Dodaj opinię

Opinie (74) 23 zablokowane

  • A kiedy będzie cykl, gotujemy i jemy w domu ? (7)
    5 miesięcy
    • ja mogę zrobić, mam kilka świetnych pomysłów i przepisów na obiady, niestety przez to moja dziewczyna chce jeść w domu a nie na mieście :(
      5 miesięcy
      • To zmień dziewczynę słońce
        Ania
        5 miesięcy
        • chyba nie zrozumiałaś Słonko, jestem usatysfakcjonowany tym, że moje potrawy smakują mojej dziewczynie
          5 miesięcy
      • Ja robię to w domu od 36 lat i kiedy czasem jednak gdzieś pójdziemy to tylko by coś podpatrzeć ale szczerze mówiąc, to naprawdę nie ma czego.

        p.s. robię też w domu przetwory, kiełbasy, kaszankę, salceson, garmaż i piekę chleb.
        To naprawdę nie jest wielka sztuka a satysfakcja przeogromna i sposób na szczęśliwe życie, me i mej rodziny a także wielu znajomych.
        Brak czasu jest tu bałamutną wymówką, zważywszy iż często widzę godzinami zajętych rozmową przez telefon lub coś tłukącymi palcami w smartfonach.
        5 miesięcy
    • albo jakies zdrowe jedzenie, dieta by sie przydala
      5 miesięcy
    • Jestem za kuchnia domowa ;)
      Na nie! z wydawaniem kasy w knajpach.
      5 miesięcy
  • "Piszemy szczerze, lekko i unikając nadmiernej pretensjonalności. "
    ciągle śmieszne :)
    5 miesięcy
  • Jedyna i najbardziej przypominająca meksykańska kuchnia to Pueblo!! (14)
    Reszta to towar czekolado podobny!
    W porównaniu jedzenie w Meksyku a w Polsce to 80% podobieństwa pasuje do Pueblo.
    Polecam i nie jest to lokowanie produktu...jestem zadowolonym klientem od wielu wielu lat!
    5 miesięcy
    • Pueblo górą!
      Ja też.
      Autor
      5 miesięcy
    • Pueblo porażka. (1)
      Stare mięso, surowy kurczak, przesolona zupa i szczury w kuchni.
      Tkacka
      5 miesięcy
    • ja stawiam na Suavemente w Gdańsku na Hynka! (4)
      ja stawiam na Suavemente w Gdańsku na Hynka!
      5 miesięcy
      • Też głosuję na Suavemente.
        5 miesięcy
      • Kuchnia dobra, ale ceny kosmiczne. A jest to zarcie uluczne
        Rudolf
        5 miesięcy
        • Suavemente smakowo kiedys bylo naprawde ok. Teraz nie wiem, przestalam chodzic, bo nie oszczedzam na jedzeniu, ale k.... bez przesady. Strasznie podrozalo od otwarcia, jakosc sie ceni, jasne, ale ktos tam ewidetnie przesadzil z pazernoscia. Malymi lyzkami, malymi...
          5 miesięcy
      • obok kura domowa też pyszna no i na pewno tańsza
        Oczywiście to inny typ kuchni.
        5 miesięcy
    • Pueblo w Gdyni to guano. W Gdańsku nie byłem ale od tego gdyńskiego lepszy meksyk robię ja.
      5 miesięcy
      • Pueblo jest niezłe, ale to poziom sieciówki. Wszędzie te same dodatki.
        Na tę jakość za drogo.
        rzekłem
        5 miesięcy
        • No bez przesadyzmu
          2 osoby napchane pod korek plus parę browarków za jakieś 120pln to tanio jak na okolicę.
          5 miesięcy
    • Tako w Gdyni jest tez super!
      Fanka meksykanskiej kuchni
      5 miesięcy
    • Przemek (1)
      Zgadzam się, Peublo jest od wielu lat niezmiennie dobre. Mówię o gdyńskim - w gdańskim jeszcze nie byłem
      Przemek
      5 miesięcy
      • Dno Pueblo
        Pueblo w Gdyni nie ma nic wspólnego z dobra kuchnia Meksykańska niestety:( próbowałem 3x. Zgodnie z zasadą do 3x sztuka przygody zakończyłem. Dno
        Marcin
        5 miesięcy
  • 45 złotych za potrawę ???? (3)
    meksykanin za takie pesos narobił by żarcia na tydzień .......
    5 miesięcy
  • zamiast kuchnie regionalną z rzeczy które są u nas (2)
    to biorą się za coś czego nie potrafią.
    5 miesięcy
  • el regreso to ja mam czytajac te recenzje (5)
    kiedy wy ludzie zrozumiecie, ze kuchnia wietnamska i turecka to tam jest gdzie są mniejszosci narodowe i gotują. w Polsce nie ma chyba zadnego meksykanina aiec ciezko liczyc na autentycznosc. to samo restauracje japonskie w ktorych gotuja ludzie ktorzy w zyciu nie byli w japonii.
    przebudzcie sie, robia z was idiotow za kase
    5 miesięcy
    • Meksykanie są (1)
      w El-Blągu, piękne huanity, ostrzy gringos NE no i Szybki Lopez

      A tak na serio to są znam jedną Meksykankę w Trójmieście - pozdrawiam Cię Jocelyn
      5 miesięcy
    • pitoleni
      5 miesięcy
    • Najlepsza była kuchnia koreańska, gdzieś w Gdyni, czy innej Chylonii. Właścicielom tak smakowało, że planowali podróż do Korei aby sprawdzić czy tam też się znają :)
      chyba już nie istnieje...
      5 miesięcy
    • Jak nie ma...
      mieszka koło mnie z całą rodziną.
      Kum
      5 miesięcy
  • do sprzątania ulic a nie za gotowanie się biorą!
    5 miesięcy
  • Dzięki za artykuł
    Przynajmniej wiadomo gdzie warto, a gdzie nie warto uderzyć. Póki co byliśmy w paru opisanych przez panią miejscach i się nie nacięliśmy.
    5 miesięcy
  • Błędy w nazwach potraw (3)
    Są nagminne. Najgorzej jeśli chodzi o pizzę, cuda można wyczytac z kart i to nie tylko w podrzędnych knajpkach na osiedlu. Wydaje mi się, ze układając menu nie jest wielkim problemem zajrzeć do google i zobaczyć, czy się dobrze napisało nazwę potrawy. Naprawdę nie trzeba byc poliglota, żeby poprawnie napisać tortellini, itp.
    c*otka poliglotka
    5 miesięcy
    • Ale z drugiej strony... (1)
      ... czy placek drożdżowy posmarowany keczupem, posypany rozdrobnioną szynką konserwową i masą seropodobną powinien nosić miano pizzy? Dla mnie nazwa picca kaszubska tutaj lepiej pasuje
      5 miesięcy
    • u nas w Szemłedzie
      napisali schabowy przez "rz"
      5 miesięcy
  • Kiedy i gdzie ??? (9)
    "autorka" tego "tekstu " była w Meksyku ???? Skąd doświadczenie i wyczucie smaku kuchni meksykańskiej?
    nie jem kebaba
    5 miesięcy
    • A kim Ty jesteś, żeby kwestionować jej wiedzę i doświadczenie?
      5 miesięcy
      • w którym momencie "Ty " kwestionuje "jej wiedzę i doświadczenie " ???
        5 miesięcy
        • To w jakim celu zadajesz te pytania ?
          5 miesięcy
        • porzuciła pracę w marketingu, by gotować, smakować i fotografować jedzenie. (3)
          No tak, to samo przez się mówi o tym że ma bogatą wiedzę i doświadczenie.
          To, ze ktoś jest gruby nie oznacza, że zna się na kuchni!
          5 miesięcy
          • A gdyby napisała że było super to pewnie by się znała? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
            5 miesięcy
          • Znałaby się, (1)
            jakby miała odpowiednie wykształcenie i praktykę.
            To jakie ma zdanie, nikogo nie interesuje, ponieważ nie jest żadnym autorytetem.
            5 miesięcy
          • Osoba otwierająca restaurację z egzotycznym jedzeniem powinna spełniać te same warunki co, jak widać, tu nie miało miejsca.A sądząc po komentarzach, jednak jej zdanie kogoś interesuje.
            5 miesięcy
    • Ważne że ma bloga
      To w dzisiejszych czasach wystarczy.
      Ladidadi
      5 miesięcy

Twoja opinia

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij