2014-12-03 12:24
Dwie knajpy dostały 2/5, kilka 1/5, reszta nawet się nie zakwalifikowała. Tandeta i kaszana w europejskiej cenie.
Mimo wszystko gratulacje dla tych 2 knajp. Pozytywnie się wyróżniają na tle "konkurencji".
2014-12-03 12:24
Miło że trójmiejskie restauracje "łapią się " do rankingu, szkoda że maksymalna ocena to 2 czapki na 5 możliwych.
Czy oznacza to że w 3city nie ma na razie restauracji, która przygotowuje extra jedzenie?
Trzymam kciuki za przyszłoroczne oceny.
2014-12-03 14:03
Bar u Zdzicha w Sopocie przy monciaku
2014-12-04 04:54
2014-12-04 22:13
Jest: metamorfoza, ale coś nie pykło inspektorom ewidentnie ;P nie dość, ze opis restauracji nieadekwatny do ideologii rpzewodnika, to informacje są przestarzałe bądź mylące...
2014-12-03 12:32
Sponsorowany konkurs! Ale fajne czapki na zimę!
2014-12-03 12:38
Dla mnie w Gdyni najlepsza to Pueblo - od lat na poziomie i ile ludzi tam jest codziennie ta wietnamska super kaczka to fakt.
W Sopocie to Petit nr 1 bezapelacyjnie.
Gdańsk Lao Tai zaskakuje najbardziej smakiem.
2014-12-03 12:51
Zgadza się dla mnie też najlepsza knajpa w Gdyni to Pueblo !!
2014-12-03 12:56
Bar mleczny Słoneczny, uwielbiam domowe jedzenie, jak tam jestem mam ochotę wszystko zamówić plus kompocik z porzeczek czerwonych mmmm
2014-12-03 16:56
2014-12-03 15:23
Czekamy
2014-12-03 15:34
petit ,lao tai , pueblo - knajpy idealnie wpasowane w potrzeby mieszkańców i turystów do tego relacja cen do jakości jest idealna .
2014-12-04 07:35
Robi czy Tobi... Widać ze jesteś smakoszem.
2014-12-04 18:47
2014-12-03 17:22
Wydaje mi się, że oceniali oni restauracje na poziomie, nie przytaczajmy tutaj przykladu Pueblo bo jak można porównać Sztuczkę do Pueblo, to tak jakby porównać słodkie i slone.nie liczy się tylko smak ale prezentacja i
Wydaje mi się, że oceniali oni restauracje na poziomie, nie przytaczajmy tutaj przykladu Pueblo bo jak można porównać Sztuczkę do Pueblo, to tak jakby porównać słodkie i slone.nie liczy się tylko smak ale prezentacja i oryginalność. Trzeba iść z postepem. Pueblo czasem ma dobre jedzenie, czasem nie i właśnie o to tu chodzi żeby trzymać stały poziom. Radzę wybrać się do restauracji typu Tłusta kaczka czy Mercato i wtedy będziemy wiedzieli o czym dyskutować.
2014-12-03 17:34
Tez uwielbiam Pueblo, jest tez w Gdańsku. Pyszne jedzenie za dobra cene
2014-12-04 09:44
a przewodniki kulinarne od czasu pojawienia się zarazy pt. "kuchnia molekularna" oceniają małe maziaje na dużych talerzach.
2014-12-03 12:39
Nawet porządnej zupy Pho nie potrafią zrobić.
2014-12-03 12:47
Ahahaha a Siaraton się nie dostał? A taki jest "debeściak".. amerykański... :D
2014-12-03 16:04
2014-12-04 04:56
Stołówka polska i stołówka azjatycka.
2014-12-04 10:03
Przecież tam pracuje KWIAT managmentu ;)
FrałDirektor otacza się tylko "najlepszymi" - najlepiej ją całują po stopach, najlepiej klepią pracowników po plecach tylko po to, żeby ich potem wywalić i najlepiej ze wszystkich właśnie tych pracowników obwiniają za to, że sami nie ogarniają swojej roboty...
2014-12-03 13:13
Polecam wszystkim zainteresowanym przejść się po restauracjach trójmiejskich i zobaczyć samemu gdzie jest pełno gości a które tzw. nominowane lokale świeca pustkami!! Jak to możliwe, że w takim np. Merkato zawsze jest
Polecam wszystkim zainteresowanym przejść się po restauracjach trójmiejskich i zobaczyć samemu gdzie jest pełno gości a które tzw. nominowane lokale świeca pustkami!! Jak to możliwe, że w takim np. Merkato zawsze jest pusto?
Przecież najlepszym weryfikatorem klasy danej restauracji jest jej popularność u
odwiedzających i ich liczba bo przecież tam są ludzie gdzie jest smacznie i przyjemnie a
nie ocena jakiegoś "eksperta" wydana na podstawie jednego dania. Oni myślą, że ludzie to "gęsi", którzy nie mają własnych ocen.
2014-12-03 14:16
Tak wiem, w tych restauracjach są małe porcje i nie ma tłumów. I zakąski są w cenie 2 dewolajów. Ale te lokale nie są po to aby się tanio nażreć ale po to aby delektować się jedzeniem. Bez obrazy ale nie wasze progi więc nie komentujcie idiotycznie...
2014-12-03 14:26
jedzenie jest to samo, to ze wrzucisz troche azotu nie stanowi o smaku! jedynie o przeroscie formy.... to BAJER a nie delektowanie sie..
2014-12-03 14:34
... to cwaniaku powiedz gdzie indziej zjesz w gdyni raki lub jagnięcinę ???
nigdzie ! dlatego tam chodze się delektować tym czego gdzie indziej nie ma.
Ileż w końcu w kółko można jeść schab czy pierś z kury...
2014-12-03 21:47
twoja "kultura"osobista" mówi o tym miejscu wszystko
wolałbym już zjeść kebaba niż "raki" w towarzystwie podobnym do twojego
2014-12-04 09:49
Jagnięcina lub baranina: Santorini, El Greco, Dalmacja, ...
Raki: były w Barracudzie, poza tym to produkt sezonowy
2014-12-03 17:21
Kultura Twojej wypowiedzi powala z nóg a słoma niestety z butów wystaje.
Nie znasz ludzi oraz zasobności ich portfela, zatem nie pisz ,że nie na czyjeś progi , wylazło z Ciebie prostactwo.
2014-12-04 10:51
nawet gdyby był mega chamem - a nic takiego nie napisał - to nie zmiania fatu że Sztuczka wymiata i na 10000% nie jest miejscem dla przeciętnego Kowalskiego.
2014-12-05 13:54
2014-12-03 14:18
widać że się znasz. koneserze.
dużo much je stolec. stosując twoją genialną logikę można by rzec : ludzie - żryjta stolec !
idź sobie usmażyć kaszanki z kartoflami zamiast gadać o czymś na czym sie nie znasz
2014-12-03 14:25
to cena 120zł byłaby akuratna..... natomiast jest 260 -> dlatego maja pusto i dlatego w innych restauracjhach pracuja CI SAMI KUCHARZE i robią to samo za 100-120 :)
Poza tym ile to razy ..............wszyscy wiemy ze nagrody w polskim kraju sie kupuje.....
2014-12-03 14:36
260 PLN jest po to żeby plebs się po restauracji nie pałętał. Taka "zapora".
Przylezie taki zamówi wodę gazowaną i zakąskę a zajmuje stolik przez 90 minut.
2014-12-03 17:22
chamskie komentarze wlasnie na poziomie plebsu.
2014-12-04 10:53
no ale taka prawda. wiem przecież co pisze.. czemu masz problem do mnie ?
ja to wymyśliłem czy co ?
2014-12-03 14:42
w eleganckich butikach też jest pusto, co nie oznacza, że sprzedają lipę !!! tylko nie wszystkich na wszystko stać ! A i tak uważam, że ciężko o stolik, w niektórych z wymienionych wyżej miejscach (w weekend) ... te
w eleganckich butikach też jest pusto, co nie oznacza, że sprzedają lipę !!! tylko nie wszystkich na wszystko stać ! A i tak uważam, że ciężko o stolik, w niektórych z wymienionych wyżej miejscach (w weekend) ... te restauracje nie są wycelowane w gościa, który wcina konserwę jako rarytas a na randkę zabiera pannę na browara! Jeśli wszystkie restauracje podawały by typowe domowe jedzenie to wychodzenie do restauracji straciło by trochę urok... zamiast cieszyć się, że mamy w trójmieście kilka miejsc, które znalazły się na liście przewodnika (a zostały wybrane z ogromu innych) to tylko narzekanie i narzekanie.... a najwięcej pewnie mają do powiedzenia Ci co wszystko wiedzą z tv lub z pudelka. wesołych świąt narzekające, leniwe stwory !
2014-12-03 14:51
a tacy jak ty nie płaczą, że to dlatego, że ich samochody są słabe. Biedronka jest najlepsza, bo w niej tłumy?
2014-12-03 17:52
ty pseudo-koneser ,proponuje ci iść do osiedlowej pizzeri , tam sie nażresz za 30 zł. i spotkasz wiele szczurów z osiedla
2014-12-07 15:17
Weź pod uwagę, że w sezonie napchane gośćmi są resturacje, które mają potworne jedzenie, ale turyści o tym nie wiedzą i siadają bo dobra lokalizacja i w miarę optymalne ceny.
2014-12-03 13:42
Tam są zawsze tłumy, jak w barze mlecznym za komuny :)
2014-12-03 14:06
a z lepszych żeberka w siux'ie
2014-12-03 16:29
niestety ANKER jest cieniem jakości jaką mniał kilka lat temu
teraz to totalna masówka, tania masówka i nic więcej
2014-12-03 19:55
ale niestety to samo można powiedzieć zarówno o Kwadransie, jak i o 2-gim, swego czasu bardzo dobrym bistro - Luna....
2014-12-03 17:24
Jedzenie bardzo słabe, bardzo.. omijam szerokim lukiem
2014-12-03 14:13
Knajpa jutra.
Szef kuchni jutra.
Przepyszne jedzenie od miliona lat.
2014-12-03 16:21
Kmar kiedyś byl ok teraz lipa lepszy jest dom harcerza ,syrenka albo perełka
2014-12-03 14:22
Chyba jedna na głowie kucharza. Byłem, szału nie ma. Smakowo średnio, w środku dość ciasno, a towarzystwo zmanierowane i lanserskie. Kuchnia fusion, czy jakie inne wynalazki. Kapną czegoś na talerz, nie wiadomo czy
Chyba jedna na głowie kucharza. Byłem, szału nie ma. Smakowo średnio, w środku dość ciasno, a towarzystwo zmanierowane i lanserskie. Kuchnia fusion, czy jakie inne wynalazki. Kapną czegoś na talerz, nie wiadomo czy zjeść, czy podziwiać. Za to ceny wysokie. Może akurat źle trafiłem, ale jak dla mnie: jak kto głodny - omijać. I uprzedzając komentarze, jadłem już w życiu coś poza schabowym i furą kartofli. Nie wrócę.
2014-12-03 15:20
to nie wracaj faktycznie.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.