2018-06-27 16:13
koleś opowiadał o niczym...
2018-06-27 17:08
Dowiedziałem się że ma lustro w pokoju ;)
2018-06-27 19:33
A ty czym mozesz się pochwalić w życiu?
2018-06-28 08:49
Czytaj między słowami. Pan napisał, ze jak widzi uśmiechniętego, wypoczętego kucharza z idealnie ułożonymi włosami to ogarnia go pusty śmiech. Kucharze w dobry restauracjach odpowiadają, za wszystko. To jak wygląda
Czytaj między słowami. Pan napisał, ze jak widzi uśmiechniętego, wypoczętego kucharza z idealnie ułożonymi włosami to ogarnia go pusty śmiech. Kucharze w dobry restauracjach odpowiadają, za wszystko. To jak wygląda talerz, jakie produkty są zamówione. To oni dostają po głowie od właścicieli jak opinie są nie przychylne.
Ale przecież wszyscy komentujący tu wiedzą lepiej. Całe życie w gastronomi i na kuchni spędzili to co się będzie jakiś sous chef wymądrzał.
A to, że dobrzy kucharze nie pchają się do TV to prawda. Spójrzcie na znane w branży nazwiska. Nikt z nich nie wystąpił w żadnym programie telewizyjnym, bo zwyczajnie nie ma na to czasu.
Najczęściej występują tam osoby których spece do PR pchają przed kamerę, żeby wypromować jakiś lokal.
2018-06-29 00:06
nie ogląda telewizji ale parcie na szklo jest
2018-06-27 16:30
Wracaj do gotowania
2018-06-27 16:35
Jeżeli gotujesz tak jak piszesz to zmień zawód bo ci to nie wychodzi za dobrze
2018-06-27 20:04
Malomieszczańskie podejscie.Idzcie mecz ogladać a nie komentarze pisać
2018-06-27 16:33
Ale też znaleźć można w ramówce ciekawe produkcje, kwestia dobrego przejrzenia programu ;) tylko te reklamy....
2018-06-27 19:03
Nie wiem dlaczego ludzie w ogóle oglądają telewizję, skoro to samo i to bez reklam i w dowolnej porze mają w internecie?
2018-06-27 19:10
I jeszcze nie trzeba przeglądać program na tydzień naprzód ;-) oglądasz to naco masz ochotę w danej chwili.
2018-06-27 16:45
tylko zasadniczo nie zrozumialem przekazu
2018-06-28 09:27
A ja dostrzegam inną niepokojącą tendencję... do marudzenia. Jak nie ma na co marudzić to się wymyśla tematy. Rozumiem, że autor pracuje ciężko, ale nie on jeden. Jak jesteś bardzo dobry w tym co robisz to ludzie Cię
A ja dostrzegam inną niepokojącą tendencję... do marudzenia. Jak nie ma na co marudzić to się wymyśla tematy. Rozumiem, że autor pracuje ciężko, ale nie on jeden. Jak jesteś bardzo dobry w tym co robisz to ludzie Cię pochwalą i zwrócą uwagę, że sukces jest opłacony długimi i ciężkimi godzinami pracy. A jak jesteś taki sobie, to musisz szukać, pocieszenia i uwagi pisząc gorzkie żale na lokalnych portalach...
2018-06-27 17:13
To faktycznie ma ciekawe życie... Od rana do nocy w garach :D
2018-06-27 20:07
Ot!
2018-06-27 23:43
A co zazdrosc cie zrzera ze ktos ma pasje i robi to co kocha ? A ty pewnie ze spuszczona glowa i lzami w oczach do pracy lazisz bo jej nienawidzisz?
2018-06-27 17:56
Większość z was to pasożyty, tym bardziej tutaj w Trojmiescie. Pracowalam w gastro, więc wiem to z własnego doświadczenia. Potraficie doprowadzić knajpę do bankructwa, odejść z dnia na dzień bo przecież praca jest
Większość z was to pasożyty, tym bardziej tutaj w Trojmiescie. Pracowalam w gastro, więc wiem to z własnego doświadczenia. Potraficie doprowadzić knajpę do bankructwa, odejść z dnia na dzień bo przecież praca jest wszędzie. Stawki stawiacie sobie jakbyście wszyscy byli zarąbistymi kucharzami po 7 stażach w restauracjach z gwiazdką, oszukujecie na godzinach, bierzecie prowizje od kupowanego towaru, zamawiacie niepotrzebny towar, aby wyrobić normy u dostawców. Cały czas chodzicie na kacu a jak przyjdzie stolik o 21 gdzie knajpa jest do 22 robicie problem obsłudze kelnerskiej, ze przyjęła zamówienie od klientów. Plujecie do jedzenia, znęcacie się nad osobami na zmywaku. Co chwile chcecie nowy sprzęt do kuchni, o nic nie dbacie bo przecież i tak kupią nowy. Trojmiejska gastronomia jest na poziomie bardzo słabym, zarażacie swoim stylem bycia i tymi wszystkimi trikami młodych kucharzy. Najgorsze jest to,
ze we większości miejsc dostajemy hłam ubrany w piękne kwiatki. Mam nadzieje, ze to zaraz tąpnie i rynek się zmieni a karma wróci do wszystkich reprezentantów trójmiejskiej śmietanki z przeróżnych przewodników i tv show.
2018-06-27 18:30
2018-06-27 19:05
2018-06-27 19:33
oj prawde mowisz. niestety ale kucharze to niedouczone, gburowate miśki ktore w miare mozliwosci caly dzien spedzaja najchętniej na palarni. robia łaske ze kiwną palcem, wiecznie obrazeni na kelnerstwo, wiecznie
oj prawde mowisz. niestety ale kucharze to niedouczone, gburowate miśki ktore w miare mozliwosci caly dzien spedzaja najchętniej na palarni. robia łaske ze kiwną palcem, wiecznie obrazeni na kelnerstwo, wiecznie zapominają zamowic jakiegos kluczowego towaru. taka prawda panowie. wozicie sie jak gordon szłamzej a nie potraficie zrobic ciasta na pierogi jak wam sie palcem nie pokaze. ostatnio wiekszosc kucharzy zajeta jest wrzucaniem na insta jakis mazow na talerzu, a ze to smakuje jak wczorajsza zupa z psa - przeciez nikt nie bedzie probowal. zaslugujecie conajwyzej na brudną sciere do szafki.
2018-06-28 10:57
Kelnerstwo? Ty tych jadlopodawcow i napędy pod tacę nazywasz kelnerami? 95% z nich nie ma pojęcia na czym to polega.
2018-06-29 17:37
Pracuje w kuchni juz kupe lat i nikt nigdy nie naplul do talerza. Nigdy
2018-06-27 19:33
Kazdego jedna miara...Polacy
2018-06-27 20:05
Kelner pisał? Hehe
2018-06-27 21:15
??
2018-06-27 22:26
Widać ze same kelnerstwo sie odzywa. No o was wcale niemozna powiedziec ze jestescie naburmuszeni wiecznie ze trzeba obsłuzyc stolik. jakbys jeden z drugim kilka lat przepracował na kuchni to bys zmienił zdanie.
2018-06-27 22:36
Nie mierz wszystkich jedna miara ! Znam czlowieka i nigdy nie mial i z cala pewnoscia nie bedzie mial zachowania jak piszesz ! Masz problem z kucharzami bo sam moze nim jestes a wyleciales za chlanie lub plucie po
Nie mierz wszystkich jedna miara ! Znam czlowieka i nigdy nie mial i z cala pewnoscia nie bedzie mial zachowania jak piszesz ! Masz problem z kucharzami bo sam moze nim jestes a wyleciales za chlanie lub plucie po talerzach gosci??
Swiat jest pelen hejtu w tych czasach a z tym hejtem leca tylko buce i frajerzy ktorzy nie radza sobie w zyciu i chca mieszac z blotem ludzi ktorym cos w zyciu wychodzi...
2018-06-27 22:53
te dwie cechy zadziwiajaco czesto są połączone
2018-06-27 18:06
ma parcie na szkło i nie może przeboleć, że go nie biorą
2018-06-27 18:46
prawdziwy uczciwy zawodowiec nie ma czasu na medialne głupoty -przebijaja sie tylko ,,komorkowcy,, ,,dobrze gadajacy,,ludzie stworzeni do bredni medialnych szukajacy poparcia w redakcjach i u pismakow. pozdrawiam kucharz jest to jeden z najciezszych zawodow a prawdziwi zawodowcy swoja etyka bija na łeb np.lekarzy i taka jest prawda
2018-06-27 19:03
ogarnij sie, gdyby kucharzenie bylo ciekawe samo w sobie, to wystarczylby zwykly monitoring zainstalowany w kuchni ...kontestuj jescze, ze nie pokazuja obierania ziemniakow i scen ze zmywaka...chlopie, nie epatuj frustracja, pewnie masz malo roboty w tej smiesznie nazwanej jadlodajni sopockiej a aspiracje jak widac duze...
2018-06-27 19:40
2018-06-27 19:12
chłopski filozof
2018-06-28 09:54
Taa, 'felieton' rodem z facebuka.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.