2019-04-24 19:07
Opinia wyróżniona
Cieszę się, że miejsc, gdzie można wypić inne piwa i coś przekąsić przybywa, ale mam wrażenie, że cała ta piwna rewolucja zaczyna stawać na głowie. Z coraz większą trudnością można znaleźć klasyczne, smacze i rześkie
Cieszę się, że miejsc, gdzie można wypić inne piwa i coś przekąsić przybywa, ale mam wrażenie, że cała ta piwna rewolucja zaczyna stawać na głowie. Z coraz większą trudnością można znaleźć klasyczne, smacze i rześkie piwo (pilsika albo pszenice). Coraz więcej "wynalazków", które kosztują krocie a poza innością nic nie wnoszą. Niech ludzie próbują i eksperymentują, chwała im za to, ale uwarzyć piwo, które po pierwszym, pełnym zachwytu łyku, ma się ochotę aż ugryźć, to trudna sztuka.
2019-05-01 16:38
Piwa rzemieślnicze to też plisy, lagery i pszeniczne. Tylko bez chemii. W Mavericku na bieżąco. Tytuł Kraftu Roku zdobył lager Janusz Moczywąs. Nie jest więc źle.
2019-04-23 13:05
ekipa za barem i w kuchni 107 wymiata! klimat cudowny, moje ulubione miejsce na trójmiejskiej mapie pubów. polecam!
2019-04-23 13:47
...
2019-04-23 13:49
Wracaj na instagrama hipsterze
2019-04-23 15:30
Polecam
2019-04-23 19:54
Najlepszy pub, a wentylacji nie ma? Pamietam jak tam bylem 1 i ostatni raz. Nawet pod wplywem alko czylem tam zaduch potu i trawionego alko. Masakra
2019-04-24 14:57
2019-04-23 13:09
Ceny nie dla Polaków
2019-04-23 13:47
10-15 zl za zwykle piwo to spoko cena, 30 za sztosy to tez nie drogo
2019-04-23 15:40
Cha,cha,cha ---Heineken 0,65L Clasyk w Biedrze za 3 zeta wymiata
2019-04-23 17:49
2019-04-24 11:32
jak tam broda?
2019-04-24 18:14
i przeminąć nie może. A amatorzy Harnasia tylko zgrzytają zębami.
2019-04-23 14:05
nie dla biedaków, jak jesteś zdrowy i nie masz chorych dzieci na utrzymaniu a nie stać cię na wieczór z piwem i pizzą to jesteś niedojda
2019-04-23 14:32
Przynajmniej nie mieszkam u matki jak ty
2019-04-24 07:19
Ma 80 lat i wymaga opieki cały czas. Rozumiem że ty swoją zostawiłeś na starość, spoko.
2019-04-24 19:20
I od zawsze wymagała opieki?
Czy dopiero ostatnio tam się wprowadziles?
2019-04-25 06:54
g... cię to obchodzi
2019-04-24 13:46
Z wiecznym płaczem, że nie stać na to, nie stać na tamto.
2019-04-24 19:20
Nie masz honoru i ambicji.
Ale ok
Takie czasy, pokolenie...
2019-04-25 14:10
skoro mogę żyć tak, jak chcę, a nie tak, jak muszę?
2019-04-25 18:39
Tak
Czyimś kosztem
2019-04-24 08:43
Można pińcet przechlac :)
2019-04-23 14:13
2019-04-23 21:58
taka Polska
2019-04-25 22:28
to normalne dla ciebie jak konczyłes zawodówkę. załóż firmę jak ja i zarabiaj po 12-14 tysiecy miesiąć i problem z głowy, nikt nikomu nie bronił miec własna firmę. Tak tak wiem...wina panstwa, że mał ozarabiasz...
2019-04-23 13:13
piwo i żarcie, zabójcza mieszanka. albo jedno albo drugie. w takich lokalach sorry ale śmierdzi smażeniną, wieczny problem z klimatyzacją
2019-04-23 21:34
w innych krajach właśnie rodzielanie pubu od restauracji jest anomalią. W każdym prawdziwym pubie można nieźle zjeść.
2019-04-24 05:38
W jakich innych krajach???
Najlepsze puby nie podają żarcia... To miejsca stworzone do tego, by się napić... do jedzenia są restauracje...
Jest jego uniwersalne porzekadło: jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
2019-04-24 09:45
Jak nie pasuje to nie choć
2019-04-24 13:47
A właśnie rze pujdę.
2019-04-23 13:18
i nie słychać z zaplecza dźwięku z mikrofalówki ... przy daniu za 40zł?
2019-04-23 13:23
i paru innych przekąsek, za które kasuje się jak za zboże. Generalnie wysokie koszty najmu i pracy windują ceny w granice przyzwoitości. 10 euro płacimy od lat za granicą za podobne frykasy.
2019-04-23 13:25
wysokie koszta pracy w Polsce? ha ha
2019-04-23 13:36
Prawie 50% kosztu pracodawcy idzie do państwa w postaci ZUS i PIT.
2019-05-01 16:43
W Mavericku kuchnia jest otwarta i od sali oddziela tylko szyba. Można się przyglądać jak powstaje obiad.
2019-04-23 13:21
2 000 000 litrów z AleBrowaru nie podpada chyba pod słownikową definicję. Zresztą nie wiem skąd modą na stosowanie tego określenia do wszystkiego co ma być jakieś wyjątkowe. Jeżeli produkt jest dobry (lubię akurat w/w browar) to sam się obroni, nie trzeba wszystkiego na siłę sygnować kraftem/rzemiosłem.
2019-04-23 13:48
2019-04-23 13:58
2019-04-23 20:02
nie wierzę... na pewno trzeba za to mieć czapkę z daszkiem do góry i mówić do gości siema ludzie
2019-04-24 13:50
Bo skoro do picia Tyskiego z puszki niezbędny jest dres i znajomość najwyżej 200 słów w języku polskim...
2019-04-26 22:15
siema frędzle! Jam jest posiadacz koka, rurek i brody :)
2019-04-23 21:14
Tak, nawet przy 2 000 hektolitrów piwa w skali roku są browarem rzemieślniczym. Nie idą na masówki jak koncerny, które w jednym tanku mają więcej "piwa" niż taki AleBrowar w ciągu roku.
2019-04-23 22:05
2019-04-24 07:00
2019-04-26 22:16
10 basenów olimpijskich browaru!
2019-04-23 21:25
Beczka wody + 2 szklanki bydlęcej żółci + 2 litry spirytusu-księżycówki ..... poczym wystarczy zamieszać dobrze wiosłem i podłączyć do suteratora CO2 .... i piwko gotowe
2019-04-24 06:51
Rzygam słysząc po ra setny słowo projekt
2019-04-23 13:25
Co to za głupie pomysły, żeby na piwie mieć 200% marży.
Nie dziwię się, że takie knajpy wytrzymiją po kilka m-cy.
Ludzie są generalnie biedni i nie stać ich na takie wyjścia
DObra rada dla właścicieli knajp: CCC
Cena Czyni Cuda!
2019-04-23 13:26
Czynsz się sam opłaci. Małe marże to możesz mieć w budzie przy pętli autobusowej gdy za ladą stoi dorabiający do emerytury i gdzie brak obsługi kelnerskiej.
2019-04-23 13:46
dlatego nie wchodzi się do biznesu
2019-04-24 08:59
dla już tylko dla turystycznej stonki.
2019-04-24 08:54
Juz zapomnieliscie co robil budyn i jego rada? Czynil miasto nie dla Polakow. Zawinelo sie wiekszosc punktów, ktore tam istnialy latami.
Pamietacie kotail bar na Dlugiej? Podziekujcie teraz jego zastepczyni, co wspolnie z nim robila warszawke z Gdanska.
2019-04-24 08:57
Normalnie turysci sie skarżą.
2019-04-23 14:09
2019-04-23 15:25
Zastanów się... gdyby naprawdę na każdym produkcie właściciele lokalu mieli po 200% marży to przy aktualnym zainteresowaniu gastro każdy jeździłby Ferrari. Moze na samym produkcie marża to nawet 300%, ale dolicz koszt
Zastanów się... gdyby naprawdę na każdym produkcie właściciele lokalu mieli po 200% marży to przy aktualnym zainteresowaniu gastro każdy jeździłby Ferrari. Moze na samym produkcie marża to nawet 300%, ale dolicz koszt pracownika, najem, reklamę, czynsz, koszty dodatkowe... dlugo by wymieniać... jeżeli po zaliczeniu wszystkiego właściciel miałby z 30% przychodu to naprawdę byłoby nieźle.
2019-04-23 18:31
przecież w gastronomii zatrudnia się na mininalną krajową, bo i tak dostaną napiwki nieopodatkowane! koszt pracownika to żaden koszt
2019-04-23 18:56
2019-04-23 21:20
Kolega wcześniej ma rację: marża nie może przekroczyć 100%. To co masz na myśli to narzut. O to do czego nawiązujesz pod koniec wypowiedzi to zysk, a nie przychód.
2019-04-23 20:02
2019-04-23 22:01
2019-04-23 13:26
Sopot to jest dopiero! 18 zeta za frytki :) moim zdaniem mało, powinno być 18 euro
2019-04-23 13:45
całość 180 zeta w tym jedno skrzydełko toaletowego gratis
2019-04-23 14:00
kurczę, żeby nie było, że jestem cebulakiem, chodzę po knajpach i różne ceny widzę ale 18 zeta za fryty to mnie wcięło :)
2019-04-23 14:20
Zanim wyrazisz taka opinie
2019-04-23 14:24
frytki to frytki w innych miejscach Trójmiasta za 20 zł masz burgera
2019-04-23 14:40
Za 18 zł mam 20 kilo kartofli, za takie pniędze mam frytków po pas.
2019-04-23 15:44
wyjdzie wanna frytek!
2019-04-23 19:57
Niezle Cie kasuja jak placisz 3 zl za kg ziemniaka:)
2019-04-23 21:31
2019-04-24 01:09
W twojej Żabce, u mnie 2,40 zł
2019-04-24 01:10
Należy jeszcze doliczyć olej 5 zł
2019-04-24 07:20
3,99
2019-04-23 14:21
18 kilogramów złota, to w końcu Sopotttt
2019-04-23 13:47
Ale browar zawsze na probsie, ale jezeli chodzi o Gdynie to pizze z lokalu obok onijac szerokim lukiem. Moze jako przekaska, stawiajac ja obok paluszkow i nachosow jest spoko, ale jako pizza 2/10. Punkt za to, ze jest blisko, i nastepny za to, ze obsluga z lokalu obok sprzata w alebrowarze. A wiec, niepolecam
2019-04-23 13:48
2019-04-23 14:27
Chłopie właśnie oceniłeś Czerwony Piec czyli najlepszą plackownie w Gdyni na 2/10, pozdrawiam i życzę smacznego w Da Grasso :)
2019-04-23 15:57
w CzP placek jest co najwyżej poprawny, ciastko po upieczeniu zawija się naleśnik i nie ma samo w sobie smaku. znacznie lepsze w Fino no ale i droższe
2019-04-24 09:00
Chyba trafiłeś na zły dzień albo nie wiem jaka pizzę wziales bo jak dla mnie jedna z lepszych w Gdyni
2019-04-23 14:06
Nudne te Wasze „gastro” artykuły... :/
2019-04-23 14:21
tak jak twoje komentarze
2019-04-23 14:07
Jak to gdzie do mnie na kwadrat - najlepsze piwo miodowe i włoska pizza
2019-04-23 14:11
2019-04-23 16:00
piwo miodowe ohyda, brrrrr,,,
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.