Opinie (11) 5 zablokowanych

  • Ona i ta reszta do jednego wina z 15 dań (1)

    • 1 0

    • Bolda mniam

      • 1 0

  • Finał czego

    • 0 0

  • dużo młodych pań, (3)

    picie, jak palenie nie powinno być reklamowane, alkohol, to alkohol, nie ma znaczenia jaki, ani gdzie i z kim się go pije...

    • 8 3

    • Reklama ??????

      Jaka reklama picia...Reklamy picia to masz w tv......A to poznawanie smaków świata. Łączenie dań z odpowiednim dla niego winem... To nie picie na umór przy golonce, czy kaszance z grilla. Ludzie faktycznie jesteście jeszcze tacy zacofani. Polska to w większości Janusze i Grażyny....Zobaczą reklamę piwa i lecą do Żabki lub Biedry :)

      • 0 2

    • racja

      Kobiety znacznie szybciej się "psują" od alkoholu. Nałogowiec może pić 20, 30 lat aż mu tak konkretnie wątroba nie siądzie, ale kobieta - paręnaście lat winka, drinka i wątroba out. A bez przejścia na abstynencję szans

      Kobiety znacznie szybciej się "psują" od alkoholu. Nałogowiec może pić 20, 30 lat aż mu tak konkretnie wątroba nie siądzie, ale kobieta - paręnaście lat winka, drinka i wątroba out. A bez przejścia na abstynencję szans na przeszczep nie ma, pół roku i pora umierać. Tzn jak już wjedzie na SOR w Wojewódzkim i zdiagnozują, że się takiej pacjentce wątroba rozpada.

      • 2 1

    • jak tak patrze na zdjecia

      to polowe tych pan wyslalbym na diete albo na silownie, zaniedbac sie w tak relatywnie mlodym wieku....

      • 3 1

  • somelierów to akurat w tym kraju nie brakuje (1)

    • 5 1

    • Burak.....

      Człowieku najpierw poczytaj czym zajmuje się somelier , a potem komentuj. Ty pewnie jesteś somelierem- degustatorem piwka przy grillu....Takich jak ty jest faktycznie mnóstwo...Leć na pole !!!!

      • 0 3

  • Serwis?

    Ułożenie noży, widelców, talerzy, szklanek i kieliszków wskazuje na "wysoki"standard sztuki serwisu w naszych restauracjach. Proszę szkolić kadrę i płacić godziwe wynagrodzenie.

    • 3 2

  • Wszyscy jesteśmy sommelierami!

    Drodzy goście, nie wąchajcie każdego korka od wina. Syntetyczne zatyczki nie mają prawa zepsuć smaku trunku, tylko wadliwy, naturalny korek może spowodować powstanie związków trójchloroanizolu. Nie oceniajcie też trunku

    Drodzy goście, nie wąchajcie każdego korka od wina. Syntetyczne zatyczki nie mają prawa zepsuć smaku trunku, tylko wadliwy, naturalny korek może spowodować powstanie związków trójchloroanizolu. Nie oceniajcie też trunku po zamknięciu, nawet marki z segmentu "Premium" stosują zakrętki.
    Żadnych obaw, można się zapytać jak pić, wąchać i łączyć wina z potrawami. Spotkania degustacyjne mają temu służyć, a jeżeli jest kompetentna obsługa to chętnie podzieli się swoją wiedzą.

    Z Palatynatu co do zasady (klimat) pochodzą delikatne wina, ale akurat wymieniony Reichsrat Von Buhl Brut jest dość ciężkim trunkiem, mocno aromatycznym. Propozycja podania z kawiorem - bardzo trafiona! Można było zaryzykować z polskim wędzonym węgorzem, mamy już dwa miesiące po okresie ochronnym tej ryby i warto kupić w zaufanej wędzarni dobre sztuki.

    Weinolsheimer Sylvaner (winno być Silvaner, skoro to nazwa własna. Jako szczep winogron można nazywać zamiennie) Eiswein nie jest oczywiście żadnym Rieslingiem. Ciekawe "dzikie" winogrona, zwykle stosowane do tanich trunków. W tym przypadku określenie "Eiswein" czyli "Wino lodowe" oznacza, że winogrona zostały wyciśnięte już po ich zamarznięciu na krzakach. Dzięki temu otrzymujemy bardzo solidne wino deserowe, kto nie spróbował - ma czego żałować.

    • 11 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.