Opinie (126) 9 zablokowanych

  • panie Łukaszu (2)

    czytając komentarze pod tekstami o gastronomii, proponuję serię tekstów o najgorszych knajpach. Gdzie drogo, brudno, brzydko, niesmacznie. Myślę, że pękłaby granica 500 komentów i 50 000 kliknięć :-)

    • 60 2

    • Pan Łukasz za dużo ma do stracenia . . . ,( promocja kosztuję , a on uczył sie od p. roszaka długi czas znosił jego obelgi i wyzwiska. . ... .. wybił się to korzysta! )
      i którz nie uczynił by podobnież...

      • 0 0

    • Trochę za późno, Jarmark się skończył...

      • 1 0

  • Jeżeli minimalna stawka za 1 godzinę pracy to 13,5 PLN, (6)

    a burger kosztuje 16 PLN,
    składniki burgera wg dostawcy sprzedawcy (rabaty większe niż klient detaliczny)
    pracownicy zatrudnieni na umowę zlecenie lub studenci, to o co chodzi? czemu jest tak drogo?

    • 8 7

    • Otworz głąbie byle bude z zapiekanką to zobaczysz jaki to miód

      .Nie policzysz czynszu,zainwestowanego sprzetu ktory co chwile trzeba serwisowac,ludzie raz przyjda do pracy raz nie.Podatki vaty,rabaty powiadasz hm nie są wcale tak wysokie .Kup kase za 2tysie na start,Pogoda kaprysna

      .Nie policzysz czynszu,zainwestowanego sprzetu ktory co chwile trzeba serwisowac,ludzie raz przyjda do pracy raz nie.Podatki vaty,rabaty powiadasz hm nie są wcale tak wysokie .Kup kase za 2tysie na start,Pogoda kaprysna raz masz ludzi troche a czasem wogole.Myslisz ze wszystkie miejsca sa w swietnych lokolizacjacach ?Upierdylony jestes piatek swiatek i niedziela zeby na tym przykladowym zapieksie zarobic 5zl i oplacic to wszystko i wiele innych nieprzewidzianych kosztow o ktorych nie chce mi sie pisac musisz sprzedac dziennie ze 100 zapieksow.Sam tez zasuwajac a nie lezac w hamaku.Takze odpalaj wroty i otwieraj cos swojego toz miliony czekają na Ciebie nieswiadomy konsumencie.

      • 1 0

    • Żeby pracodawca się kilkakrotnie wzbogacił

      • 1 1

    • załóż własna firmę, to się dowiesz (2)

      czynsze, ZUS, skarbówka, media, wystrój lokalu i zaplecze, koszty pracowników...
      do tego małe obroty i przepis na wysoką cenę gotowy

      • 10 5

      • Nie po to się zakłada swoją firmę, aby mieć z tego tysiąc zł (1)

        Naprawdę takie są koszty, każdy też musi zarobić. Warto wiedzieć, jakie ryzyko podejmuje przedsiębiorca, którego to ryzyka nie podejmuje pracownik.

        • 3 3

        • Tysiąc złotych?

          Żeby być uczciwym a do tego aby biznes dobrze się rozwinął trzeba na początku dokładać do interesu. A ze teraz era Januszy biznesu którzy nie mają kasy a chcą się szybko dorobić, to tną koszta jak się da.

          • 8 0

    • Smutne

      Pracownik przez godzinę nie zapracuje na głupią bułkę ale uśmiechać się musi...

      • 9 0

  • U Szwagra w Oliwie... (1)

    Często tam jadam wszystko mają bardzo dobre i smaczne- Polecam.....

    • 18 16

    • Ta jasne

      Zlituj sie o czym Ty mowisz.U szwagra to na kacu dobrze zjesc ,zapchac kiche.Wymagający to nie jestes jezeli podajesz za przyklad swietnego jadła starą bude z wszelakim tanim fastfoodem

      • 0 0

  • ciekwe ile w tym obiektywizmu. restauracje pewnie już rozpoznają Pana Łukasza:) (1)

    • 49 13

    • Artykuły sponsorowane

      Prawda jest taka, że aby pojawić się jako lokal w artykule należy uiścić opłatę ;)

      • 2 0

  • Food Art Oliwa

    Tam można dobrze I niedrogo zjeść A nie piszecie głupoty o restauracjach. Przecież to na kilometr czuć że to sponsorowane

    • 0 0

  • Pizza

    Szkoda, że w tekście o najlepszej pizzy w Trójmieście zabrakło sopockiego lokalu Tesoro Express - najlepsza pizza w Trójmieście!

    • 1 0

  • jak pizza to POKOLENIOWA na Zaspie (2)

    świetna pizza, dobrze wypieczona i nie oszczędzają na składnikach
    ale mają też super dania domowe - świeże i zdrowe jedzonko w dobrych cenach

    • 0 10

    • Endrju

      Tylko John^s na Żabiance bezkonkurencyjna, spróbuj zamówić pizzę o 19 zobaczysz ile poczekasz !!

      • 0 0

    • Wszędzie tą twoją pokoleniową wciskasz

      coś brzydko pachnie

      • 3 0

  • Soul Fresh

    Jedzenie w restauracji Soul Fresh! w Gdyni - prawdziwa wegańska kuchnia :-)

    • 1 1

  • Pracuję w Sanepidzie 20 lat (8)

    Państwa artykuł jest nam bardzo przydatny do codziennej pracy, dzięki niemu zrobiłam wynik w mandatach i decyzjach na 3 lata do przodu. Poproszę o więcej ;)))

    • 84 10

    • Smak Morza w sopocie (1)

      szczury na zapleczu

      • 19 0

      • W końcu to smak morza hehe

        • 1 0

    • (3)

      Bar Turystyczny-. smażenie ryb i mięsa., placków ziemniaczanych do placka po cygańsku na tej samej patelni . Pracownicy mają swoje ubrania robocze,resztki mięs z poprzedniego dnia zrobione jako mielony itp. Pracownicy nie mogą zjeść żadnego mięsa na obiad.

      • 18 3

      • (2)

        nie widzicie,że to głupia prowo?ta,na pewno "babsko"z sanepidu.już lecę uwierzyć.

        • 2 7

        • Mieliśmy na studiach taka koleżankę (1)

          Typowy ogór korniszony w 4literach- na imprezę nie poszła, na piwo do knajpki tez nie, ale tyłek rąbała wszystkim jak leci. Po studiach dostała prace w sanepidzie, wiecie ze jako pierwsza wyrobiła normę w mandatach? Wredna jędza.

          • 3 0

          • Inspektor wredna jędza, a truciciele w porządku?

            I kibole wyklęci wyzywający od konfidentów...
            Ten kraj stoi na głowie..

            • 2 1

    • ja

      Tępa jesteś kobieto. Bez tego artykułu nie wiesz gdzie są w 3-mieście lokale gastronomiczne?

      • 1 2

    • :-)

      • 1 0

  • Szkoda, ze nie padła odpowiedź dlaczego w Polsce Burger z furgonetki kosztuje 5 euro (19)

    I jest jednym z najdroższych w Europie.

    • 114 10

    • (7)

      Jeśli wiesz to odpowiedz. Jeśli nie wiesz to załóż firmę, zatrudnij księgową, kup auto, przerób na foodtrucka, wyposaż w niezbędny sprzęt, zatrudnij ludzi, zainwestuj w reklamę i sprzedawaj burgery po 2 euro za sztukę.

      • 40 29

      • (3)

        Czyli na zachodzie nie musieli inwestować czy jak?

        • 10 4

        • nie wiem, doskonały burger z budki smażony na blacie 3.70 funta (1)

          masz pomidora, sałatę, cebulę czerwoną, ogórka kiszonego i bardzo dobry sos,
          za około 3.50 wszędzie zjesz podstawowy lunch, za 6 masz full wypas na przykład świeżutki stir fry z udon albo co sobie wymarzysz, jeśli chcesz posiedzieć w ładnym otoczeniu to x2

          • 4 0

          • Za 6 funtow to w Gdansku zjesz watrobkę

            • 3 0

        • na zachodzie kupuje się normalnie foodtrucki w każdym sklepie z foodtruckami. Podobnie jest z zaopatrzeniem.

          • 2 3

      • biedny motłoch nie ma kasy (2)

        i do tego rynek ogranciza sie do młodych i zarabiajacych. dzieciaci, 45 plus i inni sa juz wywaleni z magicznego kręgu. jak klientow jest malo to sprzedajesz w wyzszej cenie zeby skompensowac braki w obrocie.

        • 17 3

        • Głosujcie dalej za świętą

          trójcą w 3mieście. To na pewno pomoże.

          • 0 1

        • Wiadomo

          • 2 0

    • Przecież nie chcecie kułaków (4)

      A to chyba logiczne, że ktoś musi jakieś tam usługi/produkty dostarczać, więc tak typowa w polsce nienawiść do przedsiębiorców przekładająca się na wysokie podatki, ograniczenia administracyjne itp. musi z kolei

      A to chyba logiczne, że ktoś musi jakieś tam usługi/produkty dostarczać, więc tak typowa w polsce nienawiść do przedsiębiorców przekładająca się na wysokie podatki, ograniczenia administracyjne itp. musi z kolei przełożyć się na wyższe ceny.
      Np. Janusz krzyczy "dowalić banksterom" a potem "a czemu za przelew 5 euro? Dowalcie im znowu!" - błędne koło :/
      Dlaczego tak mało jest dużych, międzynarodowych polskich firm? Bo gdy kułak kupi drugiego traka staje się znienawidzonym korpo i jest celem ataku urzędników, mediów i zwykłych ludzi.
      Jest też niepoprawnie politycznie, że ktoś ma czegoś więcej od innych.

      • 12 7

      • Rozmawialem z właścicielem małej, 5 osobowej firmy zajmującej się automatyką przemysłową (3)

        Facet twierdził, że ledwo wychodzi na zero. A potem się okazało, że kupił mieszkanie za 400 tysi.
        Teraz się zastanawiam, czy mówił prawdę. Może fiskusowi też wykazywał że jest na zero...

        • 10 8

        • mieszkanie za 400 tysi (2)

          ojojoj, to musiał być APARTAMENT !!

          • 18 6

          • Apartament czy nie (1)

            Za gotówkę mało kogo stać, a już na pewno nie tych którzy wychodzą na zero.

            • 10 2

            • A kto powiedział, że za gotówkę?

              • 2 0

    • He.....

      • 2 0

    • I jak to rozwiązać?

      Ceny wysokie bo podatki wysokie, a zarobki niskie.

      • 6 3

    • (1)

      to proste. filozofia właścicieli tych przybytków to nowe auto i mieszkanie po 2 latach działalności.

      • 15 5

      • Otóż to.

        • 7 2

    • (1)

      To mnie akurat nie dziwi, bo przecież mają prawo sprzedawać i za 50 EURO za sztukę. Dziwi mnie natomiast, że ktoś takie g...o z budy na kółkach prawie w cenie obiadu z restauracji kupuje.

      • 34 8

      • O to chodzi. Budy zawsze byly, nie bylo jedynie na nie mody, ale nigdy zarcie z budy nie dorownywalo cenowo jedzeniu w restauracjach

        • 18 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.