2016-07-14 06:05
Organizmowi nie potrzeba na razie 200 czy 300 gram mięsa do tego białe pieczywo i fryty na starym oleju. Metabolizm szaleje. Rozumiem jeszcze gdyby ktoś ciężko fizycznie pracował.
2016-07-14 06:14
Organizmowi nie potrzeba bardzo wielu rzeczy, kawy nie trzeba, ciast nie trzeba, piwa nie trzeba.
Ale można, zwłaszcza z umiarem. I lepiej jest.
2016-07-14 08:59
Piwo to życia paliwo.
2016-07-14 10:03
A żadne z przedstawionych takie nie jest.
2016-07-14 10:56
Nie wyobrażam sobie jeść 200 gramów jedzenia dziennie!!!
Człowieku co ty pleciesz!!! Trzeba jeść, żeby rosnąć !
Nie jesz, nie rośniesz, nie masz siły, marudzisz, dziewczyny nie wyrwiesz na te chude łapki.
Nie wyobrażam sobie jeść 200 gramów jedzenia dziennie!!!
Człowieku co ty pleciesz!!! Trzeba jeść, żeby rosnąć !
Nie jesz, nie rośniesz, nie masz siły, marudzisz, dziewczyny nie wyrwiesz na te chude łapki. Trzeba jeśc, pakować i karpe diem laseczki hehe.
Dobry burger nie jest oczywiście gwarantem fajnej dziewczyny, ale wzrost swoje robi. Do tego siłka, bajera, porządny burger pomaga w masie mięsniowej.
Także 200gramów mięcha to kilka razy na dzien i jedziemy.
Nie dziewczyny?
Chucherki niech jedzą kanapeczki jak mówi Hardkorowy Koksu.
I niech płacza, ze sily nie ma, pieniedzy, fajnych lasek, samochodu, pogody itd.
2016-07-14 10:59
Umówiła. Podoba mi się Twoje podejście.
Pierwsza randka na burgera odpada. Just say'n...
2016-07-14 11:23
2016-07-14 19:08
2016-07-14 11:25
mięso w nadmairze długo się trawi, zalega i gnije w jelitach.
2016-07-14 14:24
hehe.. a twój snickers to pewnie pachnie bo sałatkami się żywisz króliku ..
2016-07-15 11:20
i co z tym robisz?
2016-07-14 20:44
No, akurat z tą kawą.. wcale ona nie jest taka niezdrowa.
2016-07-14 06:15
Jadłem w San Diego Rocky's Crown Pub.
Podany w koszyczku z frytkami. Bez zbędnych dodatków. Z dominującym smakiem pysznej wołowiny. Na you tube mozna znaleźć goscia, ktory odtwarza tego burgera
2016-07-15 11:21
na co patrzę, żeby mieli blat do smażenia
(bo niektózy robią burgera na głębokim oleju a to jest porażka)
no i żeby był ogórek piklowany i czerwona cebula ;)
i dobry mayo
2016-07-28 08:41
san diego.. to gdzieś pod kartuzami?
Aleś Ty światowy.. a już miałem jechać na hambuksa do Gdyni, teraz muszę do San Dajego
2016-07-14 06:46
najlepiej idż na pole i złap sobie chrząszcza ,zagryż ziarnem i będziesz w 7 niebie
2016-07-15 11:22
2016-07-14 07:58
Gramów a nie "gram"
Nie cierpię nieuctwa i kaleczenie języka.
2016-07-14 09:03
Jam tesz straszliwie zniesmaczony licznymi błendami w pisowni na tym foróm jezdem. Lódzie piszą jag by słownikuf w domu nie mnieli i nigdy na jenzyk Polski nieóczenszczali.
2016-07-14 21:41
Nie cierpisz nieuctwa i kaleczeniA języka, a sam popełniasz błędy.
2016-07-15 11:25
oraz to, że nikt nie jest idealny,
ty też nie
i teraz odpowiedz sobie na pytanie
czy warto dać się wciągnąć w ten tłum
i próbować każdego naprawić
podnosząc samemu sobie przy tym ciśnienie
wyobraź sobie siebie w tłumie na mieście
pouczającego każdego przechodnia
2016-07-14 08:02
Niektórzy mają gdzieś to ile przyjmują kalorii, nie każdy chce być trendy fit. Wystarczy, że już i tak jest moda na vege, nie związana w ogóle z empatią do zwierząt.
Jak chce ktoś dobrze zjeść to czemu nie
Niektórzy mają gdzieś to ile przyjmują kalorii, nie każdy chce być trendy fit. Wystarczy, że już i tak jest moda na vege, nie związana w ogóle z empatią do zwierząt.
Jak chce ktoś dobrze zjeść to czemu nie burger.
Druga sprawa to moda - niestety burgerowni jest już tyle, że ręce opadają. Wszystko na jedno kopyto, żaden się nie wyróżnia niczym szczególnym. Już wtedy lepiej sobie zrobić swojego burgera w domu, dokładnie tak jak się chce.
2016-07-14 08:11
ja rozumiem ale ceny są z niczego, na start od ok 12zł jak kebab
2016-07-14 11:19
polecam kuchnię OmNomNom na Ogarnej, pub 107 (kiedyś blaszany bębenek)
tam to dopiero można poczuć smak burgera i piwo tanie ;) piona
2016-07-14 17:20
twojego pie....enia.
2016-07-14 06:13
Siedlce - Kwadrat :)
2016-07-14 08:42
no tak, u ziomeczka najlepsze, swoje nalezy chwalic
2016-07-14 10:08
prawilnie
2016-07-14 11:05
W akademiku robimy takie imprezy, ze administracja rady powoli nie daje.
Po prostu wymiękają.
A my teraz zwlaszcza mamy raj na ziemi.
Wódeczka, burgery z ogórkiem kiszonym, cola z lodem.
Najedzeni
W akademiku robimy takie imprezy, ze administracja rady powoli nie daje.
Po prostu wymiękają.
A my teraz zwlaszcza mamy raj na ziemi.
Wódeczka, burgery z ogórkiem kiszonym, cola z lodem.
Najedzeni to wieczorem już siana na kebsa nie trzeba wydawać, tylko przeznaczyc na drina dla jakiejs przyjezdnej niuni i wieczor ustawiony.
I tak do połowy wrzesnia (kampania wrześniowa).
Kumacie to?
Mieszkamy w akademiku koło Łajby jakby co pytać o Dżonasa i Chefnera.
2016-07-14 09:45
jak jecie takie pietrowe burgery z patyczkiem?
2016-07-14 10:45
albo rencyma i palcyma ;)
2016-07-14 17:14
no nie wiem,mieszkam prawie po sasiedzku ale jakos sama miejscowka mnie odrzuca.
2016-07-28 12:42
Burgery takie sobie, co nie znaczy że złe. Za to kebaba robią pierwszorzędnego. Ale rzeczywiście wokół baru dres na dresie jak w wiosce olimpijskiej. ;)
2016-07-14 06:29
Dużo bardziej niż wypalenie papierosa. Dlatego hamburger nie może byc przypalony tak jak te na obrazkach powyżej.
Niestety gdańskie burgery to porażka na poziomie pseudo amerykańskich barów w polsce. pozostaje
Dużo bardziej niż wypalenie papierosa. Dlatego hamburger nie może byc przypalony tak jak te na obrazkach powyżej.
Niestety gdańskie burgery to porażka na poziomie pseudo amerykańskich barów w polsce. pozostaje własnoręczne wykonanie w domu dla miłośników.
Tak jak Olsztyn słynie z rewelacyjnych zapiekanek przy dworcu PKP tak Gdańsk słynie z obrzydliwych hamburgerów według przyjezdnych którzy kosztowali te jedzenie podczas niedawnych koncertów jak i rok wcześniej.
Znacznie lepiej wypada kebab z pewnego zapuszczonego baru obcokrajowców i to tylko dlatego że znają się na przyprawianiu i łączeniu smaków.
Lata temu był bar we wrzeszczu obecny manhattan gdzie serwowano najlepsze hamburgery na pomorzu.
2016-07-14 07:03
Nie ma szans na przypalone mięso.
2016-07-14 11:10
Tatarzy przybyli z odsieczą wiedeńską. Przywieżli mega dobre burgery i kebsy (żeby było w temacie).
Wszystkie imprezowałyśmy wczoraj w Sopocie i szukamy dwóch chłopaków, z którymi byłyśmy na burgerach w na Monciaku
Tatarzy przybyli z odsieczą wiedeńską. Przywieżli mega dobre burgery i kebsy (żeby było w temacie).
Wszystkie imprezowałyśmy wczoraj w Sopocie i szukamy dwóch chłopaków, z którymi byłyśmy na burgerach w na Monciaku - Asia Dominika i Weronika.
Jakbyscie to czytali koledzy z Warszawy (imion nie podajemy dla spamu kto wie to skuma) to dzisiaj tez bedziemy szły na melanż. Może byście w końcu do nas zadzwonili. Możemy zaczac u was.
2016-07-14 15:27
dodziobejra?
2016-07-15 12:47
budziet?
2016-07-14 07:51
bo podejrzewam że fajek to tak 3 paczki na tydzień co?
2016-07-14 07:58
A jadłeś(aś) te wspaniałe zapiekanki w Olsztynie ? Ja i owszem . I to jest dopiero szajs.
2016-07-14 08:08
"te jedzenie"...? "te mięso...."?
Eee...kto to pisał?głodny pracujący fizycznie;),czy jak?
2016-07-14 08:49
A rakotwórczym autem jezdzisz
2016-07-14 09:00
Akutalnie podaja tam ten sam syf co wszedzie na spieczonej kaleczącej podniebienie bułce ...
2016-07-14 11:05
Ratuj się kto może,słoiki atakują!!!
2016-07-15 11:28
w parczku nad Łyną, koło zamku, nad fosą usiąść,
dobre miejsce
2016-07-15 12:50
nad tą fosą i tam pozostań.
2016-07-28 08:43
popieram.. mam sąsiada z Olsztyna, młody chłopak I wciąz nie rozumiem czemu wystawia śmieci na balkon I trzyma buty na klatce schodowej.
tam jakaś inna kultura jest czy cuś?
2016-07-15 12:30
Twój mózg też jest rakotwórczy a jednak go używasz....
2016-07-15 13:29
Pyszne zapiekanki na dworcu PKP w Olsztynie? Może kiedyś.
2016-07-14 06:33
Ja wole maca
2016-07-14 06:59
2016-07-14 11:14
Gdzie można tanio kupić MacBooka? Tak mi sie przypomnialo z tym Macą.
Burgerów nie jadam. Zarcie smieciowe jest nie zdrowe. Dbajmy o siebie.
W sumie to maca mi się też kojarzy z macaniem hihi ufff gorąco się zrobiło! :-)
2016-07-14 20:47
No cóż, na allegro. Używka.
2016-07-14 08:02
ja wolę
2016-07-14 06:42
Zabraklo Baranoli z Gdyni. Jedna z pierwszych burgerowni w Gdyni, od lat trzyma poziom!
2016-07-14 07:05
Najlepsza. surf to słabizna...
2016-07-14 11:17
Miał ksywę Baranola jakiś z Mafii Pruszkowa czy Wolomina.
Ciekawe czy to ten sam?
Bałabym się powiedzieć, że nie smakowało :-P
2016-07-14 15:34
Baranina
2016-07-14 08:38
Panie Łukaszu prosimy o poświęcenie i dodanie baru do zestawienia. Naprawdę jestem ciekaw jak wypadną na tle innych. Bułki, kotlety mają wielkie i smaczne. Ostatnie kęsy je się na siłę, ale z apetytem.
2016-07-15 10:27
Prosimy o dodanie do testu Baranoli :) mój ulubiony Burger od nich to Niebieskie Migdały, pycha!
2016-07-14 09:43
Baranola od lat jest poniżej jakiegokolwiek poziomu burgerowego, Daleko jej do Śródmieścia czy Carmika.
2016-07-14 11:02
2016-07-14 13:49
Co do Carmnika zgadzam się w 100% z redaktorem.
2016-07-14 14:23
Śródmieście to dno. Małe drogie i niedobre.
2016-07-15 14:35
zachęcony wspaniałymi opiniami o baranoli zajechałem na burgera, nawet nie wiem jak smakował bo był zatopiony w sosie, dramat, w burgerze pierwsze skrzypce ma grać mięso a nie sos
2016-07-14 14:13
polecam nie objadać się bułkami a wybrać "hamburgera" w tortilli. smaczne jedzenie nie zaburzone smakiem bułki. super rozwiązanie.
2016-07-14 14:21
Baranow jest taka sobie. Nic szałowego, a bułkę mają za dużą w stosunku do kotleta.
2016-07-14 16:32
można się przyczepić, że buła za duża ale przynajmniej nie jest spalona jak w innych burgerowniach, zresztą na plus dla dużej, płaskiej buły jest to, że można normalnie ugryźć a nie jak te wysokie w innych barach. Jadłem różnie burgery w różnych miejscach ale zawsze wracam do Baranoli :)
2016-07-14 17:23
jadlem praktycznie w wszystkich wymienionych powyzej miejscach.... nie wiem czemu zabraklo w opisie Baranoli, moze dlatego ze to zbyt silna konkurencja ;) jak dla mnie najlepsze burgery w trojmiescie! ;)
2016-07-14 06:45
Siódmy hamburger niedojedzony? Co Ty, głodny nie byłeś? ;)
2016-07-14 10:34
2016-07-14 10:40
Nie smakowal. A to jest najsmaczniejszy burger ze wszsytkich w zestawieniu.
No... mooooże jedynie burger ze śledziem z Gdyni jest smaczniejszy.
2016-07-14 14:10
dlaczego te niezdrowe bułki (mówię o wysoko przetworzonym pszennym pieczywie) z różnymi dodatkami i kawałkiem mielonej łopatki są takie drogie???
jedyna odpowiedź to durna moda, bo nie ma to żadnego wytłumaczenia ekonomicznego.
2016-07-14 06:48
Poza nasze tzw. burgery ' sa do tych spoza granic dziwnie małe a znacznie, znacznie drozsze . Burger zostal wymyslony jako typowy posilek dla robotnika USA i ma byc duzy , sycacy oraz tani gdyz jest to rodzaj obiadu w
Poza nasze tzw. burgery ' sa do tych spoza granic dziwnie małe a znacznie, znacznie drozsze . Burger zostal wymyslony jako typowy posilek dla robotnika USA i ma byc duzy , sycacy oraz tani gdyz jest to rodzaj obiadu w formie tzw. kanapki mogacej byc szybko zjedzona lecz ma byc sycacy aby robotnik ciezkiej pracy sie najadl a nie musial potem dojadac........................'' wiki - Hamburger kanapka (sandwich) z rodzajem kotleta z mięsa wołowego (patty), przy czym porcja mięsa mielonego formowana jest w płaski, okrągły placek, następnie smażony lub pieczony na ruszcie (grillu). Tak przygotowany kotlet bywa zwykle umieszczany między dwoma kawałkami lekko przypieczonej, poprzecznie przeciętej bułki (co pozwala go jeść trzymając w dłoni, bez pomocy sztućców), oraz ugarnirowany dodatkami takimi jak sałata, pomidor, ketchup, majonez, ogórek konserwowy.''.
2016-07-14 06:54
2016-07-14 10:48
Jak to nie jest ciężko pracujący?, ciężko pracuje nad swym wyglądem!!!
2016-07-14 09:49
Nie wiem w porównaniu do jakich krajów burgery w Polsce są droższe, w Kopenhadze burgery kosztują 60-80 pln, czyli 3-4 razy drożej.
2016-07-14 09:52
2016-07-14 10:44
Jesteśmy w Unii, zarobki mamy swoje w złotówkach.
Burgery nie są naszym wynalazkiem i ceny powinny być wszedzie takie same podobne jak w całej UE nie bądzmy wybiórczy co do zachodniego imortu...
19 zł. za wysmienitego, zdrowego, sycącego burgera to jak za darmo.
Polecam burgera z Gdyni Bananola.
2016-07-14 13:17
realny koszt burgera liczac skladniki po cenach w hurcie to ok 1 zl . To zaledwie bulka za grosze i troche miesa mielonego z kawalkiem sera i pomidora. Skad ci sie takie 19 zeta bierze skoro za 1 zl to mozna przygotowac ? . Jak masz nadmiar kasy to przeplacaj i tyj
2016-07-14 13:35
Złotówka to za mało ale 1,50 - 2 zł (zależy od dodatkowych dodatków!!!) starczy + wkład pracy (nie taki znów wielki tym bardziej że bułki się kupuje) + energia + woda + ścieki + amortyzacja sprzętu i wyjdzie nie więcej
Złotówka to za mało ale 1,50 - 2 zł (zależy od dodatkowych dodatków!!!) starczy + wkład pracy (nie taki znów wielki tym bardziej że bułki się kupuje) + energia + woda + ścieki + amortyzacja sprzętu i wyjdzie nie więcej niż 2,70 - 3,50 za burgera.
Zatem wychodzi na to że:
a - cena jest po prostu tzw "zmową cenową" czyli wszyscy mamy podobną cenę niezależnie od kosztów,
b - do kosztu samego burgera, doliczamy kredyty na własne m3, na samochód, na wakacje swych dzieci, na "szpan", no i kroimy klientów na absurdalne stawki czynszu czyli walimy 500% marży!!!,
c- pranie kasy
2016-07-14 15:24
jak bułka to tylko bezglutenowa, a nie ten zalepiający jelita syf
2016-07-15 11:30
a wystraczyło w szkole uważać na lekcjach
2016-07-14 06:53
ale pada
2016-07-14 07:01
Po całonocnej zabawie na pewno pada...
2016-07-14 07:35
Tak od 12/13.
2016-07-14 10:45
Dzisiaj taniej o 2% burgery w zestawie z Frytkami.
Polecamy & Zapraszamy :-)
2016-07-14 17:02
ale rośliny jak rosną!
2016-07-14 07:10
Malpa sopot ul.podjazd
2016-07-14 07:14
moje ulubione
surfburger = syf
2016-07-14 11:21
Jesteśmy tylko do końća weekendu. Chłopaki co z wami.
zadnego fajnego ciacha na mieście. Słabiutko w tym waszym trojmiescie. Furki słabiutkie, pogoda lipna na maxa, morze tragedia jak zimne.
Myslałyśmy, ze troche poimprezujemy, pobawimy się, rozerwiemy a tu taka bida, ze cyganie uciekają (;$
2016-07-14 14:54
2016-07-14 17:00
2016-07-16 13:41
i zawsze na życzenie rozpłaszczają mięso tak żeby po usmażeniu było średnicy bułki, przez co smaży się krócej i nie jest surowe w środku. Nie cierpię jak mięcho ma klika cm grubości i zajmuje tylko połowę buły.
2016-08-15 23:29
2016-07-14 07:10
pracowała kiedyś w budce z 'fast foodami' i do dziś pamiętam ten smak.
w domu przyrządzała nam te burgery: pyszna bułka z sezamem prosto z piekarni, kotlet wołowy, sosik, mnóstwo warzyw. to było coś!
2016-07-14 08:07
matki w to nie mieszaj.
2016-07-14 20:49
Długo Cię znajdę?
2016-07-14 22:42
Nowiutką gazetę mam w ręce.
2016-07-15 08:12
Jak matka mogła robić pyszne hamburgery skoro siedzi z tyłu
2016-07-14 09:42
chyba mielone podroby. Wlasnie przez takie budki z "burgerami", zniknely one potem z ulic na kilkanascie lat.
Do tej pory pamietam bude z pania w fartuchu, grzejaca kotleta we mikrofali i polewajaca najtanszym ketchupem na dworcu w Elblagu. Nie jadlem burgera potem 10 lat
2016-07-14 10:51
Mówisz o mojej mamie...
Ona robiła właśnie keczup właśnie sama.
A burgery robione przez nią bywały tak sycące, że ludzie wracali czasem dopiero po 10 latach.
Także nie wymyślaj, że to, że tamto, że źle
Mówisz o mojej mamie...
Ona robiła właśnie keczup właśnie sama.
A burgery robione przez nią bywały tak sycące, że ludzie wracali czasem dopiero po 10 latach.
Także nie wymyślaj, że to, że tamto, że źle niedobre smacznie itakdalej...
Niestety nie znała się na marketingu, że trzeba robić mniej sycące, a w dodatku na rynek wszedł nam konkurent spod znaku "M" i po kilku latach ludzie uznali, ze chcą mniej się sycić. Kosztem smaku oczywiście i zdrowia.
Trudno.
2016-07-14 14:28
2016-07-14 17:43
2016-07-14 14:24
W latach 90 nie było wołowiny w hamburgerach, a i nawet na początku 2000 tysiecznego.
W domu to ci mogła mama robic, ale na miescie nie było
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.