Opinie (22) 8 zablokowanych

  • (1)

    Szampan demi-sec? Yyyyy. Może od razu dolewkę syropu Herbapol do niego, żeby tylko nie był "za kwaśny"?

    • 15 3

    • skąd taki pomysł?

      • 0 3

  • Ładnie napisane. Dobry tekst, dobry przepis. Więcej takich poproszę

    • 12 7

  • Na oko i słowo wygląda i brzmi bardzo dobrze. Wyobrażalny smak.

    • 8 1

  • Skąd to chore określenie "w towarzystwie" w odniesieniu do potraw? (1)

    Towarzystwo może być ludzi, a nie martwych kurczaków i kiszonek! Strasznie się to rozpleniło w ostatnich latach.

    • 28 6

    • Kurczaki tęsknią za cytrynami, jak ludzie za spotkaniami.

      • 6 2

  • z kuchni marokańskiej (3)

    to na pewno chlebek w stylu bułki wrocławskiej. Co do reszty to haniebne, alkohol w kuchni muzułmańskiej? Co najwyżej herbata 200 % mięty i 600 % cukru.

    • 25 1

    • Dziwnym trafem (1)

      W Maroku są winnice i produkuje się wino... Może nie najlepszej jakości, ale wino..

      • 4 5

      • a trzymają je tam

        czarne stopy, które onegdaj do Francji nie wyjechały.

        • 8 0

    • W nocy Allah nie widzi pijących wino.

      • 9 1

  • Uwielbiam koncepcje K5 (4)

    Zbierasz ekipe 6-7 osob i wspolnie gotujecie w okreslonym klimacie pod okiem Kamila. Na koniec uczta:)

    • 8 13

    • dlaczego same minusy? (1)

      serio pytam

      • 1 1

      • Bo to same marudy- nic im się nie podoba. Poza tym, pewnie zazdroszczą....

        • 2 3

    • Minusują bo ich nie stać. Prowadzą januszowo - kanapowy styl życia, na starej wersalce z tanim piwem i pilotem do tv. Nie kumają że ktoś może mieć pasje !

      • 1 0

    • byłam raz na warsztatach w k5, zanim skończyłam próbować pierwsze wspólnie przygotowane danie, reszta towarzyszy już pakowała całą resztę na wynos, do domu, nie dając szans na cieszenie się z tych dań. Koncepcja

      byłam raz na warsztatach w k5, zanim skończyłam próbować pierwsze wspólnie przygotowane danie, reszta towarzyszy już pakowała całą resztę na wynos, do domu, nie dając szans na cieszenie się z tych dań. Koncepcja wspólnego jedzenia ok, niemarnowania go też ok, ale ludzie, opamiętajcie się. Przydałoby się też więcej czasu przeznaczonego na zjedzenie, a nie szybko, szybko, bo już Pani sprząta i już czas minął :(

      • 1 0

  • wolę (1)

    kiszonki patagońskie, nawet bez szampana

    • 2 1

    • A ja kiszenie naturalne

      kiszenie połączone z ubijaniem masła.

      • 2 1

  • Tagine w Maroko smakuje obłędnie. (1)

    Miałem okazję być tam 2 lata temu. Wspaniały smak. Jeśli się wybieracie to polecam przewodnika Abdula.

    • 4 5

    • Abdula Wisimulachę?

      • 0 0

  • Kuchnia Marokańska jest wspaniała. Przyprawy dodają zwykłym potrawom obłędnego smaku.

    • 2 3

  • A jak sie kisi cytryny (1)

    Powaznie pytam. Dziekuję za przepis

    • 1 0

    • Cytryny zalewa się mieszanką wody, soku z cytryny i soli, zamyka słoik i odstawia w ciemne i raczej chłodne miejsce (najlepiej do piwnicy) na minimum miesiąc. Im cytryny dłużej się kiszą, tym są bardziej miękkie i aromatyczne. Zalewa może z czasem wykipieć, więc słoik warto postawić na talerzu lub ścierce kuchennej.

      • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.