Opinie (14) 4 zablokowane

  • gdaadg

    Może i starodawna kuchnia, ale raczej chłopska, nie szlachecka. Bo chyba nie było, m.in., szczupaka w szafranie, kapłonów, bażantów, raków lub zupy rakowej, pasztetu z zająca.

    • 12 0

  • Dania sprzed lat? To się ogóle nadaje jeszcze do skonsumowania... ;) a tak na serio to zgadzam się z przedmowca, że mięsko z raka czy zupa Rakowa... mm mm.

    • 2 0

  • kuchnia niby polska ale wino to już hiszpańskie
    wyrosło nam pokolenie 'dobre co niepolskie'

    • 9 1

  • Pasztet z zająca

    Według staropolskiej receptury: "Pasztet z zająca pół na pół: jeden zając, jeden wół".

    • 4 0

  • kuchnia polska ale nazwy francuskie

    amuse bouche

    • 12 1

  • "Każdy z nich zinterpretował historyczne receptury dań, podając je w nowoczesnej odsłonie"

    • 1 2

  • Polscy chłopi czyli 80 %ludności jedli rzepę brukiew szczaw buraki marchew groch fasolę czasem jajka

    Mięso najwyżej raz do roku.

    • 13 0

  • Się porobiło

    Psycholog i uwarunkowania kulinarne. I jak zwykle lokalne wina, he he. Byle by kasę od naiwniaków ściągnąć. Moja babcia na świniobicie zawsze wołała someilera z sąsiedniej wioski, a psycholog jechał aż Kartuz. I zawsze ta rozterka jakie wino do salcesonu ? Ale był psycholog i jakoś sprawę wyjaśniał.

    • 25 0

  • :) cudne :)

    • 4 0

  • Od kuchni wszystko wygląda inaczej .

    • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.