Opinie (314) ponad 10 zablokowanych

  • zapiekanka (10)

    bar pit-stop na ul elbląskiej ma najlepsze zpiekanki

    • 13 40

    • Zaaaapraszamyyyy na zaaapiekanki z gronkowcem i lody z salmonellą...!!!! (3)

      • 12 6

      • (2)

        Pójdziesz na 200 h prac społecznych za pomówienia, to może się czegoś nauczysz

        • 7 12

        • Zamelduj o tym swojemu kumplowi Ziobrze i Błaszczakowi i temu co od ziemi nie wyrósł... (1)

          • 12 12

          • idź pisowski deklu skomleć pod drzwi swojej kaczki

            • 2 1

    • A ja polecam tip top na długich ogrodach!!!

      • 4 9

    • Się znasz się (3)

      g*wno jak ch.j.Jak było świeżo otworzone to ok. Teraz lipa nawet nie chcą zrobić z kebabem jak prosisz. Przejdź się po 3mieście to zmienisz zdanie. A nie tylko 100 metrów od domu odchodzisz bo gastrofaza zaczyna wchodzić.

      • 12 1

      • A co to jest gastrofaza? (2)

        • 4 0

        • taki mądry termin, mówiący o tym, że masz ogromną ochotę wziąć coś do buzi :)

          • 10 0

        • gastro

          czasem tam jem :) fajny lokal

          • 0 0

    • najlepsze

      To były za komuny. W przyczepie campingowej. Teraz to g z keczupem.

      • 10 1

  • U szwagra (21)

    Dobre zapiekanki ma Szwagier na pętli w Oliwie

    • 208 13

    • (3)

      Facet receptury nie zmienil od 30 lat, Mistrzostwo świata. Jedząc tam masz pewność że na pewno dostaniesz świeże i pyszne jedzenie. polecam

      • 77 6

      • Składniki też ma 30-letnie? (2)

        • 14 48

        • Chyba tak, 30-letnie pajęczyny w kuchni też wiszą. (1)

          • 11 21

          • pajęczyny wpisane do rejestru zabytków Miasta Gdańska

            • 25 1

    • kebab arabski, majstersztyk.

      Polecam.

      • 28 5

    • Szwagier (3)

      Tu się zgadzam , jedziesz do gościa po 10 latach a wszytsko smakuje jak kiedyś.Perarda i tyle w temacie !

      • 62 2

      • Mąż sie kiedyś zatruł po ratytasie u szwagra (2)

        Ja tego nawet nie próbowałam zjeść bo ohydne było. Nie polecam

        • 6 39

        • widocznie (1)

          Nie było chemii A twój mąż nic poza chemią nie toleruje.

          • 29 3

          • racja, pleśń to nie chemia

            • 1 5

    • sama prawda

      Od lat jemy Szwagra chicken burger' y - pycha lepszych nigdzie nie jedliśmy

      • 47 3

    • szwagier

      na temat fast jadłodajni "u szwagra" powinien powstać osobny artykuł, reportaż, esej (niepotrzebne skreślić)- niezmienny smak, niezmienny wystrój, niezmiennie świeżo i smacznie :)
      polecam

      • 58 3

    • Szwagier Debeściak ;)

      • 43 3

    • Najlepsze jedzenie i od X lat

      • 32 3

    • No ba Szwgier zawsze od lat ten sam (1)

      Tylko czasami może czegoś nie być ale to raczej naplus bo wiadomo że wszystko jest swieże

      • 28 4

      • Naplus

        czy naplul?

        • 4 11

    • Szwagier i jego smuty

      Dobre???? NAJLEPSZE!!
      To jedyna tradycyjna zapiekanka w Trójmieście i żadna inna nie ma do niej podjazdu.
      Przy dużym rynku (obecnie Zielony Rynek) były kiedyś jeszcze lepsze ale nie miał kto przejąć schedy po poprzednich właścicielach i budka upadła

      • 19 3

    • zapiekanka u szwagra słaba.

      Ale doner mmmmm.... pyszny

      • 1 14

    • The best of the best

      Nie dobre-najlepsze! Buda która od wielu lat trzyma niezmiennie najwyższy poziom

      • 2 2

    • Potwierdzam - szwagier jest najelpszy!!!!

      • 4 2

    • Najlepsze zapiekanki w Gdańsku u Szwagra

      Bardzo dobre są też hotdogi. Szwagier to legenda, dużo znajomych to samo mówi. Lata lecą nikt zdania nie zmienił, nikt nigdy się nie zatruł.

      • 4 2

    • U SZwagra to tylko podwójny arabski

      Czasem potrafię pojechać specjalnie z moreny na podwójnego arabskiego.

      • 1 0

  • 15 zł za dmuchana bułkę, coś ciemnego, tzw serenada czyli ser z tłuszczu roślinnego (32)

    ketchupu z biedry 30% i mamy wspaniałe pożywne danie:)).
    Osobiście podziękuję .

    • 86 22

    • akurat ketchup z biedry jest chyba najlepszy na rynku (21)

      tak w składzie jak i smaku.

      • 10 34

      • (1)

        hahaq chyba nie jadłes dobrego ketchupu

        • 21 4

        • keczup z biedry

          to jest jeden z najlepszych keczupów. Najwięcej pomidorów na 100 g produktu. Wszystkie inne tzw. markowe mogą się schować. Poczytajcie etykiety. Keczup biedronkowy najlepszy.

          • 5 6

      • A z Kwidzyna jadłeś? (2)

        • 9 3

        • Kwidzyna już nie ma (1)

          O ile się nie mylę... :(

          • 3 1

          • Fakt, na stronie nie mają już ketchupu w pfercie

            Jadłem kilka lat temu, smak i konsystencja zupełnie inny niż u konkutencji, co nie znaczy, że mi nie smakował :-)

            • 0 0

      • najlepszy dla mnie to (10)

        Międzychód

        • 5 5

        • (5)

          Tylko Włocławek

          • 21 16

          • może kiedyś...

            • 17 0

          • (1)

            z benzoesanem sodu.

            • 12 1

            • w opakowaniach szklanych (sloikach) go nie ma

              • 13 2

          • Jak dodasz koncentrat pomidorowy to wrocławek smakuje jak kiedyś

            • 1 2

          • Włocławek

            Włocławek wykupiła inna firma poczytaj etykiety. Teraz keczup z wloclawka nazywa się dworski

            • 5 0

        • Dagoma (3)

          Tylko Dagoma w słoiku

          • 3 7

          • Dagoma (2)

            Kaszubski wymiata

            • 4 2

            • ze wskazaniem na wymioty

              • 5 1

            • fakt zarąbisty jest

              • 2 0

      • A widziałeś Ty ketchup z Biedronki, że tak go oczerniasz? (4)

        Ten akurat ma w okolicach 200g pomidorów w 100g produktu. Do tego bez zagęszczaczy.
        Jeden z lepszych.

        • 9 6

        • Nie każdy.

          Ten w plastiku możesz do śmieci wyrzucić bo tonę kaczupu zrobili z kilograma pomidorów.
          Dobry jest Madero w słoiku z Develeya.

          • 3 3

        • Ma 200g pomidorów w 100g produktu?

          Jakim cudem? 100g produktu może co najwyżej być zrobione z 200g pomidorów.

          • 5 12

        • jest szkodliwy jak inne najwyrazniej nierozumiesz co czytasz na etykiecie (1)

          • 2 2

          • Jeśli jest napisane taką polszczyzną, jak Twoja wypowiedź to masz rację - może nie zrozumieć.

            • 2 3

    • (4)

      No i zaczyna się festiwal cebulactwa, jak to pod każdym artykułem o jedzeniu...

      • 16 8

      • Niestety: za drogo, z byle czego, 10000% narzutu, niezdrowe, niewegańskie, z Biedry, ja w domu, a mięsko nie z Kaszub... (3)

        Festiwal marudzenia. Jak gdyby był to zakup domu z ogródkiem a nie kawałka żarcia z którego i tak za chwilę g... będzie.

        • 15 4

        • ty najbardziej marudzisz pustaku buraku (2)

          • 3 11

          • Spróbuj wyrazić swoją opinię, bez wyzwisk. Potrafisz, czy w domu tak nauczyli? (1)

            • 13 2

            • tatuś tak do mamusi się odzywa....

              • 11 0

    • zgadza sie zapiekanki nigdy zdrowe niebyły PRL dawno sie skonczył dziwne ze jest tak wielu ułomnych (4)

      co chwala sie ze jedza smieci wszystkie które wymieniliscie ketchupy są szkodliwe dla zdrowia producenci niszcza wasze zdrowie dla własnego zysku bo tak jest taniej i wiekszy zysk a wy nawet niepotraficie przeczytac etykiety .I chwalicie się swoja głupotą.

      • 3 10

      • Powiedz mi kto się chwali?

        Ja tu widzę tylko bandę cebulaków, którzy w każdym produkcie widzą śmierć i choroby :D

        • 4 5

      • zjadłbym taką zapieksę (2)

        jak były za PRLu, z takiej budy/przyczepki kempingowej, smak dzieciństwa, a jakie pyszne to było.

        • 13 0

        • (1)

          wtedy wszystko było dobre, bo wybór miałeś kiepski albo żaden :D
          i byłeś młodszy

          • 2 1

          • Ja wtedy byłem starszy

            • 6 0

  • (6)

    Najlepsze są w "Adam Słodowy" czyli zrób to sam

    • 63 5

    • (5)

      Dokładnie - zapiekanka jest naprawdę łatwa do zrobienia, więc ta, którą sami sobie przygotujemy, będzie znacznie lepsza, niż to, co dostajemy w knajpach - wystarczy napakować tylko wysokiej jakości składników.

      • 8 1

      • (1)

        to zrób sobie taka o 2 w nocy po imprezie.

        • 14 3

        • Przygotuje wczesniej wsadze do lodowy potem o ktorej tam musze wsadze do piekarnika ustawie timer poczekam tyle ile na ta w knajpie minus kolejka i z ta zapieksa prosto do pokoju

          • 7 2

      • Łatwa to ona jest jak będzie z kiełbasy i keczupu. (2)

        Ale jak mam - jak to w niektórych budach - sam zrobić sos, farsz mięsny, podsmażyć pieczarki itd. A do tego znaleźć dobrą bułkę, to wolę, od czasu do czasu, dać dwunastaka i wsunąć coś na mieście.

        • 9 3

        • (1)

          Bagietka, mozzarella, szynka gotowana, oliwki, cebula... Żadnego ketchupu, tylko pod spód dać sos z krojonych pomidorów z czosnkiem i ziołami... Zrobienie tego wszystkiego to ok. 10min plus drugie tyle w piekarniku, tak więc szybka w robocie i bardzo smaczna.

          • 0 0

          • gadasz jak bys pol zycia mieszkal w PRL'u

            i mial duuuuuzo wolnego czasu i 900 zloty na miesiac w kieszeni.

            • 0 1

  • (4)

    Autorskie zapiekanki...
    Trochę Was poniosło...

    • 87 1

    • (3)

      A gdzie w wersji wege i bezglutenowej?

      • 16 8

      • Tam jeszcze wariactwo nie dotarło ;-)

        • 23 0

      • i bez pieczywa?

        • 7 0

      • A gdzie

        Dla gejów i lesbijek?

        • 9 0

  • bar z zapiekankami na końcu Piastowskiej (6)

    Przy wejściu na plażę przy dawnej Bacówce. W zeszłym roku były mega. Nie wiem jak teraz bo jeszcze nie byłem.

    • 11 12

    • Jadłem w ostatni weekend (4)

      Rzeczywiście dobre - jednak cena ok 14-16 zł / szt.
      Spory wybór naprawdę fajnych kraftowych piw (też za ok 15 zł).

      • 5 1

      • Nie lubię marudzenia n/t cen, ale tu się trochę garbię. (3)

        Zapiekanka w budzie przy plaży za 16 zł to powiedzmy ujdzie, jeśli jest dobrze zrobiona i duża, ale krajowe piwo, nawet nazwane "kraftowym" za 15 zł to już gruba przesada. Tym bardziej, że te kraftowe wynalazki powstają

        Zapiekanka w budzie przy plaży za 16 zł to powiedzmy ujdzie, jeśli jest dobrze zrobiona i duża, ale krajowe piwo, nawet nazwane "kraftowym" za 15 zł to już gruba przesada. Tym bardziej, że te kraftowe wynalazki powstają najczęściej w ten sposób, że wrzucamy co mamy i "zobaczymy co z tego wyjdzie". Jak da się pić to dorabiamy ideologię i leci do frajerów za niebotyczne, okraszone ideologią, że to jedyne takie i więcej nie będzie. No jasne, że nie będzie, bo jest dziełem przypadku.

        • 15 2

        • No i aby się tego napić koniecznie trzeba mieć brodę i czinosy na du.... (1)

          • 10 0

          • czinosy są ok. Rurki są do du.y

            • 1 2

        • Tak, zobaczmy co wyjdzie z warki za 50 tys zł xD Janusz to się na browarnictwie zna, i na polityce, i motoryzacji!

          • 0 1

    • To jest BAR UNO . Tam jadłem najlepsze zapiekanki w Trójmieście !

      Serio, nie wierzę, że autor nie opisał tego baru w artykule.

      • 0 2

  • (8)

    Kiedyś na długiej były w takim okienku niedaleko Neptuna

    • 18 4

    • (2)

      Tak to prawda specjalnie z wrzeszcza za malolata sie jezdzilo do tego oki okienka przy Neptune. Najlepsza jaka jadlem w zyciu

      • 6 1

      • I rurki ...

        z kremem wis a wis neptuna....
        a najlepsze zapieksy były przy tunelu na przeciw lotu, podawane z przyczepy :)

        • 10 0

      • najlepsze były we Wrzeszczu na przeciwko dworca po skosie. Tam taki facet siwy z wąsem miał budkę obok warzywniaka na Dmowskiego.

        • 2 0

    • (3)

      Ah ten smak dzieciństwa. Też to pamiętam. Tam zawsze tak pachniało jak Pani w białym fatuszku uchylała okna.

      • 4 0

      • Wielki Młyn w Gdańsku...

        Jakieś 30 lat temu w Wielkim Młynie w Gdańsku zaraz po wejściu do środka stała przyczepa campingowa przy której ustawione były okrągłe hokery.Obsługiwał Pan w białym fartuchu. Najlepsze zapiekanki,tradycyjne,ser,pieczarki.Dalej przechodziło się do Pewexu...

        • 2 0

      • Bar Jaś na Żabiance (1)

        To były zapsy. Nie wiem jak teraz, ale 30 lat temu to było coś. Plus do tego napój firmowy. A, i jeszcze bułka z pieczarkami była

        • 3 1

        • nie ma już Baru Jaś

          • 0 0

    • ..Dawni smakosze tych specjałów wciąż płaczą nad zlikwidowanymi budami przy Pomniku Harcerzy. Tak naprawdę niepotrzebnie...
      Ale ceny były chyba jednak inne.

      • 1 0

  • Mandarynka Gdansk Wrzeszcz PKP (8)

    Najlepsze i najtansze zapiekanlu

    • 15 27

    • Tak.Dobre☺

      • 2 3

    • Potwierdzam, najlepsze zapiekanki oraz hamburgery ;-)

      • 4 4

    • :-)

      ;-)

      • 1 0

    • Pomyliło Ci się z punktem Wrzeszcz PKP - wejście do tunelu (1)

      Punkt przetrwał transformacje z czasów PRL i nadal sprzedaje. Dużo ludzi tam kupuje. Symbol fastfoodowego Wrzeszcza. Tanio, dobrze, tak trzymać kochane Panie!

      • 6 3

      • Przy wejściu do tunelu już nie ma fast foodow

        • 0 0

    • najlepsze zapiekanki w Mandarynce dworzec PKP Wrzeszcz!

      • 0 4

    • :)

      Lubie cie :) podzielam opinie, mandarynka wymiata :)

      • 1 1

    • Zapiekanka

      Potwierdzam tanie i smaczne

      • 1 0

  • zapiekanka jest tylko jedna... (2)

    zapiekanka jest tylko z serem i pieczarkami, inne warianty to minipizze czy cokolwiek...

    • 148 8

    • Ekzakli

      • 35 0

    • Jasne, bo przecież nie ma pizz z serem i pieczarkami. To zarezerwowane wyłącznie dla zapiekanek!

      • 9 20

  • Najlepsza zapiekanka (4)

    Najlepsza zapiekanka w Trójmieście jest przy przystanku skm Żabianka ( od strony ul. Subisława . Polecam zapiekankę z kebabem

    • 16 24

    • Zgadzam się w 100% ;)! (1)

      Najlepsze z kebabem bądź bardziej tradycyjne lub z salami....

      • 3 4

      • z kebabem ?

        z jakiej ty wsi jesteś?

        • 9 7

    • Ja też tak sądzę!
      Są pyszne

      • 2 1

    • Tak naj

      Najlepsza na Żabiance przy Dworcu najsmaczniejsza zawsze świeża i bardzo miła obsługa

      • 2 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.