Opinie (106) ponad 10 zablokowanych

  • (10)

    Ceny nie dla Polaków

    • 159 20

    • Oczywiście, bo warunki prowadzenia restauracji w Polsce są nie dla Polaków. (7)

      Sanepid, traktujący kuchnię w knajpie niemalże na równi z laboratorium medycznym. ZUS, traktujący każde przedsiębiorstwo jak dojną krowę. Do tego kwota wolna od podatku na śmiesznym poziomie. W takich warunkach zawsze będziemy wschodnią ścianą Europy.

      • 38 8

      • Taka ciekawostka ze świata sanepidu. (1)

        Żeby serwować klientowi głupie frytki, nie te mrożone, trzeba mieć osobne pomieszczenie do obierania ziemniaków. Teraz pomyślcie jak to przekłada się na koszty i dlaczego wszędzie serwują mrożone.

        • 28 1

        • w ktorej knajpie uraczysz ziemniaka z pola? wszystko "purre" z proszku

          • 14 4

      • Widzielm kuchnie (3)

        W tym programie Gesler rewolucje syf kila i mogiła niektóre. Nie wiem czy sanepid w ogóle działa w tym kraju...

        • 19 3

        • "W tym programie Gesler " - ty tak na serio? (2)

          Widziałeś coś w programie, który zarabia na siebie pokazując wyrywkowo tylko to co się sprzeda na antenie? To jest dla ciebie wykładnia?

          • 10 8

          • Fakt, ale...

            ... czasem ma się wrażenie, że trudno już znaleźć taką restaurację, która w tym programie nie była.

            • 11 0

          • patrz a z tvn i faktow wszyscy biora wszystko na serio

            nie dziwne?

            • 7 6

      • u geslerowaj widac jaki porzadek i labolatorium maja na kuchniach w knajpach

        i najtansze g..... kupowane do menu w lidlu i biedronce...

        • 16 1

    • (1)

      90 zeta za składniki na trzy obiady dla dwóch osób? 20 zeta za pierogi z kaczką? zupa i drugie za 26 zeta? z jakiej Polski jesteś? Z?

      • 29 1

      • tanio

        przeczytaj dokładnie artykuł i sprawdz ceny! 26 zł za kg piersi z kurczaka widziałeś co sie dzieje?

        • 4 10

  • (8)

    5 pierogów za 30zl bo są fotogeniczne? ;) Nawet typowa Jessica czy Kevin- rocznik '00 się tym nie naje. Nie każdy zamawia jedzenie, zeby wrzucac zdjecia na media społ. Niektórzy chcą się poprostu najeść;)

    • 178 10

    • będą tony plastiku i folli?

      • 21 0

    • W czasach zarazy szukają naiwniaków co to kupią

      • 21 2

    • To twój punkt widzenia (1)

      Widać mało smacznego jedzenia zjadłeś.
      Za dobre i smaczne trzeba zapłacić.
      Każdemu kto jeździ Mercedesem mówisz że ma go na pokaz?

      PS Smacznego kebsa

      • 10 31

      • odpowiedź na głupie głupia - a gdzie klasa wypowiedzi ?

        • 7 3

    • Yhm

      A powiedz co Ci dało, że to napisałeś i w którym momencie poczułeś się przymuszony do zamawiania z knajpek z tego wpisu ;)

      • 3 6

    • (1)

      To może być ciężkie ale musisz pogodzić się z tym, że niektórych stać

      • 4 2

      • Trochę innaczej

        Miektoruch stać... lecz za chwile ich nie będzie stać, tych którzy sr*li ma całą resztę... lub jeszcze innaczej, nie których stać ale mimo to szanują swój pieniądz i nie przepłacają za byle nadmuchana ideologie i wystrój knajpy...

        • 0 0

    • Zdziwił byś się

      Ile ludzi zamawia bo ładne foto na insta, lub idą do knajp które rżną klientów na marnej szamie a ludziom sprzedają hypowana miejscówkę, oby tylko oznaczyć się na insta...

      • 0 0

  • Zjadłabym te pierogi :) (4)

    Wyglądają smacznie i cena też spoko.

    • 22 81

    • Spoko powiadasz? (3)

      A kto bogatemu zabroni

      • 10 4

      • Człowieku!!! (2)

        Jeśli dla Ciebie wydatek 20 PLN za dostarczone do domu pierogi to majątek, to chyba wiedziesz bardzo smutny żywot...

        • 12 18

        • Żeby się najeść trzeba by zamówić przynajmniej 2 porcje, a to już wychodzi drogo.

          • 12 4

        • Tak, wydatek 20 PLN za pierogi to majątek.
          Niestety nie zarabiam tyle co ty.

          • 7 7

  • Skrzynka to ciekawy pomysł (1)

    Pewnie nie dla wszystkich, bo nie każdy ma ochotę gotować, ale mi się podoba. Plus za przepisy

    • 56 22

    • za 90zł skrzynka warta 20zł

      • 14 6

  • Odebrałem kebaba z Kebab star z Gdyni (3)

    Porażka!!!

    • 43 3

    • (2)

      A mi dowieźli z Nazar Kebab i spoko był. Teraz jest promocja z Glovo, że dla nowych użytkowników 15 pln rabatu przy zamówieniu za 30 pln

      • 10 5

      • (1)

        jak możecie to w ogóle jeść?

        • 9 8

        • Ustami :)
          Om nom nom trzeba robić :)

          • 29 2

  • Jedzenie na dowóz :) (10)

    Nigdy ale to nigdy nie zamówiliśmy z Żoną i Dzieciakami jedzenia do domu.
    I nie chodzi o to, że "ceny nie dla Polaków", bo oboje zarabiamy po ponad kilkanaście tysięcy.
    Ale o to, ile frajdy jest na wspólnym przygotowaniu posiłków w domu z Żoną i Dzieciakami. One się dużo naucza, my im pomagamy i na odwrót.

    • 32 140

    • To gratuluję, ale nie jesteście typową rodziną. Każde z Was zarabia po kilkanaście koła, do tego praca raczej lekka skoro zawsze macie czas i siłę na gotowanie.
      Tak, wiem kwestia organizacji...

      • 68 5

    • (1)

      To wogóle nie rozumiem po co czytasz i komentujesz taki artykuł. Czytaj z Żoną i Dzieciakami książki kucharskie. "Zarabiamy kilkanaście tysięcy" OMG !!!!!

      • 62 4

      • Bo on ma żonę i dzieciaki przez duże ż i d...

        • 30 0

    • Idźcie być bogaci gdzie indziej

      • 33 4

    • (1)

      To super, że razem gotujecie, ale to chwalenie się zarobkami zupełnie niepotrzebne. Zniszczyło cały urok posta. Można razem gotować bez względu na pensję, można też czasem coś zamówić, a razem pograć, czy spędzić czas. Bo jeśli mi powiecie, że gotowanie z dziećmi to zawsze radość, to znaczy, że nigdy z dziećmi nie gotowaliście :p

      • 39 1

      • oj tam, może gotują w mikrofali kupne klopsiki ze słoika

        • 10 0

    • Nienawidzę gotować. Unikam. Moje dziecko też ma masę innych zajęć.

      • 8 2

    • Może tak się też stać że od jutra nie zarabiacie.

      Bo firma padnie na twarz. Wtedy zabierz Dzieciaki i Żonę na szparagi do Niemiec.

      • 7 1

    • Mam wrażenie raczej, że pisze to jakichś (1)

      słoik zakompleksiony który chce dowartościować się na forum publicznym niż pewny siebie i swojej pozycji społecznej oraz zawodowej mężczyzna.

      • 7 1

      • Słoiki

        Akurat więcej tu zarabiaja niż gdyńdzczanie

        • 1 0

  • Schabowy - zrób to sam (1)

    Koleś przepłacił podwójnie i się jeszcze podnieca, że może sobie schabowego usmażyć. Zwariowałem :D

    • 87 11

    • Janusz pełną gębą

      Tym bardziej, że testerką jest babka! Może czasem przeczytaj artykuł ze zrozumieniem zanim skomentujesz...

      • 0 0

  • Teraz kupować na wynos jedzenie???? (8)

    Jak się siedzi cały czas w domu i można zrobić każdy obiad???? Ręce opadają. Co to za Janusze, co zamawiają.

    • 72 39

    • (2)

      Może i siedzę w domu, ale pracuję normalnie. W czasie pracy mam sobie robić 2 godziny przerwy na gotowanie? Czy może głodować 8h, a potem pichcić jak już będę padać z głodu? Nie każdy kto siedzi w domu ma czas na gotowanie.

      • 22 18

      • (1)

        No i są jeszcze tacy, którzy zamawiają, by oprócz tego, że muszą zjeść, chcą też na tyle ile to możliwe, wesprzeć właścicieli restauracji, żeby nie padły.

        • 18 2

        • Są też inne

          Firmy które potrzebują wsparcia...

          • 0 0

    • (2)

      chodzi o to, żeby pomóc knajpom nie upaść, dlatego można od czasu do czasu coś zamówić, by np. kucharze mieli pracę

      • 11 8

      • Prościej postawić skarbonki przed restauracjami (1)

        jak koniecznie chcesz im pomóc.

        • 7 9

        • świetny pomysł! po to ludzie mają siedzieć w domach, żeby móc wyjść wrzucić zeta do skarbonki pod knajpą!

          • 5 0

    • Nie pomagam restauracjom

      bo nie jestem pewny przyszłości. Oszczędzam.

      • 6 1

    • Większość ludzi pracuje a nie siedzi w domu

      • 3 1

  • Walka o przetrwanie (2)

    A ja głupi myślałem, że restauratorzy walczą o przetrwanie, ale do niektórych widocznie nie dotarły jeszcze realia.
    Wystarczy rzucic okiem na ceny w menu wirusowym Winnego Grona. Zupy po 25 zl, a wymyslne dania glowne po 50 zl.
    Good Luck

    • 93 9

    • Chyba nie do końca (1)

      Cena za zupę jest 29 zł za 2 porcje, czyli wychodzi po 14,5 zł za najlepszą grzybową w Trójmieście. Dania obiadowe też po 25-30 zł od osoby. Rozumiem, że można zjeść taniej, ale jeśli ktoś chce np. świętować jakąś okazję

      Cena za zupę jest 29 zł za 2 porcje, czyli wychodzi po 14,5 zł za najlepszą grzybową w Trójmieście. Dania obiadowe też po 25-30 zł od osoby. Rozumiem, że można zjeść taniej, ale jeśli ktoś chce np. świętować jakąś okazję z najbliższymi, to miło, że ma możliwość zamówić też bardziej wykwintne dania, a nie tylko pizzę i burgery za 20 zł. Te oferty są skierowane dla osób, które wcześniej korzystały z danych restauracji.

      • 3 25

      • No to żeby się nie przeliczyły.
        Nawet jako wierny klient nie będę wydawał majatku na papu z mikrofalówki.
        Na czas zarazy proponuje sie skupic na normalnym kliencie, a nie garstce wiernych konsumentow.

        • 19 0

  • A jaka jest gwarancja że posiłku nie przygotowuje, pakuje czy dowozi osoba zarażona ? (5)

    Pytam poważnie...

    • 97 6

    • Nie ma, ale co to za różnica, każdy z nas prędzej czy później będzie miał kontakt z wirusem, część zachoruje, ale większość zwalczy patogen zanim rozwinie się choroba. Przecież chodzi tylko o to, żeby to wszystko nie nastąpiło zbyt szybko, żeby było rozłożone w czasie.

      • 20 7

    • A jaką masz gwarancję, że gdy przyniesiesz mięso, (2)

      wyjmiesz je z folii do umycia, to krople z folii z wirusem (wilgotnej bo było zimne) nie prysną ci akurat prosto w oko, czy na błony śluzowe nosa i zakazisz się? Hę?

      Zobacz, tępa pało. w Gdańsku mamy 10

      wyjmiesz je z folii do umycia, to krople z folii z wirusem (wilgotnej bo było zimne) nie prysną ci akurat prosto w oko, czy na błony śluzowe nosa i zakazisz się? Hę?

      Zobacz, tępa pało. w Gdańsku mamy 10 przypadków, 9 spoza miasta i powiązanych ze sobą, w mieście jeden, kogoś kto przyjechał z Francji i zachorował przebywając na kwarantannie.
      COVID nie wisi więc w powietrzu i nie czeka, żeby się na ciebie rzucić. Ponadto ręce należy myć przed posiłkiem, oczywiście przed i po rozpakowaniu jedzenia. I to są normy.

      Czy grypę też łapiesz co sezon? Skoro nie, to i tego na razie nie złapiesz.

      Zostaw ewentualną panikę na wypadek większego rozpowszechnienia wirusa. :D

      • 8 12

      • (1)

        Nie rozpisuj się za dużo,tylko zrób testy swoim pracownikom i rób swoje odnośnie knajpy którą prowadzisz....A prelekcje zostaw mądrzejszym

        • 5 4

        • i niech nie ubliża cwaniaczek

          • 4 1

    • Ni ma.

      Ale czym jest przyjemność bez ryzyka? d*pku.

      • 2 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.