Opinie (118) 5 zablokowanych

  • Gdzie w Trójmieście zjeść do syta za 5 zł? (5)

    I najlepiej żeby ostał na kompocik lub pączka na deser :)

    • 17 18

    • Może nie za 5 zł ale za 10 (1)

      bar mleczny na końcu ul. Jagiellońskiej, naprzeciwko POLO marketu. Zestaw obiadowy zupa + drugie za 10 zł, ogromne porcje. Polecam!

      (mają drugi lokal z tymi samymi cenami przy ul. Opolskiej)

      • 9 0

      • Znam też polecam

        i do tego bardzo czysto

        • 1 0

    • w domu (2)

      Polecam makaron z truskawkami albo ryż z jabłkami

      • 5 0

      • pewnie jesteś kobietą (1)

        prawdziwy facet potrzebuje mięso

        • 0 0

        • To polecam makaron z truskawkami i miesem.

          • 1 0

  • W Biedrze też bardzo dobre (3)

    Razem z sosem i tylko 6 zł.

    • 37 18

    • A propos biedry czy Lidla-jeden pies (2)

      Nie kupujcie tam ryb, łososia czy innego pstrąga. Wiem ze sama jestem sibie winna, bo mozna było przejechać sie dobsklepubrybnego, ale akurat wszystko było w jednym sklepie i nie chciało mi sie maszerować jeszcze po

      Nie kupujcie tam ryb, łososia czy innego pstrąga. Wiem ze sama jestem sibie winna, bo mozna było przejechać sie dobsklepubrybnego, ale akurat wszystko było w jednym sklepie i nie chciało mi sie maszerować jeszcze po rybkę.
      Syf, smród, śmierdzi jakby ktos sie na nią spocił albo....nasikał. Juz któryś raz zdarza mi sie taki przypadek, ze kupuje rybę z bezpiecznym terminem ważności a okazuje sie w domu.... niezjadliwa. Ok, mogłam nauczyć sie doświadczeniem i juz chyba sie nauczylsm, bo wczorajsza przygoda to była masakra. Gdzie oni trzymają te ryby ze tak capia po wyjęciu z opakowania???? Nie warto marnować kasy na to guano!

      • 15 0

      • Złe warunki przechowywania. Najczeście j za długo poza chłodnią.

        • 0 0

      • Jeszcze tego nie wiesz że ryb masowo hodowanych dla marketow, w marketach się nie kupuje. I tu nawet nie chodzi o datę

        Polecam obejrzeć film dokumentalny "Cała prawda o rybach" To zobaczysz co za ryby sprzedają w tych dyskontach zwłaszcza te Wasze łososie z norweskich hodowli. :))

        • 12 1

  • Chyba lidlowe kiedyś jadłem i były dobre.

    • 13 9

  • A Gdzie w teście Bar Azja?? (6)

    • 55 0

    • (2)

      Pan Łukasz wpada na sajgonki do Głównej Osobowej a pomija Bar Azja ;) tez od razu zwrocilem uwage na to ;)

      • 27 1

      • Miałam sajgonki z bar Azja (1)

        W Gdyni i sa zatłuszczone.

        • 3 15

        • Ej, czemu minusujecie?

          To prawda, nie mówię ze wszystko pływa w tłuszczu, ale to akurat pływało

          • 4 3

    • A gdzie jest Ha-Noi z Wrzeszcza?

      To niebywałe, że wciąż pomija się jeden z najstarszych, najbardziej klimatycznych i prawdziwych pod względem smaku barów. Porcje zawsze smaczne, świetnie przyrządzone, świeże.
      Mniej reklamy, a więcej obiektywizmu, Drodzy Państwo.

      • 20 0

    • Bar Azja najlepszy :) kilka razy razy już tam jadłem i zjem pewnie nie raz.

      Ilościowo to poprostu powala za cenę i smak też bardzo dobry, do tego jedzenie lekkie, nie czuje się człowiek ociężale :)

      • 9 0

    • Bar Azja

      Najlepsze Sajgonki Jakie jadłem !!! cenną biją też wszystkie na głowę !!!

      • 0 0

  • ja, jako patriota, nie jadam takiego obcego żarcia. (6)

    Raz diabeł mnie pokusił i zjadłem kebabp w cienkim cieście (niestety nie było baraniny), u turka na rogu, i cały dzień przesiedziałem na kibelku. Więc od lat jem tylko staropolski schabowy i słowiańska jajecznica.

    • 25 34

    • (3)

      Staropolski to jest bigos na świńskim ryju, flaki, ozory wołowe, tatar, czernina

      • 3 1

      • i miód pitny lub gorzałka

        • 2 0

      • Głównie fasole, grochy...rzadziej kasza bo za droga była

        Wszystko w słoninie

        • 1 0

      • no nie wiem, flaki są popularne na całym świecie

        ozory, ogony, tatar i czernina też

        • 1 0

    • a mówiłeś, że d*py nie urywa

      • 1 0

    • ostra biegunka pokebawowa? to ma nawet swoją nazwę: zemsta sułtana

      • 4 0

  • Znowu Good Morning? (2)

    Pierw w rankingu, teraz taka pochlebna recenzja. A w końcu zarzekacie się, że te wasze recenzje są niezależne.
    Co prawda obiecałem sobie dobry rok temu, że do Good Morning nie wrócę, ale skoro wszyscy dookoła mają

    Pierw w rankingu, teraz taka pochlebna recenzja. A w końcu zarzekacie się, że te wasze recenzje są niezależne.
    Co prawda obiecałem sobie dobry rok temu, że do Good Morning nie wrócę, ale skoro wszyscy dookoła mają takie wysokie mniemanie o tym miejscu, dam mu kolejną szansę i odwiedzę w najbliższym czasie.
    Zamówię te wasze no. 1 sajgonki i dla porównania dokładnie tą samą kaczkę, która zawiodła mnie przed rokiem.
    Najwyżej pożałuję, że znowu nie poszedłem do Moona, czy Ping Ponga...

    • 19 4

    • Kumpel robił w moonie wentylacje (1)

      Mówił, ze takiego syfu na kuchni nigdzie nie widział.

      • 1 0

      • Kuchnia otwarta

        Idąc do toalety jest szansa "podejrzeć" ich kuchnię. Nie rzucił mi się nigdy w oczy ten wielki syf.
        Jeśli masz np na myśli woki, to muszą one być opalone. Sanepid rzecz jasna na to nie przyzwala, ale azjatycki kucharz nie pozwoli sobie gotować na lśniącym woku ;)

        • 4 0

  • (1)

    A z kim można się wymienić sosami
    w Good Morning Vietnam?

    • 10 2

    • "Moją sympatię zdobyli już w momencie, gdy zobaczyłem w menu sajgonki na zimno, czyli bez smażenia (10 zł za dwie sztuki)"
      A jeśli usmażone są już zimne to co?

      • 7 5

  • ??? (2)

    "Dłuższe i większe sajgonki są zawijane z mielonym mięsem (prawdopodobnie wieprzowina)" - no właśnie. A może to buda przemielona z psem? Chociaż nie. Wieprzowinę robi się z kota. Czyli "kocina"?

    • 11 5

    • ekspert (1)

      pisze recenzje jedzenia a nie jest w stanie zidentyfikować co je :)

      • 3 0

      • ekspert na miarę naszych czasów

        teraz każdy jest ekspertem w każdym temacie - kiedyś trzeba było daną dziedzinę studiować, latami praktykować itp

        teraz wszystko jest byle jak, ale szybko ... niestety szybciej też zaczynamy przez ten pośpiech umierać (np na nowotwory)

        • 2 0

  • Good Morning Vietnam (3)

    Chyba najlepsze jedzenie wietnamskie w 3miescie.naprawdenpysznie za rozsadne ceny.jedzenie prawie identyczne jak w Wietnamie (a nie jakies polskie wariacje).polecam!z innych miejsc z kuchnia azjatycka polecam:pekin bar

    Chyba najlepsze jedzenie wietnamskie w 3miescie.naprawdenpysznie za rozsadne ceny.jedzenie prawie identyczne jak w Wietnamie (a nie jakies polskie wariacje).polecam!z innych miejsc z kuchnia azjatycka polecam:pekin bar naprzeciw UM w Gdyni(ale tamtejsze sajgonki to nieporozumienie)-kuchnia chinska i Lolo Thai Jolo na Pl.Kaszubskim (naprawde zjecie tam jak w Tajlandii).Fanow azjatyckiej kuchninpozdrawiam,podobnie jak hejterow:p

    • 13 6

    • Jedzeniofil

      Lolo Thai Jolo to moim zdaniem knajpa z top3 gdyńskich restauracji, a jeśli chodzi o kuchnię azjatycką niekwestionowany numer 1 - pysznie, świeżo, odkryłam tam sporo nowych przypraw i smaków, które odtąd sama stosuje. Muszę się jeszcze wybrać do Good Morning Wietnam skoro ma takie recenzje.

      • 2 1

    • PekinBar never again!!!!!

      Pekin Bar koło UMGdynia odradzam. Jadłem tam zupę. Niedość , że smakowała jak krochmal to wyłowiłem z miski kawałek metalowego druciaka do szorowania garów. Porażka. To był mój pierwszy i ostatni raz w tamtym miejscu.

      • 1 0

    • Pekin bar to syf jakich mało, oni nawet nie używają chińskiego makaronu, tylko zwykły spaghetti z biedry, w ich daniach nie ma warzyw, dwa plasterki marchwi to jest max, jest tragedia.

      • 0 0

  • Polecam ba Hanoi na rynku we Wrzeszczu! (6)

    Aaa

    • 32 1

    • A ja sajgonki robię sam.

      Najprostszy przepis:
      Kupić papier ryżowy.
      Zrobić nadzienie - mięso mielone + drobno siekane warzywa (włoszczyzna + cebula + kapusta lub sałata). Można dodać pieczarki albo boczniaki, ugotowany ryż i jakie

      Najprostszy przepis:
      Kupić papier ryżowy.
      Zrobić nadzienie - mięso mielone + drobno siekane warzywa (włoszczyzna + cebula + kapusta lub sałata). Można dodać pieczarki albo boczniaki, ugotowany ryż i jakie kto chce przyprawy
      Nadzienie zawijać w zmoczony papier ryżowy - kształt jak małe krokiety.
      Smażyć w głębokim oleju - najlepiej we frytkownicy.
      Podawać z sosami - ja najbardziej lubię słodki chili, ale można zrobić samemu dowolny wg gustu.

      • 3 1

    • TAK!!!

      Nie lękajcie się wnętrza. Najlepsze sajgonki w Polsce! Telefonicznie można zamówić opcję wege.

      • 6 0

    • Piekiełko Hanoi

      Genialny kurczak w sezamie, nie ma lepszego azjatyckiego żarcia na całym Pomorzu!

      • 6 0

    • A gdzie jest (1)

      rynek we Wrzeszczu? Pytam o ulicę

      • 0 0

      • Rynek we Wrzeszczu

        Targowisko we Wrzeszczu znajduje się przy skrzyżowaniu Wyspiańskiego i Białej. Tuż przy torach kolejowych. :)

        • 1 0

    • Pan Hanoi zapodaje najlepszego chinczyka

      Jak w blade runner, niewazne co zamowisz, dostajesz słodko-kwasne :) ale jest pyszka!

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.