Opinie (77) 6 zablokowanych

  • Familia Bistro

    Potwierdzam, klasa!

    • 0 0

  • Rosół za 15 zł? (13)

    Chyba 10 litrów tego rosołu przywieźli w tej cenie?;)

    • 54 6

    • (12)

      jeśli robisz 10 litrów rosołu za 15 zł, to współczuję tym, którzy muszą go jeść. Z ciekawości ostatnio policzyłem, wyszło mi,że litr dobrego rosołu to koszt ok 10 zł.- na wołowinie i drobiu, nie licząc wody i gazu.

      • 6 18

      • Chyba z bażanta gotowałeś ten rosól ? (9)

        • 19 4

        • (8)

          Kawał wołowiny z kością to ok 15 zł, plus włoszczyzna 10 zł i prąd/gaz. Jakieś 30 zł za 4 l. Chyba, że gotujesz na kostce to spoko xd

          • 6 12

          • Włoszczyzna na ryneczku tonwydatke 5-7 złoty. Za 15 zł to kupujesz porcje rosołowe z kaczki, wołowiny i kury, łącznie ponad kilogram spokojnie będzie.
            Pelikanie restauratorów idź pisać swoje brednie gdzie indziej.

            Włoszczyzna na ryneczku tonwydatke 5-7 złoty. Za 15 zł to kupujesz porcje rosołowe z kaczki, wołowiny i kury, łącznie ponad kilogram spokojnie będzie.
            Pelikanie restauratorów idź pisać swoje brednie gdzie indziej. To że nie potrafisz gospodarzyć kasa i łapiesz się na tanie gadki, to tylko nie opowiadaj jak drogie jest zrobienie rosołu.
            Do wszystkiego brakuje jeszcze imbiru i sosu sojowego. No ale to tylko świadczy o "jakości" twojego rosołu.

            • 0 1

          • Włoszczyzna 10zl? (2)

            chyba prosto z Włoch :)

            • 18 1

            • (1)

              Ok
              Z ciekawości sprawdziłem w biedrze... Niby piszą 6 złotych, więc jeśli kupuje lepsze, eko itp. (nie wnikam czy to się coś różni bo pisze o cenach) to 10 zł jest realne.
              Tak.. wiem, napiszesz, że masz za 'darmo" z działki pracowniczej gdzies koło dwupasmówki w Gdańsku albo od rolnika z Kaszub zza bytowa po 2 złote.

              • 4 6

              • Ale Bytów to szanuj. Ok?

                • 3 0

          • Jaki kawał? Kawalątek (2)

            za 15 zł to dostaniesz 0.5 kg dobrego szponderku lub goleni, w tym prawie połowa wagi to kość

            • 10 1

            • (1)

              Jak lubisz gotować na ścierwie to twoja sprawa.

              • 3 6

              • ale to oni gotuja

                • 1 1

          • na jakiej wołowinie, na kosciach od kurczaka - koszt tylko to warzywa - 20 pln na 10 ltr czyli koszt całkowity to 2 zł za litr czyli 70 gr za porcję

            • 5 2

      • (1)

        Kostka rosołowa 12szt. 4,59zł, jedna kostka na 0,5l wody, czylik koszt na 15l ok 11,5zł :D

        • 12 0

        • fuj

          • 7 0

  • 12 zł za pomidorówkę z makaronem....
    Znowu jakiś odklejony artykuł.
    A sama zupa zwyczajna i nie warta swej ceny.

    • 1 0

  • ilość oszukana (2)

    jak dla wróbelka, dwa pulpeciki serio?

    • 29 8

    • Indyk ma dużo białka nie wymaga dodatku mąki .To chude mięso .Tu brak doświadczenia przez degustatora

      • 1 0

    • Polacy tak się przyzwyczaili, że musi być zawsze wiadro paszy

      A potem otyłość, nadciśnienie, rak trzustki i żołądka. Kiedy się ważyliście ostatnio?

      • 10 20

  • Zamiast kucharii to chyba bym wolał z baru mlecznego. Blech. Niestety jak wygląda tak smakuje

    • 5 0

  • nie ma (1)

    czegos takiego jak "kuchnia polska". to co teraz tak jest nazywane to "kuchnia PRL". Komuchy starały sie wszystko ujednolicać. W czasach RP mieliśmy fantastyczne kuchnie regionalne. ale nie było wspólnej "polskiej".

    • 5 8

    • Dokładnie!

      • 0 2

  • Podsumowując : (1)

    Głodny niedźwiedź przywozi mi do pracy obiad z dwóch dań za 21,50 zł bez opłaty za dowóz . Dziękuję za uwagę i żegnam te lokale ozięble .

    • 17 1

    • Czarli fud end frends 5 posiłków za 52 zł dziennie mi przywozi. Zamawiam na 30 żeby mieć rabat. Dziękuje za uwagę

      • 0 3

  • "Artykuł" jak zawsze... w punkt. (2)

    • 40 8

    • Do mojego testu... mój wybór. Babka sporych rozmiarów wiec. ;-))

      • 0 0

    • Żurek "w punkt"

      nie zawiodłem się tą recenzją :)

      • 19 2

  • Bar mleczny na Szerokiej polecam - za 15 zeta bardzo dobry obiadek :) (3)

    Barszcz ukraiński i ruskie pierogi z omastą - pychota :)

    • 19 8

    • Wstrętne, tłuste jedzenie w smutnym, siermiężnym miejscu z menelami w gratisie. Ale co kto lubi.

      • 2 3

    • (1)

      Czyli nie tak tanio jak na takie potrawy.
      Poza tym często tłok i śmierdzi od niektórych ludzi.

      • 9 1

      • Tak to prawda wiecznie tam śmierdzi ! Odechciewa się jeść !

        • 7 1

  • Prawdziwe kołduny robi się z mięsa mieszanego.

    Koniecznie powinna być dodana baranina.

    • 9 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.