Opinie (100) 6 zablokowanych

  • Buahaha

    Dwie knajpy dostały 2/5, kilka 1/5, reszta nawet się nie zakwalifikowała. Tandeta i kaszana w europejskiej cenie.
    Mimo wszystko gratulacje dla tych 2 knajp. Pozytywnie się wyróżniają na tle "konkurencji".

    • 33 27

  • Ratingi :) (3)

    Miło że trójmiejskie restauracje "łapią się " do rankingu, szkoda że maksymalna ocena to 2 czapki na 5 możliwych.
    Czy oznacza to że w 3city nie ma na razie restauracji, która przygotowuje extra jedzenie?

    Trzymam kciuki za przyszłoroczne oceny.

    • 28 2

    • (1)

      Bar u Zdzicha w Sopocie przy monciaku

      • 12 0

      • Kebap Alanya w Gdańsku :)

        • 5 1

    • hmm

      Jest: metamorfoza, ale coś nie pykło inspektorom ewidentnie ;P nie dość, ze opis restauracji nieadekwatny do ideologii rpzewodnika, to informacje są przestarzałe bądź mylące...

      • 0 0

  • Przewodnik

    Sponsorowany konkurs! Ale fajne czapki na zimę!

    • 31 6

  • Dziwne wyniki. (10)

    Dla mnie w Gdyni najlepsza to Pueblo - od lat na poziomie i ile ludzi tam jest codziennie ta wietnamska super kaczka to fakt.
    W Sopocie to Petit nr 1 bezapelacyjnie.
    Gdańsk Lao Tai zaskakuje najbardziej smakiem.

    • 19 46

    • Knajpa (2)

      Zgadza się dla mnie też najlepsza knajpa w Gdyni to Pueblo !!

      • 9 15

      • a moja the best (1)

        Bar mleczny Słoneczny, uwielbiam domowe jedzenie, jak tam jestem mam ochotę wszystko zamówić plus kompocik z porzeczek czerwonych mmmm

        • 42 0

        • popieram:)

          • 7 0

    • Znaczy czas na Twój ranking Tobi (3)

      Czekamy

      • 1 1

      • prosze (2)

        petit ,lao tai , pueblo - knajpy idealnie wpasowane w potrzeby mieszkańców i turystów do tego relacja cen do jakości jest idealna .

        • 4 3

        • (1)

          Robi czy Tobi... Widać ze jesteś smakoszem.

          • 3 1

          • Jadłem we wszytkich i mówie co widze , liczy się tłok a nie pustki

            • 0 0

    • Wydaje mi się, że oceniali oni restauracje na poziomie, nie przytaczajmy tutaj przykladu Pueblo bo jak można porównać Sztuczkę do Pueblo, to tak jakby porównać słodkie i slone.nie liczy się tylko smak ale prezentacja i

      Wydaje mi się, że oceniali oni restauracje na poziomie, nie przytaczajmy tutaj przykladu Pueblo bo jak można porównać Sztuczkę do Pueblo, to tak jakby porównać słodkie i slone.nie liczy się tylko smak ale prezentacja i oryginalność. Trzeba iść z postepem. Pueblo czasem ma dobre jedzenie, czasem nie i właśnie o to tu chodzi żeby trzymać stały poziom. Radzę wybrać się do restauracji typu Tłusta kaczka czy Mercato i wtedy będziemy wiedzieli o czym dyskutować.

      • 9 8

    • aaa

      Tez uwielbiam Pueblo, jest tez w Gdańsku. Pyszne jedzenie za dobra cene

      • 3 2

    • Bo ty oceniasz jedzenie

      a przewodniki kulinarne od czasu pojawienia się zarazy pt. "kuchnia molekularna" oceniają małe maziaje na dużych talerzach.

      • 1 1

  • Good morning Vietnam??!

    Nawet porządnej zupy Pho nie potrafią zrobić.

    • 30 9

  • :D (3)

    Ahahaha a Siaraton się nie dostał? A taki jest "debeściak".. amerykański... :D

    • 34 2

    • Gdyby nie lokazlizacja( bo o lepszą trudno) to przez głupotę zarządzania sam by się zamknał (2)

      • 7 0

      • Ale tam są dwie stołówki

        Stołówka polska i stołówka azjatycka.

        • 6 0

      • Co Ty gadasz...

        Przecież tam pracuje KWIAT managmentu ;)
        FrałDirektor otacza się tylko "najlepszymi" - najlepiej ją całują po stopach, najlepiej klepią pracowników po plecach tylko po to, żeby ich potem wywalić i najlepiej ze wszystkich właśnie tych pracowników obwiniają za to, że sami nie ogarniają swojej roboty...

        • 4 0

  • Oceny tzw. ekspertów a życie... (17)

    Polecam wszystkim zainteresowanym przejść się po restauracjach trójmiejskich i zobaczyć samemu gdzie jest pełno gości a które tzw. nominowane lokale świeca pustkami!! Jak to możliwe, że w takim np. Merkato zawsze jest

    Polecam wszystkim zainteresowanym przejść się po restauracjach trójmiejskich i zobaczyć samemu gdzie jest pełno gości a które tzw. nominowane lokale świeca pustkami!! Jak to możliwe, że w takim np. Merkato zawsze jest pusto?
    Przecież najlepszym weryfikatorem klasy danej restauracji jest jej popularność u
    odwiedzających i ich liczba bo przecież tam są ludzie gdzie jest smacznie i przyjemnie a
    nie ocena jakiegoś "eksperta" wydana na podstawie jednego dania. Oni myślą, że ludzie to "gęsi", którzy nie mają własnych ocen.

    • 67 8

    • Apel do zwolenników napchania się za 36, 50 PLN! (7)

      Tak wiem, w tych restauracjach są małe porcje i nie ma tłumów. I zakąski są w cenie 2 dewolajów. Ale te lokale nie są po to aby się tanio nażreć ale po to aby delektować się jedzeniem. Bez obrazy ale nie wasze progi więc nie komentujcie idiotycznie...

      • 20 43

      • nie kolego (3)

        jedzenie jest to samo, to ze wrzucisz troche azotu nie stanowi o smaku! jedynie o przeroscie formy.... to BAJER a nie delektowanie sie..

        • 33 8

        • (2)

          ... to cwaniaku powiedz gdzie indziej zjesz w gdyni raki lub jagnięcinę ???
          nigdzie ! dlatego tam chodze się delektować tym czego gdzie indziej nie ma.
          Ileż w końcu w kółko można jeść schab czy pierś z kury...

          • 13 25

          • twoja "kultura"osobista" mówi o tym miejscu wszystko
            wolałbym już zjeść kebaba niż "raki" w towarzystwie podobnym do twojego

            • 22 1

          • Proszę bardzo

            Jagnięcina lub baranina: Santorini, El Greco, Dalmacja, ...
            Raki: były w Barracudzie, poza tym to produkt sezonowy

            • 4 0

      • do SZtuczka (2)

        Kultura Twojej wypowiedzi powala z nóg a słoma niestety z butów wystaje.
        Nie znasz ludzi oraz zasobności ich portfela, zatem nie pisz ,że nie na czyjeś progi , wylazło z Ciebie prostactwo.

        • 23 1

        • (1)

          nawet gdyby był mega chamem - a nic takiego nie napisał - to nie zmiania fatu że Sztuczka wymiata i na 10000% nie jest miejscem dla przeciętnego Kowalskiego.

          • 3 7

          • to zrobiłes ANTYREKLAMĘ swoimi wpisami pracowniku

            • 1 0

    • widać że się znasz. koneserze.
      dużo much je stolec. stosując twoją genialną logikę można by rzec : ludzie - żryjta stolec !

      idź sobie usmażyć kaszanki z kartoflami zamiast gadać o czymś na czym sie nie znasz

      • 5 18

    • Jeżeli produkt jest warty 20zl, wykonanie 20zl , oprawa 20 (3)

      to cena 120zł byłaby akuratna..... natomiast jest 260 -> dlatego maja pusto i dlatego w innych restauracjhach pracuja CI SAMI KUCHARZE i robią to samo za 100-120 :)

      Poza tym ile to razy ..............wszyscy wiemy ze nagrody w polskim kraju sie kupuje.....

      • 19 6

      • (2)

        260 PLN jest po to żeby plebs się po restauracji nie pałętał. Taka "zapora".
        Przylezie taki zamówi wodę gazowaną i zakąskę a zajmuje stolik przez 90 minut.

        • 5 25

        • czytam i ręce mi opadają (1)

          chamskie komentarze wlasnie na poziomie plebsu.

          • 14 0

          • no ale taka prawda. wiem przecież co pisze.. czemu masz problem do mnie ?
            ja to wymyśliłem czy co ?

            • 2 0

    • znawcy!

      w eleganckich butikach też jest pusto, co nie oznacza, że sprzedają lipę !!! tylko nie wszystkich na wszystko stać ! A i tak uważam, że ciężko o stolik, w niektórych z wymienionych wyżej miejscach (w weekend) ... te

      w eleganckich butikach też jest pusto, co nie oznacza, że sprzedają lipę !!! tylko nie wszystkich na wszystko stać ! A i tak uważam, że ciężko o stolik, w niektórych z wymienionych wyżej miejscach (w weekend) ... te restauracje nie są wycelowane w gościa, który wcina konserwę jako rarytas a na randkę zabiera pannę na browara! Jeśli wszystkie restauracje podawały by typowe domowe jedzenie to wychodzenie do restauracji straciło by trochę urok... zamiast cieszyć się, że mamy w trójmieście kilka miejsc, które znalazły się na liście przewodnika (a zostały wybrane z ogromu innych) to tylko narzekanie i narzekanie.... a najwięcej pewnie mają do powiedzenia Ci co wszystko wiedzą z tv lub z pudelka. wesołych świąt narzekające, leniwe stwory !

      • 20 9

    • W salonach Ferarri też ruchu dużego nie ma,

      a tacy jak ty nie płaczą, że to dlatego, że ich samochody są słabe. Biedronka jest najlepsza, bo w niej tłumy?

      • 18 6

    • ty pseudo-koneser ,proponuje ci iść do osiedlowej pizzeri , tam sie nażresz za 30 zł. i spotkasz wiele szczurów z osiedla

      • 3 8

    • Weź pod uwagę, że w sezonie napchane gośćmi są resturacje, które mają potworne jedzenie, ale turyści o tym nie wiedzą i siadają bo dobra lokalizacja i w miarę optymalne ceny.

      • 0 0

  • W Gdyni bistro Kwadrans bije wszystkie restauracje na głowę. (4)

    Tam są zawsze tłumy, jak w barze mlecznym za komuny :)

    • 23 17

    • wolę ankera... (2)

      a z lepszych żeberka w siux'ie

      • 6 7

      • (1)

        niestety ANKER jest cieniem jakości jaką mniał kilka lat temu
        teraz to totalna masówka, tania masówka i nic więcej

        • 14 1

        • dokładnie...

          ale niestety to samo można powiedzieć zarówno o Kwadransie, jak i o 2-gim, swego czasu bardzo dobrym bistro - Luna....

          • 7 0

    • Jedzenie bardzo słabe, bardzo.. omijam szerokim lukiem

      • 9 0

  • Bar mleczny "Kmar". (1)

    Knajpa jutra.
    Szef kuchni jutra.
    Przepyszne jedzenie od miliona lat.

    • 33 11

    • Kmar kiedyś byl ok teraz lipa lepszy jest dom harcerza ,syrenka albo perełka

      • 11 2

  • Sztuczka 2 czapki? (1)

    Chyba jedna na głowie kucharza. Byłem, szału nie ma. Smakowo średnio, w środku dość ciasno, a towarzystwo zmanierowane i lanserskie. Kuchnia fusion, czy jakie inne wynalazki. Kapną czegoś na talerz, nie wiadomo czy

    Chyba jedna na głowie kucharza. Byłem, szału nie ma. Smakowo średnio, w środku dość ciasno, a towarzystwo zmanierowane i lanserskie. Kuchnia fusion, czy jakie inne wynalazki. Kapną czegoś na talerz, nie wiadomo czy zjeść, czy podziwiać. Za to ceny wysokie. Może akurat źle trafiłem, ale jak dla mnie: jak kto głodny - omijać. I uprzedzając komentarze, jadłem już w życiu coś poza schabowym i furą kartofli. Nie wrócę.

    • 70 22

    • O matko

      to nie wracaj faktycznie.

      • 8 24

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.