Opinie (83) 3 zablokowane

  • czy to są porcję degustacyjne?? (14)

    Szkoda, że takim drogim posiłkiem nie można się najeść:(.

    • 72 14

    • trzeba brac ze sobą kanapki z serem do takich restauracji (1)

      Bo takie porcje to mój chomik rąbie na raz.

      • 32 6

      • Bardzo dobre podsumowanie

        • 6 1

    • Oni liczą że (3)

      A)przyjdziesz najedzony(a)
      B)zamówisz przystawkę, zupę, danie główne deser, zapojkę
      C) zabulisz że aż ci w piętkę pójdzie
      I przede wszystkim oni nie liczą że wrócisz
      W Trójmieście knajpy nastawione głównie na turystów, a tym
      A) wciśniesz wszystko i drogo, bo wiadomo ze nie wrócą

      • 27 6

      • Krzycz Trybson! (2)

        No sory, ale jak ide do restauracji to wlasnie po to, zeby zjesc przystawke, zupe, danie glowne, ewentualnie deser, ale juz przy takich porcjach zazwyczaj nie zostaje miejsca na deser. Z tym "zabulisz" to tez bym nie

        No sory, ale jak ide do restauracji to wlasnie po to, zeby zjesc przystawke, zupe, danie glowne, ewentualnie deser, ale juz przy takich porcjach zazwyczaj nie zostaje miejsca na deser. Z tym "zabulisz" to tez bym nie przesadzal, w tego typu lokalach zazwyczaj za zestaw wychodzi 70-80zl/osoba, wiec nie jest to jakis majatek jak sie raz czy dwa razy w tygodniu idzie. Jak chcesz sie tanio nafutrowac to idziesz do baru mlecznego albo jakiegos innego maca/KFC albo sobie w domu gotujesz gar kartofli.

        • 10 23

        • Głupoty piszesz (1)

          • 13 4

          • Krzycz Trybson!

            Poniewaz? Wypowiedz o zerowej wartosci, jak jakies dziecko w podstawowce przekrzykujace drugie "wcale nie bo ty".

            • 4 0

    • (5)

      Jedzenie to nie pasza i nie żre się wiadrami....

      • 12 11

      • Wiem (4)

        Na ziarenka i bryzgi sosu

        • 6 3

        • (3)

          Jeżeli dla ciebie taka porcja jak tutaj zaproponowana np. poledwiczkami w sosie grzybowym z plackami ziemniaczanymi jest za mała, to tych ziarenek potrzebujesz chyba cały silos(jak wiesz co to jest) i ze dwie kadzie sosu, aby choć częściowo zapełnić swój bebzon...

          • 5 7

          • Lubie dobrze zjeść (2)

            Smacznie i obficie.
            Gdybym chciał iść do galerii i delektować się maźnięciem pędzla, to bym poszedł do galerii.

            • 6 3

            • Jeżeli dla ciebie zaproponowana porcja jest za mała tzn że nie lubisz smacznie zjeść, ale smacznie się nazrec.

              • 5 7

            • napchanie d*py po brzegi to dla ciebie dobrze?

              tak nawet zweirzęta nie jedzą,
              no chyba, żę puste świnie

              • 3 2

    • Obecnie jestem w Słowenii, jest restauracja gdzie danie za danie którym się najadłem zapłaciłem ok 7 (1)

      I wiecie co, dzięki tak dużej porcji 3 razy już tam byłem. Po prostu zyskali tym klienta.

      I teraz policzmy że taki wypad kosztował mnie ok 30 zł za danie, którym się najadłem i wychodząc z restauracji nie myślałem aby coś jeszcze zjeść, tylko poleżeć.

      • 0 4

      • To znaczy, ze sie przejadłes. A to niezdrowe i sprzyja otyłości. Od stołu nalezy odchodzić niedojedzonym. Jeść mało ale często.

        • 1 0

  • Takie porcje to tylko aby coś przekasic, aby się najeść to już x2

    Ja i pewnie wiele osób idąc do restauracji idzie aby się najeść, a nie po wyjściu z niej myśleć o tym że bym coś jeszcze zjadł. Po czym wchodzi do biedy i kupuje bułkę i kiełbasę.

    • 43 11

  • Kilogram polędwiczek 15-20 zł w detalu a oni każą płacić 40 zł za 100 gram? (8)

    Niech marza będzie nawet 200 procent to i tak nie daje takiej ceny...

    • 50 14

    • gdzie masz ten mięsny z tymi cenami? (1)

      z powietrza info

      • 8 11

      • W przecenie w Biedrze

        • 4 0

    • Czyli, że koszt restauracji to tylko koszt zakupu surowca...

      a wszystkie pln-y ponad to to już czysty zysk? :)

      • 12 5

    • Gamoniu, to też usługa (1)

      Jak jedziesz wymienić opony to też marudzisz, że powinno być za free? Bo przecież żadnego kosztu nie ponoszą, tylko odkręcają i przykręcają śruby.

      • 12 3

      • opony sam wymieniam

        • 4 3

    • a robocizna?

      kucharz, kuchnia, kelner itp.
      Jak za drogo- mozna jesc w domu

      • 5 3

    • Chyba nie wiesz co to food cost. Na talerzu nie ma samej polędwicy, poza tym nie mozna kuoic najtańszego mięsa. Marza musi byc minimum 200% policz pensje zusy srusy lokal media itd itd opłat w gastronomi nie ma konca

      • 2 0

    • Matematycznie

      Nie myl marży narzutem. Marża z wzoru matematycznego nie może przekroczyć 100%
      marża = zysk / cena sprzedaży = (cena sprzedaży koszt zakupu ) / cena sprzedaży

      • 0 0

  • Najlepiej w swoim domu

    • 30 4

  • Jedzenie mięsa to barbarzyństwo. (4)

    • 13 43

    • najlepsze jest surowe :) (1)

      • 13 2

      • Najlepsze jest zgniłe z robaczkami. Pycha.

        • 4 4

    • a ja sie zapytywam

      co ty w ogóle jesz- d*pku

      • 1 0

    • Zioolo

      To nie jedz i żyj trawe. Ps. Chodzenie w skórzanych butach również.

      • 0 0

  • czekam na artykuł pt. Gdzie zjeść normalne porcję (7)

    A nie ochłapy dla psa

    • 66 11

    • za podawanie tak malych porcji to psiarnia powinna im wjechać na kwadrat

      Kawałek miesa z burakiem za tyle hajsu, to rozbój w biały dzień

      • 25 5

    • U mnie w domu xD (1)

      Obiad z wczoraj:
      Pierwsze danie: duży talerz rosołu drobiowo-wołowego (ugotowany na 3kg mięsa) + makaron (100g)
      Drugie danie: mięso z rosołu (200 g) + kasza gryczana (100 g) + surówka z delikatesów (100 g)
      rozwiń...

      Obiad z wczoraj:
      Pierwsze danie: duży talerz rosołu drobiowo-wołowego (ugotowany na 3kg mięsa) + makaron (100g)
      Drugie danie: mięso z rosołu (200 g) + kasza gryczana (100 g) + surówka z delikatesów (100 g)
      Deser: sałatka twarogowa (kostka tłustego twarogu + dwa banany + kilka kiwi + truskawki z promocji)
      Popitka: pół litra maślanki

      Ja tam się najadłem :D

      • 9 8

      • Otwieraj restauracje,wpadniemy!
        każdy z 5 zł na taki obiad

        • 0 0

    • schudnij wieprzu

      • 3 13

    • mój pies je więcej (1)

      jak w temacie

      • 5 4

      • to świnia nie pies

        oszukali cię w schronisku :)

        • 1 0

    • Nie obrażaj mojego psa

      Mój pies wzięty ze schroniska z wada ukryta - rakim ,jadą lepiej od Ciebie ,kiedy jadłeś potrawkę z krolika w bukiecIe jarzyn ? ,dorsza na parze z marchewka i brokułami

      • 1 1

  • Przeciętny człowiek wyruszy z rana do pracy... (2)

    Po pierwszych dwóch godzinach...,zarobi na drugie śniadanie w pracy, następnie jeszcze bardziej zakasa rękawy, aby do końca szychty zarobić na obiad z wieprzowych polędwiczek. Jeżeli przyoszczędzi na śniadaniu, to ma

    Po pierwszych dwóch godzinach...,zarobi na drugie śniadanie w pracy, następnie jeszcze bardziej zakasa rękawy, aby do końca szychty zarobić na obiad z wieprzowych polędwiczek. Jeżeli przyoszczędzi na śniadaniu, to ma szansę zaprosić żonę czy męża na tę wspaniałą ucztę, pod warunkiem, że będzie to romantyczny wypad w tajemnicy przed dziećmi ...
    Tak tak, wiem, że nie dla psa kiełbasa i restauracje w naszych polskich realiach nie są przygotowane na "Kowalskiego", a szkoda...

    • 54 2

    • Pesto kolorystyczne (1)

      na talerzu wygląda jakby kucharzowi gile wyleciały. Kto tak "pięknie" komponuje?

      • 15 2

      • wychodzą z założenia, że nie po to płacisz cztery dychy, aby ograniczać się wyłącznie do walorów smakowych. Zadbali również o wyobraźnię ;-)

        • 9 0

  • .... (1)

    Jedzenie w Całym Gawle na dworcu jest tragiczne, sam właściciel nie umie przyjąć dobrze krytyki. Już nie wspomnę o czasie oczekiwania. Wystrój pies spoko ale nie po to idę jeść na mieście i płacąc duże pieniądze.

    • 28 2

    • Potwierdzam

      Jedzenie bez szału to hipsterska miejscówka na kawè i drinka

      • 6 0

  • w restauracji Otwarta

    to mogliby chociaż umyć talerz zanim "rzucą" kilka warzyw dla nowego klienta, bleee

    • 21 2

  • W tych restauracjach dają ochłapy (3)

    tyle co tam jest na talerzu, to ja daję swojemu psu, jak już jestem najedzony. Chcą tyle ile kosztuje 1,5 kg polędwiczki wieprzowej. Udekorują ci to jakimś gów...m za 1 zł no i fajnie :)

    • 30 5

    • o, miłośnik przelewającego się koryta (2)

      aby dużo było,
      aby cały łeb zamoczyć

      • 5 15

      • łeb to ty masz bo nie rozumiiesz ile powinno być na talerzu :)

        toż ty miłośnik dziobania ziarenek

        • 12 2

      • wole zjeść i się najeść

        Niż mieć opluty talerz i resztki za 40 złotych

        • 9 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.