Opinie (69) 9 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Mi w ogóle warzywa nie smakują i mam ogromny problem. Ale postanowiłem zamówić sobie catering dietetyczny warszawski dzień od Pana Gesslera wege i teraz muszę jeść te warzywa i nie jest tak źle.

    • 0 0

  • okiem normalnego clowieka

    jem co lubie i nie dam zarobić cwaniakom i wyłudzaczom pieniędzy

    • 0 0

  • wystarczy przez tydzień spróbować nie jeść mięsa i nabiału (10)

    i przekonać się na własnej skórze jaka jest różnica w samopoczuciu i komforcie życia. 'dyskomfort' i wszystkie niedogodności związane z najedzeniem się mięsem czy nabiałem idzie w zapomnienie. lepszy sen, lepszy metabolizm brak senności i ociężałości. jest poprostu lepiej

    • 11 3

    • (7)

      Dokładnie. I to całe gadanie, że "bez mięsa nie będziesz mieć siły" okazuje się totalną bzdurą. Biegam, ćwiczę na siłowni, jeżdżę do pracy rowerem, a wieczorem mam jeszcze siły by bawić się z dzieciakami. Czuję się świetnie, jestem zdrowy a od ponad 10 lat nie jadłem mięsa.

      • 4 3

      • (6)

        Pytanie, czy byłbyś taki mądry, gdybyś pracował codziennie fizycznie? Bo czym innym jest pobieganie dla przyjemności, a czym innym ładnych parę godzin ciężkiej pracy.

        • 3 4

        • (5)

          Na diecie bezmięsnej, a nawet wegańskiej, są też zawodowi sportowcy, dla których ta Twoja praca fizyczna to rozgrzewka przed treningiem. Mięso nie daje więcej energii niż dobrze skomponowany, wegetariański posiłek.

          • 4 2

          • leming dlaczego niema ciezarowców wegan ani strongmenów wegan (4)

            a może dlaczego leming niema na syberi wegan ?

            • 0 4

            • (1)

              Przecież są. Źródłem energii w diecie są węglowodany i tłuszcze, zrozumcie wreszcie:

              • 5 0

              • płaskoziemcy myślą że zwierzęta to

                taki magiczny wehikuł który z trawy robi tłuszcze węglowodany i proteiny. ale jak ktoś ledwo co pisać potrafi to nie ma co zbyt wiele wymagac

                • 2 0

            • Oczywiście że są. Patrik Babounian, Nate Diaz i wielu wielu innych. Wystarczy wygooglować. A Ty mieszkasz na Sybierii że się zasłaniasz tym argumentem? Nie mówimy o ekstremalnych przypadkach (Syberia, biegun

              Oczywiście że są. Patrik Babounian, Nate Diaz i wielu wielu innych. Wystarczy wygooglować. A Ty mieszkasz na Sybierii że się zasłaniasz tym argumentem? Nie mówimy o ekstremalnych przypadkach (Syberia, biegun pólnocny/południowy, ludy pierwotne) Tylko o ludziach cywilizacji zachodniej w środku Europy. Z resztą na tej Syberii podejrzewam że też znalazłyby się wyjątki.

              • 3 0

            • Oczywiście, że są. Polecam sprawdzanie takich rzeczy przed napisaniem komentarza.

              • 1 0

    • dzbanku to ze ci sekta z mózgu zrobiła kapuscianego głąba to niemusisz sie tym chwalic. (1)

      Po pierwsze niema żadnych dowodów na bzdury które wypisujesz sa za to badania potwierdzające ze jest właśnie odwrotnie.
      Kapusto człowiek urodził się mięso żerny tak samo jak większość zwierząt.I przyswajalność

      Po pierwsze niema żadnych dowodów na bzdury które wypisujesz sa za to badania potwierdzające ze jest właśnie odwrotnie.
      Kapusto człowiek urodził się mięso żerny tak samo jak większość zwierząt.I przyswajalność wszystkich składników pokarmowych z miesa i nabiału jest na poziomie 50-80% w wypadku trawiastych tylko 20% .Dlatego też kapusciana głowo tacy jak ty faszerują się dodatkowo pigułami !!

      • 0 5

      • Jaka sekta? Mówię o własnych doświadczeniach- 10 lat bez mięsa i najlepsza forma w życiu, wyniki badań rewelacyjne, żadnych suplementów. Wcinaj dalej paróweczki tylko później nie płacz u lekarza.

        • 3 0

  • lubię winogrona, a szczególnie po przetworzeniu do formy płynnej

    • 7 0

  • Bakłażan ma intensywny smak? To chyba jedyne warzywo bez smaku.

    • 6 1

  • prosta dietetyka (2)

    na kanapke klade plaster jablka. szybkie latwe i skuteczne. pasuje do wszystkiego zwlaszcza do schabu

    • 5 7

    • proste rozwiązania są najlepsze

      • 0 0

    • student :)

      • 3 1

  • (10)

    Warzywa sa strasznie drogie. Mowie o dobrej jakosci warzywach a nie tych co w niektorych sklepach leza i wygladaja jak z zeszlego sezonu. Osobiscie czekam na fasolke szparagowa. Ojj z zasmazka. Do tego kompot. Mmmm.

    • 30 10

    • Na rynku zbieram za darmo

      • 0 0

    • soczewica i fasola to też warzywa (3)

      i nie są drogie

      • 9 1

      • (2)

        Ale nie jedyne. Kalafior czy brokul. Dobry pomidor. Sporo kosztuja.

        • 7 1

        • (1)

          Fakt. Warzywa są bardzo drogie. Ostatnio kupiłam fasolę mamut. Dla mojej 4osobowej rodziny kg za 20zł. Kochamy brokuły, kalafiora, paprykę, szparagi (akurat zaczął się sezon), szpinak, pomidorki malinowe, ogórki, bakłażany, rzepę, kalarepkę.. chyba wszystko co możliwe :-D Jak liczę to teraz więcej płacę za warzywa i owoce niż mięso i ryby.

          • 6 0

          • Akurat jedzenie jest tym na czym nie oszczędzam

            Wolę zjeść mniej ale czegoś wartościowego i dobrego niż zapchać się syfem. A już kompletnie nie rozumiem ludzi, którzy oszczędzają na żarciu aby kupić sobie większy telewizor, nowszy telefon albo lepsze auto.

            • 7 0

    • Mmm... (2)

      U nas bedzie jak w USA, mało kogo bedzie stac na wartosciowe jedzenie. Dla mnie hitem ostatno bylo Avocado po 9 zl za sztuke na bazarze... W markecie 12zl za kilogram. Jabłka po 5,50 kg, tyle co banany i jak tu wspierac lokalba gospodarke?

      • 4 0

      • coś w tym jest

        Dla mnie hit to był kalafior - 25 zeta za kg :O

        • 2 0

      • Ale to cały czas mniej niż kiełbasa czy mięso .

        • 0 0

    • Warzywa dobrej jakości są drogie ale mięso dobrej jakości jeszcze droższe :)

      • 13 0

    • Szkoda zabijać smak fasolki tą zasmażką.

      • 8 5

  • Prawdziwy Polak z warzyw je tylko schabowego z ziemniakami i kapustą. Albo kebaba.

    • 2 3

  • jak zrobię zakupy w dużym sklepie (4)

    to musze przemycac jedzenie do posiłków, bo te "produkty" to w składzie tylko papier, chemikalia i przyprawy.

    • 8 6

    • (3)

      Wystarczy czytać w sklepie etykiety, po impasie lat 90/00gdzie wrzucano do żywności wszystkie możliwe ulepszacze, żeby było taniej, teraz obserwuje powrót dobrych produktów . Owszem dużo syfu nadal jest w sprzedaży, ale istnieje możliwość zakupu dobrej żywności .

      • 4 2

      • (2)

        Głupoty pleciesz , w latach 90 żywność jeszcze była w miarę zjadliwa ,bez ulepszaczy i gumy .Teraz w Xxl w ,mamy w jedzeniu samą truciznę , a co niektórzy nawet dają się nabrać ,na tzw przetwory ekologiczne .Bo skąd ta ekologia jak ziemia ma również wiele składników tabeli Mendelejewa .

        • 2 5

        • Tak, sama trucizna - a "kiedyś to było inaczej".W takim PRL to dopiero miałeś zanieczyszczenie środowiska, z glebą włącznie... I "zdrowe warzywa" z działek w okolicach "Fosforów", których nawet szkodniki nie tykały

          Tak, sama trucizna - a "kiedyś to było inaczej".W takim PRL to dopiero miałeś zanieczyszczenie środowiska, z glebą włącznie... I "zdrowe warzywa" z działek w okolicach "Fosforów", których nawet szkodniki nie tykały ;).
          A przetwory ekologiczne pochodzą z owoców czy warzyw uprawianych z minimalnym użyciem środków ochrony roślin (można stosować tylko wybrane) czy nawozów sztucznych. Niemniej są drogie, bo takie uprawy są po prostu mało efektywne.

          • 0 0

        • A umiesz sklecić wypowiedz bez inwektyw? W latach 90 nastąpił boom na aspartany, benzoesany i wzmacniacze smaku . W latach 80 i wcześniej tego nie było.

          • 5 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.