2020-05-23 14:11
to wszystko mrożone kule mocy spod Kościerzyny
2020-05-23 15:33
2020-05-23 15:40
kebabik to tylko z baraninki
2020-05-25 16:07
baranina niezbyt smaczna
2020-05-25 11:18
wole mielone
2020-05-23 15:44
A co ze starymi dobrymi budkami z hamburgerami i zapiekankami? Czy to se wrati?
2020-05-23 15:59
W mojej szkole z 15 lat temu za 2,50zl miałem takiego hot-doga o którym można teraz pomarzyć i poniżej dyszki by nie kosztował. Między lotem a dworcem też była taka zapiekanka z sympatyczną panią. Też taniocha i solidnie.
2020-05-23 16:27
będziesz marzył o kebabie za 16 zł wiec nie ma co porównywać co było 15 lat temu.
2020-05-24 11:53
Niekoniecznie. To raczej efekt psychologiczny marzeń o powrocie do dzieciństwa. Nawet jeżeli tamto jedzenie nie było smaczne umysł kojarzy przyjemnie.
2020-05-25 07:50
2020-05-24 17:32
2020-05-26 02:01
2020-05-26 07:37
Potem stał tam pawilon piekarni "Cymes", a teraz Forum...
2020-05-23 22:44
2020-05-24 08:03
na maxa
2020-05-24 16:06
Jak będziecie tak na mięsie oszczędźac to nikt tam już nie przyjdzie Ja byłem 2 razy (drugi raz poszedłem bo zawsze daje druga szanse) ta blondyna co tam robi porażka nie dość że za każdym razem na fochu to bez kitu daje tyle mięsa co kot napłakał same kapusty i sos
2020-05-24 17:20
Tragedia. Nie lubię podwójnych standardów. Za pierwszym razem było naprawdę nieźle. Nie jestem ich stałym klientem, wiec drugi raz był dopiero pół roku później i masakra. Mięso smakowało jak tania śląska kiełbasa. A że
Tragedia. Nie lubię podwójnych standardów. Za pierwszym razem było naprawdę nieźle. Nie jestem ich stałym klientem, wiec drugi raz był dopiero pół roku później i masakra. Mięso smakowało jak tania śląska kiełbasa. A że tym razem nie wziąłem z dodatkowym, to było co kot napłakał. Choć może to i dobrze. Za to U Turka w Gdyni rewelacja. Jak jestem w Gdyni to pozycja obowiązkowa, a nie raz mi się zdarzyło jechać tylko po to by tam zjeść.
2020-05-24 17:31
Tam robią a potem głęboko mrożone i leci... Jak hamburgery z McDonald's.
2020-05-25 13:32
Kebap Zmiana sam robi mięso i takie biznesy warto odwiedzić
2020-05-23 14:13
Jak kebab to tylko U Szwagra w Oliwie.
2020-05-23 14:49
Koledzy obsłużeni normalnie, reszta? Oczywiście tak nie jest ale równie dobrze mogą rzucić ci żarciem na podłogę i jedz. Smacznego. A sam smak, ilość, jakość, nic specjalnego. Mocna przeciętność. A ty i tak nie dostaniesz podwyzki za ten komentarz.
2020-05-23 15:30
2020-05-23 16:00
Ja byłem obslugiwany elegancko. Więcej nie zdradzę.
2020-05-23 15:11
to jest przymorze małe
2020-05-23 17:27
Ale narobili mi smaku
2020-05-23 19:05
2020-05-23 19:20
Jeden z najgorszych w mieście. Jakby mi zapłacili to nie chciałbym wepchnąć sobie do ust. Za to chętnie wziąłbym i nakarmilbym tym świnie, choć nie wiem czy by się nie potruly
2020-05-24 02:39
Najlepsze jedzenia jakie jadłem!!!!!
2020-05-24 11:22
zwykłe kule mocy z dodatkami jak u innych. fuj
2020-05-24 12:15
Biały sos (czosnkowy?) to najtańszy majonez z ogromnym dodatkiem oleju roślinnego, który jest dokładnie tym czego powinno się unikać w kuchni. Dlatego właśnie Turcy używają sosów na bazie jogurtu. Naprawdę mogę zjeść co
Biały sos (czosnkowy?) to najtańszy majonez z ogromnym dodatkiem oleju roślinnego, który jest dokładnie tym czego powinno się unikać w kuchni. Dlatego właśnie Turcy używają sosów na bazie jogurtu. Naprawdę mogę zjeść co podleci jak jestem głodny, ale U Szwagra ze mną wygrało i dostarczyło takich atrakcji smakowych, że niemal zwymiotowałem i wyrób kebabo-podobny wylądował w śmietniku. Omijać szerokim łukiem!!!
2020-05-24 13:00
Ale chees jak najbardziej tak.Czasami wpadam z sentymentu.Mam wrażenie że od 20 lat nie zmienił smaku.
2020-05-24 14:07
2020-05-24 23:23
Wiecie jak powstał słynny Szwagier? To słuchajcie... Na początku lat 80tych w Sopocie w bocznej uliczce od Monciaka za domem towarowym w lewo Turek otworzył kebaba. Serwował kebaby, takie dobrze doprawione rolki mięsne z
Wiecie jak powstał słynny Szwagier? To słuchajcie... Na początku lat 80tych w Sopocie w bocznej uliczce od Monciaka za domem towarowym w lewo Turek otworzył kebaba. Serwował kebaby, takie dobrze doprawione rolki mięsne z cebula,ogórek kiszony w bułce po dawnych hot dogach(gimby nie znajo), do tego czerwony sos. MEGA!!!!!! Podawał także Haszu(nie haszysz). Taka buła w miesem które było doprawione miedzy innymi cynamonem. Taaa... ale co to ma do Szwagra z Oliwy?Ano to że kiedyś panowie się spotkali i owy Gość z Oliwy za wszelką cenę chciał zdobyć przepis od turka. Użyli ułańsko polskiej fantazji. To był plan Szwagra właściciela budki z Oliwy. iiiiii? udało się,pomogła wóda,panienki i Turas odpalił przepis.Mineły lata Sopocki Kebab(bo taką przyjął nazwę chyba od 2010 kiedy działał na monciaku obok lodziarni milano) się zamnknął a Szwagier dalej dzierga. Dziś mamy Starbucks i inne przybytki z Zachodu. Szwagier to smaki jakie przetrwały pomimo zmian ustrojowych itd. Jadłem wiele wiele razy i nic naprawdę. Może i nie ma tam wyszukanej estetyki ale to miejsce nieco historyczne. To relikt tamtych lat ,tak ważnych dla wielu. Panie Wojtku Pozdrawiamy No i co tam. Arabski podwójny rządzi!!!!!!!!!
2020-05-24 23:33
Mieszkał na Brodwinie.
2020-05-26 11:27
Dokładnie tak, podwójny arabski i wszystko gra
2020-05-25 16:30
Najlepsze kebaby? Wolne żarty. Oceny według Google: Zmiana 4,3, Alanya 4,0, U Turka 4,1, Zahir 4,2 oraz Smaczna Szama 4,6. Tylko ten ostatni broni się oceną klientów, a reszta to wymysły Pani Rzepeckiej. Czy redakcja
Najlepsze kebaby? Wolne żarty. Oceny według Google: Zmiana 4,3, Alanya 4,0, U Turka 4,1, Zahir 4,2 oraz Smaczna Szama 4,6. Tylko ten ostatni broni się oceną klientów, a reszta to wymysły Pani Rzepeckiej. Czy redakcja może wytłumaczyć na jakiej podstawie powstał ranking? Nawet z waszym katalogiem to się nie zgrywa, bo maksymalna liczba ocen to 6, a taki "U Turka" ma ocenę 1/5. Czy są to lokale, które wykupują u Państwa usługi płatne?
2020-05-23 14:15
Kebab byłby ciekawą propozycją, gdyby rzeczywiście był przyrządzany ze świeżego mięsa, doprawionego wedle receptury kucharza. Kompletnie do mnie nie przemawiają te gigantyczne gotowe "bębny" z niewiadomego mięsa z rurą w
Kebab byłby ciekawą propozycją, gdyby rzeczywiście był przyrządzany ze świeżego mięsa, doprawionego wedle receptury kucharza. Kompletnie do mnie nie przemawiają te gigantyczne gotowe "bębny" z niewiadomego mięsa z rurą w środku, które można kupić w Makro i po prostu umieścić w opiekaczu. Jeśli jest jakiś lokal, gdzie takie danie jest przygotowywane na świeżo i do tego można je skonsumować ze świeżymi warzywami, a nie surówkami z wiaderek, chętnie bym się kiedyś skusił.
2020-05-23 14:45
Ani ja. Nie ma takiego miejsca.
2020-05-23 15:14
Co prawda w dwóch jest to kebab w innym wydaniu niż wszędobylski ten sam kit.
Wg mnie są to jedyne lokale gdzie warto jeść tego rodzaju potrawę, reszta to niestety tylko masówka nie za bardzo mająca wspólnego z
Co prawda w dwóch jest to kebab w innym wydaniu niż wszędobylski ten sam kit.
Wg mnie są to jedyne lokale gdzie warto jeść tego rodzaju potrawę, reszta to niestety tylko masówka nie za bardzo mająca wspólnego z smakiem i jakością.
Pierwszy to libański kebab w Sopocie mięso przyprawiane przez tamtejszych pracowników podawane w małych bułeczkach mięso pieczone na :szablach" wszystko na nietypowy ale smaczny sposób.
Drugi na granicy Sopotu i Gdyni (niedaleko stacji paliw i zjazdu na aqua park, przy Alei Zwycięstwa )otwarty niestety sezonowo rewelacyjny kebab. Tylko podkreślam kebab barani , inne już tak dobre nie są ale często jest barani i ten jest jeden z najlepszych jakie kiedykolwiek jadłem.
Trzeci to może nie sam kebab co grecki gyros - podawany w picie. Robiony ręcznie z karkówki przyprawiany przez właściciela Greka. Hellas Gyradiko przy ul. Świętojańskiej w Gdyni. Niepozorne pitki mega sycące z najlepszym sosem tzaziki na świecie i pysznym mięsem. Polecam
2020-05-23 15:46
2020-05-23 16:10
Kebab Sopocki od 1970, Bohaterów Monte Cassino 58A,
Noty są średnie bo Sebixy chcieliby dużą bułkę z czosnkiem sosem. Tutaj niestety inna bajka. Fakt trochę za drogi co do wielkości. Ale smak napewno orginalny i z tego tytułu czasami się skusze. Chociaż przyznam, że rzadko z powodu ceny/wielkości.
2020-05-23 17:14
Irakijczykiem z tego co słyszałem.
2020-05-23 18:42
ja słyszałem że jest z Bangladeszu
2020-05-23 19:02
Ale gdzie ten kebs dokładnie
2020-05-23 19:37
na dole Monciaka za Spatifem.
2020-05-24 15:33
słoiki dopytują się gdzie jest kultowy sopocki kebab, jprld, świat się kończy
2020-05-25 01:37
2020-05-23 21:58
Lecą na legendzie miejsca, więc ludzi sporo. Ja natomiast nie wrócę więcej.
2020-05-23 19:37
2020-05-23 20:53
do żadnego z prawdziwego zdarzenia nie ma podejścia, wiec zakładem że i inne które polecasz są do bani bo nie masz smaku za grosz
2020-05-23 15:13
co to znaczy na swiezo? mają mieć własną zagrodę i rzeźnię za lokalem?
2020-05-23 16:01
2020-05-24 16:15
Nie.. Masz codziennie kupować świeże mięso sam je doprawiać i sam je nadziewać na szpady czy na ten stelaż cały kumasz? Wtedy do Ciebie przyjdziemy a jak masz te samo komercyjne g***o kupowane w makro czy zamawiane z pod Kościerzyny to nie przyjdziemy bo słone to jak UJ
2020-05-24 17:29
Chyba jednak nie wszyscy maja to samo. W różnych miejscach rozniesmakujec
2020-05-26 07:44
2020-05-23 15:34
Po drugie, tylko w oryginalnym wydaniu na talerzu, a nie jakiejś bułce.
2020-05-23 17:07
2020-05-23 20:54
albo w picie a nie bułce
2020-05-23 20:59
2020-05-23 21:38
Ale tej baraniny na bębnach jest z 10%... kiedyś widziałam taki dokument, po którym nie jadłam kebaba na mieście przez kilka lat. Własny w domu robię z kurczaka po rosole podpieczonego w przyprawie kebabowej, wkładam
Ale tej baraniny na bębnach jest z 10%... kiedyś widziałam taki dokument, po którym nie jadłam kebaba na mieście przez kilka lat. Własny w domu robię z kurczaka po rosole podpieczonego w przyprawie kebabowej, wkładam surówki domowo robione w kupną pitę lub domową tortillę i sosik czosnkowy świeży domowy. Mniam... i nie mam w mięsie głównie skóry i MOMu.
2020-05-24 17:46
byłem w Słupsku okolice ulicy filmowej jest kebab barani za śmieszne pieniądze w porównaniu z 3miastem. Kupiłem go i był super smaczny ze względu na soczyste mięso co skomentowałem głośno. Pracownik mi powiedział, że
byłem w Słupsku okolice ulicy filmowej jest kebab barani za śmieszne pieniądze w porównaniu z 3miastem. Kupiłem go i był super smaczny ze względu na soczyste mięso co skomentowałem głośno. Pracownik mi powiedział, że wzbogacają mięso maką, bułką tartą czy czymś takim nie pamiętam dokładnie argumentując, że baranina byłaby sucha jak wiór z rusztu i nie dałoby się jej zjeść.
2020-05-23 16:15
2020-05-23 17:10
bez przesady
2020-05-23 20:50
2020-05-23 21:51
Prawdziwy Kebab u Prawdziwego Polaka, tylko że w Lublinie. Facet sam przyrządza mięso.
2020-05-24 10:39
A potem w internecie zapamiętale ich opluwa i wypędza z kraju.
2020-05-24 10:12
Jest w Gdańsku kebab doprawiany i przygotowywany przez właścicieli - Bar Aleppo przy aleja Grunwaldzka 44. Prowadzi go rodzina, która już wiele lat temu przyjechała do Polski z Syrii. Polecam w 100%
2020-05-25 02:00
2020-05-25 09:15
W Zmianie przecież sami robią kurczaka, falafel, sosy, itd. szkoda, że nie ma o tym w artykule.
2020-05-25 09:20
Zgadzam się w 100%
2020-05-26 16:17
2020-05-23 14:19
Obsługa słaba ale kebs pycha !
2020-05-23 15:19
obsługa jest spoko, zwijają się tam jak w ukropie. nie zazdro
2020-05-23 17:43
To tam obsługa parę lat temu pocieła klientów nożami?
2020-05-23 22:00
2020-05-23 16:42
2020-05-23 22:08
A kim oni są żeby się śmiać z ludzi? Podawaczami bułek z mięsem?
2020-05-24 16:20
Nawet jakby byli ksieciami z bejrutu to nie powinni się naśmiewać status społeczny nie gra tu roli
2020-05-24 21:55
Ty tak na poważnie?
2020-05-23 17:02
Zjesz na trzeźwo w Allanya to zmienisz zdanie
2020-05-24 21:31
Kac po tych kebsach jest 3 x gorszy, ale i tak jem bo blisko i otwarte. Gdańsk po prostu nie daje rady jeśli chodzi o kebaby.
2020-05-25 09:28
Ararat bardzo dobre jakościowo jedzenie orientalne, nie tylko kababy.
Na minus - bardzo mały lokal na uboczu oraz ograniczony dowóz, pewnie dlatego nie mają takiej renomy, na jaką zasługują
2020-05-23 14:21
Najstarszy i jedyny w Trojmiescie jescze za komuny to byl Kebab w Sopocie obok Monciaka.
2020-05-23 14:27
2020-05-23 14:38
beton
2020-05-23 15:11
Zwany u nich kebapczeta, z mięsa mielonego.
2020-05-23 15:46
Oj tak.I warto było czekać po półtorej godziny w kolejce.I nie jestem pewna czy on nie był z baraniny?Ale pychota.
2020-05-23 15:50
Mielone odpadki bo wtedy to mięso nie było łatwo.
2020-05-23 16:03
za komuny to pewnie mielonką się zajadałeś ...
2020-05-24 09:38
Kiedyś mięso z odpadków było lepsze niż to co teraz paczkowane kupujesz, taki produkt mięsopodobny. Ostatnio na YT oglądałem kolesi co gotowego steka bodajże z biedry wsadzili na tydzień do słoika z wódką. Po tygodniu
Kiedyś mięso z odpadków było lepsze niż to co teraz paczkowane kupujesz, taki produkt mięsopodobny. Ostatnio na YT oglądałem kolesi co gotowego steka bodajże z biedry wsadzili na tydzień do słoika z wódką. Po tygodniu stek rozwarstwił się na 5 części. To tak wyglądało jak to mięso jest normalnie posklejane ch.. wie czym, tak więc teraz masz odpadki nasączone chemią posklejane w całość. Obecnie staram się nie jadać mięsa m. in. przez to jak raz wyczułem sam antybiotyk w mięsie i mało co nie wymiotowałem.
2020-05-25 08:27
w biedabronaklch , audi i lidelach nie ma miesa do jedzenia ... polecam mielone wołowe EXtra Quality wrzucic na blaszkę i do piekarnika ...po 10 minutach widac ile mazi w wołowinie i jaka odrobinka mięska , piana w piersi z kurczaka , piana w mielonym ...bleee
2020-05-23 15:52
Ale tak 30 lat temu...
2020-05-23 16:17
(Szalerma)
2020-05-28 12:57
2020-05-23 20:14
Przestań!
Narobiłeś mi smaka.
Dzisiaj wypiłem piwo, ale jutro ...
2020-05-24 07:46
Ja mam 30 lat i pamiętam jak tata mnie tam zabierał :) pychota!
2020-05-28 12:58
2020-05-24 09:24
haszu na dworcu w Sopocie u tej babeczki z przyczepy odgrzewany w mikro, chyba 3 czy 4 pln kosztował, ostre to było nie wiadomo co tam było, d*psko bolało następnego dnia ale dobre było na maxa i nigdy się nie zatrułem,
haszu na dworcu w Sopocie u tej babeczki z przyczepy odgrzewany w mikro, chyba 3 czy 4 pln kosztował, ostre to było nie wiadomo co tam było, d*psko bolało następnego dnia ale dobre było na maxa i nigdy się nie zatrułem, potem był tam postawiony znośny kebab jakieś 20 lat temu z fajną obsługą... teraz dobry kebab to co najwyżej jak jadę do Niemczech...w Polsce nie ma dobrego
2020-05-24 17:33
Tez lubiłem to haszu z mikro zwłaszcza jak się włączył pacman
2020-05-24 22:00
To się w głowie nie mieści.
Jadę do Niemiec!
2020-05-25 01:55
2020-05-24 23:33
Kćica Stary(Pozdro Fryzjer) miał tą budę przy dworcu... co za czasy.Paliłeś blanta przed patrolem psiarni a onie nie ogar...
2020-06-13 10:44
Moze to nie kebab byl?
2020-05-23 15:53
Ten kebab dalej istniej, po drugiej stronie monciaka, trudne dojscie ale taki sam kebab jak 30lat temu
2020-05-23 16:18
Potwierdzam.
2020-05-23 19:40
chyba nie taki sam, byłem tam jakies lata temu aby przypomniec sobie smak z dzieciństwa i niestety porazka. czekałem chyba 15 minut choć ludzi nie było, dostałem zimną bułkę z odrobiną mięsa i krązkiem cebuli i zapłaciłem tyle co za mega kebsa w Berlin Kebab
2020-05-23 22:41
2020-05-24 11:13
niestety ale to było to miejsce (pisze to z przykrością gdyz ciągle pamiętam ten smak sopockiego kebaba z napojem firmowym w starym miejscu).
2020-05-23 16:34
z baraninki i piekielnie ostry. To se ne wrati...
2020-05-23 17:51
Ten u Bułgara, mocno ostry, z cebulką i ogórkiem kiszonym?
2020-05-23 19:38
Pierwsza lokalizacja ul. Królowej Jadwigi (1978r.) a właściciel to rodowity turek p. Alnakshabandi. Smaki potraw niezapomniane do dziś :)
2020-05-24 11:24
Nie Turek tylko Irakijczyk
2020-05-23 20:24
Ten kebap istnieje 100m dalej. Wciąż dobry, ale 20lat temu to było coś. Najpierw do kasy później po odbiór. Ile ja tego tan jadałem. Widywałem tam ludi z fantomu jak brali siaty tego hehe. No i Gołoty brata(są jak bliźniacy) prowadził chyba lombard w Sopocie.
2020-05-23 20:40
Istnieje już chyba 50 lat. Ten sopocki.
2020-05-24 09:17
2020-05-24 07:59
Ale kiedyś nie było lombardów.
2020-05-23 20:43
Podobny kebap był na Korzennej w latach 80. Tam gdzie teraz lee chines. Był rewelacyjny.
2020-05-24 00:20
Do dziś istnieje na szczęście. Oczywiście w trochę okrojonej formie po drugiej stronie gdzie kiedyś był
2020-05-24 17:35
I tez wpierw do kasy i dopiero potem z kwitem po żarcie.
2020-05-24 09:25
Jest to najlepszy kebab i prawdziwy turecki przepis baranina z wieprzowina jem go prawie od 30 lat..
2020-05-24 17:42
2020-05-24 18:40
2020-05-25 12:42
Jest przeniesiony od starego miejsca max 100m , a cała reszta po staremu. Polecam
2020-12-23 15:11
pieszo plażą z Przymorza, kebab, donaty, lody Carpigiani i powrót plażą
2020-05-23 14:22
A ten cały kloc "mięska" mrożony z hurtowni. Mniam, mniam...
2020-05-23 14:33
Petarda
2020-05-23 16:26
Najgorszy jaki jadłem i mięsa żałują . W byłym Bis ładują za 24 pln na talerzu max mięsa .
2020-05-24 00:59
a może naprzeciwko ? :)
2020-05-25 08:23
serio nie zrozumiales?
2020-05-24 09:37
Spoko byl kiedys na dmowskiego :) mega z ostrym ;) to trzeba przezyc
2020-05-23 14:35
Pamiętajcie że dobry kebab piecze zawsze dwa razy !
2020-05-23 15:33
Tak miałem po kebsie ze zmiany. Żarcie pyszne ale S...ka mnie dwa dni trzymała, a jestem kebabowym weteranem. Ale co tam, na pewno jeszcze dam im drugą szansę.
2020-05-23 15:41
2020-05-26 09:33
Po podwójnym pieczeniu poznaję pikantne skrzydełka.
Dobrego kebaba poznaję po braku biegunki ;-)
2020-05-23 14:36
Najlepszy to był kebab "siodemka" w Gdyni.
Niestety był...
2020-05-23 16:16
Ale z siódemką tyle ciekawych wspomnień. Myślę, że obsługa nocna by mogła książę napisać
2020-05-24 06:48
Jest tragiczny zahir
2020-05-24 11:26
2020-05-24 14:31
Dokładnie! Zawsze dużo i tanio ,pełno ludzi było i plajta zamieniona na ten tragiczny Zahir wtf???
2020-05-25 10:44
Zgadzam się, był najlepszy
2020-05-23 14:36
Kebab kojarzy się z jedzeniem, które chętnie zjemy ale nie chcemy patrzeć na proces jego powstawania. Jak z parówkami czy pasta rybna. W okolicach starego Żaka, był (może nadal jest) taki, gdzie w zależności od
Kebab kojarzy się z jedzeniem, które chętnie zjemy ale nie chcemy patrzeć na proces jego powstawania. Jak z parówkami czy pasta rybna. W okolicach starego Żaka, był (może nadal jest) taki, gdzie w zależności od "podających", podejścia, rozpoznawalności...można było zamówić to samo, a dwie różne osoby dostawały zupełnie coś innego. Raz się skusiłem, bo nie płaciłem ale nie ufam w swoim kraju komuś, kto podaje mi jedzenie, krzywo się patrzy i nie rozumie do końca co do niego mówię. Napisałbym więcej ale regulamin.
2020-05-23 16:02
tez bym sie na ciebie krzywo patrzal a bialy jestem ,patrzac na to co chccilabys napisac ale regulamin, kolejny pan i wladca pol d ...napisalbym wiecej ale regulamin
2020-05-23 16:24
Kebap to nie jedzenie.
2020-05-23 22:42
Kebap jest najzdrowszym fastfoodem jakbyś nie wiedział. Ma najmniej tłuszczu. Poza tym najlepszy kebap to Berlin Kebab
2020-05-24 13:29
Najlepszy kebab to taki jaki komus smakuje :) czy to w pieczywku czy nalesniorku :)
2020-05-24 09:42
Masz racje... to nie jest jedzenie... to jest przezycie efekty palaszowania kebsika porownywali do bycia milionerem,i okazalo sie ze kasa daje luksus a nie szczescie a kebab to jest szczescie. Niby mozna kupic ale prawdziwego kebsa poznaje sie w biedzie :D
2020-05-24 09:45
Napisał typowy zwolennik schabowego i takich wielu znam i dziwi mnie fakt, że obecnie mamy dostęp do wszelkich produktów by wykonać sobie jedno z milionów dań całego świata, a ludzie nadal żyją w swoim ciasnym kulinarnym
Napisał typowy zwolennik schabowego i takich wielu znam i dziwi mnie fakt, że obecnie mamy dostęp do wszelkich produktów by wykonać sobie jedno z milionów dań całego świata, a ludzie nadal żyją w swoim ciasnym kulinarnym świecie od małego, gdzie podstawą był schabowy góra kartofli i surówka. Kebap jak najbardziej to jest jedzenie i to bardzo smaczne, jak wiele innych różnych dań z całego świata. Tajską kuchnie uwielbiam.
2020-05-24 10:46
to właśnie na rzecz kebapu i pizzy. Na tym znajomość kuchni świata się kończy. Lecz nie można też za wiele wymagać od ludzi, którzy jeśli uciułają już na urlop olinkluziw w Egipcie, czy Turcji, to chcą aby tam było tak samo jak Polsce, tylko cieplej.
2020-05-24 13:26
A gdzie w Gdansku mozna teraz zjesc hot doga? :) ale takiego jak kiedys w xl burger we wrzeszczu :) duza bagietka, lipna surowka, 3 parowki i sosiwko z butli. Wiem ze to byl syf ale smak mialo :)
2020-05-24 17:24
W pewnym momencie miałem tak, że zachodziłem tam tylko po imprezie.
Duże, chamskie żarło. Tam był taki przemiał, że produkty nie były przeterminowane. Pytanie, z czego to było zrobione
2020-05-24 18:14
Parowki biedrona a sos iglotex/farutex bagieta to wiadomo piekarnia a salatka to ludkiewicz albo na tamte czasy cos podobnego :) ale w polaczeniu tych zywiolow powstawal kapitan jedzonko i godzina 3:45 :D
2020-05-25 01:57
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.