2019-10-23 18:01
Może i starodawna kuchnia, ale raczej chłopska, nie szlachecka. Bo chyba nie było, m.in., szczupaka w szafranie, kapłonów, bażantów, raków lub zupy rakowej, pasztetu z zająca.
2019-10-24 09:51
Według staropolskiej receptury: "Pasztet z zająca pół na pół: jeden zając, jeden wół".
2019-10-23 21:30
Dania sprzed lat? To się ogóle nadaje jeszcze do skonsumowania... ;) a tak na serio to zgadzam się z przedmowca, że mięsko z raka czy zupa Rakowa... mm mm.
2019-10-24 08:30
kuchnia niby polska ale wino to już hiszpańskie
wyrosło nam pokolenie 'dobre co niepolskie'
2019-10-25 20:04
A znasz dobre polskie wino?
2019-10-24 10:34
amuse bouche
2019-10-24 10:54
"Każdy z nich zinterpretował historyczne receptury dań, podając je w nowoczesnej odsłonie"
2019-10-24 13:20
Mięso najwyżej raz do roku.
2019-10-25 04:15
Psycholog i uwarunkowania kulinarne. I jak zwykle lokalne wina, he he. Byle by kasę od naiwniaków ściągnąć. Moja babcia na świniobicie zawsze wołała someilera z sąsiedniej wioski, a psycholog jechał aż Kartuz. I zawsze ta rozterka jakie wino do salcesonu ? Ale był psycholog i jakoś sprawę wyjaśniał.
2019-10-25 07:40
:) cudne :)
2019-10-25 08:31
Ladidadi- Boskie :) :) :) w punkt. u mnie podobnie :)
2019-10-25 08:28
Od kuchni wszystko wygląda inaczej .
2019-10-26 09:30
Dobrze ze był na miejscu znamienity psycholog od jedzenia ponieważ zbliża się listopad dużo gęsi straci głowę
2019-10-26 11:48
Widać ,ze z roku na rok kreatywność jest na coraz niższym poziomie.Dania przeciętne bez polotu.
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.