2015-11-30 09:23
..proszę
2015-11-30 10:17
dzięki
2015-11-30 09:01
byłoby to coś!
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.