2021-01-17 08:06
Piec i temperatura jest kluczowa dla każdej pizzy i żaden domowy piekarnik tego nie ogarnie bo nie osiąga wystarczajaco wysokiej temperatury
2021-01-17 08:31
2021-01-17 13:13
I zamiast robić to wytapiasz w nim surówkę jak w hucie.
2021-01-17 19:00
Hahaha Dobre!
2021-01-17 19:36
Taa piszesz lewą reką i jeździsz pod prąd to i temperaturę masz w skali fahrenheita a nie st.C.
2021-01-17 10:02
Nie masz pojęcia o czym piszesz. Typowy janusz - nie wiem ale się wypowiem
2021-01-17 19:02
Ale tu ma rację. Inaczej tam gdzie pracowałem stałby piec przemysłowy. Najlepiej jeszcze taki z taśmą do transportu hihi
Głównie chodzi o temperaturę którą piec utrzymuje bez wzgledu na otoczenie, nie ma smaków i zapachów ubocznych poza drewnem a nie jarających sie kabli, uszczelek i układów scalonych albo środków czyszczących hahaha
2021-01-17 14:53
na 180 w domowych warunkach spokojnie zrobisz nawet podrabiana pizze hut.
każdą . zrobisz ...ino nie lej tyle oleju :).
ps. gdybym teraz podniósł 4 litery i ruszył - to od zera w 1 godzine mam śliczną świeżą pachnąca pizze . w domu ...
2021-01-17 16:12
Mylisz się. Mam piekarnik, który grzeje do 250 stopni. W takiej temperaturze czasem robię pizzę - na kamieniach. Jak mi się nie chce, robię na papierze w 220 stopniach (powyżej trujący jest itp.). I te 30 stopni to
Mylisz się. Mam piekarnik, który grzeje do 250 stopni. W takiej temperaturze czasem robię pizzę - na kamieniach. Jak mi się nie chce, robię na papierze w 220 stopniach (powyżej trujący jest itp.). I te 30 stopni to olbrzymia różnica w smaku. Owszem, jest pyszna przy 250, gdy się umie robić i ma sprzęt, który wyrobi ciasto. Jest wtedy lepiej niż w większośći osiedlowych/sieciowych pizzerii. Może nawet pizzę hut przegonisz w domowych warunkach. Ale w najlepszych pizzeriach, z dobrym piecem, z dobrą recepturą itp. robią mimo wszystko lepszą pizzę. Choćby w Bomie w Brzeźnie albo w sieci "Oliwa do ognia". Jest też jakiś food truck z pizzą, też lepszą, niż moja, a naprawdę dobrze gotuję.
2021-01-20 13:27
Pizza z PH to jak hamburger z McD, z prawdziwymi laczy je tylko nazwa.
2021-01-17 16:29
Zacznijmy od tego, ze nie ma czegos takiego jak Pizza Neapolitanska. Kto ma jakies watpliwosci to niech sobie pojedzie do Neapolu do najlepszej pizzerii w regionie - Sorbillo.
2021-01-17 19:17
Nie ma też wieży Eiffla bo jest to hologram a w calym Paryżu woda zawiera koks żeby każdy turysta uwierzył w to co widział w telewizji.
2021-01-23 11:25
Sorbillo nie jest najlepsza pizzeria. Nie zablysniesz, bo ludzie jeżdżą i trochę już wiedzą.
2021-01-17 19:19
Najlepsza pizza dla mnie to wegetariańska bez grzybów i bez kukurydzy hahaha ale za to do tego bigos mojej Mamy...
2021-01-17 08:09
Korzystałem z wszystkich pizzerii ale Napoli Pizza to majstersztyk
2021-01-17 09:28
Najgorsza pizza jaką jadłem. O guście nie warto dyskutować, tym bardziej kiedy ktoś go nie posiada.
2021-01-17 12:42
Czy to jakaś nie tania zazdrosna konkurencja?:)) której wlasciciele na niczym się nie znają a oczekują milionów na koncie?
2021-01-17 23:52
2021-01-17 13:03
Podpisuję się, Napoli jest boskie. Mieli słabszy okres z rok temu i raz nawet wlepiłem im 3 gwiazdki na pyszne, ale obecnie znów jest obłędnie. Moim zdaniem nie istnieje lepsza pizzeria w Gdańsku a jadam prawie wszędzie, jestem pizzolubem.
2021-01-17 16:13
Lubię, ale to taka bardzo domowa pizza.
2021-01-17 22:08
Napoli na Długiej czy Pizza Napoli na Fieldorfa ?
2021-01-18 11:30
Na długiej tego lokalu nie da się nazwać nawet restauracja zwykły syf ze starym jedziem.
2021-01-17 23:51
2021-01-18 20:04
Na Ostro nie polecam nie dlatego, że Pizza jest złą, ale obsługa fatalna , raz czekałem przy stoliku 2 godziny i tylko dlatego że kelnerki właziły w 4 litery obcokrajowcom i ich głupie tłumaczenie że nie mają wpływu którą pizze kucharz przygotowuje.
2021-01-20 13:32
Przeciez tyle czekac może tylko ktoś, kto kompletnie nie ma lepszego pomysłu na spędzenie dwóch godzin, a taki ktoś raczej by nie narzekal na to, ze te dwie godziny zleciały mu bezpłodnie na tym czy na tamtym. W końcu absolutnie nic lepszego do roboty nie miał.
2021-01-17 08:18
Generalnie dobra pizza ale ciasto jest tak cieniutkie jak pergamin. Za cienkie. Przez to traci. Mówi to wiele osób ale właściciel oporny jest na uwagi.
2021-01-17 08:32
2021-01-17 08:52
Też jest ultra cienka
2021-01-17 09:21
2021-01-17 19:58
Cienka i łamie sie na brzegach, znaczy Napolitana
2021-01-18 08:23
nie sądze żeby to była Napolitana jeśli jest cienka i łamie się na brzegach
2021-01-17 08:38
Dla mnie Viva sie zepsuła nic specjalnego i z tego co widze opalaja brykietem a nie drzewem jak dawniej
2021-01-18 22:05
Niestety prawda :c tak jak dawniej przykładano się do stworzenia każdej pojedynczej pizzy, tak lockdown rozleniwił pracowników przez co pizza nie smakuje tak jak dawniej, a szkoda.
2021-01-17 08:56
Szkoda, że zestawienie nie jest pełne, zabrakło np. Pizzeria da Raffaele, Serio, Palec do Budki, Husak. Czy coś jeszcze dałoby się dodać?
2021-01-17 09:47
Palec do budki to nie jest Napoletana.
2021-01-17 12:52
Jakby się tak ściśle trzymać definicji Napoletany to może jedna czy dwie pizzerie by się załapały
2021-01-18 11:32
Jakby się trzymać definicji to tylko napoli ma prawdziwa neapolitane bo reszta nie ma żadnych certyfikatów co za tym idzie nikt ich nie kontroluje co do jakości
2021-01-18 22:06
Palec do Budki to najlepsza pizza na Przymorzu. Warto sprobowac
2021-01-17 10:43
Gdyby tytuł artykułu byłby Np pizzerie w trojmiescie to możesz napisać ze ich zabrakło. Nie ma ich bo nie serwują pizzy neapolitańskiej. Proste :)
2021-01-17 11:01
2021-01-17 12:10
Ci wszyscy wielcy Włosi którzy przyjechali do Pl zazwyczaj we Włoszech sprzątali albo pracowali na zmywaku. Za dobrze im nie szło skoro wyjechali z kraju. Zreszta co niektórzy Neapol widzieli tylko w tv
2021-01-17 12:44
2021-01-17 14:58
Dlaczego mnie oczerniasz? Mowie tylko jak jest
2021-01-17 15:22
2021-01-17 12:26
2021-01-17 12:57
2021-01-18 11:33
Żartujesz sobie chyba. To ze jest piec na drewno to nie oznacza ze jest tam neapolitana
2021-01-17 15:38
Di amadeo na morenie
2021-01-18 11:33
Hahahaah w życiu. Najgorsze co moze byc
2021-01-18 18:44
2021-01-17 09:26
...jakie są ceny pizzy w lokalu?
2021-01-17 09:50
Zrób sobie te zapiekanki i na ser połóż turystyczną z biedronki ,będzie tanio i się najesz.
2021-01-17 14:24
Ale gość ma rację. Ceny pizzy w Polsce to jakaś paranoja. Prawdziwa Pizza z Neapolu w najlepszych pizzeriach kosztuje 2-3 euro! Skąd takie ogromne ceny w Polsce?
2021-01-17 14:43
Ta chyba za 2kawalki cenę podałeś albo ceny sprzed kilku lat. Taniej niż 4e już nie zjesz a w najlepszych ceny zaczynają się od 7e takie ceny były w tym roku
2021-01-17 16:07
Podajesz są prawdziwe, to nadal pizza w Polsce jest trochę za droga. I nie biorę pod uwagę turystycznych miejscówek
2021-01-18 20:59
Nie biorąca turystycznych miejscówek to ceny są bardzo zbliżone do tych co są w Włoszech. Tylko jakoś produktu jest inna :)
2021-01-21 08:48
to wiele składników trzeba do Polski sprowadzać. A to kosztuje.
2021-01-19 14:43
2021-01-17 16:02
i kiełbase w słoiku - kiełbasa ok ale mieso z chrzanen wygladało obrzydliwie . a w smaku !! super.
2021-01-17 10:36
Równie dobrze mozna samemu zrobic sobie pizze co prawda piekarnik nie osiagnie oryginalnej temperatury. Jednak pizza a zapiekanka to dwie rozne sprawy.
2021-01-18 00:29
Możesz kupić sobie "piecyk" specjalny do pizzy i będziesz miał taką temperaturę :)
2021-01-17 14:34
Ja se 2 kilo kartofli nagotuje i też jestem najedzony.
2021-01-17 20:02
Nie fantazjuj. Ktoś kto mówi jestem zamiast jeste brzydzi się jeść same kartofle. Zwykle weźmie i tak całe danie z dodatkami albo sushi i inne egzoty. A jeśli nie ma, to woli umrzeć.
2021-01-19 11:46
Pójdź do pracy to nie będziesz pytał o cenę.
2021-01-19 14:42
2021-01-20 09:28
Nie jesteś "targetem" tych knajp.
Ewentualnie jakiś bar mleczny.
2021-01-17 09:27
Chyba dzisiaj zamówię.
2021-01-17 19:40
Przy -10 na dworzu to dowiozą zimnego naleśnika
2021-01-17 09:43
Warto spróbować najlepsza pizza
2021-01-17 12:10
Super :)
2021-01-17 09:48
niz caly ten tekst! :D
2021-01-17 09:49
Odkąd Czerwony Piec się popsuł.
2021-01-17 10:02
Na Morskiej
2021-01-17 10:23
Niestety ale pizzerie w centrum osiadły na laurach.
Viva coraz mniejsze pizze, Czerwony dla mnie był zawsze przeciętny, Francessco spoko trzyma swój poziom jest Dobra ale jakoś mi tam nie po drodze. Dzisiaj w Gdyni - bezapelacyjnie Pogórzanka - na Obłużu lub Pogórzu.
2021-01-17 11:43
Brooklin na placu Kaszubskim jak teraz? Jadłem już dawno temu ale była nawet dobra
2021-01-17 17:55
2021-01-17 11:50
W Gdyni tylko Gdynianka ! Cebulowa wymiata !
2021-01-17 12:15
Gdynianka to nie pizza tylko placek drożdżowy. Nie smakuje już tak jak 30 lat temu, ale z sentymentu jak jestem raz na parę lat w Gdyni to odwiedzę.
2021-01-17 16:20
Najwyższy poziom.
2021-01-18 06:27
We Francesco dostałem zimną pizze z nierozpuszczonym nawet serem. Chyba najgorsza w moim życiu.
2021-01-18 06:26
Polecam spróbować pizze z Po Kawałku na Obłużu
2021-01-17 10:45
Napoli tez jest w Gdyni - pizza pasta napoli Gdynia.
2021-01-17 11:12
Francesco
2021-01-17 12:25
Tam zawsze pysznie :)
2021-01-18 11:34
Tylko nie to :) strasznie spadła jakość w ostatnim czasie
2021-01-17 18:05
Na pewno Pogorzanka
2021-01-18 21:14
Sette Pizza na Abrahama.... Super pizza za śmieszne pieniądze
2021-01-21 09:28
Jak dla mnie w pizzerii " Po kawałku " mają najlepsze ciasto i super dodatki. Pizza z jajkiem jest kozacka. Poza tym bardzo dobra pizza jest też w " Ogniem i piecem "
2021-01-22 00:34
najlepsza
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.