Opinie (99) ponad 10 zablokowanych

  • Ta trójmiejska gastronomia to tragedia ..

    Sanepid niech kontroluje

    • 0 0

  • Ja korzystam przez całe zamknięcie z tych nielicznych knajp, które były otwarte mimo zamknięcia.

    • 1 1

  • Nie mówicie hop...jak znam Pinokia to jeszcze wszystko odwoła.

    • 0 0

  • Boże, ponad 50 osób do tej pory odpowiedziało że wciąż boi się wirusa... (1)

    Ok, zatem siedźcie w domach i proszę- nie przeszkadzajcie nikomu

    • 9 10

    • Ja sie nie boje

      A i tak do stada nie pójdę. Chcecie 4 fale to sobie używajcie. Moim zdaniem dopiero po zaszczepieniu jakis 80% będzie można odtrąbić zwycięstwo. A pandemia bardzo dobrze zweryfikowała znajomych.

      • 0 0

  • (12)

    Zobaczymy czy ceny będę dla Polaków czy chęć nachapania się i ceny dla Turystów.

    • 70 16

    • Ceny pójdą w górę... (7)

      ...i to nie z chęci nachapania się a z decyzji, które zafundował w ostatnim roku rząd. W trakcie pandemii wielu kucharzy przebranżowiło się - do pracy na kuchni nie wrócą. Już pojawiają się sygnały, ciężko znaleźć ludzi

      ...i to nie z chęci nachapania się a z decyzji, które zafundował w ostatnim roku rząd. W trakcie pandemii wielu kucharzy przebranżowiło się - do pracy na kuchni nie wrócą. Już pojawiają się sygnały, ciężko znaleźć ludzi do pracy, będzie trzeba im zapłacić DUŻO więcej, a to przekłada się na ceny w restauracji. W górę w trakcie pandemii poszły rachunki za prąd, dodatkowe podatki itp itd... Szkoda że maruderzy mało sobie z tego zdają sprawę.

      • 6 11

      • (5)

        Jak przedsiebiorca ma z tym problem to oznacza ze nie nadaje sie do prowadzenia firmy. Zasady sa glupie ale jednakowe dla wszystkich. A narzekanie, ze nie ma ludzi do pracy bo trzeba im duzo zaplacic to kwintesencja cebularstwa polskich "byznesmenow".

        • 14 4

        • (2)

          no więc do wiadomości: żeby zapłacić więcej pracownikowi potrzebne są wyższe ceny. To naprawde trudno zrozumieć?

          • 3 5

          • (1)

            mozna tez spróbowac sobie odjąc...chyba jako własciciel nie musisz miesiac w miesiac zarobic 50 tysiecy...zarob 30 a reszte rozłóz na pracowników...

            • 4 2

            • A może "cebularz" już sobie odjął?

              Może nigdy nie zarabiał 30? A może odjął sobie przy którejś z poprzednich podwyżek czy kolejnym podatku czy "opłacie"? Może już nie ma z czego odejmować bo ma dzieci w domu też chcą jeść? Pomyślałeś o takiej możliwości?

              • 1 0

        • trafione w punkt!

          • 0 0

        • Problem to moją cebulaki narzekające na ceny w lokalach

          Śmieszne jest twierdzenie, że ktoś nie nadaje się do prowadzenia biznesu, bo nie rozdaje jedzenia za pół darmo

          • 3 4

      • hehe...

        co za ściema, akurat znam temat ,dobry pracodawca dba o pracownika zwłaszcza w trudniejszym okresie bo wie że to jest kapitał ,patałachy i janusze tego nie kumają ;)

        • 0 0

    • Pewnie, najlepiej, żeby dla Ciebie i Twojego bombelka, jedzenie w restauracjach dawali jedzenie za darmo.

      • 4 9

    • Serio, nie wiesz? Tyskacz za 12-14, ryba za 60 i co tam jeszcze. Ludzie pomarudzą i zapłacą, a wystarczyłoby nie kupować.

      • 7 2

    • Ceny dla Polaków ale nie biedaków

      • 13 14

    • to drugie...

      zdecydowanie to drugie!

      • 24 3

  • Czy świeżo zamrożone produkty

    Są już rozmrażane? Czekam na schabowy za 59pln i rozwodnione piwo za 15 :D

    • 2 0

  • 06:55 29

    Czy zamierzasz korzystać z restauracji po otwarciu?
    70%z pewnością tak
    9%raczej tak, choć jeszcze pewności nie mam
    9%tak, ale tylko z ogródków
    12%nie, w dalszym ciągu boję się wirusa
    zagłosujłącznie głosów: 736
    autor
    Ewa Palińska

    • 0 0

  • Niech zaczną paragony dawa

    • 2 0

  • O juz widze te selfiki przy stoliku wrzucane na frjsika i insta

    Jaki zawsze mam ubaw z tych ludzi zskompleksionych co muszą się pochwalić potrawa na fejsiku żeby wszyscy widzieli że jestem cool

    • 2 0

  • Ale będą ceny! Trzeba będzie nadrobić stracony czas i pieniądze, więc skończy się kawka za 10 zł. (5)

    Choć może z drugiej strony ludzie rzucą się do restauracji, kin, barów i dyskotek i nie będzie tak drogo. Zobaczymy.

    • 20 1

    • Wszystkie knajpy w tym kraju (4)

      Są od zawsze dla tych, których na to stać. Nie stać Cię? Do widzenia. Polamentuj na necie.

      • 4 13

      • (2)

        Haha dobre sobie. To wina Polakow, ze nie maja pensji Szweda czy Norwega (mowie o tych dwoch nacjach bo to do nich jest dopasowany cennik na Glownym Miescie). Jeszcze zeby to jedzenie za te pieniadze bylo wybitne, a jest

        Haha dobre sobie. To wina Polakow, ze nie maja pensji Szweda czy Norwega (mowie o tych dwoch nacjach bo to do nich jest dopasowany cennik na Glownym Miescie). Jeszcze zeby to jedzenie za te pieniadze bylo wybitne, a jest po prostu przecietne. Jak to jest, ze w Monachium na glownej ulicy mozna zjesc taniej niz w Gdansku? Bo tam restauratorzy szanuja klienta i wiedza, ze nie mozna ich skubac bo juz nigdy nie wroca.

        • 11 4

        • Fajne bzdury (1)

          W Monachium to ty byłeś hahahah

          • 2 1

          • W zasadzie codziennie, bo tu pracuję i mieszkam ;)

            • 0 1

      • Wszystkie knajpy we wszystkich krajach są dla tych, których na to stać.

        • 9 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.