2020-02-28 08:42
2020-02-28 19:06
Sowa i oczywiscie platnosc "karta sluzbowa" :))))))
2020-03-03 12:14
"Jesteś tym co jesz!"?
2020-02-28 08:49
jak to jest? być istotą myślącą i jeść inne inteligentną istotę?
2020-02-28 09:14
2020-02-28 09:17
2. Wkładasz do ust
3. Gryziesz
4. Przełykasz
Tak to w skrócie wygląda.
2020-02-28 11:44
To jest pytanie skierowane do ludzi czy do ośmiornicy?
2020-03-01 21:20
Ponoc swinia duzo inteligentniejsza od psa
2020-02-28 09:14
Zakład że ludzie idą tam wstawiać fotki na insta a nie się najeść? Już biorę podarte rurki i lecę!
2020-02-28 09:38
takie wspaniałe, inteligentne, piękne, tajemnicze stworzenia.... masakra te zdjęcia z odciętymi kończynami :( płakać się chce
2020-02-28 18:16
Rozumiem,że miał być Bóg a wyszedł bór, Wbrew pozorom, ortografia to nie tylko kwestia estetyki, ale również sensu.
2020-03-20 09:42
no niestety nie zgadłeś, miał być bór. Nie odwołuję się do nieistniejących wytworów wyobraźni :o)
2020-02-28 19:24
jedz trawę oraz ziemię ty BORZE
2020-03-20 09:42
rozumiem, że twoim zdaniem poza ośmiornicami, trawą i ziemią nie istnieje inne pożywienie? A słyszałeś kiedyś o, bo ja wiem, marchwi, ziemniakach czy kaszy?
2020-02-28 09:43
Szczyt możliwości trojmiejskiej sceny gastronomicznej :) Wszystko na jedno kopyto... W lidlu jest już wolno gotowana metodą Sous vide, która kosztuje ułamek ceny w stosunku do tych w restauracjach... Zresztą sami restauratorzy zakupują owe towary na fakture w tychże sklepach...
2020-02-28 09:58
Czyli restaurator placac 10 tys czynszu i zatrudniajac pracownikow powinien ja sprzedawac po cenie zakupu?
2020-02-28 10:11
Nie, ale nie powinien oszukiwać i trzymać FC na poziomie 30%... A wiekszosć, nawet na zdjeciu sprzedaje osmiornice w cenie 390zl za kg... (39zl za 100gr)
2020-03-05 17:00
Pracuje z ośmiornicami od ponad roku, podaje ja zgrilowaną, lecz pierwsze ci robię to gotuje ją prawie dwie godziny. Nie można sugerować się cena 100gr39zl czyli za kg 390zl ponieważ ośmiornica 3/4 wazy ok 3,5-4kg i
Pracuje z ośmiornicami od ponad roku, podaje ja zgrilowaną, lecz pierwsze ci robię to gotuje ją prawie dwie godziny. Nie można sugerować się cena 100gr39zl czyli za kg 390zl ponieważ ośmiornica 3/4 wazy ok 3,5-4kg i restaurator płaci za nią ok 200zl lecz po ugotowaniu owa ośmiornica się kurczy i wazy juz nie 3,5-4kg tylko 1-1,2kg i jeszcze mamy głowę która liczymy jako odpad (oczywiscie używa jej się do innych dań). Podsumowując jeżeli cena za 100gr 39zl a zakup 200zl po ugotowaniu mamy 8 porcji między 100-200gr czyli ok 1kg co daje 390zl wiec zysk to tylko 190zl, a trzeba jeszcze zapłacić kucharzowi oplacic czynsz itd.
39zl za 100gr to bardzo dobra cena
2020-02-29 00:51
I to jest prawda i to jest kłopot. Wiadomo ze food cost to ułamek. Ale restauracja to tez podawanie tego, co można kupić od sprawdzonego dostawcy. A nie z Lidla
2020-02-28 09:50
Smakowo nie ma szału ale, miałem 100% gwarancję że kilka godzin wcześniej jeszcze sobie pływały w Morzu Śródziemnym :)
2020-02-28 11:22
a łowił je Messi mając bose stupki
2020-02-28 14:22
stupki to małe stupy
2020-02-28 20:41
Messi jest Avatarem.
2020-02-28 20:11
uwielbiają ....reszte sobie dodaj.
2020-02-28 20:44
tak jak w PL masz gwarancje ze dorsz świeży niemrożony
2020-02-29 08:36
... ośmiornica to taki zawodnik, który świeży jest bardzo gumowaty, ciężki do zjedzenia. Taką świeżą ośmiornicę żeby była dobra trzeba porządnie spałować albo zamrozić. Więc akurat mrożona ośmiornica będzie lepsza od świeżej.
2020-02-28 09:52
w dziale de luxe
2020-02-28 10:12
2020-02-28 10:56
Nic specjalnego ta cała ośmiornica. Jadłem w Polsce i napd Francji . Najlepsze jest to ze w takim kurorcie na lazurowym wybrzezu (obok np Nicei) półmisek owoców morza z karafka wina kosztuje ciut więcej jak u nas trzy pizzę na Starym mieście.
2020-03-02 16:26
2020-02-28 11:29
Teraz w modzie jest łuskowiec...
2020-02-28 22:35
2020-03-02 21:43
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.