Opinie (151) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Czy w Trójmieście otworzyła się jakaś restauracja pomimo obostrzeń? Chętnie skorzystam.

    • 0 0

  • Podle zarcie (2)

    Za grubą kase. Namnożyly sie knajpy bo modne jest bywać. Właściciele nastawieni na szybkie pieniadze oferuja slaba jakosc jedzenia za duza kase. Wiekszośc pracowników zatrudniaja na czarno. Nie szkoda mi takich wyzyskiwaczy. Teraz płaczą bo nie ma na rate za bmw..

    • 11 12

    • (1)

      Zmień knajpy w których bywasz. Akurat u nas jest wiele miejsc, w których można dobrze zjeść

      • 0 2

      • u was?

        tzn na kaszubach?

        • 0 0

  • ale dalej otwierają!!!!

    i czekają na dotacje

    • 0 2

  • (2)

    Smutne, ludzi żal. Z drugiej strony przez cały 2020 zamówiłam raz, kebaba, w dniu wiosennego mycia okien. Poza tym ani jednej wizyty w restauracji czy choćby fastfoodzie. Pieniądze przeznaczyłam na co innego, wolę książkę na półce, niż przetrawione danie w restauracji.

    • 17 5

    • i codziennie (1)

      zamiast obiadu książkę? dalabys komu zarobić, choćby przy myciu tych okien

      • 0 5

      • Zarabiają księgarze

        • 0 0

  • jak to jest? (7)

    Ze jedzenie zamawiane w plastiku czesto dowiezione chłodne kosztuje tyle samo co kiedyś z obsługa kelnerska i na "ludzkich naczyniach: przy stole z obrusem i kwiatami.
    To jest jakieś totalne nie porozumienie , ostatnio dostarczono mi jedzenie plus 12 zł za...własnie za dostawę

    • 8 3

    • Trafna uwaga. (1)

      Kedzenie na wynos kosztuje więcej, a w najlepszym wypadku tyle samo, co na miejscu. Januszowania ciag dalszy.

      • 6 1

      • Znam miejsca, które przy odbiorze własnym obniżają cenę o 10, czy 15%.

        • 1 0

    • Właśnie tak to jest. (4)

      Kredyty, leasingi, czynsze, media, marketing, wypłaty- te wszystkie koszty pozostają, a obrót jest dramatyczny.
      Na prawdę wyobraża Pan/Pani sobie, że obniżenie cen dań w dół o 2,3 czy 5 złotych nagle tak zwiększy

      Kredyty, leasingi, czynsze, media, marketing, wypłaty- te wszystkie koszty pozostają, a obrót jest dramatyczny.
      Na prawdę wyobraża Pan/Pani sobie, że obniżenie cen dań w dół o 2,3 czy 5 złotych nagle tak zwiększy ruch i przełoży to się na skalę zamówień? Bo jest taniej niż przy normalnym funkcjonowaniu?
      Co do kosztów dostaw to wiele lokali w promieniu kilku kilometrów robi darmowe dostawy i to niejednokrotnie bez minimalnej kwoty zamówienia żeby zachęcić nowych klientów, żeby wpływy były jakiekolwiek.
      Jak zawsze cwaniaków nigdzie nie brakuje oczywiście, ale proszę mi wierzyć- większość ludzi po prostu spada na dno. Uszczypliwe komentarze na pewno nikogo na duchu nie podnoszą, a cwaniaki nie zrobią sobie z tego nic.
      Każdy z komentujących powinien choć trochę zagłębić się w temat jeśli chce się wypowiadać. Przekrój lokali mamy tak wielki- od budek z kebabem przez bary mleczne, sushi, pizzerie do bardziej wyszukanych restauracji. Każdy przypadek ma tyle zmiennych, że należałoby podchodzić indywidualnie do każdego z nich. Nie da się niestety, ale wszystko jest bardzo za mocno generalizowane i masa ludzi zostaje przez to skrzywdzona.
      No ale- jak zawsze w komentarzach na trójmiasto.pl- jest to wylęgarnia hejtów i troli ;)

      Pozdrawiam autora komentarza, niech się chociaż Panu/Pani dobrze wiedzie!

      • 5 3

      • (2)

        Ok ja jestem autorem tego postu...wiec nie beda zamawiał i nie bede wam wytykał bładów.
        Nie będę tez sie wypowiadał i życzę pomyślności...Tylko ja pieniędzy tez nie dostaje za darmo i chce je dobrze wydać.Dlaczego

        Ok ja jestem autorem tego postu...wiec nie beda zamawiał i nie bede wam wytykał bładów.
        Nie będę tez sie wypowiadał i życzę pomyślności...Tylko ja pieniędzy tez nie dostaje za darmo i chce je dobrze wydać.Dlaczego mam otrzymywać kogoś kto w latach normalności miał wywalone na mnie i ceny robił pod turystów. Może niech teraz turyści pomagają.
        Na osiedlu jest jedna pizzeria która zawsze była lojalna wobec mieszkańców. Oni zawsze moga liczyc na moje zamówienia. Rogata zareklamuje bo się im należy

        • 1 3

        • (1)

          Proszę się nie czuć urażonym. Krytyka (pozytywna czy negatywna) jest wskazana w celu poprawy jakości oferowanych usług-niezależnie od branży.
          Sam też lubię dobrze wydać pieniądze i zgadzam się z tym.
          Co do

          Proszę się nie czuć urażonym. Krytyka (pozytywna czy negatywna) jest wskazana w celu poprawy jakości oferowanych usług-niezależnie od branży.
          Sam też lubię dobrze wydać pieniądze i zgadzam się z tym.
          Co do tematu turystów- jak taki sobie profil restauracja ustaliła to niech sobie działają. Wolny rynek i masa lokali do wyboru. Też uważam, że nie brakuje miejsc przesadzających z cenami, ale jak mi się ceny nie podobają to idę gdzie indziej. Mimo wszystko Trójmiasto to nie tylko Długa w Gdańsku i Monciak, gdzie nastawienia na "golenie owiec" nie zabraknie, ale też ogrom innych lokali. Te skupiają się na "lokalesach" bo to właśnie oni są tutaj cały rok i z nimi trzeba dobrze żyć. Sezon jest wtedy dobrą wisienką na torcie całego roku. Jak wszystko idzie dobrze....

          Odnosząc się do Pana początkowego komentarza- oczywiście, na pierwszy rzut oka wydaje się to być skąpstwo, wykorzystanie sytuacji. I tak na pewno niejednokrotnie jest, bo są miejsca które mimo tego wszystkiego całkiem nieźle sobie radzą.
          Tylko proszę pamiętać, że są one w mniejszości. A to, że nie ma obsługi kelnerskiej niespecjalnie wpływa na redukcję kosztów przy skali funkcjonowania całego przedsiębiorstwa (jak już mówimy o schludnych miejscach z obsługą).
          Tak więc nie jest nieporozumieniem, że ceny nie zmieniły się po wprowadzeniu dań na wynos. Oczywiście nie ma tego klimatu, miłego spędzenia czasu w restauracji- też ubolewam. Koszty natomiast pozostają, a ryzyko wzrasta- jedynie ratuje świadomość ludzi, którzy zdają sobie sprawę, że jak dania zostają zapakowane to nie można oczekiwać tego samego co prosto na talerzu. Dochodzi jeszcze temat dostaw- czy to wina bezpośrednio restauracji czy dostawcy (jeżeli jest zewnętrzny), ale to osobny temat.

          Co do osiedlowych lokali to muszą być lojalni wobec mieszkańców. To właśnie dla nich znajdują się w takich lokalizacjach, więc temat turystów niespecjalnie dotyczy takich miejsc.

          Pozdrawiam

          • 1 0

          • Dziękuję za merytoryczne wpisy. To rzadkość na tym forum.

            • 1 0

      • Alez autor komentarza miał absolutną rację .

        W dobie kryzysu zamawia jedzenie . Moze kieruje się wygodnictwem , ale moze tez chęcią pomocy tym których ten kryzys dotknał. I zamiast dbania o klienta swego chlebodawcę otrzymuje zimne żarcie i plus numer PESEL na

        W dobie kryzysu zamawia jedzenie . Moze kieruje się wygodnictwem , ale moze tez chęcią pomocy tym których ten kryzys dotknał. I zamiast dbania o klienta swego chlebodawcę otrzymuje zimne żarcie i plus numer PESEL na rachunku . CZy tak postępuje ktoś komu zależy na klientach bo jest w kryzysie ? W życiu nie zamówię ponownie jedzenia w tym przybytku , ani nie pójde jak już będzie otwarty stacjonarnie.
        Skoro tak jest traktowany , to ma pelne prawo wątpić również w jakość tego produktu który otrzymal.

        • 4 3

  • akcja #gastropomaga w marcu przy 100 zakażeniach na całą polske do jakiś żart (1)

    lekarze, to jednak dno moralne.

    • 2 2

    • Ulżyło ci?

      • 0 0

  • Dlaczego gastronomowie (10)

    nie napiszą jakie mieli średnie utargi w czasach świetności i co zrobili z zyskami skoro teraz nie mają z czego żyć? Najlepiej przebimbać wszystko co się zarobiło, a jak kryzys to rączki wyciągnąć i czekać, aż skapnie z nieba.

    • 40 23

    • Rozumiem, że ty tez masz oszczędności, na utrzymanie siebie i swojej rodziny przynajmniej przez rok ( albo i dłużej) bez zarobków?

      • 1 0

    • (2)

      A czemu ktoś miałby Ci się tłumaczyć z tego, ile zarabia?

      • 5 6

      • bo wyciąga ręce po wspólne?? (1)

        Ja się muszę tłumaczyć z dochodów, żeby dostać zwrot podatku, albo jakąś hipotetyczną (bo nie dostaję) zapomogę.

        • 11 3

        • czy masz zamknięte miejsce pracy?

          niezgodnie w sumie z konstytucją, bo nie ma stanu nadzwyczajnego w dalszym ciągu....

          • 3 3

    • Jak uwazasz ze to taki kokosowy biznes dlaczego sam go nie otworzyles (2)

      Leczą mnie tacy krytycy od siedmiu boleści. Dobrze bierze się 500+ a potem sie wypowiada na temat gastronomii

      • 15 13

      • Jak uważasz, że to taki kokosowy biznes 500+ to sam go zrób !

        • 7 5

      • Boli cię te 500plus prawiczki siedzący przed komputerem

        • 4 12

    • Bo jakby większość powiedziała to byście nie uwierzyli jaki to chajc.

      • 7 0

    • zyski prywatne, straty publiczne!

      .

      • 17 4

    • poszło na suvy

      i tureckie podróby dolce i gabbany

      • 13 4

  • (2)

    Tak naprawdę, w 2020 gastro nie istnialo :(

    • 65 3

    • istniało istniało (1)

      jestem dostawcą jedzenia - praca dorywcza - zamówień jest wiele

      • 9 2

      • Zamówień na wynos jest wiele, ale to i tak tylko jakiś procent sali.

        • 1 1

  • Ten Rząd zarżnął nie tylko gastronomię ale całą gospodarkę! (8)

    Skoro o najważniejszych sprawach gospodarczych decyduje towarzysz pierwszy sekretarz absolwent prawa marksistowskiego to to inaczej skończyć się nie mogło :) Teraz U Polaka jak zwykle: z przodu duma a z tyłu goła d*pa

    Skoro o najważniejszych sprawach gospodarczych decyduje towarzysz pierwszy sekretarz absolwent prawa marksistowskiego to to inaczej skończyć się nie mogło :) Teraz U Polaka jak zwykle: z przodu duma a z tyłu goła d*pa :) Przypomina mi to pewien kawał z czasów PRL.Leci wrona lasem i krzyczy: NIK jest w lesie. Usłyszał to miś i mówi ale co mi NIK może zrobić ale po chwili myśli ja mam futro żona ma futro i w nogi.Miś spotyka żółwia - NIK jest w lesie.Żółw myśli: ja mam domek,żona ma domek,dzieci mają domek i w nogi.Żółw spotyka pawiana - NIK jest w lesie a pawian tylko się śmieje - goła d*pa i w dodatku czerwona :)

    • 49 30

    • Ciesz się że rządzi partia PIS , gdyby było PO to podnieśli by wam dzierżawę i podatki (2)

      Cały kraj przechodzi kryzys , żeby dać to innemu trzeba zabrać ale komu? Wszyscy cierpimy i nie narzekajcie na PIS to nie oni sprowadzili do Polski COVID 19. POprzednicy by wam powiedzieli ...zmieńcie pracę , trzeba było sie ubezpieczyć itd itd...

      • 8 12

      • Jak tam podatek cukrowy?

        Słodki aby? A może kupujesz lizaki jeszcze ze starych zapasów, to cię nie trzepie po kieszonkowym.

        • 0 0

      • Typowe dla pisuara.Brak argumentow = zwalanie wszystkiego na PO.

        • 12 8

    • Maliniak M.....le

      Sam sie urżnąłeś i bredzisz .

      • 0 0

    • (1)

      Każdy inny musiałby zrobić to samo a gospodarka ma się dobrze

      • 9 5

      • Nie wszyscy szli ta droga

        Każdy rząd d**ili ... to się zgadza

        • 2 1

    • A gdzieś ty był jak ten pseudo " towarzysz" kończył prawo?

      Trzeba było się uczyć i kręcić koło solidarności . Na pewno byłbyś na takich samych pozycjach jak obecni czy poprzedni. Teraz to se możesz.

      • 2 3

    • oj lemingu ...

      ciekawe co totalna by zaproponowala w ramach pomocy : -zmien prace wez kredyt!

      • 9 7

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.