Opinie (139) 5 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • 107 (5)

    ekipa za barem i w kuchni 107 wymiata! klimat cudowny, moje ulubione miejsce na trójmiejskiej mapie pubów. polecam!

    • 26 47

    • dawna ekipa ze Szkota

      ...

      • 3 1

    • Daj spokój Rzuczi

      Wracaj na instagrama hipsterze

      • 9 1

    • Najlepszy pub w głównym Gdańsku ! (1)

      Polecam

      • 3 8

      • Najlepszy pub, a wentylacji nie ma? Pamietam jak tam bylem 1 i ostatni raz. Nawet pod wplywem alko czylem tam zaduch potu i trawionego alko. Masakra

        • 5 1

    • Do biedry

      • 0 0

  • (18)

    Ceny nie dla Polaków

    • 63 47

    • (4)

      10-15 zl za zwykle piwo to spoko cena, 30 za sztosy to tez nie drogo

      • 10 19

      • po co przepłacać ? (3)

        Cha,cha,cha ---Heineken 0,65L Clasyk w Biedrze za 3 zeta wymiata

        • 5 12

        • Koncerniak to szczyny nie piwo (2)

          • 12 6

          • jest moda na rzemieslnicze to pijesz eksperymentowe krafty, moda przeminie i bedziesz zachwalał zpowrotem l koncerniaki. haha (1)

            jak tam broda?

            • 3 1

            • Jakoś tak przemija ta "moda", przemija

              i przeminąć nie może. A amatorzy Harnasia tylko zgrzytają zębami.

              • 0 0

    • (9)

      nie dla biedaków, jak jesteś zdrowy i nie masz chorych dzieci na utrzymaniu a nie stać cię na wieczór z piwem i pizzą to jesteś niedojda

      • 13 19

      • (7)

        Przynajmniej nie mieszkam u matki jak ty

        • 19 9

        • (2)

          Ma 80 lat i wymaga opieki cały czas. Rozumiem że ty swoją zostawiłeś na starość, spoko.

          • 6 1

          • (1)

            I od zawsze wymagała opieki?
            Czy dopiero ostatnio tam się wprowadziles?

            • 1 1

            • g... cię to obchodzi

              • 0 1

        • Wolę u matki, niż w wynajętej kawalerce z piątka bachorów. (3)

          Z wiecznym płaczem, że nie stać na to, nie stać na tamto.

          • 4 2

          • (2)

            Nie masz honoru i ambicji.
            Ale ok
            Takie czasy, pokolenie...

            • 0 3

            • Po co mi honor i ambicja (1)

              skoro mogę żyć tak, jak chcę, a nie tak, jak muszę?

              • 1 0

              • Tak
                Czyimś kosztem

                • 0 1

      • Można pińcet przechlac :)

        • 3 1

    • to się weź do roboty łachu :D

      • 5 8

    • taka prawda

      taka Polska

      • 2 0

    • to twoja wina

      to normalne dla ciebie jak konczyłes zawodówkę. załóż firmę jak ja i zarabiaj po 12-14 tysiecy miesiąć i problem z głowy, nikt nikomu nie bronił miec własna firmę. Tak tak wiem...wina panstwa, że mał ozarabiasz...

      • 0 1

  • (4)

    piwo i żarcie, zabójcza mieszanka. albo jedno albo drugie. w takich lokalach sorry ale śmierdzi smażeniną, wieczny problem z klimatyzacją

    • 33 30

    • masz doświadczenia PRL'owskie (1)

      w innych krajach właśnie rodzielanie pubu od restauracji jest anomalią. W każdym prawdziwym pubie można nieźle zjeść.

      • 1 1

      • W jakich innych krajach???
        Najlepsze puby nie podają żarcia... To miejsca stworzone do tego, by się napić... do jedzenia są restauracje...
        Jest jego uniwersalne porzekadło: jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.

        • 4 0

    • Ada (1)

      Jak nie pasuje to nie choć

      • 0 5

      • Nie choć?

        A właśnie rze pujdę.

        • 3 1

  • WooW i Szok w trójmieście są dobre lokale z przyzwoitą ceną? (4)

    i nie słychać z zaplecza dźwięku z mikrofalówki ... przy daniu za 40zł?

    • 33 8

    • Mikrofalówki nie słychać, bo frytek nie trzeba rozmrażać przed smażeniem. Podobnie jak krążków cebulowych (2)

      i paru innych przekąsek, za które kasuje się jak za zboże. Generalnie wysokie koszty najmu i pracy windują ceny w granice przyzwoitości. 10 euro płacimy od lat za granicą za podobne frykasy.

      • 10 1

      • (1)

        wysokie koszta pracy w Polsce? ha ha

        • 2 11

        • Bardzo wysokie

          Prawie 50% kosztu pracodawcy idzie do państwa w postaci ZUS i PIT.

          • 21 3

    • Live cooking

      W Mavericku kuchnia jest otwarta i od sali oddziela tylko szyba. Można się przyglądać jak powstaje obiad.

      • 0 0

  • Rzemieślniczy - drobna wytwórczość obejmująca wykonywanie przedmiotów ręcznie lub prostymi narzędziami. (11)

    2 000 000 litrów z AleBrowaru nie podpada chyba pod słownikową definicję. Zresztą nie wiem skąd modą na stosowanie tego określenia do wszystkiego co ma być jakieś wyjątkowe. Jeżeli produkt jest dobry (lubię akurat w/w browar) to sam się obroni, nie trzeba wszystkiego na siłę sygnować kraftem/rzemiosłem.

    • 71 6

    • racje, ale pisze się ww. (1)

      • 6 0

      • Racja, nie wiem jakim sposobem tak to napisałem.

        • 6 0

    • i nie trzeba mieć brody i grubych oprawek okularów, żeby robić dobry browar??? (2)

      nie wierzę... na pewno trzeba za to mieć czapkę z daszkiem do góry i mówić do gości siema ludzie

      • 7 2

      • W sumie racja. (1)

        Bo skoro do picia Tyskiego z puszki niezbędny jest dres i znajomość najwyżej 200 słów w języku polskim...

        • 1 1

        • siema frędzle! Jam jest posiadacz koka, rurek i brody :)

          • 0 0

    • (3)

      Tak, nawet przy 2 000 hektolitrów piwa w skali roku są browarem rzemieślniczym. Nie idą na masówki jak koncerny, które w jednym tanku mają więcej "piwa" niż taki AleBrowar w ciągu roku.

      • 2 2

      • 20 000 hektolitrów (2)

        • 1 0

        • 20 tryliarfow megagalonow (1)

          • 1 0

          • 10 basenów olimpijskich browaru!

            • 0 0

    • Fakt: rzemieślnik piwo zrobiłby ręcznie tak ..

      Beczka wody + 2 szklanki bydlęcej żółci + 2 litry spirytusu-księżycówki ..... poczym wystarczy zamieszać dobrze wiosłem i podłączyć do suteratora CO2 .... i piwko gotowe

      • 1 3

    • Ta samo, jak słowem „projekt”

      Rzygam słysząc po ra setny słowo projekt

      • 3 0

  • Nie wróżę przyszłości (12)

    Co to za głupie pomysły, żeby na piwie mieć 200% marży.
    Nie dziwię się, że takie knajpy wytrzymiją po kilka m-cy.
    Ludzie są generalnie biedni i nie stać ich na takie wyjścia
    DObra rada dla właścicieli knajp: CCC
    Cena Czyni Cuda!

    • 56 35

    • Dodaj jeszcze jedną radę: CSSO (4)

      Czynsz się sam opłaci. Małe marże to możesz mieć w budzie przy pętli autobusowej gdy za ladą stoi dorabiający do emerytury i gdzie brak obsługi kelnerskiej.

      • 15 7

      • czynsze są absurdalne (1)

        dlatego nie wchodzi się do biznesu

        • 13 0

        • Az władzom miasta wróci rozum. I sie zdecyduja czy miasto dla mieszkanców czy

          dla już tylko dla turystycznej stonki.

          • 1 0

      • za te czynsze odpowiadaja wlodarze miasta swoja polityka minimum 10 lat trwajacą

        Juz zapomnieliscie co robil budyn i jego rada? Czynil miasto nie dla Polakow. Zawinelo sie wiekszosc punktów, ktore tam istnialy latami.

        Pamietacie kotail bar na Dlugiej? Podziekujcie teraz jego zastepczyni, co wspolnie z nim robila warszawke z Gdanska.

        • 2 2

      • Nawet kinoteatr przedstał sie opłacać. Bo przecież lepiej tandetny hotel, ktorych tak brakuje.

        Normalnie turysci sie skarżą.

        • 1 0

    • Marża nie może być większa niż 100%.

      • 9 3

    • Mądry się znalazł (3)

      Zastanów się... gdyby naprawdę na każdym produkcie właściciele lokalu mieli po 200% marży to przy aktualnym zainteresowaniu gastro każdy jeździłby Ferrari. Moze na samym produkcie marża to nawet 300%, ale dolicz koszt

      Zastanów się... gdyby naprawdę na każdym produkcie właściciele lokalu mieli po 200% marży to przy aktualnym zainteresowaniu gastro każdy jeździłby Ferrari. Moze na samym produkcie marża to nawet 300%, ale dolicz koszt pracownika, najem, reklamę, czynsz, koszty dodatkowe... dlugo by wymieniać... jeżeli po zaliczeniu wszystkiego właściciel miałby z 30% przychodu to naprawdę byłoby nieźle.

      • 4 13

      • pracownik... haha (1)

        przecież w gastronomii zatrudnia się na mininalną krajową, bo i tak dostaną napiwki nieopodatkowane! koszt pracownika to żaden koszt

        • 8 3

        • I tacy glosuja ......pojecia nie ma o tym co jak funkcjonuje w gospodarce ale pyska drzec pierwszy

          • 7 2

      • Kolega wcześniej ma rację: marża nie może przekroczyć 100%. To co masz na myśli to narzut. O to do czego nawiązujesz pod koniec wypowiedzi to zysk, a nie przychód.

        • 2 0

    • i racja, dla mnie jak chcę zdzierać z ludzi to niech gniją i zdychają (1)

      • 3 2

      • Dla nich i dla wielu innych ty też możesz gnić i zdychać. Fajnie?

        • 2 1

  • (12)

    Sopot to jest dopiero! 18 zeta za frytki :) moim zdaniem mało, powinno być 18 euro

    • 123 0

    • 18 za ocet "z piwa", kartofle sam obierasz i smażysz

      całość 180 zeta w tym jedno skrzydełko toaletowego gratis

      • 8 1

    • kurczę, żeby nie było, że jestem cebulakiem, chodzę po knajpach i różne ceny widzę ale 18 zeta za fryty to mnie wcięło :)

      • 22 0

    • Najpierw zamow te frytki i zobacz co dostaniesz (8)

      Zanim wyrazisz taka opinie

      • 0 20

      • frytki to frytki w innych miejscach Trójmiasta za 20 zł masz burgera

        • 5 1

      • (6)

        Za 18 zł mam 20 kilo kartofli, za takie pniędze mam frytków po pas.

        • 12 1

        • Najwyżej ok 6kg, ale i z tego (3)

          wyjdzie wanna frytek!

          • 6 3

          • (2)

            Niezle Cie kasuja jak placisz 3 zl za kg ziemniaka:)

            • 5 0

            • W Żabce są po 3,99 za kilogram... (1)

              • 0 5

              • W twojej Żabce, u mnie 2,40 zł

                • 2 1

        • (1)

          Należy jeszcze doliczyć olej 5 zł

          • 1 0

          • 3,99

            • 1 0

    • 18 kilogramów złota, to w końcu Sopotttt

      • 4 0

  • (4)

    Ale browar zawsze na probsie, ale jezeli chodzi o Gdynie to pizze z lokalu obok onijac szerokim lukiem. Moze jako przekaska, stawiajac ja obok paluszkow i nachosow jest spoko, ale jako pizza 2/10. Punkt za to, ze jest blisko, i nastepny za to, ze obsluga z lokalu obok sprzata w alebrowarze. A wiec, niepolecam

    • 5 19

    • propsie

      • 2 0

    • Hahaha (1)

      Chłopie właśnie oceniłeś Czerwony Piec czyli najlepszą plackownie w Gdyni na 2/10, pozdrawiam i życzę smacznego w Da Grasso :)

      • 8 2

      • w CzP placek jest co najwyżej poprawny, ciastko po upieczeniu zawija się naleśnik i nie ma samo w sobie smaku. znacznie lepsze w Fino no ale i droższe

        • 2 0

    • Chyba trafiłeś na zły dzień albo nie wiem jaka pizzę wziales bo jak dla mnie jedna z lepszych w Gdyni

      • 0 1

  • (1)

    Nudne te Wasze „gastro” artykuły... :/

    • 37 8

    • tak jak twoje komentarze

      • 1 11

  • (2)

    Jak to gdzie do mnie na kwadrat - najlepsze piwo miodowe i włoska pizza

    • 6 3

    • Masz czarnego specjala? Jak nie to nie przychodzę.

      • 2 0

    • piwo miodowe ohyda, brrrrr,,,

      • 1 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.