2020-12-08 12:42
Kaczka i kluski za 99zł....przecież jak zrobię w domu to circa 20zł wyjdzie....
2020-12-08 14:06
2020-12-08 14:45
Biednych
2020-12-08 15:31
Sęk w tym, że jak zrobisz sam... A jak chcesz gotowca to trzeba zaplacić.
2020-12-09 15:24
20 zł max wyjdzie. tylko upiec
2020-12-10 13:52
Do kaczuszki dopłata 20 zł, więc 119 razem :). Serio, jak już czytać, to warto ze zrozumieniem.
2020-12-08 13:18
Rosół z podgrzybka 18 PLN za 250 ml czyli....64 PLN za litr zupy....można? można, kto bogatemu zabroni....Pewnie hektolitry będą sprzedawane, ale tak na serio sorry ale chyba ktoś tu funkcjonuje w rzeczywistości abstrakcyjnej, ja z pewnością się na to nie pisze, na inne propozycje również NIE
2020-12-08 13:33
z jednego podgrzybka? - do tej pory myślałem że rosół robi się zna mięsie, te wszystkie potrawy wyglądają jakby je psu z gardła wyciągnęli
2020-12-08 21:07
nie chodzi o jakość a o cenę
2020-12-09 15:36
To dlatego jesteś biedny i cię nie stać, bo nawet prostego rachunku nie potrafisz wykonać.
2020-12-10 13:53
Oj tam, kolejny który nie doczytał, nie zobaczył, nie policzył... I tak się kręci na tej wsi.
2020-12-08 13:22
a wiejskie z Lidla w oleju z cebulką za cztery porcje kosztują dyszkę.
2020-12-08 18:54
mistrz patelni złoty język.
2020-12-09 12:44
oczywiscie zakupione produkty we wlasnym zakresie wykonane a tu tylko przeplacanie za kawalek czegos co mozna upichcic samemu
2020-12-10 07:15
leniwce kazda kase wydadza aby nie robic
2020-12-10 13:58
Ten śledź to ani nie wygląda na matiasa, ani nie kosztuje. Ale już się nie sprzeczam.
2020-12-08 13:40
Wszędzie plastik masakra. Zdjęcia ładne, ale trochę drogo. Zastanawiam się dlaczego autorka i blogerka nie proponuję, żeby czasem coś ugotować w domu. Może ktoś kto nigdy nie gotował może zostać domowym Top Chefem. I przy okazji domowo i z dobrych produktów, czyli wiem co daję, bo w knajpach to różnie widać.
2020-12-08 14:52
codziennie porcja wiadomości o daniach na wynos.
2020-12-09 12:45
takie jedzenie to dla leniwych, bogatych
swiateczne wypieki i jedzonko najlepiej samkuje samemu zrobione
2020-12-08 13:46
Bardzo wykwintnie, jak zwykle w punkt i bez zarzutu. Krytyk kulinarny to raczej powinien jeść, smakować lub degustować. Po tym artykule jest Pani takim Bikontem północy, naszym skarbem, taką perła Bałtyku.
2020-12-08 13:58
maksymalnie esencjonalny komentarz
2020-12-08 19:05
Powiedziała że tatar jest boski, to znaczy że jest boski, czego nie rozumiesz?
;-))))
2020-12-10 07:16
dla tych co maja kasy za duzo, albo w glowach sie poprzewracalo od nadmiaru
2020-12-08 16:23
Patrząc po cenach to spodziewają się chyba zamówień z Norwegii
2020-12-09 12:43
drogo okropnie, sama zrobie
2020-12-08 17:10
Ja nie będę nic kupować. Niech norwedzy przyjadą i to kupią w tych cenach.
2020-12-08 17:24
proszę Pani ogórki są tylko kiszone , kwaszone to syf którego nie powinno się sprzedawać a tym bardziej kupować i spożywać , tak samo jest ze śmietaną i śmietanką ileż to przepisów kulinarnych sie zmarnowało tego nie wie nikt , jaka różnica ? śmietana jest lekko kwaśna i bardzo gęsta , a śmietanka jest słodka
2020-12-10 13:55
Ściemniasz, gdzieś kiedyś usłyszałeś i powtarzasz jak katarynka.
Ogórek kwaszony i ogórek kiszony to synonimy oznaczające dokładnie ten sam produkt: ogórek poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej,
2020-12-10 13:57
A niech to, nawet odnalazłem:
Instytut Biotechnologii Zakład Technologii Fermentacji w Warszawie w swojej opinii wyjaśnia, że kapusta kiszona/kwaszona, czy ogórki kiszone/kwaszone to produkty utrwalane naturalnie w
A niech to, nawet odnalazłem:
Instytut Biotechnologii Zakład Technologii Fermentacji w Warszawie w swojej opinii wyjaśnia, że kapusta kiszona/kwaszona, czy ogórki kiszone/kwaszone to produkty utrwalane naturalnie w procesie fermentacji mlekowej, w wyniku której powstaje kwas mlekowy i niewielka, naturalna ilość kwasu octowego. Wymienione metabolity zabezpieczają ww. produkty przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów (bakterii gnilnych i masłowych).
2020-12-08 17:38
To obrzydliwe i karygodne, że promujecie jedzenie mięsa. Wstydźcie się! Przyczyniacie się do cierpienia zwierząt i ocieplenia klimatu, jesteście za to współodpowiedzialni!!!!!
2020-12-08 20:51
słaba prowokacja
2020-12-09 13:08
Jeśli walkę o prawa zwierząt nazywasz prowokacją to nazywaj ją sobie tak dalej, żyj w swoim bezlitosnym, mięsnym świecie. Prawda jest taka, że coraz więcej ludzi z uwagi na cierpienie zwierząt i dewastację klimatu
Jeśli walkę o prawa zwierząt nazywasz prowokacją to nazywaj ją sobie tak dalej, żyj w swoim bezlitosnym, mięsnym świecie. Prawda jest taka, że coraz więcej ludzi z uwagi na cierpienie zwierząt i dewastację klimatu porzuca jedzenie mięsa i jego promowanie jest średniowieczne. Jeszcze trochę i mam nadzieję, że w ogóle przerzucimy się jako ludzkość na produkty wyłącznie wegetariańskie a za ubój będzie groziło więzienie.
2020-12-09 13:01
Proponuję nie wtykać nosa w cudzą kuchnię :)
2020-12-09 13:09
Proponuję nie fundować zwierzętom cierpienia a klimatowi dawek gazów cieplarnianych.
2020-12-10 14:00
Za to promują dokładanie po 100g plastiku do każdej porcji. Trafi z powrotem do ich dzieci z wodą i żywnością. Na zdrowie!
2020-12-08 17:41
Bardziej włącza się przerzutka na tryb ,,Społem"
2020-12-09 12:44
po co tyle zamawiac, potem wyrzucac jedzenie, bo za duzo to lepiej samemu w domowej kuchni zrobic
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.