Opinie (49) 3 zablokowane

  • A do Kleszczewa pojedzcie...

    Tam to są....smaki.I ceny nie zabijają.Poziom od lat utrzymany.Pozdrawiam.

    • 0 0

  • (1)

    Ja to proszę Państwa jakoś nie mam przekonania do tych nowości. Te szparagi, homary, pizze mięsko, nowalijki, no nie wiem. Nie próbowałem, nie wiem, nie mówię, że nie. Może ktoś mnie przekona? Gdzue to kupić wszystko, jak zrobić? W ogóle jak te wszystkie szparagi smakują? Z góry dziękuję

    • 2 4

    • Jak smakują, hmm, jakby to wyjaśnić. Jadłeś kiedyś schabowego?

      No to to nijak nie smakuje jak schabowy.

      • 0 0

  • (4)

    Uwaga szparagi zawierają dużo puryn i takie osoby jak ja chorującę na dnę moczanową nie mogą ich jeść, słabiutko..

    • 13 1

    • (3)

      Ciekawe jaki odsetek osób czuje ten charakterystyczny zapach moczu po zjedzeniu zielonych szparagów. Ja należę do tych, którzy od niego prawie mdleją (no, przesadzam, ale wali równo.) A podobno wielu nie odczuwa tego w ogóle.

      • 18 3

      • Ja tak, masakra. Bardzo silny zapach.

        • 1 0

      • He he to jest fakt...mam tak samo...)

        • 6 1

      • Nie rozumiem minusowania. Pytam o fakt. Naukowo-medyczny.

        • 8 0

  • Ziemniaki gotowane lub pieczone też są zdrowe,niskokaloryczne i smaczne.

    • 3 0

  • A potem siki śmiedzą (1)

    • 7 0

    • To problem przy zabawach piss.

      • 1 0

  • Do działu de lux z tym. (10)

    Szparagi są bardzo drogie.

    • 14 11

    • A może zarobki w tym kraju nad Wisłą (1)

      Są, delikatnie mówiąc, ch...we?

      • 5 1

      • Ludzi są właśnie takie.

        Prezesów i innych złodzieji są ok.

        • 0 1

    • (4)

      Pęczek szparagów w sezonie potrafi kosztować 4-6 zł... miesiąc temu kupowany za 7,99. Oczywiście, są miejsca sprzedające je za 2x więcej, ale wystarczy się rozejrzeć. Naprawdę uważasz autorze, że szparagi są drogie? Kalafior kosztuje więcej, to też przysmak "de lux"?

      • 5 1

      • (2)

        W Lidlu w zeszłym tygodniu pęczek za 15.99 pln

        • 5 0

        • Na hali po 20,- (1)

          • 4 0

          • 19 ale w sezonie po 10

            • 2 0

      • 4 zł za pęczek szparagów? gdzie? jade i kupuję cały wór!poniżej 8,99 nie schodzą nawet w sezonie

        • 4 0

    • teraz kosztują po 19 zl za pęczek ale już w dyskontach sa po 9,90 zl, poniżej 10 zł za pęczek to nie jest dużo więc nie przesadzajmy, nasze jabłka są juz po 5,50 zł/kg

      • 5 1

    • Dla biedakow wszystko drogie (1)

      • 3 11

      • Złodziej ma i kupuje.

        • 4 0

  • Szparagi białe czy zielone? Pan Robert M. podkreśla zawsze, że zielone szparagi... (8)

    ...to erzac tych właściwych, naprawdę smacznych białych szparagów w związku z czym uznaje jedynie białe szparagi. Zielonych nie poważa... Moje doświadczenia z dostępnymi nawet na rynku białymi szparagami są takie sobie -

    ...to erzac tych właściwych, naprawdę smacznych białych szparagów w związku z czym uznaje jedynie białe szparagi. Zielonych nie poważa... Moje doświadczenia z dostępnymi nawet na rynku białymi szparagami są takie sobie - pomimo obrania i świeżości stanowczo za często są mniej lub bardziej łykowate. Zielone to pewniak. Pytanie czy rzeczywiście smak aż tak bardzo przemawia za białymi? Jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie?

    • 13 3

    • Zielone!

      Robiłam testy z białymi, ale zawsze mnie irytowało ich łyko, chyba trzeba by kupować tylko grube sztuki i mocno je obierać... więc bez sensu. Wolę zielone, w których wystarczy odłamać dół łodygi i można potem zjadać bez wypluwania łyka ;-) Uwielbiam w wersji pieczonej!

      • 0 0

    • Białe (1)

      Zdecydowanie wybieram i polecam białe szparagi gotowane w wysokim garnku na stojąco, sól, trochę cukru. Podawać posmarowane masłem posypane świeżym koperkiem opcjonalnie pokrojonym w kostkę jsjkiem na teardo, z młodymi ziemniaczkami. Pycha!

      • 5 1

      • Dałam kciuczka, ale jajko to jednak sadzone albo po wiedeńsku ;-)

        • 7 1

    • Zielone. Tylko zielone!

      • 13 0

    • Zielone :)

      • 10 0

    • Zielone!

      Białych w ogóle już nie kupuję.

      • 11 0

    • Uwielbiam i białe i zielone

      Białe gotuję i jem oblane bułką tartą smażoną na maśle a zielone grilluje z dodatkiem oliwy. Nie jest już tak niskokalorycznie ale za to bardzo pysznie :)

      • 7 0

    • P.S. dostępnymi "na rynku" w sensie na targowisku ;)

      j.w.

      • 1 0

  • Po szparagach (3)

    Miecz jest twardy

    • 4 1

    • Ja przywiązuję równolegle dołem dużego białego szparaga, względnie dwa zielone po bokach.

      • 3 0

    • mie tam do tego szparagow nie trzeba

      • 1 1

    • A studnia wilgotna.

      • 2 1

  • Szparagi najlepsze do alpagi (zapytaj dziadka o popitke)

    • 4 0

  • Ceny nie dla Polaków

    • 5 1

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.