Opinie (57) 6 zablokowanych

  • no i (4)

    koleś opowiadał o niczym...

    • 60 6

    • Jak o niczym? (1)

      Dowiedziałem się że ma lustro w pokoju ;)

      • 16 2

      • ?

        A ty czym mozesz się pochwalić w życiu?

        • 2 3

    • Czytaj między słowami. Pan napisał, ze jak widzi uśmiechniętego, wypoczętego kucharza z idealnie ułożonymi włosami to ogarnia go pusty śmiech. Kucharze w dobry restauracjach odpowiadają, za wszystko. To jak wygląda

      Czytaj między słowami. Pan napisał, ze jak widzi uśmiechniętego, wypoczętego kucharza z idealnie ułożonymi włosami to ogarnia go pusty śmiech. Kucharze w dobry restauracjach odpowiadają, za wszystko. To jak wygląda talerz, jakie produkty są zamówione. To oni dostają po głowie od właścicieli jak opinie są nie przychylne.
      Ale przecież wszyscy komentujący tu wiedzą lepiej. Całe życie w gastronomi i na kuchni spędzili to co się będzie jakiś sous chef wymądrzał.
      A to, że dobrzy kucharze nie pchają się do TV to prawda. Spójrzcie na znane w branży nazwiska. Nikt z nich nie wystąpił w żadnym programie telewizyjnym, bo zwyczajnie nie ma na to czasu.
      Najczęściej występują tam osoby których spece do PR pchają przed kamerę, żeby wypromować jakiś lokal.

      • 6 4

    • nie ogląda telewizji ale parcie na szklo jest

      • 3 1

  • Artykuł o niczym (2)

    Wracaj do gotowania

    • 42 8

    • Jeżeli gotujesz tak jak piszesz to zmień zawód bo ci to nie wychodzi za dobrze

      • 11 3

    • Xyz

      Malomieszczańskie podejscie.Idzcie mecz ogladać a nie komentarze pisać

      • 2 6

  • Zgadzam się, że telewizja może serwować słabą treść (2)

    Ale też znaleźć można w ramówce ciekawe produkcje, kwestia dobrego przejrzenia programu ;) tylko te reklamy....

    • 7 3

    • (1)

      Nie wiem dlaczego ludzie w ogóle oglądają telewizję, skoro to samo i to bez reklam i w dowolnej porze mają w internecie?

      • 5 0

      • I jeszcze nie trzeba przeglądać program na tydzień naprzód ;-) oglądasz to naco masz ochotę w danej chwili.

        • 3 0

  • ogolnie popieram (1)

    tylko zasadniczo nie zrozumialem przekazu

    • 42 5

    • Pan kucharz mówi o uzależnieniu od telewizji

      A ja dostrzegam inną niepokojącą tendencję... do marudzenia. Jak nie ma na co marudzić to się wymyśla tematy. Rozumiem, że autor pracuje ciężko, ale nie on jeden. Jak jesteś bardzo dobry w tym co robisz to ludzie Cię

      A ja dostrzegam inną niepokojącą tendencję... do marudzenia. Jak nie ma na co marudzić to się wymyśla tematy. Rozumiem, że autor pracuje ciężko, ale nie on jeden. Jak jesteś bardzo dobry w tym co robisz to ludzie Cię pochwalą i zwrócą uwagę, że sukces jest opłacony długimi i ciężkimi godzinami pracy. A jak jesteś taki sobie, to musisz szukać, pocieszenia i uwagi pisząc gorzkie żale na lokalnych portalach...

      • 4 0

  • (2)

    To faktycznie ma ciekawe życie... Od rana do nocy w garach :D

    • 27 2

    • Wielki świat kuchenny blat!

      Ot!

      • 7 0

    • Zazdrosc??

      A co zazdrosc cie zrzera ze ktos ma pasje i robi to co kocha ? A ty pewnie ze spuszczona glowa i lzami w oczach do pracy lazisz bo jej nienawidzisz?

      • 3 7

  • Lejesz koleś wodę (11)

    Większość z was to pasożyty, tym bardziej tutaj w Trojmiescie. Pracowalam w gastro, więc wiem to z własnego doświadczenia. Potraficie doprowadzić knajpę do bankructwa, odejść z dnia na dzień bo przecież praca jest

    Większość z was to pasożyty, tym bardziej tutaj w Trojmiescie. Pracowalam w gastro, więc wiem to z własnego doświadczenia. Potraficie doprowadzić knajpę do bankructwa, odejść z dnia na dzień bo przecież praca jest wszędzie. Stawki stawiacie sobie jakbyście wszyscy byli zarąbistymi kucharzami po 7 stażach w restauracjach z gwiazdką, oszukujecie na godzinach, bierzecie prowizje od kupowanego towaru, zamawiacie niepotrzebny towar, aby wyrobić normy u dostawców. Cały czas chodzicie na kacu a jak przyjdzie stolik o 21 gdzie knajpa jest do 22 robicie problem obsłudze kelnerskiej, ze przyjęła zamówienie od klientów. Plujecie do jedzenia, znęcacie się nad osobami na zmywaku. Co chwile chcecie nowy sprzęt do kuchni, o nic nie dbacie bo przecież i tak kupią nowy. Trojmiejska gastronomia jest na poziomie bardzo słabym, zarażacie swoim stylem bycia i tymi wszystkimi trikami młodych kucharzy. Najgorsze jest to,
    ze we większości miejsc dostajemy hłam ubrany w piękne kwiatki. Mam nadzieje, ze to zaraz tąpnie i rynek się zmieni a karma wróci do wszystkich reprezentantów trójmiejskiej śmietanki z przeróżnych przewodników i tv show.

    • 53 7

    • zawsze tak było i pewnie już zawsze będzie (1)

      • 3 0

      • Niestety...

        • 3 0

    • w koncu ktos trzezwy! (2)

      oj prawde mowisz. niestety ale kucharze to niedouczone, gburowate miśki ktore w miare mozliwosci caly dzien spedzaja najchętniej na palarni. robia łaske ze kiwną palcem, wiecznie obrazeni na kelnerstwo, wiecznie

      oj prawde mowisz. niestety ale kucharze to niedouczone, gburowate miśki ktore w miare mozliwosci caly dzien spedzaja najchętniej na palarni. robia łaske ze kiwną palcem, wiecznie obrazeni na kelnerstwo, wiecznie zapominają zamowic jakiegos kluczowego towaru. taka prawda panowie. wozicie sie jak gordon szłamzej a nie potraficie zrobic ciasta na pierogi jak wam sie palcem nie pokaze. ostatnio wiekszosc kucharzy zajeta jest wrzucaniem na insta jakis mazow na talerzu, a ze to smakuje jak wczorajsza zupa z psa - przeciez nikt nie bedzie probowal. zaslugujecie conajwyzej na brudną sciere do szafki.

      • 11 3

      • Kelnerstwo? Ty tych jadlopodawcow i napędy pod tacę nazywasz kelnerami? 95% z nich nie ma pojęcia na czym to polega.

        • 6 1

      • Ble

        Pracuje w kuchni juz kupe lat i nikt nigdy nie naplul do talerza. Nigdy

        • 1 1

    • Polak potrafi

      Kazdego jedna miara...Polacy

      • 2 2

    • Mundial

      Kelner pisał? Hehe

      • 4 3

    • Skąd wiesz, że plują do jedzenia ?

      ??

      • 2 0

    • ble

      Widać ze same kelnerstwo sie odzywa. No o was wcale niemozna powiedziec ze jestescie naburmuszeni wiecznie ze trzeba obsłuzyc stolik. jakbys jeden z drugim kilka lat przepracował na kuchni to bys zmienił zdanie.

      • 2 2

    • Jestes niespelniony kucharzem? (1)

      Nie mierz wszystkich jedna miara ! Znam czlowieka i nigdy nie mial i z cala pewnoscia nie bedzie mial zachowania jak piszesz ! Masz problem z kucharzami bo sam moze nim jestes a wyleciales za chlanie lub plucie po

      Nie mierz wszystkich jedna miara ! Znam czlowieka i nigdy nie mial i z cala pewnoscia nie bedzie mial zachowania jak piszesz ! Masz problem z kucharzami bo sam moze nim jestes a wyleciales za chlanie lub plucie po talerzach gosci??
      Swiat jest pelen hejtu w tych czasach a z tym hejtem leca tylko buce i frajerzy ktorzy nie radza sobie w zyciu i chca mieszac z blotem ludzi ktorym cos w zyciu wychodzi...

      • 0 5

      • jestes kretynem i zapewne kucharzem

        te dwie cechy zadziwiajaco czesto są połączone

        • 1 3

  • sous chef

    ma parcie na szkło i nie może przeboleć, że go nie biorą

    • 19 5

  • media a rzeczywistosc?????

    prawdziwy uczciwy zawodowiec nie ma czasu na medialne głupoty -przebijaja sie tylko ,,komorkowcy,, ,,dobrze gadajacy,,ludzie stworzeni do bredni medialnych szukajacy poparcia w redakcjach i u pismakow. pozdrawiam kucharz jest to jeden z najciezszych zawodow a prawdziwi zawodowcy swoja etyka bija na łeb np.lekarzy i taka jest prawda

    • 7 6

  • zdziwiony, ze powtarzja sceny... (1)

    ogarnij sie, gdyby kucharzenie bylo ciekawe samo w sobie, to wystarczylby zwykly monitoring zainstalowany w kuchni ...kontestuj jescze, ze nie pokazuja obierania ziemniakow i scen ze zmywaka...chlopie, nie epatuj frustracja, pewnie masz malo roboty w tej smiesznie nazwanej jadlodajni sopockiej a aspiracje jak widac duze...

    • 17 5

    • Chyba szwedow i Norwegów mało przyjechało jak narazie tego lata ;)

      • 6 1

  • (1)

    chłopski filozof

    • 12 2

    • Taa, 'felieton' rodem z facebuka.

      • 6 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.