2020-07-05 10:30
Wszystkie dania petarda! Polecam to miejsce, bo na codzień też mają doskonałe dania no i już takie co można się najeść;) poza tym obsługa jest świetna i lubi gości! ;)
2020-07-05 10:49
Już po raz kolejny byłam w tej wspaniałej restauracji. Dania zawsze są perfekcyjne, smaczne i piękne. Dodatkowo selekcja win - dobrana przez someliera to uczta dla zmysłów. Idealne miejsce zarówno na specjalną okazję, jak i na miły obiad, kolację ...
2020-07-05 11:18
Bym się wybrała, ale alergia na nabiał dyskwalifikuje mnie całkowicie z uczestnictwa w takich wydarzeniach
2020-07-05 18:42
Chwalisz się alergią na nabiał, czy o co ci chodzi?
2020-07-05 19:15
A Ciebie co tak boli?
2020-07-05 19:15
Myślę że warto zapytać, może są opcje bez nabiału.
2020-07-06 15:34
Np. piwo.
2020-07-05 19:27
2020-07-05 12:07
To już taki paskudny trend gdzie w "restauracjach" (wszystkim restauratorom polecam zapoznać się z etymologią tego słowa) podaje się artystyczne desery których jedyna zaleta to kolorowa prezencja, w sam raz na
To już taki paskudny trend gdzie w "restauracjach" (wszystkim restauratorom polecam zapoznać się z etymologią tego słowa) podaje się artystyczne desery których jedyna zaleta to kolorowa prezencja, w sam raz na instagramową relację - walory smakowe jak i wielkość porcji pozostawia wiele do życzenia. Dlatego wciska się teraz m.in desery zamiast dania głównego pod pretekstem innowacyjności :) aż się marzy aby taki np. Gordon Ramsay albo Adam Gessler wparował do takiego lokalu i pokazał jak się robi jedzenie i prowadzi restauracje :)
2020-07-05 12:13
Oczekiwaleś kilogram makowca?
2020-07-05 12:15
Czy makowiec to danie główne? No właśnie
2020-07-05 12:19
Nie oceniam ale mógł Pan / Pani nie do końca zrozumieć artykuł chodzi tu raczej o ciezkość potrawy aniżeli porcje
I strzelam że degustacja odbywała się online
Każdy ma własne zdanie nie oceniam pozdrawiam i miłego dnia ;)
Brawo chlopaki świetna robota!
2020-07-05 15:47
Po staropolsku
2020-07-06 10:58
Są ludzie, którzy ciężko pracują i zapraszają rodzinę/znajomych na kolację przyrządzoną przez mistrzów. Są też ludzie, którzy całe życie jedzą tylko serniczek mamusi.
2020-07-05 16:04
Bardzo polecam restaurację Monastico za pyszną kuchnię i cudowną obsługę. Desery wyśmienite a wina idealnie dobrane do każdego dania. Oprócz wartości smakowych miło było posłuchać zarówno o metodach przygotowania deserów jak i o pochodzeniu win. Miejsce z pasją i pyszną kuchnią, na pewno tam wrócę nie raz !
2020-07-05 20:05
Menu cieszące podniebienie i oko plus selekcja win to przepis na idealnie spędzony czas. Poprostu świetnie skomponowane desery podane na pięknej zastawie. Bardzo miłe doświadczenie mam nadzieję że takie wydarzenia będą odbywały się częściej.
2020-07-06 11:33
2020-07-06 10:58
Osobiście preferuję lokale, gdzie desery także robione są z pasją, ze smakiem, ale przynajmniej porcje są takie, że człowiek poczuje, że zjadł. Polecam obejrzenie jednego z odcinków "Widelcem po mapie", gdzie w roli głównej wystąpiły bezy i tarty. Przykład, że jedno i drugie może iść w parze.
2020-07-06 11:36
Ja lubię słodkości, ale dbam o wagę własną, więc dla mnie taki nieduży deser jest ok. Deser jest do kawy i do rozmowy w fajnym towarzystwie. Nie do najedzenia się. To, oczywiście, moje zdanie.
2020-07-06 11:00
Trafiłem tu przypadkiem i zamówiłem pizze i wino.
Mogę szczerze powiedzieć, że była to jedna z lepszych w Gdańsku.
Zaskoczył mnie tylko brak gości (godzina ~15), nie wiem co może być powodem.
Podsumowując polecam.
2020-07-06 11:32
2020-07-06 14:30
Cały weekend spędziłem w Gdańsku a dokładnie to w Monastico. Nie jestem wstanie opisać tego w innych słowach niż to, że przeżyłem tam Orgazm Kulinarny zaczynajac od zupy z młodej kapusty, później dania rybne czy też
Cały weekend spędziłem w Gdańsku a dokładnie to w Monastico. Nie jestem wstanie opisać tego w innych słowach niż to, że przeżyłem tam Orgazm Kulinarny zaczynajac od zupy z młodej kapusty, później dania rybne czy też mięsne szefa kuchni Marcina, a kończąc późnym wieczorem podczas degustacji Słodzone.
Jedyna taka degustacja jaką przeżyłem wyśmienite desery, podawane przez Patryk i Kamil to jakiś obłęd dla podniebienia, jak dla mnie wygrała zupa Marakuja/ Truskawki/Imbir
do tego super dobrane wina przez sommeliera. Porcje idealne więcej nie dałbym rady zmieścić w żołądku.
Gratulacje, dla tych Panów.
2020-07-06 14:51
czy co?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.