2021-03-25 07:13
Ceny z kosmosu. Rozumiem że są koszty itd ale bez przesady.
2021-03-25 07:18
Chłopie przy marży 300% w gastronomii możesz się od razu zwijać. Bez 600-800% nawet o tym nie myśl.
2021-03-25 08:01
Spokojnie. Latem sobie odbija z nawiazka. Przez dwa miesiace zarabia sie olbrzymie pieniadze.
2021-03-25 12:45
Mało jednak rozumiesz Mariusz, doucz się, zwłaszcza w temacie marży oraz narzutu.
2021-03-25 18:54
Zależy od czego liczysz.
W gastronomii marża na poziomie 200% to standard. Food cost wynosi wówczas ok. 30%.
2021-03-25 07:16
Rozumiem, że restauracje muszą sobie radzić i zdaje sobie sprawę ile kosztują dania w restauracjach przy pełnej obsłudze kelnerskiej i kuchennej i innych kosztach przy pelnych obrotach ale w sytuacji tylko na wynos 30 zł/litr żurku czy jedno faszerowane jajko 5 zł/szt ?
2021-03-25 09:14
2021-03-25 09:52
Widzisz. Stać mnie dlatego, że nie kupuję w tych cenach.
2021-03-25 09:23
Że przy tej cenie jedna "chochla" specyfiku kosztuje nas 10 PLN, co jest wartością abstrakcyjną. :)
2021-03-25 07:23
Czemu me oczy biedne znowu patrzą na pani "sztuke" tworzenia niczego z nicości? Panie Michale, Szefie wszystkich Szefów litości! Niech pan sie zajmie gastro strefą na tym portalu. "W punkt" jest nudna niczym slabe wino.
2021-03-25 08:31
Popieram postulat
2021-03-25 10:30
2021-03-25 07:30
Litr żuru 30 zł?!?!? Serio?
W stonce za 30 zł to mam masę zakupów. Bez przesady pazerne restauratory
2021-03-25 16:25
To idź se do biedry a reszcie daj spokój.
2021-03-25 07:46
napiszcie, że to art sponsorowany, bo niedługo tym waszym 'recenzjom' to się uokik przyjrzy
2021-03-25 13:22
w rozumieniu istoty własności prywatnej. Trójmiasto jest prywatną firmą, restauracje są prywatne, każdy może sobie nazwajem siebie reklamować, lokować produktów bez prawnego wymagania ostrzeżenia czy artykuł jest albo nie jest sponsorowany.
także muszę cię zmartwić, uokik nie będzie tu nikogo ścigał.
2021-03-25 16:56
Zgodnie z polskim prawem prasowym, artykuł musi być oznaczony jako sponsor, bo inaczej niestety mamy kryptoreklamy. I żadna własność prywatna nie ma tu nic do rzeczy. Ale doceniam chęć polemiki
2021-03-25 07:55
Wspieram gastro. Kupuje kebab
2021-03-25 07:56
Zauwazyliscie,ze rosnie pokolenie "dwie lewe rece" do wszystkiego... Pracuje w sporej firmie i widac po posilkach na czym jedzie mlodsza kadra a co jada i ma przygotowane starszyzna. Jak mowimy o zrobieniu sobie dobrego jedzenia to mawiaja eee tam lepiej zamowic albo gotowca w piekarnik. Masakra.
2021-03-25 09:25
Aby ktoś za mnie przygotowywał posiłek, a nie żeby siedzieć godzinami w garach, sprzątać, remontować chałupę itp. Boomerskie podejście - rób wszystko sam i bądź zarobiony od 7 do 20. Spójrz sobie na zachód - tam wszyscy jadają w restauracjach (nawet śniadania).
2021-03-25 11:14
Godzinami w garach? Gdzie tak przeczytales? Tak ci wmowil koles w rurkach i kolezanka w tipsach co wode na herbate przypala... Myslisz,ze jestes trendy a jestes niemota.
2021-03-25 12:56
2021-03-25 13:07
jak chcesz przygotowywać jedzenie na święta to tak, to są godziny przy garach
2021-03-25 07:57
Mazurek 150 zł, ale ktoś odleciał. Ratujmy gastro? Z takim podejściem niech padają.
2021-03-25 09:26
2021-03-25 08:18
co to za noc?
2021-03-25 09:43
2021-03-25 11:15
Nowoczesnym miescie? Tak wmawiali jak podpisywales umowe na smaryfon?
2021-03-25 11:18
Magiczna.
2021-03-25 12:40
2021-03-25 17:31
Święto zajączka.
2021-03-25 08:24
wszyscy maja pioruny na profilowym i chcę celebrować Zmartwychwstanie Pana? w jakim celu? do kościoła nie chodzą żyją jak poganie, grzeszą ale Wielkanoc chcą celebrować
2021-03-25 09:12
mogą zjeść coś, czego na co dzień się nie je, pojechać za miasto na wycieczkę czy pójść na rower, omijając kościół szerokim łukiem.
2021-03-25 10:10
weź sobie ją :)
2021-03-25 10:42
a co złego w życiu jak poganie? może to lepsze niż życie jak katolik?
2021-03-25 17:31
Wielkanoc to fajna tradycja, nie muszę mieszać kościół do tego.
2021-03-25 21:22
tradycja zmartwychwstania żydowskiego pasterza więc nie rozśmieszaj mnie
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.