Opinie (74) ponad 20 zablokowanych

  • Kiedy i gdzie ??? (9)

    "autorka" tego "tekstu " była w Meksyku ???? Skąd doświadczenie i wyczucie smaku kuchni meksykańskiej?

    • 22 13

    • Ważne że ma bloga

      To w dzisiejszych czasach wystarczy.

      • 2 0

    • (7)

      A kim Ty jesteś, żeby kwestionować jej wiedzę i doświadczenie?

      • 4 19

      • (6)

        w którym momencie "Ty " kwestionuje "jej wiedzę i doświadczenie " ???

        • 11 0

        • porzuciła pracę w marketingu, by gotować, smakować i fotografować jedzenie. (3)

          No tak, to samo przez się mówi o tym że ma bogatą wiedzę i doświadczenie.
          To, ze ktoś jest gruby nie oznacza, że zna się na kuchni!

          • 20 1

          • (2)

            A gdyby napisała że było super to pewnie by się znała? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

            • 1 1

            • Znałaby się, (1)

              jakby miała odpowiednie wykształcenie i praktykę.
              To jakie ma zdanie, nikogo nie interesuje, ponieważ nie jest żadnym autorytetem.

              • 10 0

              • Osoba otwierająca restaurację z egzotycznym jedzeniem powinna spełniać te same warunki co, jak widać, tu nie miało miejsca.A sądząc po komentarzach, jednak jej zdanie kogoś interesuje.

                • 1 1

        • (1)

          To w jakim celu zadajesz te pytania ?

          • 2 8

          • Prawdopodobnie

            tekst jest śmieszny.

            • 4 0

  • Jedyna i najbardziej przypominająca meksykańska kuchnia to Pueblo!! (14)

    Reszta to towar czekolado podobny!
    W porównaniu jedzenie w Meksyku a w Polsce to 80% podobieństwa pasuje do Pueblo.
    Polecam i nie jest to lokowanie produktu...jestem zadowolonym klientem od wielu wielu lat!

    • 84 22

    • Przemek (1)

      Zgadzam się, Peublo jest od wielu lat niezmiennie dobre. Mówię o gdyńskim - w gdańskim jeszcze nie byłem

      • 0 0

      • Dno Pueblo

        Pueblo w Gdyni nie ma nic wspólnego z dobra kuchnia Meksykańska niestety:( próbowałem 3x. Zgodnie z zasadą do 3x sztuka przygody zakończyłem. Dno

        • 0 0

    • ja stawiam na Suavemente w Gdańsku na Hynka! (4)

      ja stawiam na Suavemente w Gdańsku na Hynka!

      • 18 5

      • obok kura domowa też pyszna no i na pewno tańsza

        Oczywiście to inny typ kuchni.

        • 0 0

      • (1)

        Kuchnia dobra, ale ceny kosmiczne. A jest to zarcie uluczne

        • 13 1

        • Suavemente smakowo kiedys bylo naprawde ok. Teraz nie wiem, przestalam chodzic, bo nie oszczedzam na jedzeniu, ale k.... bez przesady. Strasznie podrozalo od otwarcia, jakosc sie ceni, jasne, ale ktos tam ewidetnie przesadzil z pazernoscia. Malymi lyzkami, malymi...

          • 15 0

      • Też głosuję na Suavemente.

        • 5 5

    • (2)

      Pueblo w Gdyni to guano. W Gdańsku nie byłem ale od tego gdyńskiego lepszy meksyk robię ja.

      • 0 3

      • (1)

        Pueblo jest niezłe, ale to poziom sieciówki. Wszędzie te same dodatki.
        Na tę jakość za drogo.

        • 1 0

        • No bez przesadyzmu

          2 osoby napchane pod korek plus parę browarków za jakieś 120pln to tanio jak na okolicę.

          • 0 0

    • Tako w Gdyni jest tez super!

      • 1 5

    • Pueblo porażka. (1)

      Stare mięso, surowy kurczak, przesolona zupa i szczury w kuchni.

      • 26 16

      • Gdyby kurczak był surowy, już byś nie żył

        • 9 4

    • Pueblo górą!

      Ja też.

      • 16 11

  • A kiedy będzie cykl, gotujemy i jemy w domu ? (7)

    • 28 31

    • (4)

      ja mogę zrobić, mam kilka świetnych pomysłów i przepisów na obiady, niestety przez to moja dziewczyna chce jeść w domu a nie na mieście :(

      • 12 1

      • (1)

        Ja robię to w domu od 36 lat i kiedy czasem jednak gdzieś pójdziemy to tylko by coś podpatrzeć ale szczerze mówiąc, to naprawdę nie ma czego.

        p.s. robię też w domu przetwory, kiełbasy, kaszankę, salceson,

        Ja robię to w domu od 36 lat i kiedy czasem jednak gdzieś pójdziemy to tylko by coś podpatrzeć ale szczerze mówiąc, to naprawdę nie ma czego.

        p.s. robię też w domu przetwory, kiełbasy, kaszankę, salceson, garmaż i piekę chleb.
        To naprawdę nie jest wielka sztuka a satysfakcja przeogromna i sposób na szczęśliwe życie, me i mej rodziny a także wielu znajomych.
        Brak czasu jest tu bałamutną wymówką, zważywszy iż często widzę godzinami zajętych rozmową przez telefon lub coś tłukącymi palcami w smartfonach.

        • 3 0

        • ja też chodzę do knajp po inspiracje, potem wychodzi mi lepiej niż u nich :D

          • 0 0

      • (1)

        To zmień dziewczynę słońce

        • 4 3

        • chyba nie zrozumiałaś Słonko, jestem usatysfakcjonowany tym, że moje potrawy smakują mojej dziewczynie

          • 3 0

    • Jestem za kuchnia domowa ;)
      Na nie! z wydawaniem kasy w knajpach.

      • 1 0

    • albo jakies zdrowe jedzenie, dieta by sie przydala

      • 2 0

  • el regreso to ja mam czytajac te recenzje (5)

    kiedy wy ludzie zrozumiecie, ze kuchnia wietnamska i turecka to tam jest gdzie są mniejszosci narodowe i gotują. w Polsce nie ma chyba zadnego meksykanina aiec ciezko liczyc na autentycznosc. to samo restauracje japonskie w ktorych gotuja ludzie ktorzy w zyciu nie byli w japonii.

    • 40 5

    • Meksykanie są (1)

      w El-Blągu, piękne huanity, ostrzy gringos NE no i Szybki Lopez

      A tak na serio to są znam jedną Meksykankę w Trójmieście - pozdrawiam Cię Jocelyn

      • 15 0

      • ja też

        ze szkoły La mancha ;)

        • 0 0

    • Jak nie ma...

      mieszka koło mnie z całą rodziną.

      • 1 0

    • Najlepsza była kuchnia koreańska, gdzieś w Gdyni, czy innej Chylonii. Właścicielom tak smakowało, że planowali podróż do Korei aby sprawdzić czy tam też się znają :)

      • 3 0

    • pitoleni

      • 0 1

  • 45 zł za potrawkę z kurczaka?

    A kurczak w hurcie tani jak woda. Pozdro.

    • 2 0

  • El regreso (2)

    Witam,

    myślę że lekko Panią ponosi , jestem częstym gościem w el regreso i zawsze jest bardzo smacznie. Czy są to odwzorowane smaki meksyku ? nie wiem nie byłem za oceanem, ale myślę że jest to jeden z

    Witam,

    myślę że lekko Panią ponosi , jestem częstym gościem w el regreso i zawsze jest bardzo smacznie. Czy są to odwzorowane smaki meksyku ? nie wiem nie byłem za oceanem, ale myślę że jest to jeden z najwyższych poziomów kuchni tex-mex w trójmieście. żal czytać czasem Pani opinie.. wiedząc ile Ci ludzie wkładają pracy w gastronomi w to wszystko. Może problem leży po Pani stronie i tym że oczekuje Pani za wiele.

    • 3 20

    • Szanowny p. Prezesie, z całym szacunkiem ale zgadzam się, niestety, z autorką artykułu. Do tego aby jedzenie było dobre same dobre chęci nie wystarczą i z tym najwyższym poziomem to trochę pan pojechał. Jedzenie tam jest co najwyżej przeciętne i tak też zostało ocenione.

      • 4 0

    • Właściciel się broni...

      • 4 0

  • Jedzenie

    Witam, byłem próbowałem wszystkiego, moja opinia jest taka, albo powinni zmienić kucharza albo zainwestować w składniki, lekka modyfikacja menu tez by dała na plus, dania jak i dodatki są mdłe, tortillę, czy nachos kupne

    Witam, byłem próbowałem wszystkiego, moja opinia jest taka, albo powinni zmienić kucharza albo zainwestować w składniki, lekka modyfikacja menu tez by dała na plus, dania jak i dodatki są mdłe, tortillę, czy nachos kupne co traci na wartości, guma poprostu, brak przypraw,czuć tylko kolendrę, pikantnosci zero. Szkoda bo uwielbiam kuchnie mex i do tego lokalizacja super. Niech właściciele pomyślą o tym bo szkoda żeby zamknąć be zysku, na zimę zrobić zmiany i goscie sami będą przychodzić ale jedzenie musi sie samo bronić

    • 9 1

  • 45 złotych za potrawę ???? (3)

    meksykanin za takie pesos narobił by żarcia na tydzień .......

    • 83 6

    • bo u nas meksykańskie to niby luksusowe. A w Meksyku takie jedzenie to norma i kosztuje grosiki.

      • 1 0

    • (1)

      a Nepalczyk na dwa tygodnie i co w związku z tym?

      • 13 8

      • to ze to frajerstwo

        wspierac cwaniakow

        • 5 1

  • Błędy w nazwach potraw (3)

    Są nagminne. Najgorzej jeśli chodzi o pizzę, cuda można wyczytac z kart i to nie tylko w podrzędnych knajpkach na osiedlu. Wydaje mi się, ze układając menu nie jest wielkim problemem zajrzeć do google i zobaczyć, czy się dobrze napisało nazwę potrawy. Naprawdę nie trzeba byc poliglota, żeby poprawnie napisać tortellini, itp.

    • 41 0

    • u nas w Szemłedzie

      napisali schabowy przez "rz"

      • 0 0

    • Ale z drugiej strony... (1)

      ... czy placek drożdżowy posmarowany keczupem, posypany rozdrobnioną szynką konserwową i masą seropodobną powinien nosić miano pizzy? Dla mnie nazwa picca kaszubska tutaj lepiej pasuje

      • 16 0

      • I wtedy taki lokal nazywa się picernia ;)

        • 4 0

  • Chuross (4)

    Autorka chciała w Meksykanskiej knajpie zjeść hiszpański deser , jej wiedza powala .

    • 13 1

    • Ech brak wiedzy powala (1)

      Churros jest jednym z najbardziej popularnym deserem w Mejsyku, a szczegoonie w kuchni tex mex. Swoje korzenie ma w Hiszpanii. Polecam poczytac o historii jedzenia.

      • 5 0

      • polecam pojechac raz do Meksyku i samemu sprawdzic

        gdziez tam podają slynne churros :)

        • 1 0

    • (1)

      Za to dostała polskie pierogi. Wiedza kucharza powala.

      • 5 0

      • Jedno warte drugiego

        • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.