Opinie (148)

  • tłusty czwartek - test pizzy... (3)

    chyba można to było zaplanować lepiej..

    • 97 16

    • To fakt

      • 7 4

    • pasuje idealnie

      w końcu to chleb z tłuszczem,
      samo dobro...
      jeśli się w polu pracuje przez 12 h

      • 6 0

    • 'Testowaliśmy tanie pączki...' - Artykuł pojawił się na portalu nieco później.

      • 5 1

  • Dzień pizzy (2)

    Był parę tygodni temu a dziś tłusty czwartek.

    • 68 7

    • jest test gamoniu

      mniej kłap dziobem a więcej obserwuj

      • 11 6

    • Właśnie !!

      proszę o test pączków i chrustów z tradycyjnych trójmiejskich cukierni!!!

      • 4 5

  • (4)

    Domino's pizza. Jadłem już 4 rodzaje i wszystkie bardzo dobre. Kiedys najlepsza pizza była w La Pascie: Strong. Mmmmm to była pizza.

    • 22 29

    • wiekszego badziewia za duza kase nie jadłam i jeszcze nie daja rachunkow do zamówien

      • 18 5

    • Ja też uwielbiam Domino's

      pyszna pizza. Z drugiej strony test jest do bani. Bo gdzie więcej sieciówek Dominium, Dominos, Omaggio. Portal trójmiasto nie wie co i jak w Trójmieście.

      • 4 5

    • Przyznaję rację (1)

      Od czasu jak mam blisko domu Domino's, to korzystam 1-2 razy w miesiącu - i tak w 70-80% jestem bardzo zadowolony. Od nowa polubiłem pizzę na grubym cieście - biorę tylko Extravaganzę lub 12 Składników. Co najważniejsze

      Od czasu jak mam blisko domu Domino's, to korzystam 1-2 razy w miesiącu - i tak w 70-80% jestem bardzo zadowolony. Od nowa polubiłem pizzę na grubym cieście - biorę tylko Extravaganzę lub 12 Składników. Co najważniejsze - ser jest dobry, a nie jakiś glut. Ciasto od spodu suche, nic z niej nie cieknie, nie kapie tłuszczem, jest git. Do tego nie nadmiernie wypieczona, więc można spokojnie jeszcze podgrzać ją w piekarniku (bo nawet doręczona ciepła po 10 minutach i tak wystygnie, więc u mnie piekarnik jest niezbędny - na jedzeniu schodzi mi dłużej).
      Wcześniej brałem z Da Grasso, ale ta z Domino's jest po prostu smaczniejsza.
      I jeszcze taki szczegół - raz zapomnieli dać wołowiny i wieprzowiny do Extravaganzzy. Taki "drobiazg". Zadzwoniłem, przeprosili, za 15-20 minut miałem drugą pizzę. Pewnie z gratisem, ale co tam, dobra była. Pierwszą chciałem oddać, ale dostawca powiedział, że jej nie zabierze, musiałem go wręcz do tego zmusić. Pewnie w "osiedlówce" reklamacja nie przebiegłaby równie sprawnie...

      • 1 4

      • Kilka lat temu Da Grasso była lepsza

        albo mi się przejadła. Ale ta ich firmowa z rukolą jest bardzo smaczna.
        Domino's wychodzi lepiej niż Da Grasso.

        • 0 1

  • (2)

    Ale ten test jest subiektywny i na wlasny koszt, czy jak, bo nie wiem jak ideologicznie do tego podejsc..

    • 35 4

    • (1)

      Teraz jak to napisałeś to też się zaczęłam zastanawiać jak to ugryźć ;-)

      • 2 1

      • Też zacząłem się zsstanawiać, czym to pachnie.

        • 3 1

  • Jak na pizzę to do prawdziwego Wlocha (11)

    Niedzwiednik ulica Góralska. Prowadzi ją rodowity Włoch który nie uznaje naszych wątpliwej jakości produktów dając
    wyłącznie włoskie nawet a może tym bardziej mąkę do wyrobu ciasta które lezakuje przed podaniem kilkanaście godzin. Kto nie był niech zaluje

    • 33 12

    • Fakt, doskonała jest tam pizza,

      ale tu jest test sieciówek, czyli przybytków dla zjadaczy chleba, dla których jakość pizzy nie ma żadnego znaczenia.

      • 20 2

    • (4)

      jak się nazywa pizzeria?

      • 1 0

      • Da Rafaela

        Polecam.

        • 1 2

      • da raffealo (2)

        pycha

        • 1 2

        • byłem i jadłem (1)

          jadłem tam dzisiaj zachęcony tym wpisem.....niestety pizza baaaardzo przeciętna......ale na taką osiedlową szamę się nadaje ;P

          • 2 1

          • w d byłeś g widziałeś

            • 0 3

    • Potwierdzam. Pizza wyjątkowa, wspaniałe ciasto i składniki z Włoch. Nie lubię sieciowych restauracji preferuje lokalne , szczegolnie te gdzie dania robione są z pasji.

      • 5 3

    • pyszna znam

      hejterem mosze byc tylko konkurencja

      • 2 3

    • pizzeria na góralskiej

      Jak nazywa się ta Pizzeria. Chętnie się wybiorę :)

      • 0 3

    • :-)

      Popieram w stu procentach tą z Niedźwiednika pizzeria Raffael palce lizać

      • 0 2

    • najlepsza w Gdańsku jaką wcinałem, w gdyni wygrywa Francesco na abrahama

      wlaściciel i zarazem pizzerman nie oszczedza na jakosci składników, w innych pizzeriach wszystko jest piekne ale same skladniki to czesto najtansze wyroby.

      • 0 0

  • Dominos! (3)

    Zapomniał Łukasz albo nie wie że są 4 lokale Dominos, która jest starsza od Pizza Hut o kilka lat ! I pizze u nich są B. Dobre! Jadłem dominos w USA i na Bahama , jakość i smak podobne😊

    • 16 16

    • Potwierdzam (1)

      w San Escobar jest identyczna :)

      • 34 2

      • Tam spotkałem Burubara.

        • 17 0

    • ja jadłem w etiopi

      ale jakieś małe czarne ludki zaj** mi karton...

      • 6 3

  • Ostatnio byłem w De gRasso! (11)

    Na Jabłoniowej, to co podali to żenada, tragedia, klucha. Jeszcze ten wystrój lokalu - brakowało barbi. Żałuję że skusiłem się na sieciówkę!
    Ale ponieważ lubię pizze kupiłem ostatnio mrożonąj w markecie Dr Etkera.

    Na Jabłoniowej, to co podali to żenada, tragedia, klucha. Jeszcze ten wystrój lokalu - brakowało barbi. Żałuję że skusiłem się na sieciówkę!
    Ale ponieważ lubię pizze kupiłem ostatnio mrożonąj w markecie Dr Etkera. I co? Zdziwienie wielkie! Za nieco ponad 4 zł (jest teraz promocja) można zjeść super pizze, do tego wybór dodatków naprawdę spory i po dodaniu kliku swoich ulubionych składników smakowało mi lepiej niż w de Grasso.
    Mrożonka lepsza od sieciówki!!!

    • 48 15

    • Normalna sprawa. Sieciówki często mają zamrożone ciasto

      Więc czym to się różni od Dżjuzeppe za 5 zł z lodówki? Prawie niczym a 20 zł zostaje w kieszeni na prawdziwą pizzę z normalnej knajpy. Sieciówkom mówię stanowcze NIE.

      • 12 3

    • to sie tyczy calej sieci. papier mrozony zamiast ciasta

      do tego troche sosu i ala sera . 30zl

      • 9 1

    • Nie ściemniaj (4)

      Jem w Dagrasso na Jabłoniowej od samego początku jej istnienia, raz lub dwa razy w tygodniu. Zawsze mi bardzo smakuje i nigdy nie wyszedłem nie zadowolony. Wiec przestań ściemniać i oczerniać tą restaurację.

      • 4 12

      • Jadłem na początku stycznia tam i było bardzo smacznie. Obsługa się starało. Było ok ;))

        • 4 4

      • Och

        bidulki, dobrej pizzy nie jedliście!
        Dla mnie po prostu lepsza jest mrożona ze sklepu + moje dodatki niż ta w sieciówce.
        Chociaż podobało mi się, że gumy dawali do rachunku!

        • 0 0

      • 2 razy w tyg jeszcz pizzę w tym samym miejscu

        To masz widać wyszukany i wysublimowany gust smakowy.

        • 0 0

      • ahaha

        @Nani ahaha jesz jako właściciel ?

        • 0 0

    • De Oetker to najgorszy syf i chemia, nawet wrogowi bym nie polecił

      Kiedyś była pizza Riga (tania i smaczna) jak przejął to Oetker to się zrobił zylc nie do zjedznia

      • 7 2

    • Sproboj tez pizzy od Dr.Mengele (1)

      Zabija smakiem!

      • 6 2

      • Hehe

        Pozdro dla kumatych xD

        • 0 0

    • Guseppe to jest to!

      polecam Ham&Mushroom

      a tak serio to hawajska z Krokodyla jest bardzo dobra na cienkim cieście.
      w Skrzypku na Przymorzu do hawajskiej dają szynke konserwową.
      juz tam nie zamawiam.

      • 0 0

  • Czy w składzie pizzy jest cokolwiek zdrowego? (5)

    Dlaczego tam wszystko coś udaje?
    Najtańsza mąka, wędlina 60% która udaje szynkę, ser który nie jest serem itd ..

    • 10 16

    • oczywiście, że tak

      o ile pójdziesz na nią tam, gdzie dbają o jakość

      • 14 2

    • Idz do prawdziwej pizzerii gdzie szynka ma znak jakości (1)

      Ser ma certyfikat, itp. itd. Polecam Sempre.

      • 6 6

      • Sempre? Chyba po sezonie

        W sezonie skusiłem się na tą pod drzewami - gorszego gniota nie jadłem od wielu lat, ciasto mokry kluchowaty zakalec, lepsza podaje moja osiedlowa. Nie wiem czy dam im jeszcze szanse; a szkoda bo włoską kuchnię lubię bardziej niż rodzimą.

        • 5 0

    • Prawdziwa pizza nie ma szynki...

      • 1 9

    • Jak chcesz zjeść coś zdrowego to wsuwaj kiełki a nie łapiesz za pizzę...

      • 15 1

  • Schodzicie na psy

    Proponuje nastepnym razem testowac puszkowane pasztety z dyskontow. Lidl, biedra, netto, kaufland. Arcywazne ktory najlepszy

    • 49 13

  • pizza rigga rządzi (1)

    Ciekawe czy można ja gdzieś zamówić

    • 50 7

    • Nad Jeziorem Ostrzyckim - "Piec Chlebowy" - tam serwują Riggę :)

      j.w.

      • 8 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.