Opinie (43) 5 zablokowanych

  • Lilu

    Czytalem wczoraj pewne forum pracownicze. Wydaje sie, ze robicie reklame firmie, która tragicznie traktuje swoich pracowników, troche wstyd. Może napisać artykuł właśnie o tym? Osob do wywiadu zapewne by nie brakowało.

    • 0 0

  • (3)

    Czyli jak zwykle chodzi o modę i "wyższy poziom", pozwolę sobie zacytować: "Kto jednak interesuje się gotowaniem na wyższym poziomie i śledzi kreatywnych szefów kuchni, zauważy, że teraz królują mikrozioła czy siewki -

    Czyli jak zwykle chodzi o modę i "wyższy poziom", pozwolę sobie zacytować: "Kto jednak interesuje się gotowaniem na wyższym poziomie i śledzi kreatywnych szefów kuchni, zauważy, że teraz królują mikrozioła czy siewki - mówi Rafał Koziorzemski, szef kuchni gdyńskiego Białego Królika."
    Wszystko musi być autorskie, kraftowe, rzemieślnicze... Mnie to osobiście potwornie bawi :)

    • 65 4

    • taka jest nowa poetyka tej branży (2)

      kiedyś były to zdrobnienia (ziemniaczek ogóreczek marcheweczka)

      • 10 0

      • Bo kiedyś (czyli za komuny) jedyne co było to ziemniak, ogórek i marchewka (1)

        Plebs się na tym wychował i jak widzi coś innego to narzeka że to nie "po naszemu".... dobrze że schabowy czyli sznycel po wiedeńsku jest taki nasz.

        • 0 0

        • pokaż mi jedna taką "celebrycką" restauracje

          gdzie Taki partacz kuchenny ... poda ci dobry prawdziwy rosół z własnoręcznie zrobionym makaronem????

          • 0 0

  • Najlepiej jakby dekorowal talerz duza porcja jedzenia. (3)

    Kleksy z sosu,albo zielsko rozstawiane pinceta na talerzu jest zwyklym naciaganiem klienta.Do restauracji idzie sie najesc do sytaJak bede chcial miec kontakt ze sztuka,pojde do muzeum.

    • 56 4

    • (2)

      Są restauracje nastawione na duże porcje i są takie gdzie idzie się spróbować czegoś nowego- każdy znajdzie coś dla siebie, w dobie internetu to nie jest problem.

      "Do restauracji idzie sie najesc do syta" - nie, to Ty idziesz się "najesc do syta", nie wypowiadaj się za wszystkich- komunizm się skończył.

      • 6 24

      • Zaczęła się era robienia z ludzi i**otów przez marketingowy bełkot. (1)

        I mam pełne prawo nabijać się z ludzi, którzy są na tyle mało inteligentni, że dają sie na to nabrać.

        • 16 2

        • 100/100

          dokładnie... robią z ludzi wała ...
          te partacze kucharskie ... zakrywając swą nieudolność dekoracją

          • 0 0

  • (3)

    Mi nie smakuja nigdy te ozdoby... zawsze laduja u mnie gdzies na brzegu talerza.

    • 20 1

    • i dla kolejnego frajer.... klienta

      ;))))

      • 0 0

    • Pod stołem

      • 0 1

    • one tam od początku są

      • 0 0

  • Pitu pitu (2)

    Na zamknietych forach to nie ma konstrukttwnej krytyki tylko konkretny hejt dlatego dekoracje sa mikro ziola jak jeden maz wczesniej wszystko zalane bylo octem balsamicznym ja mikro ziolo uzywalem juz w 201 0 to sie wtedy smiali teraz wszyscy uzywaja

    • 19 2

    • (1)

      dokładnie mam to samo:) wielcy szefowie zapominaja, ze swiat jest poza nimi i juz dawno kucharze robili takie dekoracje.

      • 2 0

      • kucharze? już w latach 60tych na weselach po remizach

        z calym wielkim Szacunkiem = wiejskie panie kucharki potrafiły przystroić danie lepiej i piekniej od tych partaczy szefów niby kuchni
        ....
        ...co to tu celebrytuja .... a nawet makaron z PaCZki podają ci do

        z calym wielkim Szacunkiem = wiejskie panie kucharki potrafiły przystroić danie lepiej i piekniej od tych partaczy szefów niby kuchni
        ....
        ...co to tu celebrytuja .... a nawet makaron z PaCZki podają ci do zupy... bo samodzielnie zrobienie makaronu Ich przerasta ... podobnie jak zwykły rosół ... którego absolutnie nie potrafía sprawić
        ... i Tą swoją totalną nieudolność przykrywają partacką dekoracją !!!!!!!

        • 0 0

  • W dzisiejszych czasach ... (3)

    ...żarcie składa się tylko z ozdoby...

    • 60 3

    • Bez kilograma ziemniorów z tłuszczem z kotleta to nie obiad! (1)

      • 0 0

      • nie należy przeginać w żadną stronę

        ale to co proponują te kucharskie *partacze* w Polsce powinno się publicznie ich za to batożyć i to bez zmiłowania

        • 0 0

    • Zwracam uwagę na wygląd dania, ale nie jest on najważniejszy

      • 3 2

  • Moda (1)

    Zamawianie ziół tez jest passę
    Zioła zbiera się samemu skoro świt przed serwisem lub na wolnym z małymi nożyczkami i wiklinowym koszem trzeba być ubranym w kitel roboczy i posiadać asystenta/tke który/a uwieczni wszystko na filmie który później puszczamy w sieci by pokazać jak się naprawdę pracuje w restauracji ;)

    • 31 3

    • pisze się ... passe ... (to z francuskiego ..;))) )

      • 0 0

  • Nie dla zwykłych ludzi

    Niestety tutaj wszędzie krytyka - zazwyczaj nie jest konstruktywna. Zrozumcie, że nie wszyscy jedzą żeby zaspokoić głód. Niektórzy jedzą dla przyjemności. Ja staram się to łączyć i raczej nigdy nie wybiorę się do takiej

    Niestety tutaj wszędzie krytyka - zazwyczaj nie jest konstruktywna. Zrozumcie, że nie wszyscy jedzą żeby zaspokoić głód. Niektórzy jedzą dla przyjemności. Ja staram się to łączyć i raczej nigdy nie wybiorę się do takiej restauracji jak na obrazku ale jestem w stanie zrozumieć że ktoś chce poczuć "tylko" niespotykany smak a nie się "nażreć". Więc komentarze "A gdzie jest to danie", "tym to się nie najem" pokazuje tylko że nie rozumiecie o co chodzi w takich restauracjach. Teraz możecie minusować jeśli zabolało.

    • 0 0

  • dopóki..

    nastepca ,,mendelejewa,, nie odkryje nowych pierwiastkow dopóty bedziemy obserwowac ,,wyzszy poziom,, gastronomi i zachwycac sie ,,kreatywnymi szefami kuchni,,!!! a w kaciku siedzi sobie p. Gessler i brechtając sie ze smiechu liczy zarobiona kase!!!! to jest,,kreatywna ,,kuchnia ....pozdrawiam

    • 0 0

  • Biały Królik- najlepiej! (2)

    Chef Koziorzemski - wiedza, pasja i niebywały talent! pyszne dania!
    zawsze ma jakieś zielone na talerzu - tak piękne jak pyszne! kto nie jadł to nie ma prawa się wypowiadać i tyle;-)
    Ja polecam!

    • 1 14

    • Zielone po ile (1)

      • 0 0

      • Za moich czasow było po

        Trzy zero, teraz słyszałem że nawet dwa razy drożej

        • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.