Opinie (24) 10 zablokowanych

  • Mistrzowie smaków!

    Wszystkie dania petarda! Polecam to miejsce, bo na codzień też mają doskonałe dania no i już takie co można się najeść;) poza tym obsługa jest świetna i lubi gości! ;)

    • 12 37

  • Niepowtarzalne miejsce

    Już po raz kolejny byłam w tej wspaniałej restauracji. Dania zawsze są perfekcyjne, smaczne i piękne. Dodatkowo selekcja win - dobrana przez someliera to uczta dla zmysłów. Idealne miejsce zarówno na specjalną okazję, jak i na miły obiad, kolację ...

    • 9 35

  • Chętnie (5)

    Bym się wybrała, ale alergia na nabiał dyskwalifikuje mnie całkowicie z uczestnictwa w takich wydarzeniach

    • 4 23

    • No i co z tego? (1)

      Chwalisz się alergią na nabiał, czy o co ci chodzi?

      • 11 2

      • A Ciebie co tak boli?

        • 1 10

    • (1)

      Myślę że warto zapytać, może są opcje bez nabiału.

      • 0 7

      • Np. piwo.

        • 3 0

    • epatujesz soba czy lansujesz sie na alergie?

      • 11 1

  • Nie taka niecodzienna (5)

    To już taki paskudny trend gdzie w "restauracjach" (wszystkim restauratorom polecam zapoznać się z etymologią tego słowa) podaje się artystyczne desery których jedyna zaleta to kolorowa prezencja, w sam raz na

    To już taki paskudny trend gdzie w "restauracjach" (wszystkim restauratorom polecam zapoznać się z etymologią tego słowa) podaje się artystyczne desery których jedyna zaleta to kolorowa prezencja, w sam raz na instagramową relację - walory smakowe jak i wielkość porcji pozostawia wiele do życzenia. Dlatego wciska się teraz m.in desery zamiast dania głównego pod pretekstem innowacyjności :) aż się marzy aby taki np. Gordon Ramsay albo Adam Gessler wparował do takiego lokalu i pokazał jak się robi jedzenie i prowadzi restauracje :)

    • 37 13

    • No nie do końca (3)

      Oczekiwaleś kilogram makowca?

      • 4 18

      • (1)

        Czy makowiec to danie główne? No właśnie

        • 9 3

        • Nie oceniam ale mógł Pan / Pani nie do końca zrozumieć artykuł chodzi tu raczej o ciezkość potrawy aniżeli porcje
          I strzelam że degustacja odbywała się online
          Każdy ma własne zdanie nie oceniam pozdrawiam i miłego dnia ;)
          Brawo chlopaki świetna robota!

          • 3 13

      • Świńskiego ryja na slodko-kwasno

        Po staropolsku

        • 12 0

    • Adam Gessler ? Litości...

      Są ludzie, którzy ciężko pracują i zapraszają rodzinę/znajomych na kolację przyrządzoną przez mistrzów. Są też ludzie, którzy całe życie jedzą tylko serniczek mamusi.

      • 3 6

  • Świetna atmosfera i pyszne desery!

    Bardzo polecam restaurację Monastico za pyszną kuchnię i cudowną obsługę. Desery wyśmienite a wina idealnie dobrane do każdego dania. Oprócz wartości smakowych miło było posłuchać zarówno o metodach przygotowania deserów jak i o pochodzeniu win. Miejsce z pasją i pyszną kuchnią, na pewno tam wrócę nie raz !

    • 6 24

  • Polecam (1)

    Menu cieszące podniebienie i oko plus selekcja win to przepis na idealnie spędzony czas. Poprostu świetnie skomponowane desery podane na pięknej zastawie. Bardzo miłe doświadczenie mam nadzieję że takie wydarzenia będą odbywały się częściej.

    • 5 26

    • Widzę, że ludzie minusują ,,w czambuł" dla zasady. Miejsce jest naprawdę świetne.

      • 1 10

  • Wygląda zjawiskowo, pachnie malizną... ;) (1)

    Osobiście preferuję lokale, gdzie desery także robione są z pasją, ze smakiem, ale przynajmniej porcje są takie, że człowiek poczuje, że zjadł. Polecam obejrzenie jednego z odcinków "Widelcem po mapie", gdzie w roli głównej wystąpiły bezy i tarty. Przykład, że jedno i drugie może iść w parze.

    • 14 3

    • Wielkość deseru, którego by się chciało zjeść to sprawa subiektywna

      Ja lubię słodkości, ale dbam o wagę własną, więc dla mnie taki nieduży deser jest ok. Deser jest do kawy i do rozmowy w fajnym towarzystwie. Nie do najedzenia się. To, oczywiście, moje zdanie.

      • 1 8

  • Pizza (1)

    Trafiłem tu przypadkiem i zamówiłem pizze i wino.
    Mogę szczerze powiedzieć, że była to jedna z lepszych w Gdańsku.
    Zaskoczył mnie tylko brak gości (godzina ~15), nie wiem co może być powodem.
    Podsumowując polecam.

    • 5 10

    • Zależy kiedy Pan był , może aktualnie brak turystów a o 15 ludzie w pracy- także zdalnej

      • 1 7

  • Pyszne !!!

    Cały weekend spędziłem w Gdańsku a dokładnie to w Monastico. Nie jestem wstanie opisać tego w innych słowach niż to, że przeżyłem tam Orgazm Kulinarny zaczynajac od zupy z młodej kapusty, później dania rybne czy też

    Cały weekend spędziłem w Gdańsku a dokładnie to w Monastico. Nie jestem wstanie opisać tego w innych słowach niż to, że przeżyłem tam Orgazm Kulinarny zaczynajac od zupy z młodej kapusty, później dania rybne czy też mięsne szefa kuchni Marcina, a kończąc późnym wieczorem podczas degustacji Słodzone.
    Jedyna taka degustacja jaką przeżyłem wyśmienite desery, podawane przez Patryk i Kamil to jakiś obłęd dla podniebienia, jak dla mnie wygrała zupa Marakuja/ Truskawki/Imbir
    do tego super dobrane wina przez sommeliera. Porcje idealne więcej nie dałbym rady zmieścić w żołądku.
    Gratulacje, dla tych Panów.

    • 4 14

  • to są porcje dla dzieci

    czy co?

    • 10 1

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.