2019-01-16 07:05
Problem z takimi barami jest tego typu że te posiłki to mix ryżu kasz iinnych zbóż z tłuszczem. nie jedliśmy jeszcze w polsce tego typu dania które smakuje jak pierwowzór.
2019-01-16 07:45
2019-01-16 07:52
... i wystawić ocenę na podstawie doznań i odczuć własnych, a nie negować wszystko z góry. Zakładając, że skoro w Indiach jadło się coś, to w Polsce to będzie nie smaczne.
2019-01-16 08:21
2019-01-20 12:19
stąd nieindyjskie potrawy i nieindyjskie nazwy
2019-01-24 09:53
Koń by się uśmiał.
To nawet w Indiach nie ma takiego dania. Nie byłem w tym barze i nie wiedzialem menu, ale nawet jeśli są z Nepalu to nie wierzę że takie głupoty umieścili w swoim spisie.
To ignoranckie podejście testujacej i prosta nieznajomość biorą górę, żeby nawet nie wiedzieć co się jadło a do tego l jeszcze to opisać.
2019-01-16 09:33
Chyba że gdzieś znalazłeś danie z cielęciny za dwie dychy, to daj cynk.
2019-01-16 13:22
Jadłam za 2 dychy na głównym. Tak się nazywał chociaż nie wiem co tam dali
2019-01-16 17:33
Co to "Na głównym "?
To gdzieś w Braniewie?
2019-01-16 22:13
2019-01-20 12:19
my cielęcinę robimy z kota
2019-01-16 07:06
Nie mam apetytu.
2019-01-16 07:31
a my olewamy żałobę w innych miastach i jemy i dobrze sie bawimy.
2019-01-16 08:03
2019-01-16 10:17
Gdyby się zastanowić to bardzo dobrze. Wolałbym mieszkać w rybackiej wiosce, niż korpo-mieście pełnym zawistnych szczurów. Zdrowsze życie w takim miejscu!
2019-01-16 13:11
Zmieńcie sobie nazwę na ulicę pokoleń kibiców biegających na plebanię do ks Jankowskiego
2019-01-16 07:20
„... nie zapowiadamy naszej wizyty...”
„... niebawem tam będziemy...”
2019-01-16 07:39
mnie oprócz tego rozwaliło:
"poinformowałam kucharzy i mam nadzieję, że to zmienią"
"mogę im śmiało wystawić ocenę dobrą"
Kobieta ma o sobie mniemanie...
2019-01-16 16:24
i od razu staje się krytykiem kulinarnym.
2019-01-17 20:01
2019-01-16 07:44
Pani Agnieszka już tam była.....a za dwa tygodnie to opisze na trojmiasto.pl.
ludzie czego się czepiacie pierdół?!?!?!?!
2019-01-16 08:22
Niestety dla sporej części społeczeństwa rozpraciwanie tego to poziom analizy godny Sherlocka Holmesa
2019-01-16 08:23
Przecież napisane jest wyraźnie, ze będą tam niebawem, a skoro ocenią za dwa tygodnie tzn ze w ciągu dwóch tygodni tam będą, a zatem poinformowali lokal na łamach portalu o wizycie.
2019-01-16 19:14
"Za dwa tygodnie w środę ocenimy Motto Bistro Cafe w Gdańsku - byliśmy już tam."
Już tam byli, a za dwa tygodnie ukaże się tylko artykuł z oceną.
2019-01-16 21:34
W ciągu dnia zmienili i napisali, że byli. Wcześniej było, że dopiero tam będą.
2019-01-16 08:18
Upośledzenie społeczeństwa poraża...
Książki czytać, a nie giwnisne njusy z d....
Bo jeszcze bardziej się cofniecie w rozwoju
2019-01-16 21:04
Zmienili treść, wcześniej napisano: "będziemy tam niebawem ". P.agnieszka lubi ukradkiem poprawiać mierne teksty, to nie pierwszy raz
2019-01-17 07:46
2019-01-20 09:46
autorka napisała, że pojawi się ocena, a w lokalu już była..
2019-01-16 07:34
wygląda nieźle, trzeba będzie spróbować. uwielbiam kuchnię indyjską, szkoda że tak mało ich u nas.
2019-01-16 09:18
Butter chicken niebo w gębie.
2019-01-16 09:43
To możesz sobie darować. Lassi ze świeżego mango - oczywiście (koncentrat + maślanka). Reszta dań też "spolszczona", tj. właśnie rozwodniona, albo właśnie z maślanką. Do tego ta finezja podania na jednorazówkach (ok, to bar, ale nie ma co z tego robić zalety).
Ale może się coś zmieni, w końcu Hindusów coraz więcej.
2019-01-16 07:38
Dobre jedzenie pełne intensywnych smaków. Gotują i obsługują Hindusi, sympatyczna ekipa.
2019-01-16 07:57
Kolejny pseudo paradygmat autorki.
Albo jedzenie wprost z ulicy albo z baru.
Tu widać caluteńką żałość prób kopiowania czegoś, co skopiować się tak po prawdzie, nie da.
2019-01-16 08:02
"wprost z ulicy". Nie da rady. Sanepid i za zimno u nas.
2019-01-16 09:43
Chodziło o nadużycie w tytule
To jak budowanie lepianki w supernowoczesnej hali za pierdyliard dukatów
2019-01-16 08:02
2019-01-16 08:07
Naleśniki z ciecierzycy podano na drewnianej tacce z kolorową papierową podkładką, to tekst wg autorki, która jednak do zdjęcia zapomniała zdjąć zwykłą papierową tackę.
Mamy więc różnicę między tym co pisze a tym
Naleśniki z ciecierzycy podano na drewnianej tacce z kolorową papierową podkładką, to tekst wg autorki, która jednak do zdjęcia zapomniała zdjąć zwykłą papierową tackę.
Mamy więc różnicę między tym co pisze a tym co pokazuje.
Ryż po kaszmirsku może mieć takie zabarwienie nie tylko od drogiego szafranu ale także od świeżej kurkumy, tym bardziej że ta przyprawa była do tego dania użyta.
2019-01-16 08:20
Przede wszystkim od kurkumy.
2019-01-16 08:32
Dokładnie, również wątpię, aby to był szafran. Kurkuma barwi potrawy niemal tak samo, a jest wielokrotnie tańsza.
2019-01-19 21:56
głęboki czerwony na przykład do kurczaka
2019-01-16 08:02
czy pieklo dwa razy? jak nie to nie ide
2019-01-16 08:20
To nader dziwne, bowiem w Indiach z solą się w ogóle nie szaleje, zamiast tego jest całe mnóstwo innych przypraw. To chyba jedzenie na polskie podniebienie.
2019-01-20 12:21
niby blisko ale do Kerali w kij daleko
2019-01-16 08:20
Ceny nie dla Polaków
2019-01-16 08:36
No tak, dwie dychy to taki majątek xD Tylko cwaniacy i złodzieje tam jedzą.
2019-01-16 09:13
Lepiej te 20zl dałbyś mamie u której mieszkasz.
2019-01-16 09:29
Gimbaza ma dzisiaj wolne?
2019-01-16 10:55
jak koczujesz na zaglowej w bezcennym zapachu innych bezdomnych
2019-01-16 11:44
Nawet nie znałem tej miejscówki...
2019-01-16 09:30
Może mama daje mu za małe kieszonkowe?
2019-01-16 09:30
Może smak potraw nie najgorszy, ale już dawno tak źle się nie czułam kilka godzin po jedzeniu. Zarówno ja, jak i mój mąż mieliśmy problemy żołądkowe.
2019-01-16 17:41
2019-01-16 19:38
Które codziennie jecie!
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.