Opinie (107) ponad 10 zablokowanych

  • (17)

    Reklamowanie takich dań jak tatar, w obliczu ocieplenia klimatu, czyli pochodnej nadmiernej emisji CO2, jest nieodpowiedzialne i godne potępienia.

    • 31 80

    • (1)

      Też tak uważam, myślę nawet że największym szkodnikiem na ziemi jest człowiek.
      Nie jedz nie pij, planeta odpocznie.

      • 7 0

      • Raczej nie zryj i nie chlej tyle jak swinie

        • 0 0

    • (9)

      Weź się lecz.

      • 15 11

      • (8)

        Wspomnisz moje słowa, jak woda morska podejdzie pod Twoje drzwi, a ziemniaki będziesz sprowadzał z Norwegii.

        • 5 10

        • Nie wspomnę (7)

          Bo gdy to nastąpi, to od 738 lat nie będę żył.

          • 9 6

          • (6)

            Samolubnie myślisz. A co z następnymi pokoleniami?

            • 1 10

            • (5)

              I tak sa skazane na zaglade, predzej czy pozniej. I z perspektywy kogos kto zyje dzisiaj co to za roznica czy nastapi to za 500 lat, czy za 5 miliardow jak skonczy sie wodor na sloncu?

              • 12 2

              • Polać mu (1)

                Ludzkość umrze prędzej czy później. Co za różnica kiedy? Co za różnica czy wyginą nasze prawnuki czy prapraprapraprapraprapra wnuki?

                • 7 0

              • To oczywiste

                Ba, niektórym wydaje się, że ich dzieła trwać wiecznie też będą.
                Otóż nie, jak nie będzie jakiejkolwiek cywilizacji, to żadne stworzenie nie dostrzeże tych dzieł, jak choćby powyższej recenzji jakiegoś tam lokalu.
                Ale współcześnie chodzi o "napinkę" ... no i kaskę.

                • 0 0

              • (2)

                Bezrefleksyjne opychanie się tatarami, kiełbasami, stekami, wieśmakami, itp. nieuchronnie spycha naszą planetę w kierunku katastrofy klimatycznej. Przechodząc obok ludzi, którzy grillują, mam ochotę wykrzyczeć im to

                Bezrefleksyjne opychanie się tatarami, kiełbasami, stekami, wieśmakami, itp. nieuchronnie spycha naszą planetę w kierunku katastrofy klimatycznej. Przechodząc obok ludzi, którzy grillują, mam ochotę wykrzyczeć im to prosto w twarz. W przyszłym sezonie grillowym mam zamiar kupić 2kg gaśnicę i działać. Zmienianie świata na lepsze, trzeba zacząć od swojego podwórka.

                • 2 13

              • Działaj, działaj, obiją Ci pysk i tak się skończy Twoje dokazywanie z gaśnicą.

                A mięsko i tak będę spożywał.

                • 12 2

              • Genowefa, przestań już prowokować trollu

                Nie rozumiem czemu ludzie mają taką szajbe na punkcie jedzenia. Niech każdy je co chce i nie narzuca innym co mają robić. To pouczanie innych to jakaś choroba. Kościół, nauczyciele, władze, organizacje, jacyś zupełnie

                Nie rozumiem czemu ludzie mają taką szajbe na punkcie jedzenia. Niech każdy je co chce i nie narzuca innym co mają robić. To pouczanie innych to jakaś choroba. Kościół, nauczyciele, władze, organizacje, jacyś zupełnie nieznani ludzie, każdy czuje się uprawniony by narzucać swoje zdanie innym i sterować ich życiem. I nikt nie zada sobie pytania kim ja takim jestem, że wiem lepiej? Żenada

                • 12 2

    • (2)

      Czyli nie jesz też nabiału jajek z kurzych ferm no i nie kupujesz produktów skórzanych nie można wybiurczo dbać o środowisko

      • 8 2

      • wybiórczo

        • 0 0

      • kura wymaga jakieś 1000 razy mniej przestrzeni na kilogram

        i jej wyhodowanie proporcjonalnie mniej co2 wytwarza, świnie i owce też znacznie mniej przestrzeni wymagają, jak to pomnożyć razy miliony to masz dlaczego las amazonski jest wycinany bez kontroli

        • 3 4

    • Spoko, to tatar z leżaka, eeee, tzn. z argentyńskiej wołowiny prima-sort.

      • 7 1

    • Ojoj

      Greta,to Ty?

      • 13 4

  • to są duże porcje? (5)

    rosół w filiżance do kawy?

    • 142 8

    • (2)

      mialem identyczne wrazenia, malutki rosolek za 16 zl :)

      • 26 1

      • powinien być za darmo (1)

        bo hrabia żąda

        • 1 19

        • Z tym zadaniem to masz urojenia jakies, pisze ze mala porcja i drogo a nie ze chce za darmo, hrabio yntelektu

          • 0 0

    • to jedzenie dla instagrmowych lanserów- nie najesz się, ale wygląda fotogenicznie zeby wrzucic fotke na media społ;) (1)

      • 17 0

      • To teraz nazywa się influenser.

        • 2 0

  • (4)

    Wielka szkoda, ze potrawy tylko mięsne :(

    • 21 53

    • ser kozi to wg ciebie mięso? (2)

      • 17 3

      • dla niego kopytka to mięso (1)

        kto głupiemu zabroni bredzić w Internecie

        • 10 2

        • Najlepsze sa scietwojady i trupojady, to jest komedia i dno

          • 0 0

    • I tak ma zostać.

      • 12 8

  • Rosół mógłby być większy i z jakąś wkładką, (5)

    choćby skrzydełkiem. Reszta dań niezła, gdybym zarabiał więcej tobym jadał w Sopocie częściej niż na rocznicę ślubu xD

    • 51 8

    • Jak zamawiam rosół to chcę zjeść rosół a nie mięso. Nie każdemu wkładka odpowiada. Skoro jednak są tacy jak Ty, to można by zrobić w karcie opcję z wkładką za dopłatą i normalny rosół, bez wkładki mięsnej i wszyscy byliby zadowoleni

      • 0 0

    • (3)

      Przede wszystkim w (na?) rosole brakuje kiełków groszku. Na innych daniach są, a tu takie rozczarowanie.

      • 14 2

      • to nie ramen (2)

        • 1 1

        • (1)

          A inne dania to ramen?

          • 3 0

          • No tak, skoro są kiełki. Głupie pytanie.

            • 0 0

  • Byłem i powiem, że jak dla mnie trochę drogo. (5)

    Tatar, później rosołek a następnie łosoś, Woda i kawa, zapłaciłem 150 zł

    • 85 8

    • (1)

      Bo to dla turystów.
      W takie miejsca się nie chodzi.

      • 35 1

      • To gdzie się chodzi?

        • 0 0

    • Żeby Polak w Polsce nie mógł wybrać się do restauracji, bo musiałby mieć co najmniej cztery portfele

      • 16 0

    • Tez mialem takie wrazenie, rosol za 16 to sporo, a porcja po zdjeciu widac raczej standardowa.
      Tagiatelle z wolowina 38 to tez lekka przesada wg mnie

      • 17 1

    • Wychodzi że kawa z wodą koszują koło 70 ziko

      Rzeczywiście napić się trzeba iść gdzie indziej

      • 12 11

  • Miska rosołu droższa od kury.

    Super, zjem w domu.

    • 5 0

  • Nigdy w knajpie nie zamówiłbym bigosu i tatara (3)

    • 6 5

    • Nie zamawia się też zup-kremów i sosu bolońskiego. (2)

      Wiadomo dlaczego.

      • 2 1

      • A zupa krem z pomidorów? (1)

        Myślisz, że ją robią ze starego ketchupu?

        • 1 0

        • z puszki

          z puszki pomidorow mozan zrobic sos do pizzzy i zupe pomidorowa. Wystarczy tylko innych przypraw nasypac

          • 0 2

  • Same odzwierzęce dania (2)

    Nic dziwnego, że 3/4 planety zajęte pod pastwiska dla zwierząt, aby m.in aby pani recenzent mogła się dużo objeść. Czy choć trochę o tym pomyślała jak wkładała sobie w usta kolejny kęs martwej krowy. Nie mówiąc o śladzie węglowym od przemysłu mięsnego.

    • 15 31

    • Jedz trawe z trawnika jak krowka

      • 1 0

    • Drogi Czesławie

      Proponuję zrobić coś z własnym śladem węglowym.
      Z troski o środowisko można wyeliminować go nawet do zera.

      • 5 1

  • A gdzie mogę zjeść

    rosół z Matki Kurki?

    • 1 1

  • że co (3)

    jadam na mieście i widuje różne ceny, ale raczej nigdy nie patrzyłame na tarara.
    jestem w szoku, 25 zł za coś takiego ?

    a w zyciu !

    • 41 23

    • to prawda, drożyzna jak H. Takie ceny jak na lotniskach (2)

      • 8 1

      • jeden wuj

        jak wyżej

        • 0 0

      • jak CH

        jak już

        • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.