Opinie (65) 9 zablokowanych

  • "równowagą pomiędzy dobrze ugotowanym makaronem al dente i niepowtarzalnym aromatem trufli " (3)

    Równowaga między teksturą a aromatem? Coś jak równowaga między słodkim a czerwonym.

    • 81 1

    • (1)

      W punkt. Kulinarne towarzyszki.

      • 25 1

      • Pani Agnieszka w formie

        W punkt

        • 19 1

    • Recenzja

      Czekam na recenzje paprykarza szczecińskiego i konserwy turystycznej w wykonaniu pani Agnieszki ;)

      • 8 0

  • A pizza gdzie? (1)

    W włoskiej restauracji?

    Kolejna fachowa i doglebna recenzja. Więcej takich artykułów proszę!

    • 15 9

    • Jeżeli uważasz, że pizza jest obowiązkowym składnikiem posiłku we Włoszech, to pora się tam wybrać.

      • 10 8

  • (4)

    Pomijając wyrastające jak grzyby po deszczu restauracje nastawione na norków i jednorazowego klienta, czy tam kiedyś przypadkiem nie mieścił się sklep z tekstyliami? Pamiętam jak we wczesnych latach 2000 chodziłem tam z

    Pomijając wyrastające jak grzyby po deszczu restauracje nastawione na norków i jednorazowego klienta, czy tam kiedyś przypadkiem nie mieścił się sklep z tekstyliami? Pamiętam jak we wczesnych latach 2000 chodziłem tam z mamą, bo jako zakładnik sytuacji nie mógłem jeszcze zostawać sam w domu z racji wieku;) Pamiętam jeszcze, że dokładnie w kamienicy na przeciwko była jakaś knajpka/fast food z elewacją z zielonawo niebieskich kafli;) Ile ja tam zjadłem frytek;)

    • 30 1

    • (3)

      Dokładnie, to to samo miejsce. Kiedyś był sklep z tekstyliami, potem nawet restauracja, która istniała pod nazwą Tekstylia, potem coś innego, potem jeszcze coś innego i teraz znowu jakaś kolejna knajpa.

      • 11 3

      • Restauracja "Tesktylia" mieściła się po drugiej stronie budynku, od skrzyżowania z Szeroką. (2)

        • 10 2

        • (1)

          Ale dopiero później. Wprowadzasz w błąd

          • 9 6

          • Nie wprowadzam.

            W lokalu ze zdjęcia był przez lata fryzjer. To jest mały lokalik na skrzyżowaniu ulicy Świętojańskiej. Spójrz sobie w historię zdjęć google street view. Nie było tam restauracji Tekstylia, bo ona mieściła się po drugiej stronie budynku, przy skrzyżowaniu z Szeroką. Dzisiaj znajduje się na tym samym skrzyżowaniu ale właśnie na Szerokiej.

            • 9 0

  • I tak 141 Zeta pykło za....

    Mieszane uczucia...to ja wolę za taką kasę mieszać,ale w swojej kuchni wyborne jedzonko

    • 32 2

  • Charakterystyczna cierpkość wątróbki drobiowej (2)

    Nie wiem jakie wątróbki ta pani jadała, ale pewnie nie za świeże. W życiu nie czułem w nich cierpkości ani niczego, co trzeba by łagodzić lub tłumić.

    • 50 9

    • Wow, że ty nie czułeś nie znaczy, że inni nie mogą mieć innych kubków smakowych/odczuć.. Musisz być bardzo irytującą osobą, jak ktoś w twoim otoczeniu powie, że mu gorąco to dasz wykład, jak tobie w 68 było gorąco 12 sierpnia?

      • 4 17

    • Ależ oczywiście, że wątróbka (każda, ale także drobiowa) jest odrobinę cierpka. Inna sprawa, że taka mi smakuje i nie widzę powodu, żeby ten smak tłumić :)

      • 1 0

  • A co się stało z restauracją która była w tym miejscu? Chyba GRASS się nazywała? (2)

    • 3 5

    • Jest obok. Ten budynek jest duży.

      • 6 0

    • Grass jest obok.....

      • 0 0

  • Pusto tam, nie polecam (12)

    • 12 6

    • Takie artykuły tylko szkodzą takim knajpą (1)

      • 10 7

      • Knajpom - liczba mnoga

        • 8 2

    • (2)

      A polskich nazw nie ma? Jesteśmy w Polsce!!

      • 9 13

      • Ty tak serio?

        • 8 2

      • czy aby na pewno?

        lepiej o tym nie wspominać.

        • 3 1

    • Fakt, ceny z kosmosu, a porcje mega małe (2)

      • 28 6

      • (1)

        A czego się po śródmieściu spodziewasz? Większość lokali bazuje na jednorazowym kliencie oraz naciąganiu pijanych norków.

        • 17 2

        • Zapewniam ciebie, że czynsz w tych lokach jest 5 razy wyższy niż w twojej budzie z kebabami na osiedlu.

          • 6 6

    • Makaron z kleksami i nazwa zagraniczna i to ma być wyznacznik włoskiej kuchni. Śmiech na sali. (1)

      A gdzie kuchnia polska? Kartacze, placki ziemniaczane, schabowe, żurek, flaki?

      • 6 11

      • Gdzie? Gdzie indziej.

        • 11 1

    • No tak polska kuchnia jest wymagająca i pracochłonna lepiej i szybciej ugotować makaron na wodzie. (1)

      Asy gotowania ;-))

      • 8 6

      • Niestety, 95% Polaków nie potrafi ugotować poprawnie marakonu i g... o nim wiedzą.

        • 9 4

  • Ryba ? (1)

    Dorada????Świeża????? Gratuluję wyboru.....

    • 15 2

    • Nawet nie wiemy czy smażona czy z pieca ponieważ treść artykułu i podpis pod zdjęciem mówią coś innego.

      • 7 0

  • (2)

    Siweza, a nie swiezo odmrazana, Dorada to chyba nieprawda w polskiej restauracji. Ktos tu nabija kogos w butelke.

    • 12 0

    • jest swieza dorada z chorwackich hodowli

      smaku nie ma za bardzo ale przynajmniej nie mrozonka.

      • 3 0

    • Łosiu!

      Dorata (wł.Orata) to podstawa kuchni śródziemnomorskiej, więc zanim zapiszczysz to może wyjedź chociaż raz poza Dzierżążno.

      • 1 0

  • Chodziłem tam do fryzjera całkiem niedawno. Tam chyba góra 50m2 lokal ma. Ile za czynsz się płaci? 10 wystarczy? Smacznego

    • 8 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.