Opinie (78) 10 zablokowanych

  • (5)

    Kaczka i kluski za 99zł....przecież jak zrobię w domu to circa 20zł wyjdzie....

    • 59 15

    • Niestety będziesz musiał znowu jeść "szweckie kąserwy",rarytasem będzie pizza z twojego pieca na"wengiel".

      • 5 14

    • To racja nie jest to artykuł i potrawy dla ludzi

      Biednych

      • 16 0

    • (1)

      Sęk w tym, że jak zrobisz sam... A jak chcesz gotowca to trzeba zaplacić.

      • 10 2

      • Lepiej już kaczke przyprawiona z nadzieniem kupic

        20 zł max wyjdzie. tylko upiec

        • 0 0

    • Do kaczuszki dopłata 20 zł, więc 119 razem :). Serio, jak już czytać, to warto ze zrozumieniem.

      • 0 0

  • (4)

    Rosół z podgrzybka 18 PLN za 250 ml czyli....64 PLN za litr zupy....można? można, kto bogatemu zabroni....Pewnie hektolitry będą sprzedawane, ale tak na serio sorry ale chyba ktoś tu funkcjonuje w rzeczywistości abstrakcyjnej, ja z pewnością się na to nie pisze, na inne propozycje również NIE

    • 74 3

    • (1)

      z jednego podgrzybka? - do tej pory myślałem że rosół robi się zna mięsie, te wszystkie potrawy wyglądają jakby je psu z gardła wyciągnęli

      • 16 3

      • nie chodzi o jakość a o cenę

        • 0 0

    • 4 x 18 = 64? (1)

      To dlatego jesteś biedny i cię nie stać, bo nawet prostego rachunku nie potrafisz wykonać.

      • 1 0

      • Oj tam, kolejny który nie doczytał, nie zobaczył, nie policzył... I tak się kręci na tej wsi.

        • 0 0

  • Śledz porcja za 16 zł (4)

    a wiejskie z Lidla w oleju z cebulką za cztery porcje kosztują dyszkę.

    • 44 8

    • Ale te z lokalu przrządził

      mistrz patelni złoty język.

      • 7 0

    • oczywiscie zakupione produkty we wlasnym zakresie wykonane a tu tylko przeplacanie za kawalek czegos co mozna upichcic samemu

      • 1 0

    • leniwce kazda kase wydadza aby nie robic

      • 0 0

    • Ten śledź to ani nie wygląda na matiasa, ani nie kosztuje. Ale już się nie sprzeczam.

      • 0 0

  • Plastik (2)

    Wszędzie plastik masakra. Zdjęcia ładne, ale trochę drogo. Zastanawiam się dlaczego autorka i blogerka nie proponuję, żeby czasem coś ugotować w domu. Może ktoś kto nigdy nie gotował może zostać domowym Top Chefem. I przy okazji domowo i z dobrych produktów, czyli wiem co daję, bo w knajpach to różnie widać.

    • 45 4

    • zgadnij kto opłaca ten portal

      codziennie porcja wiadomości o daniach na wynos.

      • 13 2

    • opcje

      takie jedzenie to dla leniwych, bogatych
      swiateczne wypieki i jedzonko najlepiej samkuje samemu zrobione

      • 1 0

  • Testujemy cateringi. (3)

    Bardzo wykwintnie, jak zwykle w punkt i bez zarzutu. Krytyk kulinarny to raczej powinien jeść, smakować lub degustować. Po tym artykule jest Pani takim Bikontem północy, naszym skarbem, taką perła Bałtyku.

    • 34 5

    • maksymalnie esencjonalny komentarz

      • 15 1

    • Przecież koleżanka

      Powiedziała że tatar jest boski, to znaczy że jest boski, czego nie rozumiesz?
      ;-))))

      • 6 0

    • dla tych co maja kasy za duzo, albo w glowach sie poprzewracalo od nadmiaru

      • 1 0

  • (1)

    Patrząc po cenach to spodziewają się chyba zamówień z Norwegii

    • 59 3

    • drogo okropnie, sama zrobie

      • 0 0

  • Ja nie będę nic kupować. Niech norwedzy przyjadą i to kupią w tych cenach.

    • 33 3

  • (2)

    proszę Pani ogórki są tylko kiszone , kwaszone to syf którego nie powinno się sprzedawać a tym bardziej kupować i spożywać , tak samo jest ze śmietaną i śmietanką ileż to przepisów kulinarnych sie zmarnowało tego nie wie nikt , jaka różnica ? śmietana jest lekko kwaśna i bardzo gęsta , a śmietanka jest słodka

    • 18 5

    • Ściemniasz, gdzieś kiedyś usłyszałeś i powtarzasz jak katarynka.
      Ogórek kwaszony i ogórek kiszony to synonimy oznaczające dokładnie ten sam produkt: ogórek poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej,

      • 0 1

    • A niech to, nawet odnalazłem:
      Instytut Biotechnologii Zakład Technologii Fermentacji w Warszawie w swojej opinii wyjaśnia, że kapusta kiszona/kwaszona, czy ogórki kiszone/kwaszone to produkty utrwalane naturalnie w

      A niech to, nawet odnalazłem:
      Instytut Biotechnologii Zakład Technologii Fermentacji w Warszawie w swojej opinii wyjaśnia, że kapusta kiszona/kwaszona, czy ogórki kiszone/kwaszone to produkty utrwalane naturalnie w procesie fermentacji mlekowej, w wyniku której powstaje kwas mlekowy i niewielka, naturalna ilość kwasu octowego. Wymienione metabolity zabezpieczają ww. produkty przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów (bakterii gnilnych i masłowych).

      • 0 1

  • (5)

    To obrzydliwe i karygodne, że promujecie jedzenie mięsa. Wstydźcie się! Przyczyniacie się do cierpienia zwierząt i ocieplenia klimatu, jesteście za to współodpowiedzialni!!!!!

    • 6 43

    • (1)

      słaba prowokacja

      • 5 0

      • Jeśli walkę o prawa zwierząt nazywasz prowokacją to nazywaj ją sobie tak dalej, żyj w swoim bezlitosnym, mięsnym świecie. Prawda jest taka, że coraz więcej ludzi z uwagi na cierpienie zwierząt i dewastację klimatu

        Jeśli walkę o prawa zwierząt nazywasz prowokacją to nazywaj ją sobie tak dalej, żyj w swoim bezlitosnym, mięsnym świecie. Prawda jest taka, że coraz więcej ludzi z uwagi na cierpienie zwierząt i dewastację klimatu porzuca jedzenie mięsa i jego promowanie jest średniowieczne. Jeszcze trochę i mam nadzieję, że w ogóle przerzucimy się jako ludzkość na produkty wyłącznie wegetariańskie a za ubój będzie groziło więzienie.

        • 0 2

    • Vege (1)

      Proponuję nie wtykać nosa w cudzą kuchnię :)

      • 3 0

      • Proponuję nie fundować zwierzętom cierpienia a klimatowi dawek gazów cieplarnianych.

        • 0 2

    • Za to promują dokładanie po 100g plastiku do każdej porcji. Trafi z powrotem do ich dzieci z wodą i żywnością. Na zdrowie!

      • 0 0

  • Te zdjęcia nie pobudzają mojego zmysłu łaknienia. (1)

    Bardziej włącza się przerzutka na tryb ,,Społem"

    • 21 2

    • po co tyle zamawiac, potem wyrzucac jedzenie, bo za duzo to lepiej samemu w domowej kuchni zrobic

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.