Opinie (164) ponad 10 zablokowanych

  • (13)

    Piec i temperatura jest kluczowa dla każdej pizzy i żaden domowy piekarnik tego nie ogarnie bo nie osiąga wystarczajaco wysokiej temperatury

    • 46 22

    • Mam piekarnik domowy który grzeje do 600 stopni Celsjusza (3)

      • 12 5

      • (1)

        I zamiast robić to wytapiasz w nim surówkę jak w hucie.

        • 16 1

        • Hahaha Dobre!

          • 4 1

      • Taa piszesz lewą reką i jeździsz pod prąd to i temperaturę masz w skali fahrenheita a nie st.C.

        • 7 1

    • Bardzo lubię zwroty typu "żaden" lub "wszystkie" (1)

      Nie masz pojęcia o czym piszesz. Typowy janusz - nie wiem ale się wypowiem

      • 13 5

      • Ale tu ma rację. Inaczej tam gdzie pracowałem stałby piec przemysłowy. Najlepiej jeszcze taki z taśmą do transportu hihi
        Głównie chodzi o temperaturę którą piec utrzymuje bez wzgledu na otoczenie, nie ma smaków i zapachów ubocznych poza drewnem a nie jarających sie kabli, uszczelek i układów scalonych albo środków czyszczących hahaha

        • 5 2

    • Autor tekstu to mlody czlowiek - malo doswiadczenia. (2)

      na 180 w domowych warunkach spokojnie zrobisz nawet podrabiana pizze hut.
      każdą . zrobisz ...ino nie lej tyle oleju :).
      ps. gdybym teraz podniósł 4 litery i ruszył - to od zera w 1 godzine mam śliczną świeżą pachnąca pizze . w domu ...

      • 3 11

      • (1)

        Mylisz się. Mam piekarnik, który grzeje do 250 stopni. W takiej temperaturze czasem robię pizzę - na kamieniach. Jak mi się nie chce, robię na papierze w 220 stopniach (powyżej trujący jest itp.). I te 30 stopni to

        Mylisz się. Mam piekarnik, który grzeje do 250 stopni. W takiej temperaturze czasem robię pizzę - na kamieniach. Jak mi się nie chce, robię na papierze w 220 stopniach (powyżej trujący jest itp.). I te 30 stopni to olbrzymia różnica w smaku. Owszem, jest pyszna przy 250, gdy się umie robić i ma sprzęt, który wyrobi ciasto. Jest wtedy lepiej niż w większośći osiedlowych/sieciowych pizzerii. Może nawet pizzę hut przegonisz w domowych warunkach. Ale w najlepszych pizzeriach, z dobrym piecem, z dobrą recepturą itp. robią mimo wszystko lepszą pizzę. Choćby w Bomie w Brzeźnie albo w sieci "Oliwa do ognia". Jest też jakiś food truck z pizzą, też lepszą, niż moja, a naprawdę dobrze gotuję.

        • 5 4

        • Moze nawet przegonie pizze z jednego z najgorszych albo wprost najgorszego z lokali? To niezle, moze nawet sprobuje.

          Pizza z PH to jak hamburger z McD, z prawdziwymi laczy je tylko nazwa.

          • 2 0

    • (2)

      Zacznijmy od tego, ze nie ma czegos takiego jak Pizza Neapolitanska. Kto ma jakies watpliwosci to niech sobie pojedzie do Neapolu do najlepszej pizzerii w regionie - Sorbillo.

      • 1 13

      • Nie ma też wieży Eiffla bo jest to hologram a w calym Paryżu woda zawiera koks żeby każdy turysta uwierzył w to co widział w telewizji.

        • 14 1

      • Sorbillo nie jest najlepsza pizzeria. Nie zablysniesz, bo ludzie jeżdżą i trochę już wiedzą.

        • 0 0

    • Najlepsza pizza dla mnie to wegetariańska bez grzybów i bez kukurydzy hahaha ale za to do tego bigos mojej Mamy...

      • 0 2

  • Tylko Napoli (10)

    Korzystałem z wszystkich pizzerii ale Napoli Pizza to majstersztyk

    • 28 14

    • Napoli Pizza (2)

      Najgorsza pizza jaką jadłem. O guście nie warto dyskutować, tym bardziej kiedy ktoś go nie posiada.

      • 11 11

      • Zazdrosny

        Czy to jakaś nie tania zazdrosna konkurencja?:)) której wlasciciele na niczym się nie znają a oczekują milionów na koncie?

        • 7 6

      • Nie karmcie trolla co pizzę jada tylko z biedry

        • 2 2

    • (1)

      Podpisuję się, Napoli jest boskie. Mieli słabszy okres z rok temu i raz nawet wlepiłem im 3 gwiazdki na pyszne, ale obecnie znów jest obłędnie. Moim zdaniem nie istnieje lepsza pizzeria w Gdańsku a jadam prawie wszędzie, jestem pizzolubem.

      • 4 9

      • Lubię, ale to taka bardzo domowa pizza.

        • 1 0

    • Ale które (1)

      Napoli na Długiej czy Pizza Napoli na Fieldorfa ?

      • 1 1

      • Tylko Fieldorfa

        Na długiej tego lokalu nie da się nazwać nawet restauracja zwykły syf ze starym jedziem.

        • 3 0

    • Tak!!! Napoli najlepsza!!! Pizza Parma....mmmm

      • 2 1

    • (1)

      Na Ostro nie polecam nie dlatego, że Pizza jest złą, ale obsługa fatalna , raz czekałem przy stoliku 2 godziny i tylko dlatego że kelnerki właziły w 4 litery obcokrajowcom i ich głupie tłumaczenie że nie mają wpływu którą pizze kucharz przygotowuje.

      • 0 0

      • Czekales dwie godziny na pizze? To cos tu sie nie zgadza.

        Przeciez tyle czekac może tylko ktoś, kto kompletnie nie ma lepszego pomysłu na spędzenie dwóch godzin, a taki ktoś raczej by nie narzekal na to, ze te dwie godziny zleciały mu bezpłodnie na tym czy na tamtym. W końcu absolutnie nic lepszego do roboty nie miał.

        • 0 0

  • Jest taka pizzeria Foccacio w Gdyni (5)

    Generalnie dobra pizza ale ciasto jest tak cieniutkie jak pergamin. Za cienkie. Przez to traci. Mówi to wiele osób ale właściciel oporny jest na uwagi.

    • 8 9

    • Widocznie robi to z pasji a nie dla pieniędzy

      • 13 2

    • Typowa włoska pizza, tam się je sztućcami.

      Też jest ultra cienka

      • 9 3

    • I jest to błąd. Pizza nie powinna strzelać jak wafelek na brzegach. Rzeczywiście jest cieńsza niż włoska (2)

      • 3 3

      • (1)

        Cienka i łamie sie na brzegach, znaczy Napolitana

        • 1 3

        • nie sądze żeby to była Napolitana jeśli jest cienka i łamie się na brzegach

          • 4 0

  • Viva (1)

    Dla mnie Viva sie zepsuła nic specjalnego i z tego co widze opalaja brykietem a nie drzewem jak dawniej

    • 17 1

    • Niestety prawda :c tak jak dawniej przykładano się do stworzenia każdej pojedynczej pizzy, tak lockdown rozleniwił pracowników przez co pizza nie smakuje tak jak dawniej, a szkoda.

      • 1 0

  • (16)

    Szkoda, że zestawienie nie jest pełne, zabrakło np. Pizzeria da Raffaele, Serio, Palec do Budki, Husak. Czy coś jeszcze dałoby się dodać?

    • 23 2

    • (3)

      Palec do budki to nie jest Napoletana.

      • 9 1

      • (1)

        Jakby się tak ściśle trzymać definicji Napoletany to może jedna czy dwie pizzerie by się załapały

        • 1 0

        • Jskby

          Jakby się trzymać definicji to tylko napoli ma prawdziwa neapolitane bo reszta nie ma żadnych certyfikatów co za tym idzie nikt ich nie kontroluje co do jakości

          • 2 0

      • Palec do budki to wlasnie Neapolitana

        Palec do Budki to najlepsza pizza na Przymorzu. Warto sprobowac

        • 1 2

    • To nie neapolitana (5)

      Gdyby tytuł artykułu byłby Np pizzerie w trojmiescie to możesz napisać ze ich zabrakło. Nie ma ich bo nie serwują pizzy neapolitańskiej. Proste :)

      • 9 1

      • musisz to powiedzieć neapolitańczykowi Raffaele, bo chyba nie wie, że nie robi pizzy neapolitańskiej (4)

        • 8 1

        • Haah (3)

          Ci wszyscy wielcy Włosi którzy przyjechali do Pl zazwyczaj we Włoszech sprzątali albo pracowali na zmywaku. Za dobrze im nie szło skoro wyjechali z kraju. Zreszta co niektórzy Neapol widzieli tylko w tv

          • 9 2

          • buraczku bynajmniej nie cukrowy... (2)

            • 2 4

            • Lol (1)

              Dlaczego mnie oczerniasz? Mowie tylko jak jest

              • 2 2

              • bo tak nie jest

                • 2 1

    • i jeszcze na Okargło we Wrzesczu

      • 3 5

    • Monte Carlo w Motostrefie oczywiście (1)

      • 0 4

      • Zart

        Żartujesz sobie chyba. To ze jest piec na drewno to nie oznacza ze jest tam neapolitana

        • 0 0

    • (1)

      Di amadeo na morenie

      • 0 1

      • Hahahaah w życiu. Najgorsze co moze byc

        • 1 0

    • Bo się nie kwalifikują do tematu artykułu

      • 0 0

  • a ile taka pizza kosztuje ? jak wiecej niż 15zł to lepiej zrobić sobie zapiekanki w domu z bardzo dobrych składników (15)

    ...jakie są ceny pizzy w lokalu?

    • 16 57

    • (7)

      Zrób sobie te zapiekanki i na ser połóż turystyczną z biedronki ,będzie tanio i się najesz.

      • 40 6

      • (5)

        Ale gość ma rację. Ceny pizzy w Polsce to jakaś paranoja. Prawdziwa Pizza z Neapolu w najlepszych pizzeriach kosztuje 2-3 euro! Skąd takie ogromne ceny w Polsce?

        • 16 6

        • (3)

          Ta chyba za 2kawalki cenę podałeś albo ceny sprzed kilku lat. Taniej niż 4e już nie zjesz a w najlepszych ceny zaczynają się od 7e takie ceny były w tym roku

          • 15 2

          • Jeśli ceny, które (2)

            Podajesz są prawdziwe, to nadal pizza w Polsce jest trochę za droga. I nie biorę pod uwagę turystycznych miejscówek

            • 8 2

            • Nie biorąca turystycznych miejscówek to ceny są bardzo zbliżone do tych co są w Włoszech. Tylko jakoś produktu jest inna :)

              • 0 0

            • Bo jeśli pizza ma być super-extra,

              to wiele składników trzeba do Polski sprowadzać. A to kosztuje.

              • 0 1

        • Podaj choćby jedną pizzerię z Neapolu gdzie cała pizza kosztuje max 3 euro. Czekam na link !

          • 1 0

      • Kupilem w biedrze mieso w słoiku :)

        i kiełbase w słoiku - kiełbasa ok ale mieso z chrzanen wygladało obrzydliwie . a w smaku !! super.

        • 0 1

    • (1)

      Równie dobrze mozna samemu zrobic sobie pizze co prawda piekarnik nie osiagnie oryginalnej temperatury. Jednak pizza a zapiekanka to dwie rozne sprawy.

      • 2 3

      • Możesz kupić sobie "piecyk" specjalny do pizzy i będziesz miał taką temperaturę :)

        • 0 1

    • (1)

      Ja se 2 kilo kartofli nagotuje i też jestem najedzony.

      • 15 0

      • Nie fantazjuj. Ktoś kto mówi jestem zamiast jeste brzydzi się jeść same kartofle. Zwykle weźmie i tak całe danie z dodatkami albo sushi i inne egzoty. A jeśli nie ma, to woli umrzeć.

        • 1 0

    • Pójdź do pracy to nie będziesz pytał o cenę.

      • 0 0

    • Zapiekanki ? Chleb z wodą wychodzi taniej !

      • 1 0

    • jak pytasz to znaczy że to nie dla Ciebie

      Nie jesteś "targetem" tych knajp.
      Ewentualnie jakiś bar mleczny.

      • 0 0

  • Zgłodniałem na sam widok (1)

    Chyba dzisiaj zamówię.

    • 7 5

    • Przy -10 na dworzu to dowiozą zimnego naleśnika

      • 3 1

  • Palec do budki (1)

    Warto spróbować najlepsza pizza

    • 6 12

    • Super :)

      • 1 2

  • Ankieta lepsza

    niz caly ten tekst! :D

    • 20 0

  • A gdzie można w ogóle zjeść dobrą pizzę w Gdyni? (17)

    Odkąd Czerwony Piec się popsuł.

    • 11 2

    • Pycha (8)

      Na Morskiej

      • 1 2

      • W centrum nigdzie. (2)

        Niestety ale pizzerie w centrum osiadły na laurach.
        Viva coraz mniejsze pizze, Czerwony dla mnie był zawsze przeciętny, Francessco spoko trzyma swój poziom jest Dobra ale jakoś mi tam nie po drodze. Dzisiaj w Gdyni - bezapelacyjnie Pogórzanka - na Obłużu lub Pogórzu.

        • 5 2

        • Brooklin na placu Kaszubskim jak teraz? Jadłem już dawno temu ale była nawet dobra

          • 2 1

        • Mąka i kawa - najlepsza pizza w mieście!

          • 9 3

      • Gdynia (4)

        W Gdyni tylko Gdynianka ! Cebulowa wymiata !

        • 15 9

        • Gdynianka to nie pizza tylko placek drożdżowy. Nie smakuje już tak jak 30 lat temu, ale z sentymentu jak jestem raz na parę lat w Gdyni to odwiedzę.

          • 11 4

        • Francesco !!! (2)

          Najwyższy poziom.

          • 10 1

          • Ja podziękuję (1)

            We Francesco dostałem zimną pizze z nierozpuszczonym nawet serem. Chyba najgorsza w moim życiu.

            • 1 2

            • Po Kawałku

              Polecam spróbować pizze z Po Kawałku na Obłużu

              • 1 0

    • Napoli

      Napoli tez jest w Gdyni - pizza pasta napoli Gdynia.

      • 2 0

    • Tylko we (2)

      Francesco

      • 7 3

      • Francesco i Andiamo a Roma

        Tam zawsze pysznie :)

        • 6 1

      • Tylko

        Tylko nie to :) strasznie spadła jakość w ostatnim czasie

        • 0 0

    • Na pewno Pogorzanka

      • 4 0

    • Sette Pizza na Abrahama.... Super pizza za śmieszne pieniądze

      • 1 0

    • Najlepsza pizza w Gdyni

      Jak dla mnie w pizzerii " Po kawałku " mają najlepsze ciasto i super dodatki. Pizza z jajkiem jest kozacka. Poza tym bardzo dobra pizza jest też w " Ogniem i piecem "

      • 0 0

    • Mąka i Kawa

      najlepsza

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.