Opinie (46) 1 zablokowana

  • Kiwi lub Kaka to jest to. Jabłka niczym Ptasie Mleczko straciły smak w latach osiemdziesiątych, (3)

    • 9 16

    • Nie trzeba kupować w Biedronce. (1)

      • 2 0

      • Od niedawna kupuje tylko Biedronce i innych duzych sklepach bo w malych sklepach juz kilka razy kupilem jablka zalatujace jakimis chemikaliami. Zapach jakby asfalt wymieszany z denaturatem. Przypuszczam, ze jakis

        Od niedawna kupuje tylko Biedronce i innych duzych sklepach bo w malych sklepach juz kilka razy kupilem jablka zalatujace jakimis chemikaliami. Zapach jakby asfalt wymieszany z denaturatem. Przypuszczam, ze jakis dziadowski konserwant albo cos grzybobojczego. Nie wystarczy umywc bo cale jablka sa tym przesiakniete. Tak czy siak wole kupic gdzies, gdzie sa jakiekolwiek nawet szczatkowe wymagania co do jakosci.

        • 3 0

    • Jabłka i śliwki to najlepsze owoce. Nasze, polskie. Jeść (w każdej postaci) i promować na świecie.

      • 2 0

  • erytrytol, ksylitol... (2)

    a potem nie wyrabia się na zakręcie do kibelka...ale takie to zdrowe....

    • 8 9

    • Proponuje sie dokształcić :) (1)

      i nie mylić chemicznych słodzików choćby z ksylitolem, który jest pozyskiwany z drzewa brzozowego. Przy okazji poczytać o tym co cukier robi z organizmem. Na mózg też się "rzuca" ;)

      • 2 1

      • Fuj

        Syropy np. klonowe brzozowe to zabójstwo

        • 0 0

  • Kolejne bzdury taki poziom jest własnie tych uczelni.Mozesz jesc spkojnie i 5 jabłek dziennie bez najmniejszych problemów! (5)

    Przeciwnie same zalety dla zdrowia !!Kiedyś jadło się i po 10 jabłek dziennie to był główny owoc i to właśnie dzięki nim byli wszyscy zdrowsi .

    • 16 5

    • Jablka (1)

      Popieram przedmówcę w 100 % . Jabłka można jeść przez cały dzień !

      • 8 0

      • Jak masz cukrzycę nie możesz.

        • 3 3

    • Jem po 3-4 jabłka dziennie i nigdy z tego powodu nie przytyłem nawet kilograma!

      A jak teraz tanieją to będę jadł więcej.

      • 7 1

    • (1)

      Ale tylko z pewnego sadu. Sklepowymi można się zatruć.

      • 1 0

      • Dokładnie

        Trzeba mieć źródełko bezpośrednio od sadownika (są na rynkach), wtedy jabłka są świeże a nie z chłodni

        • 0 0

  • Tylko czemu jabłka są droższe niż np. banany czy inne ananasy z drugiego końca świata? (5)

    • 32 6

    • No właśnie, te ceny są tragiczne.

      • 4 2

    • bo są zdrowsze i lepsze :)

      • 3 1

    • A pamiętacie... (1)

      ...tak całkiem niedawno jak było to embargo na polskie jabłka do Rosji, jak rozdawali jabłka po szkołach i były tanie

      • 7 0

      • Rozdawali że darmo, byle tylko się nie zepsuły. Taka była

        Nadprodukcja. Wiele restauracji wystawiało skrzynki z jabłkami przed lokalami, by ludzie mogli sobie brać. Pamiętam że tak było np w Sopocie przed restauracja Amicii. Tak samo w szkołach, skrzynki z jabłkami na korytarzach dla chętnych. Na następny rok przerzucili się na inne owoce i znaleźli inne rynki. Ale to embargo chyba dalej obowiązuje.

        • 2 0

    • Kupuję jabłka na rynku za 1zł za kg

      • 0 0

  • Karczewskiego słuchaliście ? (1)

    • 21 2

    • Już myślałem że będzie hejt

      A tu proszę dietetyk

      • 4 0

  • niestety znam pustaka który (3)

    jabłka mył płynem do mycia naczyń......

    • 3 2

    • To raczej była kobieta, więc zastosuj rodzaj żeński.

      • 2 3

    • a talerze z których jesz i zlizujesz jedzenie, zym myjesz? Uważasz że płyn to jakaś trucizna?

      • 8 1

    • Niekoniecznie pustak... jeśli byś troszkę poczytał to dowiedziałbyś sie że jabłka i inne owoce powlekane są specjalną substancją która zapobiega psuciu się owoców, żeby ja zmyc ze skórki owocu należy je umyć ciepłą wodą

      Niekoniecznie pustak... jeśli byś troszkę poczytał to dowiedziałbyś sie że jabłka i inne owoce powlekane są specjalną substancją która zapobiega psuciu się owoców, żeby ja zmyc ze skórki owocu należy je umyć ciepłą wodą właśnie z dodatkiem odrobiny płynu do mycia naczyń, tak zalecają lekarze! Także pustak to jest ktoś kto się wymądrza nie mając pojęcia!!!

      • 2 1

  • jabłka bardzo chętnie byśmy jedli ! (3)

    Gdyby nie to, że ceny ich drastycznie wzrosły. Nie potrafię pojąć jak to możliwe, że jabłka, nasze polskie, które potrafią urosnąć wszędzie i nie potrzebują wielkiej pielęgnacji są takie drogie.. szczególnie, że w skupie ceny się nie zmieniły od lat

    • 32 2

    • (2)

      Rolnik (sadownik) musi z czegoś godnie żyć. I sklep. I hurtownicy. I urzędnicy...

      • 3 1

      • ale jabłka są w cenie bananów, które u nas nie rosną i trzeba przywieźć i oclić (1)

        więc ja też nie rozumiem skąd taka cena np. 5.50 za kilo

        • 8 0

        • jeszcze magazynować w odpowiedniej temperaturze,

          • 0 0

  • Ze skórka (1)

    Oblepiona woskiem aż świeci w ciemności i ja mam to jeść?

    • 11 4

    • Nie kupuj w Lidlu i podobnych, przejdź się na rynek :)

      • 2 0

  • Jabłko było zdrowe kiedyś (1)

    Odkąd sadownicy zorientowali się, że kupujecie te które są najsłodsze zaczęli wam dostarczać to czego chcecie. Obecnie jabłko to dużo cukru i śladowe ilości zdrowia.

    • 12 2

    • słuchajcie

      "niezbyt idealnie okrągłe i lśniące, ale na pewno zdrowsze"

      • 0 0

  • Ja mam 66 lat i pamietam jeszcze jablka niemodyfikowane genetycznie, mialy zupelnie inny smak (czasami nawet byly z wkladka miesna), to samo dotyczy pomidorow, innych owocow i warzyaw rowniez. Dlatego miedzy innymi nie lubie obecnie jablek

    • 16 3

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.