Opinie (46) 1 zablokowana

  • Kiwi lub Kaka to jest to. Jabłka niczym Ptasie Mleczko straciły smak w latach osiemdziesiątych, (3)

    • 9 16

    • Nie trzeba kupować w Biedronce. (1)

      • 2 0

      • Od niedawna kupuje tylko Biedronce i innych duzych sklepach bo w malych sklepach juz kilka razy kupilem jablka zalatujace jakimis chemikaliami. Zapach jakby asfalt wymieszany z denaturatem. Przypuszczam, ze jakis dziadowski konserwant albo cos grzybobojczego. Nie wystarczy umywc bo cale jablka sa tym przesiakniete. Tak czy siak wole kupic gdzies, gdzie sa jakiekolwiek nawet szczatkowe wymagania co do jakosci.

        • 3 0

    • Jabłka i śliwki to najlepsze owoce. Nasze, polskie. Jeść (w każdej postaci) i promować na świecie.

      • 2 0

  • erytrytol, ksylitol... (2)

    a potem nie wyrabia się na zakręcie do kibelka...ale takie to zdrowe....

    • 8 9

    • Proponuje sie dokształcić :) (1)

      i nie mylić chemicznych słodzików choćby z ksylitolem, który jest pozyskiwany z drzewa brzozowego. Przy okazji poczytać o tym co cukier robi z organizmem. Na mózg też się "rzuca" ;)

      • 2 1

      • Fuj

        Syropy np. klonowe brzozowe to zabójstwo

        • 0 0

  • Kolejne bzdury taki poziom jest własnie tych uczelni.Mozesz jesc spkojnie i 5 jabłek dziennie bez najmniejszych problemów! (5)

    Przeciwnie same zalety dla zdrowia !!Kiedyś jadło się i po 10 jabłek dziennie to był główny owoc i to właśnie dzięki nim byli wszyscy zdrowsi .

    • 16 5

    • Jablka (1)

      Popieram przedmówcę w 100 % . Jabłka można jeść przez cały dzień !

      • 8 0

      • Jak masz cukrzycę nie możesz.

        • 3 3

    • Jem po 3-4 jabłka dziennie i nigdy z tego powodu nie przytyłem nawet kilograma!

      A jak teraz tanieją to będę jadł więcej.

      • 7 1

    • (1)

      Ale tylko z pewnego sadu. Sklepowymi można się zatruć.

      • 1 0

      • Dokładnie

        Trzeba mieć źródełko bezpośrednio od sadownika (są na rynkach), wtedy jabłka są świeże a nie z chłodni

        • 0 0

  • Tylko czemu jabłka są droższe niż np. banany czy inne ananasy z drugiego końca świata? (5)

    • 32 6

    • No właśnie, te ceny są tragiczne.

      • 4 2

    • bo są zdrowsze i lepsze :)

      • 3 1

    • A pamiętacie... (1)

      ...tak całkiem niedawno jak było to embargo na polskie jabłka do Rosji, jak rozdawali jabłka po szkołach i były tanie

      • 7 0

      • Rozdawali że darmo, byle tylko się nie zepsuły. Taka była

        Nadprodukcja. Wiele restauracji wystawiało skrzynki z jabłkami przed lokalami, by ludzie mogli sobie brać. Pamiętam że tak było np w Sopocie przed restauracja Amicii. Tak samo w szkołach, skrzynki z jabłkami na korytarzach dla chętnych. Na następny rok przerzucili się na inne owoce i znaleźli inne rynki. Ale to embargo chyba dalej obowiązuje.

        • 2 0

    • Kupuję jabłka na rynku za 1zł za kg

      • 0 0

  • Karczewskiego słuchaliście ? (1)

    • 21 2

    • Już myślałem że będzie hejt

      A tu proszę dietetyk

      • 4 0

  • niestety znam pustaka który (3)

    jabłka mył płynem do mycia naczyń......

    • 3 2

    • To raczej była kobieta, więc zastosuj rodzaj żeński.

      • 2 3

    • a talerze z których jesz i zlizujesz jedzenie, zym myjesz? Uważasz że płyn to jakaś trucizna?

      • 8 1

    • Niekoniecznie pustak... jeśli byś troszkę poczytał to dowiedziałbyś sie że jabłka i inne owoce powlekane są specjalną substancją która zapobiega psuciu się owoców, żeby ja zmyc ze skórki owocu należy je umyć ciepłą wodą właśnie z dodatkiem odrobiny płynu do mycia naczyń, tak zalecają lekarze! Także pustak to jest ktoś kto się wymądrza nie mając pojęcia!!!

      • 2 1

  • jabłka bardzo chętnie byśmy jedli ! (3)

    Gdyby nie to, że ceny ich drastycznie wzrosły. Nie potrafię pojąć jak to możliwe, że jabłka, nasze polskie, które potrafią urosnąć wszędzie i nie potrzebują wielkiej pielęgnacji są takie drogie.. szczególnie, że w skupie ceny się nie zmieniły od lat

    • 32 2

    • (2)

      Rolnik (sadownik) musi z czegoś godnie żyć. I sklep. I hurtownicy. I urzędnicy...

      • 3 1

      • ale jabłka są w cenie bananów, które u nas nie rosną i trzeba przywieźć i oclić (1)

        więc ja też nie rozumiem skąd taka cena np. 5.50 za kilo

        • 8 0

        • jeszcze magazynować w odpowiedniej temperaturze,

          • 0 0

  • Ze skórka (1)

    Oblepiona woskiem aż świeci w ciemności i ja mam to jeść?

    • 11 4

    • Nie kupuj w Lidlu i podobnych, przejdź się na rynek :)

      • 2 0

  • Jabłko było zdrowe kiedyś (1)

    Odkąd sadownicy zorientowali się, że kupujecie te które są najsłodsze zaczęli wam dostarczać to czego chcecie. Obecnie jabłko to dużo cukru i śladowe ilości zdrowia.

    • 12 2

    • słuchajcie

      "niezbyt idealnie okrągłe i lśniące, ale na pewno zdrowsze"

      • 0 0

  • Ja mam 66 lat i pamietam jeszcze jablka niemodyfikowane genetycznie, mialy zupelnie inny smak (czasami nawet byly z wkladka miesna), to samo dotyczy pomidorow, innych owocow i warzyaw rowniez. Dlatego miedzy innymi nie lubie obecnie jablek

    • 16 3

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.