2019-12-04 07:16
czyli w opozycji byłoby: tatar jest niepoprawną nowoczesnością? przeciez tak się nie mówi, to nie jest w języku polskim
2019-12-04 09:16
Pani Autorka od dawien dawna jest na bakier przede wszystkim z językiem. Twierdzenia o niepretensjonalności artykułów są zabawnym wtrętem.
2019-12-04 11:30
to raczej pewna forma języka branżowego. Myślę, że autorce chodzi o to, że jest to klasyczny przepis na tatar. Na terenie Trójmiasta można znaleźć wiele restauracji z wariacjami na temat tego dania
2019-12-04 11:51
Nasycony tłuszczem autor sie nie najadł poprostu a mial na mysli ocene(poprawną)przygotowanie(klasyczne)..Mniejsza o to ,oceny nic nie znaczą
2019-12-04 14:43
ja z muszli nie polecam
byłam i nie warto
nie ma z czego wybrać
2019-12-04 07:18
Tatar, później rosołek a następnie łosoś, Woda i kawa, zapłaciłem 150 zł
2019-12-04 08:04
Bo to dla turystów.
W takie miejsca się nie chodzi.
2019-12-08 15:22
2019-12-04 08:23
Rzeczywiście napić się trzeba iść gdzie indziej
2019-12-04 11:33
Tez mialem takie wrazenie, rosol za 16 to sporo, a porcja po zdjeciu widac raczej standardowa.
Tagiatelle z wolowina 38 to tez lekka przesada wg mnie
2019-12-04 13:06
Żeby Polak w Polsce nie mógł wybrać się do restauracji, bo musiałby mieć co najmniej cztery portfele
2019-12-04 07:29
Oczywiscie osoby to jedzące pod innym artykulem beda bronic pieskow na lancuchach i dziczkow.
2019-12-04 09:23
To kwint esencja smaku.
Ciekawe co myślisz o sushi?
Zjedz lepiej maka.
2019-12-04 10:10
Tatar pomimo, że wygląda dość pierwotnie, ale jest bardzo smaczny. Tylko rzeczywiście, żeby go zjeść to trzeba być do niego przyzwyczajonym od dziecinstwa. Inaczej może odrzucać. No i zawsze jest jakieś minimalne niebezpieczeństwo, że się złapie tasiemca, nawet z badanego mięsa. A to już ohyda.
2019-12-04 11:27
Ale fakt, jest to specyficzna potrawa. Podobnie zresztą jak sushi, to oryginalne, nie to które w Polsce robi się niemal wyłącznie z ryby poddanej wcześniej obróbce termicznej. Normalne sushi z surową rybą jest wprost wyborne, lecz w pełni rozumiem, że kogoś może to odrzucać.
2019-12-04 11:28
Ja tatara zaczalem jest po 40 , więc nie wiem o czym piszesz że od dzieciństwa.
Ale za mojego dzieciństwa nie było MC Donalda :)
2019-12-04 11:53
Ludzie z reguły przyzwyczaja się do jedzenia różnych paskudnych tak naprawdę rzeczy, jak np brukselka, tatar czy inne np śmierdzą e sery czy śledzie jak mama tak karmi od małego. A moja była bardzo " mięsożerna". Zwłaszcza wołowinkowo. Tatarka dawała od małego
2019-12-04 07:53
Wielka szkoda, ze potrawy tylko mięsne :(
2019-12-04 08:20
2019-12-04 09:56
2019-12-04 13:07
kto głupiemu zabroni bredzić w Internecie
2019-12-22 17:22
Najlepsze sa scietwojady i trupojady, to jest komedia i dno
2019-12-04 07:59
2019-12-04 08:20
Witamy :)
2019-12-04 11:30
Właśnie, witamy w lokalnym piekiełku:)
2019-12-04 11:10
szanowną panią Agę stać...
2019-12-04 08:28
jadam na mieście i widuje różne ceny, ale raczej nigdy nie patrzyłame na tarara.
jestem w szoku, 25 zł za coś takiego ?
a w zyciu !
2019-12-04 11:32
2019-12-04 15:42
jak już
2019-12-05 07:59
jak wyżej
2019-12-04 08:36
rosół w filiżance do kawy?
2019-12-04 11:33
mialem identyczne wrazenia, malutki rosolek za 16 zl :)
2019-12-04 13:10
bo hrabia żąda
2019-12-22 17:24
Z tym zadaniem to masz urojenia jakies, pisze ze mala porcja i drogo a nie ze chce za darmo, hrabio yntelektu
2019-12-04 13:47
2019-12-04 21:08
To teraz nazywa się influenser.
2019-12-04 08:48
choćby skrzydełkiem. Reszta dań niezła, gdybym zarabiał więcej tobym jadał w Sopocie częściej niż na rocznicę ślubu xD
2019-12-04 10:21
Przede wszystkim w (na?) rosole brakuje kiełków groszku. Na innych daniach są, a tu takie rozczarowanie.
2019-12-04 13:11
2019-12-04 14:53
A inne dania to ramen?
2019-12-04 17:16
No tak, skoro są kiełki. Głupie pytanie.
2019-12-18 12:37
Jak zamawiam rosół to chcę zjeść rosół a nie mięso. Nie każdemu wkładka odpowiada. Skoro jednak są tacy jak Ty, to można by zrobić w karcie opcję z wkładką za dopłatą i normalny rosół, bez wkładki mięsnej i wszyscy byliby zadowoleni
2019-12-04 08:49
Więc cennik i zdjęcia chyba z innego artykułu .....
2019-12-04 09:05
Reklamowanie takich dań jak tatar, w obliczu ocieplenia klimatu, czyli pochodnej nadmiernej emisji CO2, jest nieodpowiedzialne i godne potępienia.
2019-12-04 09:24
Weź się lecz.
2019-12-04 11:40
Wspomnisz moje słowa, jak woda morska podejdzie pod Twoje drzwi, a ziemniaki będziesz sprowadzał z Norwegii.
2019-12-04 13:13
Bo gdy to nastąpi, to od 738 lat nie będę żył.
2019-12-04 13:39
Samolubnie myślisz. A co z następnymi pokoleniami?
2019-12-04 13:58
I tak sa skazane na zaglade, predzej czy pozniej. I z perspektywy kogos kto zyje dzisiaj co to za roznica czy nastapi to za 500 lat, czy za 5 miliardow jak skonczy sie wodor na sloncu?
2019-12-04 14:06
Ludzkość umrze prędzej czy później. Co za różnica kiedy? Co za różnica czy wyginą nasze prawnuki czy prapraprapraprapraprapra wnuki?
2019-12-05 07:23
Ba, niektórym wydaje się, że ich dzieła trwać wiecznie też będą.
Otóż nie, jak nie będzie jakiejkolwiek cywilizacji, to żadne stworzenie nie dostrzeże tych dzieł, jak choćby powyższej recenzji jakiegoś tam lokalu.
Ale współcześnie chodzi o "napinkę" ... no i kaskę.
2019-12-04 14:42
Bezrefleksyjne opychanie się tatarami, kiełbasami, stekami, wieśmakami, itp. nieuchronnie spycha naszą planetę w kierunku katastrofy klimatycznej. Przechodząc obok ludzi, którzy grillują, mam ochotę wykrzyczeć im to
Bezrefleksyjne opychanie się tatarami, kiełbasami, stekami, wieśmakami, itp. nieuchronnie spycha naszą planetę w kierunku katastrofy klimatycznej. Przechodząc obok ludzi, którzy grillują, mam ochotę wykrzyczeć im to prosto w twarz. W przyszłym sezonie grillowym mam zamiar kupić 2kg gaśnicę i działać. Zmienianie świata na lepsze, trzeba zacząć od swojego podwórka.
2019-12-04 15:02
Nie rozumiem czemu ludzie mają taką szajbe na punkcie jedzenia. Niech każdy je co chce i nie narzuca innym co mają robić. To pouczanie innych to jakaś choroba. Kościół, nauczyciele, władze, organizacje, jacyś zupełnie
Nie rozumiem czemu ludzie mają taką szajbe na punkcie jedzenia. Niech każdy je co chce i nie narzuca innym co mają robić. To pouczanie innych to jakaś choroba. Kościół, nauczyciele, władze, organizacje, jacyś zupełnie nieznani ludzie, każdy czuje się uprawniony by narzucać swoje zdanie innym i sterować ich życiem. I nikt nie zada sobie pytania kim ja takim jestem, że wiem lepiej? Żenada
2019-12-04 15:07
A mięsko i tak będę spożywał.
2019-12-04 09:55
Greta,to Ty?
2019-12-04 10:22
Spoko, to tatar z leżaka, eeee, tzn. z argentyńskiej wołowiny prima-sort.
2019-12-04 11:07
Czyli nie jesz też nabiału jajek z kurzych ferm no i nie kupujesz produktów skórzanych nie można wybiurczo dbać o środowisko
2019-12-04 13:14
i jej wyhodowanie proporcjonalnie mniej co2 wytwarza, świnie i owce też znacznie mniej przestrzeni wymagają, jak to pomnożyć razy miliony to masz dlaczego las amazonski jest wycinany bez kontroli
2019-12-04 15:44
2019-12-04 11:30
Też tak uważam, myślę nawet że największym szkodnikiem na ziemi jest człowiek.
Nie jedz nie pij, planeta odpocznie.
2019-12-22 17:26
Raczej nie zryj i nie chlej tyle jak swinie
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.