2019-11-13 00:09
Czytalem wczoraj pewne forum pracownicze. Wydaje sie, ze robicie reklame firmie, która tragicznie traktuje swoich pracowników, troche wstyd. Może napisać artykuł właśnie o tym? Osob do wywiadu zapewne by nie brakowało.
2019-08-06 07:23
Czyli jak zwykle chodzi o modę i "wyższy poziom", pozwolę sobie zacytować: "Kto jednak interesuje się gotowaniem na wyższym poziomie i śledzi kreatywnych szefów kuchni, zauważy, że teraz królują mikrozioła czy siewki -
Czyli jak zwykle chodzi o modę i "wyższy poziom", pozwolę sobie zacytować: "Kto jednak interesuje się gotowaniem na wyższym poziomie i śledzi kreatywnych szefów kuchni, zauważy, że teraz królują mikrozioła czy siewki - mówi Rafał Koziorzemski, szef kuchni gdyńskiego Białego Królika."
Wszystko musi być autorskie, kraftowe, rzemieślnicze... Mnie to osobiście potwornie bawi :)
2019-08-06 07:51
kiedyś były to zdrobnienia (ziemniaczek ogóreczek marcheweczka)
2019-08-07 08:20
Plebs się na tym wychował i jak widzi coś innego to narzeka że to nie "po naszemu".... dobrze że schabowy czyli sznycel po wiedeńsku jest taki nasz.
2019-08-07 16:49
gdzie Taki partacz kuchenny ... poda ci dobry prawdziwy rosół z własnoręcznie zrobionym makaronem????
2019-08-06 08:32
Kleksy z sosu,albo zielsko rozstawiane pinceta na talerzu jest zwyklym naciaganiem klienta.Do restauracji idzie sie najesc do sytaJak bede chcial miec kontakt ze sztuka,pojde do muzeum.
2019-08-06 08:54
Są restauracje nastawione na duże porcje i są takie gdzie idzie się spróbować czegoś nowego- każdy znajdzie coś dla siebie, w dobie internetu to nie jest problem.
"Do restauracji idzie sie najesc do syta" - nie, to Ty idziesz się "najesc do syta", nie wypowiadaj się za wszystkich- komunizm się skończył.
2019-08-06 10:17
I mam pełne prawo nabijać się z ludzi, którzy są na tyle mało inteligentni, że dają sie na to nabrać.
2019-08-07 16:39
dokładnie... robią z ludzi wała ...
te partacze kucharskie ... zakrywając swą nieudolność dekoracją
2019-08-06 08:27
Mi nie smakuja nigdy te ozdoby... zawsze laduja u mnie gdzies na brzegu talerza.
2019-08-07 16:37
;))))
2019-08-07 06:44
2019-08-06 19:15
one tam od początku są
2019-08-06 07:47
Na zamknietych forach to nie ma konstrukttwnej krytyki tylko konkretny hejt dlatego dekoracje sa mikro ziola jak jeden maz wczesniej wszystko zalane bylo octem balsamicznym ja mikro ziolo uzywalem juz w 201 0 to sie wtedy smiali teraz wszyscy uzywaja
2019-08-06 20:32
dokładnie mam to samo:) wielcy szefowie zapominaja, ze swiat jest poza nimi i juz dawno kucharze robili takie dekoracje.
2019-08-07 16:35
z calym wielkim Szacunkiem = wiejskie panie kucharki potrafiły przystroić danie lepiej i piekniej od tych partaczy szefów niby kuchni
....
...co to tu celebrytuja .... a nawet makaron z PaCZki podają ci do
z calym wielkim Szacunkiem = wiejskie panie kucharki potrafiły przystroić danie lepiej i piekniej od tych partaczy szefów niby kuchni
....
...co to tu celebrytuja .... a nawet makaron z PaCZki podają ci do zupy... bo samodzielnie zrobienie makaronu Ich przerasta ... podobnie jak zwykły rosół ... którego absolutnie nie potrafía sprawić
... i Tą swoją totalną nieudolność przykrywają partacką dekoracją !!!!!!!
2019-08-06 07:13
...żarcie składa się tylko z ozdoby...
2019-08-07 08:18
2019-08-07 16:26
ale to co proponują te kucharskie *partacze* w Polsce powinno się publicznie ich za to batożyć i to bez zmiłowania
2019-08-06 14:01
Zwracam uwagę na wygląd dania, ale nie jest on najważniejszy
2019-08-06 08:49
Zamawianie ziół tez jest passę
Zioła zbiera się samemu skoro świt przed serwisem lub na wolnym z małymi nożyczkami i wiklinowym koszem trzeba być ubranym w kitel roboczy i posiadać asystenta/tke który/a uwieczni wszystko na filmie który później puszczamy w sieci by pokazać jak się naprawdę pracuje w restauracji ;)
2019-08-07 15:53
2019-08-07 14:34
Niestety tutaj wszędzie krytyka - zazwyczaj nie jest konstruktywna. Zrozumcie, że nie wszyscy jedzą żeby zaspokoić głód. Niektórzy jedzą dla przyjemności. Ja staram się to łączyć i raczej nigdy nie wybiorę się do takiej
Niestety tutaj wszędzie krytyka - zazwyczaj nie jest konstruktywna. Zrozumcie, że nie wszyscy jedzą żeby zaspokoić głód. Niektórzy jedzą dla przyjemności. Ja staram się to łączyć i raczej nigdy nie wybiorę się do takiej restauracji jak na obrazku ale jestem w stanie zrozumieć że ktoś chce poczuć "tylko" niespotykany smak a nie się "nażreć". Więc komentarze "A gdzie jest to danie", "tym to się nie najem" pokazuje tylko że nie rozumiecie o co chodzi w takich restauracjach. Teraz możecie minusować jeśli zabolało.
2019-08-07 10:22
nastepca ,,mendelejewa,, nie odkryje nowych pierwiastkow dopóty bedziemy obserwowac ,,wyzszy poziom,, gastronomi i zachwycac sie ,,kreatywnymi szefami kuchni,,!!! a w kaciku siedzi sobie p. Gessler i brechtając sie ze smiechu liczy zarobiona kase!!!! to jest,,kreatywna ,,kuchnia ....pozdrawiam
2019-08-06 14:23
Chef Koziorzemski - wiedza, pasja i niebywały talent! pyszne dania!
zawsze ma jakieś zielone na talerzu - tak piękne jak pyszne! kto nie jadł to nie ma prawa się wypowiadać i tyle;-)
Ja polecam!
2019-08-07 06:45
2019-08-07 09:05
Trzy zero, teraz słyszałem że nawet dwa razy drożej
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.