Dodaj opinię

Opinie (14) 4 zablokowane

  • gdaadg (1)
    Może i starodawna kuchnia, ale raczej chłopska, nie szlachecka. Bo chyba nie było, m.in., szczupaka w szafranie, kapłonów, bażantów, raków lub zupy rakowej, pasztetu z zająca.
    1 miesiąc
    • Pasztet z zająca
      Według staropolskiej receptury: "Pasztet z zająca pół na pół: jeden zając, jeden wół".
      Zbyszek spod Gdańska
      1 miesiąc
  • Dania sprzed lat? To się ogóle nadaje jeszcze do skonsumowania... ;) a tak na serio to zgadzam się z przedmowca, że mięsko z raka czy zupa Rakowa... mm mm.
    1 miesiąc
  • kuchnia niby polska ale wino to już hiszpańskie
    wyrosło nam pokolenie 'dobre co niepolskie'
    1 miesiąc
  • kuchnia polska ale nazwy francuskie (1)
    amuse bouche
    niezaprosszony
    1 miesiąc
    • "Każdy z nich zinterpretował historyczne receptury dań, podając je w nowoczesnej odsłonie"
      1 miesiąc
  • Polscy chłopi czyli 80 %ludności jedli rzepę brukiew szczaw buraki marchew groch fasolę czasem jajka
    Mięso najwyżej raz do roku.
    .
    1 miesiąc
  • Się porobiło (2)
    Psycholog i uwarunkowania kulinarne. I jak zwykle lokalne wina, he he. Byle by kasę od naiwniaków ściągnąć. Moja babcia na świniobicie zawsze wołała someilera z sąsiedniej wioski, a psycholog jechał aż Kartuz. I zawsze ta rozterka jakie wino do salcesonu ? Ale był psycholog i jakoś sprawę wyjaśniał.
    Ladidadi
    1 miesiąc
  • Od kuchni wszystko wygląda inaczej .
    :)
    1 miesiąc
  • Ufff
    Dobrze ze był na miejscu znamienity psycholog od jedzenia ponieważ zbliża się listopad dużo gęsi straci głowę
    1 miesiąc
  • Nic specjalnego
    Widać ,ze z roku na rok kreatywność jest na coraz niższym poziomie.Dania przeciętne bez polotu.
    Obżarty
    1 miesiąc

Twoja opinia

zamknij
STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii