2016-06-16 06:04
Mnie najbardziej denerwuje to, że nie dają sera tylko seropodobne, kiełbasa najtańsza itd itp.
2016-06-16 07:29
2016-06-16 11:01
u nas się zabijają o to, żeby klientowi jak najlepszy ser dać,
taka konkurencja i wybór jest,
a ceny prawie takie same,
pizza na mieście w jednym z moich ulubionych lokali
30cm ful wypas 7 funtów = 42 zł (najniższa krajowa za godzinę)
i pamiętam jakie były w Polsce a jakie są tu,
zapraszam
2016-06-16 11:16
2016-06-16 11:16
W naszym xd? Rozumiem, że ty już jesteś rodowitym angolem i masz nienaganny londyński akcent?
2016-06-16 14:57
ale nie o tochodzi, to już jest mój kraj i to się nie zmieni,
chyba, że na Kanadę, ale to już będzie ostatnia zmiana.
Chodzi o fakty dotyczące pizzy, żeby ludzie wiedzieli.
Aha, w lokalu o
ale nie o tochodzi, to już jest mój kraj i to się nie zmieni,
chyba, że na Kanadę, ale to już będzie ostatnia zmiana.
Chodzi o fakty dotyczące pizzy, żeby ludzie wiedzieli.
Aha, w lokalu o którym mówię, szef nie jeździ jakąś wypasioną furą za dziesiątki tysięcy, jeździ normalnym, przyzwoitym autem.
I klientów ma opór od lat bo ma świetnie, smaczne dania
i pilnuje swoich pracowników żeby trzymali jakość
i dba o klientów.
2016-06-16 17:32
Tak naprawdę tylko to tam jadam jak muszę tam bywać służbowo. Reszta ich żarcia to jest taki chłam, że trzeba mieć podniebienie angoli, którzy mogą zjeść nawet kupę aby było jajko bekon i fasola.
Żadna z nich nie
Tak naprawdę tylko to tam jadam jak muszę tam bywać służbowo. Reszta ich żarcia to jest taki chłam, że trzeba mieć podniebienie angoli, którzy mogą zjeść nawet kupę aby było jajko bekon i fasola.
Żadna z nich nie była tak dobra jak ta z Oliwy do ognia i z Sempre ale tylko tej przy Motławie.
Dla mnie liczy się ciasto a nie czym palą w piecu
2016-06-17 13:26
albo szukasz najtańszych z najtańszych bud
ale nawet wtedy możesz zjeść coś pysznego,
anglicy są bardzo wybredni i nie zjedzą byle czego
a z bekonem i fasolą to zupełna nieprawda,
wszystko
albo szukasz najtańszych z najtańszych bud
ale nawet wtedy możesz zjeść coś pysznego,
anglicy są bardzo wybredni i nie zjedzą byle czego
a z bekonem i fasolą to zupełna nieprawda,
wszystko co piszesz jest przez ciebie zmyślone
a robisz to złośliwie bo coś cię boli,
może cię boli jak tu jest dobrze
i to uczucie, że musisz wrócić
2016-06-17 00:26
Nie angielka a Brytyjka. Parę miesięcy w GB a języka pozapominali... wstyd.
2016-06-17 08:37
Kocham Polskę!
2016-06-17 13:29
nie w Walii i nie w Szkocji, to miało podkreślić, że jest rodowita, nieprzyjezdna, że to jest jej pierwszy język i że nie jest to język wymieszany z indyjskim bo ludzie urodzeni w UK nabierają często akcentu od rodziców
nie w Walii i nie w Szkocji, to miało podkreślić, że jest rodowita, nieprzyjezdna, że to jest jej pierwszy język i że nie jest to język wymieszany z indyjskim bo ludzie urodzeni w UK nabierają często akcentu od rodziców pochodzących z innych krajów
także tyle wiesz ile zjesz
i teraz za to że wysysasz z palca sam się będziesz wstydził
kłapouchu nasz malutki
2017-08-25 12:29
2016-06-16 13:22
właściwy dla tradycyjnej pizzy, z dobrym sosem pomidorowym, z pomidorów, nie z koncentratu - sam czasami robię sos z naszych polskich malinówek tez wychodzi dobry ale to dużo zabawy, przecierania (bron boże
właściwy dla tradycyjnej pizzy, z dobrym sosem pomidorowym, z pomidorów, nie z koncentratu - sam czasami robię sos z naszych polskich malinówek tez wychodzi dobry ale to dużo zabawy, przecierania (bron boże blendować).
Jeśli ktoś woli polską wariację nt pizzy typu 10 składników plus warstwa goudy na górze i na to o zgrozo ketchup czy jakiś czosnek, tzn że pizzy nie jadł.
W prawdziwej pizzy ser jest na sosie pomidorowym i nie pół kilograma jak w osiedlowych pizzeriach za 17-20zł 42cm na 10 składnikach.
Do pizzy zwyczajowo podaje sie tylko oliwę z np pikantnymi papryczkami.
Kto co lubi, ja wolę rzadziej, a zjeść dobrą pizzę - z pewnością zdrowszą niż 2 razy w tygodniu załadowaną po brzegi osiedlówkę na cięzkiej niewyrośniętej plastelinowatej masie.
Wyjątek stanowi gdynianka, choć wysokie ciasto to pizza wypas, ale podstawa znów dobry pomidorowy sos i niewielka ilość składników. Z pizzy nie wolno robić śmietnika; ja na pizzę kupuję zawsze najlepsze z możliwych składników, nigdy nie robię jej z resztek.
2016-06-16 15:00
ale tak, dobra pizza nie jest zła :), składniki muszą być prima sort,
ah, chyba za tydzień w weekend sobie pojadę do mojego ulubionego baru
na enchiladas i pizzę
2016-06-16 17:52
Akurat cudo z Gdynianki to najgorszy z możliwych przykładów sp....nia pizzy. O cos jest po prostu ohydne! Współczuję tym którym to smakuje bo nie macie ludzie pojęcia o smaku i gotowaniu.
2016-06-17 11:02
a kupujesz w oliwa do ognia i dostajesz zamiast prawdziwej szynki - konserwową...
2016-06-17 13:31
ale jest napisane ham czy minced?
bo są takie pizze, że celowo masz mielone itd.
tak jak Mighty Meat czy coś w tym stylu
2016-06-16 06:05
Najlepsza po Gdyniance pizza w Trójmieście! No i jej odnoga Omaggio. Uwielbiam pizze i w tych pizzeriach nigdy się nie zawiodłem. Anker w Gdyni to śmietnik nie wiem co ludzie w tej pizzerii widzą. Chyba tylko to że tanio.
2016-06-16 07:27
naprawde kazda losowo wybrana buda bedzie miala lepsze jedzenie niz tino. To zwykla pasza, robiona na ilosc i mase, dla zadowolenia janusza niska cena i obcierkaniem dodatkow. No ale jesli ktos w tym samym tekscie odwoluje sie do jakze zacnego lokalu, jak Anker, to nie mam wiecej pytan
2016-06-16 10:50
Ale "jakże zacnym lokalem" to Anker niestety był, ale 15 lat temu.
2016-06-16 12:08
2016-06-16 13:27
z pierdyliardem niepasujacych do siebie składników i całośc zatopiona pod seropodobną masą. Kiedyś jadłem od nich pizzę, 15 lat temu, wtedy też mi spakowała; ale teraz już się nie da tego zjeść.
I kto to widział zeby do pizzy dawać papryke konserwową?
2016-06-16 17:06
2016-06-16 21:14
Ser seropodobny??? Chyba lokale pomyliliście. Pieczarki świeże, a ser mozzarella a nie jakieś g*wno z aro
2016-06-17 08:28
2016-06-17 19:40
A Ty to znawca? Czy z konkurencji? Jadam tam od 19 lat. Kilka miejsc mnie zaskoczyło podobną jakością.
Miałem to szczęście poznać jak przygotowują pizze w Tino. Sos z pomidorów pelatti robiony na świeżo a nie
A Ty to znawca? Czy z konkurencji? Jadam tam od 19 lat. Kilka miejsc mnie zaskoczyło podobną jakością.
Miałem to szczęście poznać jak przygotowują pizze w Tino. Sos z pomidorów pelatti robiony na świeżo a nie trzymany w plastykowych woreczkach. Ser mozzarella widziałem jak go trą. Wszystkie warzywa codziennie kupowane świeże. Jedyne co tam jest mrożone to frytki. Co mnie zdziwiło to pierwszy raz spotkałem się ze świeżo skrojoną papryką na pizze. Nie raz widziałem jak w innych pizzeriach stosuje się mrożone odpady z papryki. Łatwo rozpoznać na pizzy. Ta mrożona się przepala i ma czarne końcówki.
2016-06-16 07:32
popieram mi Tino też pasuje dość grube ciasto i smak - w sopocie w omagio (czy jak to się zwie dawne tino) widać przez szybę jak pizza powstaje nie muszę jeść modnie ale smacznie jak najbardziej....
a jeśli chodiz o jakość to nic nie przebije gdynianki choć to bardziej placek niż pizza ale jaki smak...
2016-06-16 13:31
a tuż obok jest maka i kawa - obydwie zupełnie różne i jednocześnie każda zaje..sta. na duży głód polecam zamówić po jednej. O jakości niech świadczy zawsze komplet ludzi.
2016-06-16 18:01
Tylko mąka i kawa. Gdynianka zdecydowanie nie,!
2016-06-17 08:30
boli was tłum w Gdyniance, tyle wpisów na ten temat pod jednym artykułem i to od jednej osoby...
2017-08-24 07:07
warto pójść tam raz w życiu, poczuć ten smak i jakość obsługi z lat siedemdziesiątych. Po wyjściu na zewnątrz świat od razu wydaje nam się lepszy. Ja bynajmniej nie odczuwam potrzeby żeby kiedykolwiek tam wrócić.
2016-06-16 15:20
smak - czuć tylko ohydny sos nic więcej....porażka!
2016-06-16 19:49
Ale masz butthurt na Gdyniankę.
2016-06-17 08:31
2016-06-17 12:49
pizza na grubym cieście to we włoszech profanacja to typowy wynalazek dla rynku amerykańskiego to samo dotyczy pizzy z ananasem - włosi padają ze śmiechu jak słyszą o czymś takim!
2016-06-16 09:31
..co do ankera zgoda - 20cia lat temu bywalem tam co tydzien..po rozbudowie knajpy w gore o pietro pizza poleciala w dol o pieter 10.
2016-06-16 10:55
2016-06-16 09:42
Obecnie zamówiony placek jest kawałkiem mokrego ciasta z wylewającymi się i na wpół zimnymi składnikami. No chyba, że to tylko sprawa lokalu na Chełmie, a w innych jest przyzwoicie.
2016-06-16 10:13
nie wiem nie byłem na chełmie ale do tej pory to ich pizza najbardziej mi smakowała
2016-06-16 10:33
Słyszałem teksty typu jest dobra bo można się nią najeść, bo gruba i taka Polska nasza.
2016-06-16 11:53
no rodowity Włoch to by umarł ze śmiechu widząc pizze z porem. Ale muszę przyznac że te pizzopodobne produkty są smaczne. Szczególnie posypane ziołami. Dowodem są wieczne kolejki w tym miejscu.
2016-06-17 12:51
dokładnie tak samo włosi reagują na pizzę na grubym cieście oraz w wersji z ananasem - dla nich to profanacja. Nie uznają też sosu na wierzch pizzy musi być wewnątrz.
2016-06-16 15:03
Tinoe jest dobre dla Januszy, którzy nigdzie indziej nie próbowali.
2016-06-16 15:18
Pizza z Gdynianki to porażka! zresztą to nie pizza tylko jakiś placek polany sosem i posypany oregano rodem z PRL-u. Naprawdę nie polecam!
2016-06-16 20:04
W Ankerze noże są tak tępe,że prędzej się wkur...wisz niż przetniesz pizzę.
2016-06-17 07:44
Smak jak najtańsza mrożonka a do tego pizzermeni w fartuszkach tak ufajdanych że gdy to zobaczyłem to nigdy więcej chocbym był bardzo głodny a to jedyne dostępne jedzenie.
2016-06-17 19:43
A Widziałeś kiedyś czysty fartuch kucharza? Czy widziałeś Panią Gessler w kuchni i myślisz, że się nie brudzi? Pajac!
2016-06-16 06:07
najlepsza
2016-06-16 07:10
2016-06-16 08:39
Byłem tam. Wczesniej probowalem rozne pizze w kilkudziesieciu lokalach na Wybrzezu. Ta z Czerwonego Pieca byla niedobra i niskiej jakosci.
2016-06-16 08:07
i dziwie się, że zabrakło w zestawieni
2016-06-16 08:29
pyszna pizza, super deser banoffee i jeszcze lemoniada!
2016-06-16 08:44
oo tak. Czerwony Piec i długo, długo nic. Przynajmniej w Gdyni, bo do Gdanska nie jeżdzę na pizzę :-) Dziwny ten artykuł, temat potraktowany wybiórczo.
PS niektórzy chwalą sobie jeszcze Mąkę i Kawę na Świętojańskiej.
2016-06-16 12:05
2016-06-16 17:10
bo jeśli tak, to byłem, niezła, ale czeka się w ch..j długo
2016-06-17 11:20
parę razy trafiłam na pizzę, w której ciasto na brzegach było wyrośnięte, składniki w mniejszej ilości stłoczone zdecydowanie bliżej środka i w rezultacie suche boki pizzy przeważały i średnio nadawały się do
parę razy trafiłam na pizzę, w której ciasto na brzegach było wyrośnięte, składniki w mniejszej ilości stłoczone zdecydowanie bliżej środka i w rezultacie suche boki pizzy przeważały i średnio nadawały się do zaspokojenia głodu. Może to tylko kwestia ułożenia składników, a ilość ich była normalna i jestem w tym momencie niesprawiedliwa, ale może warto zwrócić na to uwagę ponieważ jak już pisałam taka sytuacja zdarzyła mi się już parokrotnie.
2016-06-16 06:15
Karczma Gdyńska na Starowiejskiej jest najlepsza bez dwóch zdań.
2016-06-16 07:09
2016-06-16 11:03
i w sosjerkach sosy były, w takich sążniastych,
ale nie pamiętam nazwy pizzeri
2016-06-18 10:57
sosy faktycznie były w wielkich wazach ale to za poprzedniego właściciela.Ale to już dawno i nieprawda
2016-06-26 06:50
wystrój kaszubski może i był lekko siermiężny, ale pizza była boska... po "rewitalizacji" byłam raz, nie zachwyciło :(
2016-06-16 12:43
Hmm. Ser seropodobny produkty produktopodobne kelnerki blachopodobne i wszechogarniajacy smrod i syf...
2016-06-16 13:57
Tylko ten smród....
2016-06-16 17:15
najczęsciej zamawiałem z kurczakiem, i nieraz świetna, pierś z kurczaka, w przyprawach i reszta składników palce lizać; a nie raz na pizzy zamaist pokrojonej w kostkę piersi kurczaka jakieś ochłapy, skóry, chrząstki,
najczęsciej zamawiałem z kurczakiem, i nieraz świetna, pierś z kurczaka, w przyprawach i reszta składników palce lizać; a nie raz na pizzy zamaist pokrojonej w kostkę piersi kurczaka jakieś ochłapy, skóry, chrząstki, jakby ktoś skrzydełka z kości obskrobał, brakowalo tylko kurzej d..py nasrodku jak wisienki na torcie. Obsługa OK, nawet blond gwiazdeczka czasami się uśmiechnęła podając do stolika
2016-06-16 06:16
Bardzo dobra pizzę robi Pani w Nowym Porcie . Otwarte środa - niedziela. Polecam
2016-06-16 07:29
2016-06-16 07:49
2016-06-16 08:50
Spodziewałem się, że zobaczę ją na liście, ale niestety troszkę niedopatrzenie - a przydałaby jej się szczera reklama bo pizzę mają rewelacyjną. Chyba dziś ich odwiedzę : )
2016-06-16 10:44
..nie slyszalem - ale mieszkam blisko dosc wiec odwiedze przy okazji - dzieki za podpowiedz.
2016-06-17 00:25
Pizza rewelacja mega mega pyszna :)
2016-06-16 11:04
to trochę zabawne jest
2016-06-16 15:31
Kiedyś była smaczniejsza. Teraz odstaje, szczególnie przy sporej konkurencji na rynku. Pizza powinna obronić się przede wszystkim (oprócz ciasta) wysokiej jakości składnikami, których nie masz ochoty zalewać keczupem czy innymi sosami. Ser gołda czy zwyczajne salami, to sobie sama mogę w domu na swoja pizze położyć.
2016-06-16 17:03
też się zastanawiałem czemu nie ma jej w zestawieniu. Pewnie budżet na reklame za mały
2016-06-16 17:11
edamski czy sokół
2016-06-16 17:52
Pizza Luna. Polecam!
2016-06-16 22:24
Pizzernia, ojczyzna polszczyzna ;-)
2016-07-13 13:04
...jak nie pierwsza pizzeria w Gda z piecem opalanym drewnem. Zdecydowanie polecam!
2016-06-16 06:28
Mmmmm
2016-06-16 10:47
2016-06-16 12:06
2016-06-16 06:38
Motosfera. Polecam :)
2016-06-16 07:25
2016-06-16 09:37
niestety szef kuchni zmienia pizzerie tak więc pytanie co będzie za jakiś czas
2016-06-16 17:45
Niestety właściciel nie szanuje ludzi
2016-06-16 10:28
Motostrefa i Oliwa do Ognia - najlepsze w Trójmieście!
2016-06-16 06:47
Pomidory z Neapolu.. jasne.. hahaha
2016-06-16 10:24
2016-06-16 10:52
może kupowane podczas tygodnia włoskiego w biedronce :D
2016-06-16 11:05
w każdym supermarkecie kupisz dobre pomidorki włoskie,
no może nie w każdym
ale co to za zdziwienie?
2016-06-16 17:30
Nie widziałem jeszcze w Gda pomidorów San Marzano ze znakiem DOP.
2016-06-17 13:57
w Tesco są ;)
2016-06-16 12:47
Serio?
2016-06-16 13:40
takie produkty kupuje się w hurtowniach z włoskimi składnikami; które pręznie funkcjonują, bo jest na to zbyt, wiec nie widze powodu do zdziwienia.
Oprócz tego powiem Ci że mąka też włoska nie polska tortowa.
Dlatego kosztuje słusznie 30 za rozmiar małej w pseudopizzeriach a nie 9 jak giuseppe mrożona
2016-06-16 06:48
Tam serwują najlepsze i najzdrowsze jedzenie!
2016-06-16 11:06
ale w Sheffield na lodowisku mają lepsze
2016-06-16 11:07
2016-06-16 15:02
nie mają? dałem się wciągnąć jak bańka nosem,
no ale ja tam tylko kilka razy byłem
2016-06-16 06:54
Pobite gary , di marco , romina , tam zjecie pizzę
2016-06-16 07:08
z pizza z pieca opalanego drewnem
2016-06-16 07:39
no to i tak kilku brakuje. tak jakby oglosic wielki test samochodow terenowych i przejechac sie trzema.
2016-06-16 09:16
Inni nie chcieli zapłacić za reklamę.
2016-06-16 07:54
Lipo na Hynka ale tam to najlepiej jeść na trawie na słoneczku
2016-06-16 08:28
Wcześniej ten Włoch robił pizzę w innym miejscu - rewelacyjna , typowo włoska
2016-06-16 11:36
Pobite gary ? Proszę Cię....odkąd pizze przestał robić właściciel Robertino to już tego pizzą nazwać się nie da...
2016-06-16 15:44
palców jednej ręki zabraknie do zliczenia mikrofal na zapleczu hahaha
2016-06-16 23:39
A kucharze to narkusy
2016-06-17 22:48
Czy stary właściciel robertino jeszcze gdzieś robi pizze?
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.