2020-10-31 13:16
Opinia wyróżniona
Właśnie dobry temat wrzuciliście. Dziś robimy w domku akurat, ale w lokalu też lubię zjeść. Bułeczka z sezamem. Cheddar. Pomidor, ogórek szwedzki. Cebula czerwona. Jalapenos drobno posiekane. Domowy sos. Mięsko wysmażone dość, dość. Smacznego. Powodzenia wszystkim we wszystkim.
2020-10-31 19:04
dzięki, ja też staram się jak mogę, żeby odwiedzić wszystkich przed świętami
2020-10-31 13:52
cena produktow to:
* 50 pln kg mielonej wołowiny
* 6 bułek ok 6pln
* wazywa sosy to nie licze
wychodzi burger 180gram za 10pln około.
DO tego cena lokalu , zusy, podatki, vat, licencje sanepidu, pesja kucharza i dostawcy + gruba marza dla big bossa na fure za 300tys i wychodzi całość:
45pln za burgera!
2020-11-13 16:05
że właściciele restauracji nigdy do biedoty nie należą...
Pracownicy i owszem, ale właściciel nie.
2020-10-31 18:23
Gratulacje stary oszukałeś system ! Mimo to zycze ci aby kiedys było cię stac wyskoczyć do knajpy posiedzieć pogadać wypić pieko i żeby ktoś ci podał burgera zamiast spędzenia wieczoru w kuchni :)
2020-10-31 21:11
Niektórzy lubią pichcić. Ale w lokalu płacisz za jedną sztukę dania. Rób sobie np. codziennie jedną porcję zupy. Na mieście jesz codziennie co innego, a w domu męczysz jedno danie kilka dni. Dla siebie samego nie opłaca
Niektórzy lubią pichcić. Ale w lokalu płacisz za jedną sztukę dania. Rób sobie np. codziennie jedną porcję zupy. Na mieście jesz codziennie co innego, a w domu męczysz jedno danie kilka dni. Dla siebie samego nie opłaca się często gotować wykwintnego dania, co innego dla rodziny. Niektórzy harują również i po to, by doświadczyć endorfin delektując się daniem. A szczęśliwy człowiek, to zdrowszy człowiek i lepszy świat - ogólnie; nie mówię, że burger to zdrowy pokarm.
2020-10-31 17:33
jesteś ważywo
2020-11-13 16:03
Czy jakiś sensowny burger-server może mi wylistować koszty, które wpływają na to, że marża na takiej bule wynosi jakieś 200%?
2020-10-31 15:30
1. mięso wołowina niech będzie 8zł
2.Bułka 1.20zł
3. dodatki sosby 3 zł
12.20zł mamy burgera marzeń :)
a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
1.
1. mięso wołowina niech będzie 8zł
2.Bułka 1.20zł
3. dodatki sosby 3 zł
12.20zł mamy burgera marzeń :)
a teraz jak robią burgerownie tupu surf mak ( oszukana jakość )
1. Wołowina 3.5 zł słabej jakości - ale jest marketing na fb
2. Buła 1.20zł duża bo tania żeby nie było !
3. Dodatki 2 zł szczególnie sosy które mają zakryć słabą jakość mięsa
=Niecałe 7 zł -- a krzyczą sobie 19zł !!!!
2020-11-06 09:24
Aby opłacało się prowadził knajpę to produkty nie powinny przekroczyć 25% ceny dania. Kolejne 50% ceny to wszystkie opłaty. Dla właściciela przy dobrych wiatrach powinno zostać 25%. Wydaje mi się, że to i tak za mało za prowadzenie tak trudnego biznesu.
2020-10-31 15:45
Aha. Robiony na łące przez wolontariuszy, smażony na słońcu.
Spadaj pacanie do lekcji.
2020-10-31 15:52
Ile kosztuje zrobienie burgera licząc ilości licząc pracownika ? 50 gr ?
Dodaj do 6.70zł 80 gr - I tak to jest nadal 7.50zł.
A są jeszcze napoje frytki na których prowizja wynosi 300%
2020-11-05 19:08
Słabo chyba u Ciebie z tą matematyką
2020-10-31 23:45
Jesli w budzie pracuja 2 osoby i sprzedają burgera co 10 minut , bez zastojow, to sam koszt obsługi wynosi 7zl na burgera ....
2020-10-31 16:03
A VAT? A koszt wynajmu lokalu? A koszt opakowania? A koszt wyposażenia, które się zużywa?
2020-10-31 22:31
Nie ma w Polsce VAT. Jest podatek od towarów i usług. Nie pisałbym tego, ale jak już wysyłasz innych do szkół.
2020-10-31 16:35
ty biznesu nigdy nie zakładaj...
2020-10-31 18:26
Studencie medycyny zusy lokal pracownicy podatki 20zl to jak za darmo masz
2020-11-01 06:59
Według plebsu tutaj restaurator jak Ciebie dobrze nakarmi to powinien 8-10k zarabiać miesięcznie. Ja p... kosmos.
2020-10-31 16:47
Chcesz to idziesz i zamawiasz, nie to nie. A wiele rzeczy powinno być tańszych a nie jest i ostatecznie to rynek weryfikuje czy coś w danej cenie jest niesprzedawalne. Czasem trzeba spróbować czegoś innego nawet jeśli kosztuje 50 zł aby czuć, że się żyje.
2020-11-05 19:15
Artykuł sponsorowany, pani zjadła za darmo w trzech knajpach i już. Brawo Redakcja!!! Może warto zrobić listę burgerów i zrobić ranking z głosów ludzi??
2020-10-31 21:34
Brakuje mi burgerowni gdzie serwuje się normalnej wielkości dania, zamiast wież, albo burgero-naleśników wielkości talerza. Ja wiem że to typowo amerykańskie danie na amerykańską modłe, gdzie wszyscy mają wielkie japy i jeżdżą wózkami, ale tutaj chciałoby się zjeść coś akurat żeby zaspokoić głód, a nie się zapchać i upaćkać.
2020-11-05 19:06
2020-11-01 11:53
2020-11-05 19:04
Najlepszy jakiego można zjeść ! Mega smak, a do tego świetna ekipa. Polecam jak ma ktoś smaka na coś wyśmienitego!
2020-10-31 13:21
Za bułkę z warzywami 30 zł.Nie no bez jaj...
2020-11-04 18:06
2020-10-31 20:01
2020-10-31 20:53
Jedyny problem, żeby ceny szły w parze z jakością. A niestety ceny często idą w parze z modą i trendami. Lokale startują z rzetelnymi produktami, ale zjadają je koszty, więc szukają zamienników w towarze i obsłudze, a cena pozostaje albo jak rozkręca ogólnoświatowy trend, to jeszcze cena podskakuje. Np. jak moda na eko i vege.
2020-10-31 13:49
Gastronomia walczy z koronawirusem
2020-10-31 13:35
2020-10-31 13:41
Dwieście
2020-11-03 08:12
Dularów
2020-10-31 20:56
Oczywiście! Ilu by było takich amatorów? Po tygodniu zamówiłbyś stare mięso za stówę. Dobry żart. Też dałem się wkręcić.
2020-11-01 10:19
Dobry hamburger powinien kosztowac 500 zl
2020-11-01 01:02
Ja za 100 zł wole 2 kilogramy krewetek
2020-10-31 15:31
Tak proszę pana, dzień dobry proszę pana.
Burger za 200 zł, 300zl też może być i 500 proszę pana się znajdzie.
Dziękuję bardzo, całuję roczki, oczywiście proszę pana.
2020-10-31 23:07
2020-10-31 17:54
ale to nie do mnie tak, do mnie nie...:) a sos ma być gęsty... jak sok z ...
2020-10-31 23:06
Pewnie, ze elegancki Burger, ale nie podoba mi się... i będzie miał kłopoty, już ma
2020-10-31 22:07
Wszyscy maja depresje,to i ona ma
2020-10-31 22:26
2020-10-31 13:45
Mistrzowie trzysta
2020-10-31 15:02
za dobrego
2020-10-31 19:02
za dobrego to można i sasina zapłacić
2020-10-31 16:17
Pińcet złoty piękny kawalerze...
2020-10-31 16:14
2020-11-02 22:36
Podejdź pod Lotnię, stań pod Burger Majstrem, zamów burgera np. klasycznego albo z kozim serem. Odbierz, zamknij oczy i... pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz. A.. i jeszcze coś: nie jestem właścicielem ani udziałowcem w tej knajpce ;-)
2020-11-02 11:55
Wegański burger z bułką maślaną???
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.