2019-07-31 11:53
Opinia wyróżniona
Jedzenie jest przepyszne, bardzo lubię ciekawe urozmaicenia smaków. Krem z pomidorów rewelacja, nie zapomnieli również o wege osobach i jest falafel z awokado. I z całego serca polecam fondant z czekolady, mmmm. Uczta :)
2019-08-03 07:09
Wczoraj wróciłem z Tunezji.Za tę cenę obiadu też tam zjadłem taki pyszny obiad......tylko za te cenę miałem do tego całodniowa wycieczkę autokarem do Kartaginy i do kilku ciekawych i pięknych miejsc.Luuudzie co tutaj się wyprawia to masakra
2019-07-31 21:46
Te opinie wyróżnione to szczyt żenady.
2019-08-01 10:04
Opinia wyróżniona brzmi jak reklama lokalu , artykuły mało obiektywne
2019-07-31 07:34
I za ten zestawik 156 zł ? Rozumiem,że to na jedną osobę ? Czyli razy dwa....no dziękuję kredytu nie będę brał i polecam Bar Słoneczny smaczny od 1959 roku.... pozdrawiam
2019-07-31 08:18
chleb, pasztet i pomidorek. A na obiad kilo kartofli , cebula i miesko mielone wieprzowe. Mniam, mniam. I na harnasia wystarczy
2019-07-31 08:49
Ale jak restauracja wysyła ludzi do Lidla na promocję, żeby kupili składniki do dania za 150zł za kleksa, to już niezłe robienie w bambuko...
2019-07-31 10:08
ktory tak naprawdę nie ma zielonego pojećia o gastronomii i po co głupio komentujesz?
2019-07-31 12:54
2019-07-31 14:49
nawet gdyby odbiegało jakością to taka cena to wielka przesada
2019-08-14 13:20
To idz za tymi ludzmi, patrz co kupuja, kup to samo i sobie zrob w domu taniej.
2019-07-31 08:26
Parę kleksów na talerzu i 300 zł. W barze mlecznym słoneczko jem za 20 zł że wszystkim.
2019-07-31 10:56
Współczuję rodzinie lub znajomym. Wasz maks to zabranie połówki na randkę do mlecznego.
2019-07-31 12:48
To jest max :)
2019-08-01 09:36
Kiedyś na Waszych kientów było fajne określenie: Frajer.
2019-07-31 22:16
Lumpami, menelami, żulami i bezdomnymi, obszcz*nymi i cuchnącymi. Pasujesz tam jak ulał, warszafiaku!
2019-08-14 13:16
Boze, chlopie. Jedz co chcesz, gdzie i za ile. Dla mnie mozesz jesc caly dzien cebule i popijac woda.
2019-07-31 10:44
Jak u nas zaczną się pojawiać naprawdę wykwintne restauracje z 2 gwiazdkami Michelin (bo tych z trzema to po prostu nie będzie).
"Za obiad 700 zł? I jeszcze trzeba 2 miesiące wcześniej rezerwować, bo później
Jak u nas zaczną się pojawiać naprawdę wykwintne restauracje z 2 gwiazdkami Michelin (bo tych z trzema to po prostu nie będzie).
"Za obiad 700 zł? I jeszcze trzeba 2 miesiące wcześniej rezerwować, bo później po prostu nie ma miejsc? Skandal! To powinno być zakazane! Ja zawsze jem hot-dogi w budzie przy Wzgórzu Św. Maksymiliana i jest dobrze! Polaka nie stać na nic innego niż chleb ze smalcem!" ;)
2019-07-31 11:13
Jaka głupota czekać na stolik 2 miesiące, jaką głupota płacić za kolacje 500zl nawet zarabiają 10 000msc
Co za czasy, musisz jeździć na wakacje (koniecznie fotorelacja na insta), jeść w drogich restauracjach (tutaj konieczne jest również zdjęcie, najlepiej w kompozycji Talerz+paragon}) inaczej jesteś Janusz, skanera albo biedak
2019-07-31 15:08
Ludzie względnie zamożni (nie mylić z celebrytami) najczęściej unikają rozgłosu i wszystkich instagramów i facebooków. Nie czekają na nic 2 miesiące, po prostu rezerwują wiele rzeczy z wyprzedzeniem i jak wydarzenie w
Ludzie względnie zamożni (nie mylić z celebrytami) najczęściej unikają rozgłosu i wszystkich instagramów i facebooków. Nie czekają na nic 2 miesiące, po prostu rezerwują wiele rzeczy z wyprzedzeniem i jak wydarzenie w kalendarzu wyskoczy, że dziś jemy tu i tu, to jemy. To jest równie naturalna czynności jak umycie zębów rano. Co więcej, znam przynajmniej dwóch, którzy płacą tyle za każdym razem (notabene zarobki 10 tys miesięcznie, tj. 2 średnie krajowe to ma multum osób) - a nigdy nie kupili samochodu "premium". Inne priorytety, inny styl życia. Afiszowanie dotyczy nowobogackich i frustratów.
2019-09-12 08:19
... za mądry, wyważony kometarz.
2019-07-31 10:55
Jedz w Slonecznym, smacznego.
2019-07-31 22:15
Feee... Brzydzę się jeść wśród meneli i bezdomnych, obszcz*nych, cuchnących. Jak można w takim smrodzie jeść?
2019-08-14 13:19
Nie stac Cie to dorabiasz ideologie. Nikt Cie nie zmusza do chodzenia tam czy gdzie indziej. Siedz w domu, jedz cebule i popijaj dynaturatem ale nie mow ludziom co maja robic.
2019-07-31 07:37
ze nie zauważyłem tego wcześniej, ale Władysława IV nie sluzy do spacerowania i trzeba wiedzieć, gdzie się człowiek chce udać konkretnie. To jest własnie skutek samochodozy panującej w Gdyni
2019-07-31 10:41
zlikwidować gospodarkę
2019-07-31 12:58
obejrzyj co interesujące nie siej zamieszania, na Władysława jest od cholery chodników ścieżek i bus pasów
2019-07-31 15:20
To droga dla pieszych i rowerów tylko po stronie torów nie jest jakimś specjalnym osiągnięciem. Oznacza to bowiem w praktyce to, że w kierunku Batorego rowerzysta ma prawo poruszać się po jezdni, a w przeciwnym piesi
To droga dla pieszych i rowerów tylko po stronie torów nie jest jakimś specjalnym osiągnięciem. Oznacza to bowiem w praktyce to, że w kierunku Batorego rowerzysta ma prawo poruszać się po jezdni, a w przeciwnym piesi muszą wielkokrotnie lawirować na drugą stronę fragmentu rowerowego tegoż ciągu. Więc ma rację, że poniekąd zmotoryzowani są na Władysława IV faworyzowani - co jest o tyle dziwną polityką, że to ścisłe centrum. Wystarczy popatrzeć, jak temat miejskiej alei rozwiązuje np. Barcelona.
2019-08-14 13:25
To niech sie porusza po jezdni albo jedzie DR pod prad. Z czym ty masz wlasciwie problem, jestes bezrobotny czy pracujesz w urzedzie, ze wymyslasz sobie sam problemy?
2019-07-31 07:37
Dwa tygodnie temu była zapowiedź restauracji Tu można marzyć, a tu taka zmiana?
2019-07-31 09:01
Pójdą jak już wprowadzą nową kartę
2019-07-31 18:22
Akurat. Slabo pewnie wypadli to pan radny kombinuje
2019-07-31 07:52
2019-07-31 09:10
Byliśmy tam i ta zupa pho (fuj) tra ge dia! Z każdą łyżką bardziej paskudna, gęsta, klejąca, mięso w niej gumowate. Makaron gdzieś na dnie ale do tej fazy nie doszedłem i odstawiłem na bok.
2019-07-31 09:51
iż ludzie nazwę znają, ale tak naprawdę nie wiedzą, co to pho, więc można podać cokolwiek. Jednakże świadomość ludzka jest coraz większa, a ta zupa obok pho nawet nie stała.
2019-07-31 10:09
wietanmie to wiedziałbyś, że nie ma jednego rodzaju Pho, to po pierwsze, a po drugie gdybyś czytał ze zrozumieniem, to zauważyłbyś, że autorka napsiała wyraźnie, że ta zupa była inna niż dotychczasowe pho, które jadła. W Polsce trudno o dobre pho i wszyscy mysla, ze rosol z makaronem ryzowym to pho.
2019-07-31 11:02
dalej jest ok, bo to będzie inne pho, niż autorka kiedykolwiek jadła?
2019-07-31 11:43
a widziales w wietnamie takie pho jak w tej restauracji?
2019-07-31 13:23
i nigdy, przenigdy nie dostałem takiej zupy, jak tu zaprezentowana. To prawda, że nie ma jednego, jedynego przepisu na nią, ale są jednak pewne kanony, których Wietnamczycy zawsze się trzymają.
Podam Ci pomidorową i też będzie to inne "pho" niż kiedykolwiek jadłeś.
2019-08-01 10:37
2019-07-31 08:19
Dzięki tym felietonom wiem gdzie nie chodzić.
Ale też było tutaj kilka ciekawych odkryć
2019-07-31 22:21
Porcja jak dla dziecka w cenie jak dla seniora!
2019-07-31 08:25
nie jem dużo ale nawet ja się nie najem.
2019-07-31 08:35
Dlatego, że teraz restauracje są do "smakowania" a nie do najedzenia się - takie mam odczucia....
2019-07-31 08:51
Trzeba wmawiać ludziom, że nie mają oczekiwać jedzenia w restauracji.
Ciekawe, czy następnym krokiem będzie wąchanie "nieoczywistej, anyżowo-cynamonowej nuty zapachowej", bez dotykania, bo tak knajpa jeszcze więcej może wydoić z frajerów...
2019-07-31 18:26
Dlatego lubie kuchnie wloska. Pizza nie moze byc mikro, lasagne musi byc syte, tiramisu, czy innymi pysznosciami tez mozna zaspokoic apetyt. I nie mowie o osiedlowej pizzerii na blokowisku tylko o restauracjach
Dlatego lubie kuchnie wloska. Pizza nie moze byc mikro, lasagne musi byc syte, tiramisu, czy innymi pysznosciami tez mozna zaspokoic apetyt. I nie mowie o osiedlowej pizzerii na blokowisku tylko o restauracjach prowadzonych przez wlochow. Tam za mniej 100 zl mozna sie ledwo wytoczyc z lokalu a byc pewnym ze zjadlo sie oryginslne wlodkie produkty i zdrowa, srodziemmomorska kuchnie. Ale w tych kleksowo chipsowych restauracjach jakos unikaja wloskiej kuchni
2019-07-31 08:49
Nie jest malo. Te zdjecia sa zle zrobione. Zawsze jak robi sie fotke zarcia to musi obok byc jakis odnosnik.
2019-07-31 11:05
Spójrz na pierwsze zdjęcie, to ze stolikami.
Widzisz szerokość klepek w stole?
Teraz masz punkt odniesienia do zdjęć z daniami...
2019-08-14 13:23
A jaka jest szerokosc jednej klepki w stole?
2019-07-31 11:10
przystawke, zupe, danie glowne i deser a jak jestes glodny to zamawiasz wiecej, przeciez nikt nie zabrania. Mozesz zamowic kilka dan z karty i najesc sie do woli.
2019-07-31 13:01
taki kraj
2019-07-31 15:21
nie nawalone łopatą, ale normalne ceny. w Polsce niemożliwe
2019-07-31 15:22
Przez pierwsze trzy dania klnie, że mało, po kolejnych trzech wchłanianych na czas wymięka - a to dopiero połowa drogi ;)
2019-07-31 08:30
tam w centrum miasta można zjeść lepiej, taniej i porcje są większe....
2021-05-27 16:43
2019-07-31 08:43
gdyby w karcie znalazła się kaszanka, prestiż spadłby o połowe a każdy znawca kręciłby nosem. Gdyby jednak nazwać ją po angielsku, dać 1/10 porcji i wycenić x10 nagle okazałoby się, że to "umami" i w ogóle trendi
2019-07-31 08:50
Ale czepiasz się, że nie ma nic o kaszance, której nie ma w menu i nie można się do tego przyczepić? Nieźle!
2019-08-14 13:22
Nie stac go to dorabia ideologie.
2019-07-31 08:44
Że polik wołowy jest przyrządzany z anyżem. Nie każdy musi być fanem jego smaku, nie mówiąc już o połączeniu. Gość zechce wołowiny, a otrzyma smak anyżu, łeeee. Lepiej postawić na klasyczne demi glace.
2019-07-31 10:07
nuta anyży, co wcale nie znaczy, że policzek był podawany z anyżem. Ale bardzo czesto łączy sie policzek wołowy z anzyzem , a nie z demi glace .
2019-07-31 10:32
Czujesz tę jedną "nutę", a fałsz ciągnie się przez cały "utwór".
2019-08-14 13:22
Mozna sie zawsze zapytac na miejscu i ewentualnie poprosic bez anyzu.
2019-07-31 08:44
Ceny bardzo przystępne.
Wpadnę z rodziną
2019-07-31 09:58
autor komentarza ironizował.
2019-07-31 13:55
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.