2020-02-09 08:12
Szczerze , jeśli chodzi o Gdynię, to Czerwony piec. Dziękuję.
2020-02-09 09:02
W Gdańsku niestety jest niejadalna.
Warto wybrać się z Gdańska do Gdyni
2020-02-09 09:38
2020-02-09 12:10
ale inni wlasciciele. Natomiast dokladnie ta sama sytuacja jest z Maka i Kawa - w Gdyni jest przepyszna, a Metropolii jest drozej i naprawde kilka poziomow gorzej, chociaz tez dosc smacznie
2020-02-09 11:30
Francesco chyba chciałeś napisać
2020-02-12 16:41
Raz Francesco, zawsze Francesco
2020-02-09 08:13
Wszystko rzemieślnicze, autorskie, kraftowe, oryginalne itp. itd. Nie może być po prostu pizza? Po prostu piwo?
2020-02-09 09:04
Jest. Kupą mrożoną pizzę w Biedronce i puszkę Volta i będziesz miał po prostu pizzę z po prostu piwem na swoim poziomie.
2020-02-09 11:29
.. to jest w czymś lepsza niż zwykła pizza w normalnej pizzerii? Spróbuj kiedyś prawdziwej włoskiej pizzy, to ci się odechce tego autorskiego, rzemieślniczego placka drożdżowego z kupą zbędnych dodatków. Podstawą dobrej pizzy jest dobre ciasto, cała reszta to tylko dodatki.
2020-02-09 11:36
Czyli najgorsza pizze we Włoszech jest lepsza niż jaka kolwiek w Polsce?
Śmiała teoria...
O ile się zgodzę ze stwierdzeniem że nadużywane jest słowo Rzemieślnicza, to nie ma tak źle i wiele miejsc serwuję pizzę której by nie powstydziłby się neapolitanczyk.
2020-02-11 20:34
No jadłem kilkadziesiąt pizzy we Włoszech i każda była dobra, moim zdaniem to kwestia dobrej jakości składników i dodatków. To troche tak, jak z kawą, świetną kawę we Włoszech wypijesz prawie wszedzie za 1-1,5 euro
2020-02-09 09:18
2020-02-09 17:25
Pizza i pizza, do znudzenia. Czemu ludzie zwariowali na punkcie pizzy? Jest tyle dobrych potraw do wyboru.
2020-02-09 08:21
Hawajska jest najlepsza :-)
2020-02-09 08:22
Zdecydowanie! :-)
2020-02-09 10:35
Hawajska + brzoskwinie. Małmazja.
2020-02-10 09:31
2020-02-09 08:33
Pizze trójkątne z wrzeszcza przy dworcu .
2020-02-09 08:55
Ze środka poproszę!
2020-02-09 10:08
Dokładnie..
2020-02-09 10:54
Szkoda, że później /głównie po powiększeniu lokalu i menu/ odgrzewali już Trójkat specjalnie po Twoim zamówieniu :(
a nie Swieżutka Ciepła prosto z całej blachy ;) mmmm
2020-02-09 09:16
2020-02-09 11:42
2020-02-12 15:32
I komu ona przeszkadzała? Tamten smak jest nie do podrobienia.....
2020-02-14 19:03
Kiedyś była tam pizzeria bis. teraz jest kebab nazar.
2020-02-09 08:35
2020-02-09 09:40
2020-02-09 12:20
Nie dalej jak w poniedziałek był światowym dniem kopania rowów i każdy biegał ze swoim szpadelkiem i kopał sobie rowek aż strach pomyśleć co będzie się działo 16.03 albo 23.10 pozdrawiam serdecznie i życzę długiego oczekiwania na pizze na telefon
2020-02-10 01:48
Z Pizza&Vino w Oliwie. Pozytywne zaskoczenie. Fajnie że ptwieraką się takie knajpki
2020-02-09 08:50
Nie ma włoskiej wody, nie ma włoskich produktów, nie ma włoskiej ręki i atmosfery, nie ma włoskiej pizzy. Najlepsi to są turyści którzy przyjadą do Mediolanu albo Rzymu. Wyjdą do centrum, zjedzą pizzę i myślą że to jest
Nie ma włoskiej wody, nie ma włoskich produktów, nie ma włoskiej ręki i atmosfery, nie ma włoskiej pizzy. Najlepsi to są turyści którzy przyjadą do Mediolanu albo Rzymu. Wyjdą do centrum, zjedzą pizzę i myślą że to jest właśnie to a tak naprawdę to nawet Włosi tam nie zaglądają bo to syf. Zjeść dobra pizzę we Włoszech, też nie jest łatwe, to co dopiero w Polsce. A tak w ogóle to co to za dzień pizzy? Kto go wymyślił jak tutaj w Italii nic o tym nie słychać??
2020-02-09 09:09
Ciezko sie zyje z takimi.
2020-02-09 09:23
2020-02-09 11:57
Tego miękkiego naleśnika to ja sobie mogę w domu zrobić. Tutaj problem zaczyna się od kuchni. Wystarczy zobaczyć kuchenne rewolucje. Nigdy w pl do restauracji bym nie poszedł. Uwierz mi... W IT to by nie przeszło
2020-02-09 12:52
to naprawdę nic nie wiesz.
2020-02-09 13:39
2020-02-09 10:02
oczywiscie sa też te wyjątkowe
pizza to w sumie nieskomplikowany produkt, jeśli przestrzega się paru zasad
po pierwsze ciasto musi odleżeć (nie może być świeżo zamieszane, no i bez oliwy
oczywiscie sa też te wyjątkowe
pizza to w sumie nieskomplikowany produkt, jeśli przestrzega się paru zasad
po pierwsze ciasto musi odleżeć (nie może być świeżo zamieszane, no i bez oliwy jednak)
piec oczywiście jest bardzo ważny, a sam rodzaj drewna tez daje inny efekt
co do składu tego co rzuca się na pizzę, to już bardziej sprawa gustu, choć wiele osób uważa, że im skromniej tym lepiej (nie tylko chodzi o to co sie kładzie ale w jakich ilościach)
no i choć ja wolę (w większości przypadków) jednak tę płaską, to istnieje też wersja 'gruba' ale zwykle jest 'cięta' z dużej formy
co do innych 'okołopizzowych' produktów warto spróbować focaccia/schiacciata oraz farinata - ta ostatnia chyba w Polsce niespecjalnie znana
2020-02-09 13:50
Wielki znawca z PRL-u xD
2020-02-09 16:35
nie tylko mieszkałem tam ponad 6 lat, w rodzinie włoskiej, ale jeszcze jestem także Włochem
ale taki troll jak ty wie lepiej
2020-02-09 10:37
nie ma włoskiej wody - najgorzej :(
2020-02-09 11:54
Każdemu daniu ale jak się nie zwraca uwagi na smak to inna sprawa
2020-02-09 16:38
2020-02-12 09:49
Włoska woda! Cymesik! Polskie H2O nie ma nic wspólnego z włoskim H2O. To kwestia większego zrelaksowania włoskich elektronów na powłokach walencyjnych!
2020-02-09 11:31
Lepszej pizzy w tym mieście nie zjesz.
2020-02-09 13:53
Sorry ale moje zdanie jest takie ze bardzo często tak jest ze Włosi którzy przyjeżdzają do Pl to we Włoszech kuchni może pracowali ale na zmywaku albo wywozili śmieci. Przyjeżdzają do pl i tu się uczą fachu. Bo co Włoch
Sorry ale moje zdanie jest takie ze bardzo często tak jest ze Włosi którzy przyjeżdzają do Pl to we Włoszech kuchni może pracowali ale na zmywaku albo wywozili śmieci. Przyjeżdzają do pl i tu się uczą fachu. Bo co Włoch może robić w
Pl? Wiadomo ze kuchnie włoska...
Jest kilku Włochów w 3miescie i są idealnym przykładem tego co opisałem :)
2020-02-09 11:39
Sprawdź tutti santi. Włoskie składniki, włoski piec, włoska ręka.
2020-02-09 11:54
Do perfekcji
2020-02-09 13:58
Tu akurat się mylisz. Bo tutti santi to sieciowa. Znam chłopaków i jedyne co mówią po włosku to ciao :)
2020-02-09 14:01
2020-02-09 14:44
Przecież tam pizza jest mega slaba i okropnie wysuszona
2020-02-09 08:52
Ale wiecie, taką rzemieślniczą, z pieca opalanego drewnem, dopieczoną, z dobrym serem i składnikami? Zapłaciłbym za taką pizzę i 40 zł, byle była dobra
2020-02-09 08:54
2020-02-09 08:55
Ja polecam Napoli na Oruni górnej! Rewelacja teraz zrobili jakiś kurs którego nikt nie ma na pomorzu
2020-02-09 09:01
Bardzo slaby spam. Pizza tez taka sobie, jak na Wasze obecne ceny.
2020-02-09 12:18
Jak narazie to tylko ty smakujesz :) pewnie jesteś właścicielem jakieś Orłowskiej knajpy o której nikt nie chce pisac haha
2020-02-09 09:13
2020-02-09 12:18
Nie. U Wałęsy się nie je. Jego pizzeria to Leone.
2020-02-09 09:30
bez żartów proszę
2020-02-09 10:26
To prawda Pizza w Napoli na Fieldorfa jest najlepsza ! Uwielbiam ta pizze
2020-02-09 09:03
Na Garncarskiej, na przeciwko burgerowni, jakieś 30 metrów na prawo od Rudego Kota. Są po 20 parę zł, z tym, że dorosły facet potrzebuje półtora takich pizz, żeby się najeść.
2020-02-09 09:42
2020-02-09 10:01
Mam 174 cm, jakieś 65 kg i po zjedzeniu w Oliwie do Ognia czuję, że jadłem świetnie, ale nie do końca obiadowo.
2020-02-09 11:37
2020-02-09 12:19
2020-02-09 09:39
Francesco w Gdyni... tam znajdziesz wszystko to, czego szukasz. :)
2020-02-09 09:44
2020-02-09 12:19
Bardzo francesco poleciało na jakości......
2020-02-09 10:41
wszystkie w odległości max 300 metrów, można po jednej kupić i spróbować. Podobne, choć inne, dwie z nich z pieca, bardzo fajne, polecam wszystkie trzy, można na przemian kupować : )
2020-02-09 19:52
Na morenie brak dobrej pizzy :/
2020-02-09 11:33
2020-02-09 11:39
Jest kilka pizzeri serwujacych niezla pizze np na garncarskiej w gdansku ale do tej wloskiej jeszcze spoooro brakuje. Jadlem we wloszech w kilkunastu roznycb pizzeriach i niestety dlatego taka surowa ocena...
2020-02-09 12:05
2020-02-09 12:19
2020-02-09 19:21
I z sosem śmietanowym!
2020-02-09 12:39
Polecam Di Amadeo na Morenie, mają przepyszną pizzę :)
2020-02-09 15:20
Ta pizza to pomylka
2020-02-09 19:54
Ta pizzeria to tragedia. Niby z pieca a smak jak mrożona. Wogle w gda jest zaledwie 2-3 dobre pizzerie a tsk to słabo. Wyższy poziom jest w gdyni
2020-02-09 15:24
2020-02-09 15:41
najlepsza pizza w Gdańsku
bardzo fajny lokal, miła obsługa, szybka dostawa
2020-02-09 16:38
Maleńka pizzeria w Egiertowie
2020-02-09 19:32
Wrzeszcz na Do Studzienki - Rosmarino, małe miejsce 3 stoliki ale przebija 3 miejsca z Moreny.
2020-02-10 08:33
Egiertowo Pizzeria&Trattoria Bramasole. Prawdziwe wloskie składniki, pizza przepyszna.
2020-02-11 14:59
Przy motlawie. Naprawdę niezła pizza neapolitańska. Nie pamiętam jak tam z cenami jest
2020-02-12 06:22
Polecam pizzeria Włoszczyzna na Myczkowskiego (Gdańsk Morena), mały lokal ale ma swój włoski klimat, pizza bardzo dobra z dobrymi składnikami. Ogólnie to mają tam jeden rozmiar pizzy i jest idealny dla jednej osoby. Nie
Polecam pizzeria Włoszczyzna na Myczkowskiego (Gdańsk Morena), mały lokal ale ma swój włoski klimat, pizza bardzo dobra z dobrymi składnikami. Ogólnie to mają tam jeden rozmiar pizzy i jest idealny dla jednej osoby. Nie dostaniesz tam normalnej margarity itd tylko np z szynka parmeńska, rukola, serem feta lub ricotta itd.
przy każdym stoliku dwie oliwy pikantna i czosnkowa (żadnych ketchupów itd)
Polecam.
(pizza ok. 25zl każda)
2020-02-12 23:42
Jak Margherity nie ma! To klasyka sama w sobie. Nie każdy lubi tyle zielska że placka nie widać.
2020-02-09 09:00
Najlepsza włoska pizza BYŁA w Monte Carlo na stacji Moya. Szkoda.
2020-02-09 10:03
Teraz smakuje ja zwykła klucha z pieca elektrycznego
2020-02-09 09:09
Często we Włoszech jest tańsza niż u nas.
2020-02-09 11:07
2020-02-09 11:34
2020-02-09 23:53
Wykwintna kuchnia ndla smakoszów?
Tania pasza dla mas. Nic więcej.
2020-02-09 09:11
Pizzeria Gdynianka od 1987... A pamięta ktoś nazwę pizzerii na Piwnej na przeciwko wyjścia z Leningradu, trochę po lewej? Nazwa mi wyleciała, ale smak pamiętam i założę się, że lepszy od Gdynianki.
A w ogóle to uważam, że Międzynarodowy Dzień Pizzy powinien być dniem ustawowo wolnym od pracy.
2020-02-09 10:04
Gdynianka to ne pizzeria. A ten placek to nie pizza
2020-02-09 11:26
Tylko że ten placek z niepizzeri bije na głowę większość propozycji w pizzeri w trójmieście. Obok jest też niezła mąka i kawa, ale jak stoję przed lokalami to wybieram Gdyniankę. Domyślam się że nie wszystkim taka wersja
Tylko że ten placek z niepizzeri bije na głowę większość propozycji w pizzeri w trójmieście. Obok jest też niezła mąka i kawa, ale jak stoję przed lokalami to wybieram Gdyniankę. Domyślam się że nie wszystkim taka wersja pasuje, ale wieczny ruch w tym miejscu pomimo nienajniższej ceny i barku termianala do płatności bezgotówkowej nie wział się z nikąd. Pizzeri z piecami opalanych drewnem robiących dobrą włoską pizzę na cieńkim cieście jest sporo, choćby mąka i kawa czerwony piec, serio, i na pewno jeszcze wiele innych, ale Gdynianka ze swoim puszystym chrupiącym ciastem, pysznym sosem pomidorowym posypanymi przyprawami w/g uznania jest jedyna i niepowtarzalna i jakoś nikomu nie udało się tego podrobić, a chętnie taką podróbę bym odwiedził.
2020-02-09 10:40
Ta na Piwnej to była pierwsza pizzeria w trójmieście. Otwarta chyba już w latach 70.
2020-02-09 16:42
Pizza nie byla duża ale jak smakowała
2020-02-09 11:18
Oj ta pizza na Piwnej !!!!!!! Zawsze po jarmarku szlysmy z Mama na szamanie!!!
Tak jak gyros na Swietojanskiej w latach 90tych. Byly takie wielkie buły z sosem. Jadało sie na antresoli by ludzie nie widzieli jak sie czlowiek tym upaprał.
2020-02-09 11:44
Przy Piwnej była Pizzeria Monika. Pizza Nowojorska z tej pizzerii była po prostu wspaniała.
2020-02-09 11:52
Apropo`s pizzerii na ulicy Piwnej, to wydaje mi się, że lepsza i starsza od niej pizzeria mieściła się w Gdańsku na ulicy Ogarnej na narożu z ulicą Pocztową... (choć pamięć może mnie mylić)...
2020-02-09 12:58
Tam była pizzeria La Pasta.Pamiętam:-) Pycha.
2020-02-11 16:20
Od wielu lat nie moge przypomniec sobie nazwy tej pizzerii, pizza byla pyszna :). Po sensie w kinie mnóstwo ludzi przechodzilo na drugą stronę ulicy aby zjeść pizzę z ogromnego pieca przy drewnianych stolikach.:)
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.