2017-08-24 06:04
2018-06-24 09:36
Prawda jest taka, że aby pojawić się jako lokal w artykule należy uiścić opłatę ;)
2017-08-24 06:16
I jest jednym z najdroższych w Europie.
2017-08-24 07:09
Jeśli wiesz to odpowiedz. Jeśli nie wiesz to załóż firmę, zatrudnij księgową, kup auto, przerób na foodtrucka, wyposaż w niezbędny sprzęt, zatrudnij ludzi, zainwestuj w reklamę i sprzedawaj burgery po 2 euro za sztukę.
2017-08-24 07:31
i do tego rynek ogranciza sie do młodych i zarabiajacych. dzieciaci, 45 plus i inni sa juz wywaleni z magicznego kręgu. jak klientow jest malo to sprzedajesz w wyzszej cenie zeby skompensowac braki w obrocie.
2017-08-25 20:10
Wiadomo
2017-10-11 22:30
trójcą w 3mieście. To na pewno pomoże.
2017-08-24 14:34
Czyli na zachodzie nie musieli inwestować czy jak?
2017-08-24 18:47
2017-08-26 12:57
masz pomidora, sałatę, cebulę czerwoną, ogórka kiszonego i bardzo dobry sos,
za około 3.50 wszędzie zjesz podstawowy lunch, za 6 masz full wypas na przykład świeżutki stir fry z udon albo co sobie wymarzysz, jeśli chcesz posiedzieć w ładnym otoczeniu to x2
2018-02-12 19:20
2017-08-24 07:23
To mnie akurat nie dziwi, bo przecież mają prawo sprzedawać i za 50 EURO za sztukę. Dziwi mnie natomiast, że ktoś takie g...o z budy na kółkach prawie w cenie obiadu z restauracji kupuje.
2017-08-24 09:14
O to chodzi. Budy zawsze byly, nie bylo jedynie na nie mody, ale nigdy zarcie z budy nie dorownywalo cenowo jedzeniu w restauracjach
2017-08-24 08:34
A to chyba logiczne, że ktoś musi jakieś tam usługi/produkty dostarczać, więc tak typowa w polsce nienawiść do przedsiębiorców przekładająca się na wysokie podatki, ograniczenia administracyjne itp. musi z kolei
A to chyba logiczne, że ktoś musi jakieś tam usługi/produkty dostarczać, więc tak typowa w polsce nienawiść do przedsiębiorców przekładająca się na wysokie podatki, ograniczenia administracyjne itp. musi z kolei przełożyć się na wyższe ceny.
Np. Janusz krzyczy "dowalić banksterom" a potem "a czemu za przelew 5 euro? Dowalcie im znowu!" - błędne koło :/
Dlaczego tak mało jest dużych, międzynarodowych polskich firm? Bo gdy kułak kupi drugiego traka staje się znienawidzonym korpo i jest celem ataku urzędników, mediów i zwykłych ludzi.
Jest też niepoprawnie politycznie, że ktoś ma czegoś więcej od innych.
2017-08-24 10:03
Facet twierdził, że ledwo wychodzi na zero. A potem się okazało, że kupił mieszkanie za 400 tysi.
Teraz się zastanawiam, czy mówił prawdę. Może fiskusowi też wykazywał że jest na zero...
2017-08-24 10:23
ojojoj, to musiał być APARTAMENT !!
2017-08-24 17:04
Za gotówkę mało kogo stać, a już na pewno nie tych którzy wychodzą na zero.
2018-02-12 16:11
2017-08-24 08:43
to proste. filozofia właścicieli tych przybytków to nowe auto i mieszkanie po 2 latach działalności.
2017-08-24 12:24
Otóż to.
2017-08-24 13:04
Ceny wysokie bo podatki wysokie, a zarobki niskie.
2017-08-25 20:04
He.....
2017-08-24 06:21
Jak zapiekanka to "U Szwagra" wiadomo gdzie...
2017-08-24 07:32
Tylko w Oliwie autobusowa wszystko tam smaczne
2017-08-24 09:17
Gdynianka super zapiekanka
2017-08-24 10:52
Sprawdze oba miejsca w Oliwie to wiem na placu przy wyjsciu z skmki a w Gdyni gdzie szukac?
2017-08-24 12:16
Gdynianka - jakieś 300m w dół Świętojańskiej od Urzędu Miasta ( prawa strona ).
2017-08-24 13:05
Dzieki za namiary:)
2017-08-24 11:42
jeszcze Malta na tagru drzewnym dobra. Co do Szwagra z chęcią spróbuję
2017-08-24 12:04
Ma markę tylko z uwagi na wierne kółko wzajemnej adoracji od kufelka, które intensywnie spamuje pochlebstwami.
2017-08-24 13:20
Akurat moje dzieci kupiły sobie jakiś czas temu po kebabie "U Szwagra".
Jak mięsko i owszem,bo kebab w wariancie drobiowym,to pół pity nawalone surowej cebuli....brrr!!
2017-08-24 13:31
Co do tej surowej cebuli to wlasciciel tam nie ukrywal inspiracji "sopockim kebabem" tak popularnym a ktory sklada sie z miesa surowej cebuli i poszatkowanych ogorkow cos jak "salatka szwedzka"
2017-08-24 18:50
2017-08-24 06:33
Państwa artykuł jest nam bardzo przydatny do codziennej pracy, dzięki niemu zrobiłam wynik w mandatach i decyzjach na 3 lata do przodu. Poproszę o więcej ;)))
2017-08-24 07:54
szczury na zapleczu
2018-02-12 20:12
2017-08-24 08:43
Bar Turystyczny-. smażenie ryb i mięsa., placków ziemniaczanych do placka po cygańsku na tej samej patelni . Pracownicy mają swoje ubrania robocze,resztki mięs z poprzedniego dnia zrobione jako mielony itp. Pracownicy nie mogą zjeść żadnego mięsa na obiad.
2017-08-24 13:25
nie widzicie,że to głupia prowo?ta,na pewno "babsko"z sanepidu.już lecę uwierzyć.
2017-08-25 10:16
Typowy ogór korniszony w 4literach- na imprezę nie poszła, na piwo do knajpki tez nie, ale tyłek rąbała wszystkim jak leci. Po studiach dostała prace w sanepidzie, wiecie ze jako pierwsza wyrobiła normę w mandatach? Wredna jędza.
2018-02-12 16:12
I kibole wyklęci wyzywający od konfidentów...
Ten kraj stoi na głowie..
2017-08-29 18:54
:-)
2017-10-11 21:08
Tępa jesteś kobieto. Bez tego artykułu nie wiesz gdzie są w 3-mieście lokale gastronomiczne?
2017-08-24 07:16
Może zrobić ranking najpopularniejszych miejsc i dań tam oferowanych? !
2017-08-29 18:56
NO TeŻ.
2017-08-24 07:17
Przycinanie takich marzy to cos strasznego. Spojrzcie ile kosztuja swieze skladniki w biedronce a przygotowanie to chwila. Uwazam ze ceny powinny byc ustalane przez odpowiednie organy zeby bylo kazdego stac na nie.
2017-08-24 07:42
Kryska podziękuj państwu za takie ustawienia polityki gospodarczej. Prowadze działalność gastronomiczna to wiem jakie to koszta.burger musi kosztowac około 20 zł minimum by zarobić , oczywiście składniki na niego kosztuka 7 zł, ale inaczej bym musiał dokładać..
2017-08-24 18:47
2017-08-25 12:21
Dlaczego tak trudno zrozumieć, że cena musi być wyższa. Przecież sprzedawca wlicza w to nie tylko koszt produktów, ale koszta pośrednie. Płacisz za trucka, za zus, wszystkie opłaty i czas potrzeby na przygotowanie. Do tego musi być też zysk, sprzedawca nie może wyjść na zero.
2017-08-24 08:45
i jak ktoś chce i go stać to zje hambugsa za 20 zeta, a jak nie - zrobi sobie w domu.
2017-08-24 18:53
albo kebsabugsa za 35zł
2017-08-24 18:53
2017-08-24 18:54
najlepsze są goofery za 12 zł z owocami za 5 zł
2017-08-24 18:55
2017-08-24 19:01
2017-08-25 12:22
2017-08-24 10:39
Bogaty przedsiębiorca, u którego pracujesz zarabia na takie burgery Twoimi spracowanymi rękami.
Praca za godną pensję dla uczciwego obywatela jest - tylko trzeba ją znaleźć, a nie mówić, że nie ma innych niż ta, w ktorej się jest.
Ja bez 250 zł dniówki dziennie nie wstaję z łóżka :) i nie jest to mój szczyt marzeń a minimum.
2017-08-24 11:59
to może wszyscy rzucą swoją pracę i będą leżeć i szukać takich stawek, ciekawe kto wtedy będzie obsługiwał w sklepach, barach, restauracjach i mogłabym tak wymieniać do jutra ...
2017-08-24 13:26
Gospodarka centralnie sterowana??? Już to przerabialiśmy, czy może Pani nie pamieta?
2017-08-24 15:17
Ustalane przez odpowiednie organy? Powrót do PRL ci się marzy?
A juz poza wszystkim, nigdy nie bedzie tak, że każdego bedzis stac na wszystko. Może cenę merca ustalimy odgórnie, żeby było na niego stac kogoś zarabiajacego 1200zł.
2017-08-24 17:08
2017-08-25 10:23
Wiesz jaki jest faktyczny koszt wykonania manicure hybrydowego?-tak bardzo popularnego teraz- 29zl x3 baza,top,kolor+cena pilniczka jednorazowego np 1,2zł. Baza top i kolor starczą na przynajmniej 10-15 klientek,w
Wiesz jaki jest faktyczny koszt wykonania manicure hybrydowego?-tak bardzo popularnego teraz- 29zl x3 baza,top,kolor+cena pilniczka jednorazowego np 1,2zł. Baza top i kolor starczą na przynajmniej 10-15 klientek,w zależności od pojemności butleleczki, liczę ze jest to 6ml. Wychodzi Ok 7zl za wszystko, a płacisz w salonie od 60zl.
To ile końcowo płacisz za usługę to wyjściowa użytych produktów, prądu, sterylizacji, czadu pracy oraz tego jakiej wysokości jest czynsz, każde miejsce musi na siebie zarobić. Każde. Nikt nie robi biznesu żeby do niego dokładać. Wiec jak juz obliczacie sobie ile te półprodukty kosztują w biedronce za kg to dodajcie do tego czas pracy kucharzy, wynagrodzenie całej ekipy i wysokość czynszu, bo na to wszystko to jedzenie musi zarobić.
2017-08-25 20:15
A jeszcze gotowe dobre pizze W biedrze MoŻna kupić W kartonie dwie i nie drogie oraz świeże , Tak samo frytki gotowe W paczce , kiedyś były cząstki ze skórą dobra duża paka i tanie , A jeszcZe szczególnie jak mieli NA promocji ponad 2 tygodnie
2018-02-12 17:06
smutno to slyszec.wielu ludzi za malo zarabia.ps.''swieze skladniki w biedronce'' z taka hipoteza bym nie przesadzal.
2017-08-24 07:19
zamierzam zrealizowac cykl "gdzie sie podziały tamte restauracje" i sprawdzic ilu restauratorów znów ukorzy się przed nadmierną konkurencją, czerstwą pogodą i żenujacą siłą nabywczą złotówki. pierwsze restauracje wlasnie sie zamykają (juz tam bylismy) a w kolejny czwartek odwiedzimy znowu kilka miejsc!
2017-08-24 19:03
2017-08-25 20:17
Kiedyś dobre i tanie pizze w nie jednym miejscu
2017-08-24 07:37
Często tam jadam wszystko mają bardzo dobre i smaczne- Polecam.....
2018-07-15 08:15
Zlituj sie o czym Ty mowisz.U szwagra to na kacu dobrze zjesc ,zapchac kiche.Wymagający to nie jestes jezeli podajesz za przyklad swietnego jadła starą bude z wszelakim tanim fastfoodem
2017-08-24 08:14
2017-08-24 09:33
2017-08-24 08:46
czytając komentarze pod tekstami o gastronomii, proponuję serię tekstów o najgorszych knajpach. Gdzie drogo, brudno, brzydko, niesmacznie. Myślę, że pękłaby granica 500 komentów i 50 000 kliknięć :-)
2017-08-27 21:33
Trochę za późno, Jarmark się skończył...
2018-09-21 23:56
Pan Łukasz za dużo ma do stracenia . . . ,( promocja kosztuję , a on uczył sie od p. roszaka długi czas znosił jego obelgi i wyzwiska. . ... .. wybił się to korzysta! )
i którz nie uczynił by podobnież...
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.